Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 18. 11:37

Dühös vagyok, mert nem értek egyet kormányunk és parlamentünk működésével.

„Dühös vagyok, mert nem értek egyet kormányunk és parlamentünk működésével, a megszülető törvényekkel, az adó-, gazdaság-, és szociálpolitikával, és a kormánypártok tevékenységével. Dühös vagyok, mert én nem fogadom el, hogy a demokráciát nacionalista dogmákkal, a rossz irányba mutató gazdaságpolitikát meg populista hazugságokkal helyettesítsék. Dühös vagyok, mert felháborodással figyelem a rendszerváltáskor létrehozott demokratikus intézményrendszer teljes szétverését, és a társadalmi felhatalmazás nélkül létrehozott antidemokratikus alkotmány nemzetünkre kényszerítését. Dühös vagyok, mert nem tetszik, hogy a kormányzat ugyanannyi adóhányadot követel a szegénységi küszöb alatt tengődő, minimálbérnél is kevesebb jövedelmekből boldogulni próbáló magyar családoktól, mint a milliárdos csalóktól, oligarcháktól, »nyakkendős szélhámosoktól«, jogtalan végkielégítésekből megtollasodott gazemberektől. Dühös vagyok, mert nem értek egyet a szegény-ellenes állami rendelkezésekkel, a kisvállalkozói szféra tönkretételével, a közmunkások rabszolgákként történő dolgoztatásával és teljes kihasználásával. Dühös vagyok, mert felháborít, hogy a Fidesz saját szavazóit is becsapva a 2010-es adócsökkentési ígéretei ellenére 22 új adót vezetett be. Dühös vagyok, mert nem értek egyet a kormányzat oktatáspolitikájával, a továbbtanulás lehetőségének csökkentésével, a felsőoktatási keretszámok drasztikus redukálásával, és így a diplomaszerzés ellehetetlenítésével. Dühös vagyok, mert mérhetetlenül felháborít, hogy a kormány az új munka törvénykönyvével éppen a legnehezebben boldoguló, bérből-fizetésből élők jogait csorbítja a legjobban, a munkáltatókra bízva a kiadható szabadságok és próbaidő hosszát, a táppénz alatti felmondás lehetőségét, a délutáni pótlék elvételét, az éjszakai műszakpótlék megkurtítását, és az általános munkavállalói jogok lecsökkentését.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37726


25 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintDühös vagyok, mrtt századszor olvasom újrafogalmazva ugyanazt, építő szándékot meg egy szemernyit se látok.

Válaszok:
Trükkök Százai... | 2012. június 18. 14:33
Zokni | 2012. június 18. 14:42
Szadik_1 | 2012. június 18. 19:32

Majd legközelebb válassz mást. Gondolom, neked már azelőtt sem tetszettek, mielőtt megválasztották az új parlamentet.


"Dühös vagyok, mert"

...mert bukott bolsevik vagy..! Ez ilyen egyszerű képlet..


Dühös vagyok,hogy nálatok a választás elveszítésével új időszámítás kezdődik.Egy szó sincs az elkúrt országról,eladósított,ellopott jövőről.CSAK AZ AZONNALI KÖVETELÉSEKRŐL!Legalább tízszer annyi témát tudnék felsorolni a ti vezetésetek alatti hibákról mint te.A demokráciáról meg akkor beszélj ha rád is vadászni fognak mert ünnepelni szerettél volna.


Én is dühös vagyok, mert azt látom, akik kiestek a hatalomból, kiesésükkel a demokrácia végét vizionálják. Bár bármit megtehetnek- tüntethetnek, véleményt nyilváníthatnak, szervezkedhetnek és a következő választáson akár nyerhetnek is, ez kevés, mert nekik az elvesztett hatalom kell, de azonnal. Addig a vereségüket mártírként élik meg és erről a világot naponként tájékoztatják.


Közhely, Horváth Úr.
Maga dühös, és magával együtt egy kisebbség is. A nem-dühösök táborát meg a jelenlegi többség alkotja, ez teljesen demokratikus így, és ha ezek az arányok megfordulnak, akkor lesz kormányváltás. Ennyi.
Ha lesznek egyedi gondolatai, releváns és önkritikus észrevételei, írjon bátran. De addig: türelem...

Válaszok:
Trükkök Százai... | 2012. június 18. 14:37

Tegyük fel, Önnél felrobban a kávéfőző, letakaríthatatlan foltot hagyva a falakon, és emiatt felkeres egy szobafestő-mázolót, hogy mégiscsak szakember hozza rendbe. Ha már félúton azt látja, hogy a festő tróger munkát végez és Ön ezt szóvá is teszi, nyilván meglepődne azon, ha a pasas azzal kezdene érvelni, hogy kritika helyett inkább álljon elő konstruktív ötletekkel, