Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 20. 20:50

Gyurcsány egy fővárosi fórumon arról beszélt: lehetségesnek tartja, hogy az ún. demokratikus ellenzék kétharmados többséget szerez a következő választáson, és azt sem zárja ki, hogy addigra feloszlatják a Jobbikot.

Gyurcsány Ferenc szerint az idő igazolta döntésüket, hogy elhagyták az MSZP-t, és megalakították a Demokratikus Koalíciót. A volt kormányfő lehetségesnek tartja, hogy a »demokratikus ellenzék« kétharmados többséget szerez a következő választáson, és nem zárja ki, hogy addigra feloszlatják a Jobbikot. Egy szerdai budapesti fórumon arról is beszélt: valószínűsíti, hogy az ügyészség hamarosan vádat emel ellene a Sukoró-ügyben. A DK elnöke azt mondta, ma az MSZP-nek és a DK-nak együtt nagyjából félmillióval több szavazója van, mint ahányan a szocialistákat választották volna tavaly ősszel; pártjának 200-250 ezer támogatója lehet, és az MSZP is ennyivel gyarapította táborát időközben. Szerinte ez azt támasztja alá, hogy háromnegyed éve jó döntés volt elhagyni az MSZP-t, mert a szocialisták karakteresebben baloldali politikát folytathatnak azóta, az országnak pedig szüksége van egy balközép-centrista politikai erőre is.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, reális célnak tartja, hogy a DK a következő választásokra 8-10 százalékos támogatottságú középpárt legyen. Fenntartja, hogy az MSZP, az LMP és a DK ma nem tudna egyetértésre jutni fontos kormányzati kérdésekben, például az egészségügy finanszírozásáról. Egy azonnali kormányváltás hamar felőrölné koalíciójukat, ezért a baloldal érdeke, hogy 2014-ben, már egyeztetett programmal váltsák le a Fidesz-kormányt - mondta. Az együttműködés szerinte legkorábban a jövő év végén születhet meg. Meggyőződése szerint ez meg is fog történni, sőt elképzelhetőnek tartja, hogy - az új választási rendszer következményeként - egy demokratikus ellenzéki összefogás kétharmados többséget szerezzen.

Arra a kérdésre, mit tenne, ha

úgy látja, hogy az ellenzéki szövetség feltétele az ő visszavonulása, úgy válaszolt: megbeszélné a pártjával, mert a politika nem személyes ügy - de ez nem állhat elő, mert a DK befolyásos, erős párt lesz addigra. Gyurcsány Ferenc szerint arra kell készülni, hogy a baloldal választási győzelme után »szélsőjobboldali radikálisok által szervezett ribillió« kezdődik országszerte. Ráadásul attól tart, a rendőrség nincs felkészülve, hogy ezt jogállami módon fékezze meg. Az országot járva ugyanis úgy tapasztalja, már néhány tucat ellene tüntető jobbikost is a megye egészéből odavezényelt rendőrök tartanak kordában, és nem tudni, mi történik, ha a tiltakozások országosak lesznek. Ráadásul szerinte a szervezeti átalakítások miatt az is kérdéses, hogy 2014-ben »a rendőrség a Fidesz vagy az alkotmányosság pártján áll-e majd«, és csak bízni lehet az utóbbiban.

Ezzel kapcsolatban - kérdésre válaszolva - kitért a rendőrség 2006. őszi fellépésére is, azt összességében jogszerűnek, indokoltnak és alkotmányosnak minősítve, de elismerve, hogy »többtucatnyi« intézkedés nem állta ki a jogszerűség próbáját. Beszélt arról is, meggyőződése, hogy a Fidesznek van forgatókönyve a Jobbik kettészakítására, sőt akár a feloszlatására is. Elképzelhetőnek tartja - mondta -, hogy az ügyészség még ebben a választási ciklusban feloszlatja a Jobbikot, méghozzá nem a baloldal, hanem »egy függetlennek tűnő«, valójában »Fidesz-közeli civil szervezet« kezdeményezésére, a kormányoldal hallgatólagos támogatásával vagy látszólagos tiltakozása mellett.

Szerinte ez, mivel a Jobbik működése nemzetközi szerződéseket sért, reális lehetőség, és nagyjából harminc százaléknyi esély van rá. A Fidesznek ez akkor állhat érdekében, ha képes lesz maga mögé állítani a szélsőjobboldal hét-nyolcszázezer szavazóját, és úgy látja, hogy a kormánypárt a szimbolikus politizálással törekszik is erre. Arra a felvetésre, hogy az új alaptörvény átmeneti rendelkezései nem a Jobbik, hanem az MSZP feloszlatását alapozhatják meg, úgy reagált: ez elképzelhetetlen, legnagyobb demokratikus riválisának feloszlatása miatt Orbán Viktort »diktátornak bélyegeznék« Európában. A nagyjából másfél órás fórumon Gyurcsány Ferenc fontosnak nevezte, hogy a bal- és a jobboldal egyaránt szembenézzen a múlttal. Úgy fogalmazott: elvárható, hogy aki elítéli Horthy Miklóst, annak legyen szava az 1956 után több száz embert kivégeztető Kádár Jánossal szemben is.

Hangsúlyozta: Horthy nem érdemel

szobrot, mert antiszemita, százezrek haláláért felelős autoriter vezető volt, de el kell ismerni, hogy a két háború közötti időszak nagy része korlátozott parlamentarizmus volt, amelyben szabadabb volt a sajtó és az igazságszolgáltatás, mint a Kádár-rendszerben, »sőt, mint Orbán alatt«. Azt is mondta: tudja, hogy mindig, amikor szembeállítja egymással Kádárt és Nagy Imrét, elveszti »négy volt munkásőr« szimpátiáját, de ez mégis szükséges: a demokratikus baloldalnak erkölcsi kötelessége szembenézni a baloldal XX. századi hibáival, bűneivel, antidemokratikus hagyományával, és csak akkor bírálhatja a jobboldal történelemszemléletét, ha eleget tett e morális kötelességének - áll az MTI tudósításában.

Szintén kérdésre válaszolva beszélt arról, hogy mivel a határidő - kétszeri hosszabbítás után - július elején lejár, arra számít, hogy az ügyészség két-három héten belül vádat emel ellene a Sukoró-ügyben, és ősszel a bíróság elé kell állnia, de készen áll erre. A Dobköztársaság elnevezésű - a demokratikus ellenzéki pártok párbeszédét és együttműködését szorgalmazó - programsorozat részeként rendezett fórumon az MSZP erzsébetvárosi lakossági központjában nagyjából százötvenen vettek részt.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37837


80 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Fletó, Fletó!

Mondtam, hogy oda tedd vissza a gyógyszert ahonnan elvetted.
Most megint keresheted.....


Az lett volna jó döntés, ha szót fogad Horn Gábornak, aki azt mondotta; "Nem azt mondták Feri, azt mondták, hogy menj a p...ába! Valljuk be!”


Az már biztos, hogy nincs ki a négy kereke. Elég szánalmas azokra nézve akik még támogatásukkal tovább hülyitik.


Még van üres hely az az Adrian expresszen, el lehet menni.

„Börtönbe megy a román szocialista exkormányfő”
http://nol.hu/kulfold/bortonbe..


A képre nézve olyan furcsa ez a köszöntési mód, mintha valahonnan ismerős lenne. Lehet, hogy titkon ..... csak még nem tudja? ;-)

Válaszok:
Rita Kamélia | 2012. június 20. 21:10
gyaloghartur | 2012. június 20. 21:14

Ez nekem is eszembe jutott.:)

És a jobb keze alatt, az a hunyorgó alak a Klárika lenne?
Csak mert a haja ugyanilyen neki is..

Válaszok:
julianus | 2012. június 20. 21:28

Mi ez a fasiszta karlendites?) Mar Fletoek is benacultak? hova jut az orszag... :)

ja, feloszlatni azt aki nem ert egyet veled, te, te demokrata... :)


Bácsfi "Karlendítsek?" Dianát köszöntötte, mert észrevette az ünneplők között...

Válaszok:
julianus | 2012. június 20. 21:26

Dobköztársaság???
Szitakirályság!!!!


No, no! Majd még megérhetjük, hogy a DK-val elmegy az északi sarkra és megtanítja az eszkimókat a szőlőtermesztésre és borászkodásra, s nekik is elmondja „vegyen mindenki nagy levegőt, igyon kurva sok bort…”


Fletó! Eseted már a TASZ-é:
úgy jársz, mint Adrian Nastase!!!


Komolyan gondolom , hogy Hitler volt például ilyen küldetéstudatos , elmebeteg mint ez a Fletó. Egy megszállott Orbán fóbiás elmebeteget , nem lehet szánni sem!
Az- ha valaki a gyülöletének él- saját magánügye. De miért akar erre pártot és kormányprogrammot alapítani?
Egy szánalmas értéktelen ember, aki csak egy lábjegyzet lesz a magyar történelemben. Az soha nem emeli fel magyarországot és a magyarokat a szomszédos Ausztria életszinvonalára hogy " Gyere- gyülöljük együtt az Orbánt".

Ez a " programm" már 1989-ben is kevés volt. Meg is látszik, hogy 16 év szoci kormányzás után még 2010-ben is a tönk szélén állt- az ország!

Válaszok:
Lion | 2012. június 20. 21:26

Kell még valamit mondanom Ildikó?


Na, ja! Nagy szellemek találkozója.


Ez az ő mein kampfja. A hatalomért az országot.

Válaszok:
julianus | 2012. június 20. 21:32

Lehet. Elég nőies kinézete van, akárcsak a szomszédjának. ;-)


Az lenne az igazi, ha minden MSZP-s követné Gyurcsányt, és ők is valamennyien elhagynák az MSZP-t. Mire idáig eljutnának, addigra megjönne az eszük, és a továbbiakban már nem követnék Gyurcsányt.


Egy kicsit kiegészítve.

„Elveinket egy országért, az országot a hatalomért”


Bölcsebb Bölcs Leónál,
De butább egy taplónál!
Micsoda jövőképet vázolf el!Pedzegeti,hgy jó,jó
őt tartják az ellenzéki összefogás gátjának,de mire erre sor kerülne,a DK már egy 8-10 %-os
középpárt lesz és akkr ugye,már nem aktuális az ő eltávolitása,mivel Ő politikai súlypontot képez!
ma nem tudnak megegyezni,apró kis ügyekben-
mint az egészségügy (Hordágy Ági óta ),de
Orbán megsemmisitésében teljes az egység!
Próbálja a Jobbikot uszitani a Fideszre.
Két legyet egy csapásra!
Nála van a bölcsek köve,bár ma még kádkőnek látszik!
A kádkő Gyurcsány köve.
Gyurcsánykő.
De Gyurcsámy nemkö!


Mindenesetre elszólta magát az őrült fazon. Már értjük miért van mindennap valami provokáció, fel akarják oszlatni azt aki valóban ellenfél. :)


Abban viszont igaza van, ha ők nyernek, akkor ribillió lesz.

Akkor tényleg tömeges elvándorlás lesz. Ha feloszlatják a Jobbikot, akkor pedig biztos vagyok benne hogy zavargások lesznek.

Arról se feledkezzünk meg, hogy burkoltan megfenyegetett mindenkit, az hogy "attól tart, a rendőrség nincs felkészülve, hogy ezt jogállami módon fékezze meg" = lövetni foglak titeket mocskos csőcselék


Várjál csak, majd Fletó behívja a 23 millió románt, s mindjárt meglesz akár a négyötöd is. ;-)


Egyetértek, de az ok, majdhogynem mindegy.

Bár zavargásokra én csak akkor számítanék ha feloszlatják a Jobbikot.

Egyéb eetben elvándorlási hullám.


Eszembe jutott a Hamelni patkányfogó (németül: Der Rattenfänger von Hameln).
Csak fújja nyugodtan Gyurcsány, megy majd mind utána ! ...

eredeti

http://www.youtube.com/watch?v..

más :
http://www.youtube.com/watch?v..

A lényeg marad : kivezetni az összes patkányt !


Meg nem erősített hír szerint álmában ismét megkérdezte;
"Hát te hogyan csinálnád, Imre?".
melyre a következő válasz érkezett;
"te Feri, pillanatnyilag nem jut jobb eszembe: cseréljünk helyet..."


Arra nincsenek felkészülve hogy "jogállami" módon oldják meg, vagyis szarrá fognak lőni. :)


Nem ismerjük még a hozzá hasonlók aljasságait? Majd jönnek a "békefenntartók"...


Sokan még itt vannak, de biztosíthatlak, ha az MSZP/DK/LMP és hasonszőrű barátaik hatalombakerülnek, én és még pár tíz/százezer ember már indulunk is.


"A volt kormányfő lehetségesnek tartja, hogy a »demokratikus ellenzék« kétharmados többséget szerez a következő választáson"

Ma Orosházán a futóbolond egy lakossági fórumot tartott. Azon megjelent kb 50 érdeklődő, kb 100 Gyurcsány ellen tüntető és több tucat rendőr. hogy ne essen egymásnak a két tábor. Igazából inkább megvédeni akarták az ötven élemedett korú Gyurcsány fant a 100 életerős ellentüntetőtől, de ez mellékes. Szóval ezekkel az arányokkal 50/100 (még rendőr is több volt ott mint szimpatizáns) elég nehéz lesz a 2/3-ot megszerezni. Már akkor is a seggét verné a földhöz ez a küldetéstudatos nagybeteg ha egyáltalán a parlamentbe bekerülnének 2014-ben.


"Gyurcsány szerint jó döntés volt elhagyni az MSZP-t"

Igen Feri, neked mindig is jó döntéseid voltak, ezért kuncsorogsz mostanában az MSZP összefogásért..


"valószínűsíti, hogy az ügyészség hamarosan vádat emel ellene a Sukoró-ügyben"

És akkor ez is úgy lesz, ahogy megmondtad előre, mint ahogy kilencedike után tizedike fog következni..


Az valahol szégyen az országra nézve, hogy Gyurcsány miniszterelnök lehetett. Az, hogy egyáltalán- képviselő lehetett.

Persze , ennyi erővel kérdezhetjük, a Vadnai Ágnest, a Szanyi Tibort, a Török Zsoltot, Gúr Nándort- akikben egy dolog közös- az pökhendi, semmit sem bánó arrogáns , lenéző nagyképűség!

Szégyen az MSZP politikusai részére, hogy az Öszödi beszéd elhangzása után együtt nem álltak fel az asztaltól- " Na ezt aztán már nem!".

Az emszpé, ott alapozta meg a Fidesz kétharmadát.
Köszönjük emeszpé!
Már jól kiismertünk benneteket az elmúlt 16 év alatt.
Mi az- ami hozzátok köthető- azonkívül hogy "kihoztátok a szarból a pártot és a választási sikert? "
A megszorítások- a "Bokros csomag, az elprivatizálások, a hatalmas adósság amit hátrahagytatok.
Mindig mondom- magyarország - majd akkor élhet osztrák életszinvonalon- ha a hátráltató tényező- a "baloldali" politikai garnitúra" végleg eltűnik a közéletből.
Ennyi a titka- nem az a szegénységünk oka hogy a magyar nem dolgozik. Dolgozik a nagy többség- igy tud három millió eltartani tizmillió magyar polgárt.
Ha nem lopta- volna szét a szoci garnitúra az országot- egyes becslések szerint 14 ezer milliárd forintot privatizáltak el- külföldi kapcsolataikkal karöltve ezek a "baloldaliak". Hogy miért - szeretik ennyire a nyugati testvérpártok a magyar baloldalt? Nem a két szép szemükért!
Azért a jó zsiros üzletekért- amelyekkel köteteket lehetne tele irni!
Miért kerültek az autópályák, négyes metró, stb annyiba mint sehol másutt?

Egy rész a zsebbe, sok pénz a nyugati elvtársaknak.
Mi meg csak nézünk- és az általuk uszított vesztesek, meg- már két év után kérdezik- miért nincs - kolbászból a kerítés?!!
Nem szabad elfelejtenünk, hogy mi a tét- ha ezek netán, visszakerülnének a hatalomba!
Az ország teljes pusztulása.
Még egy szoci ámokfutást Gyurcsány féle " szakemberekkel" nem bir ki az ország.


az egyetlen blankolt rézbőrű megérkezett
muff


Ferenc! Ne légy ilyen negatív! Csak 2/3?


Szerintem meg elhagyhatnád a politikát, senki ember vagy, aki még emelt fővel sem mehet el, vagy nem is akar! Azt hiszed, valaha még visszakerülsz az ország élére, ugyan már, táncolj "szép" fiú, táncolj, bár abban is alul maradnál, az biztos!


Ezt kommentálni egy szóval, vagy nagyon hosszú elemezgetéssel lehet.
Ezért a rövidebb változat mellett döntöttem:
ez az ember egy eszét vesztett MÉREGKEVERŐ!!!


http://oroscafe.hu/2012/06/07/..

Ha Ferencünk 2/3-ot akar ekkora csoportokkal,sokat lesz úton. A rendőrségnek lehet plusz pénzt adni a biztosítására!


Ferkó hamarosan teljesen becsavarodik :D


Még jobb döntés lenne elhagyni az országot.Azt is látom mit fogsz csinálni.Említetted,hogy alig várod a Sukoró pert.Hidd el nem Te leszel a magyar Dimitrov,bár úgy látom a család erre hajaz.Hiába a bolgár hagyományok erősek.Nem ártana,ha a magyar is lenne.


Szerintem valóban jó döntés volt, de csak az első lépés. Jó döntés lenne például elhagyni az országot és apóséknál letelepedni, és új politikai karriert kezdeni. Bár lehet, hogy ez a Bolgároknak nem lenne olyan jó döntés, de nekünk nagyon!


Megvédeni a FIDESZ-es tüntetőktől? Semmi szükség nem lett volna rá! A hírek szerint be is keveredett közéjük, de olyan hülye kérdéseket tett fel, hogy a gyengeelméjűek bántásának keresztényi tiltása miatt békén hagyták Egyes hírek szerint nem tudtak válaszolni a kérdéseire, a helyiek szerint meg nem álltak vele szóba.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó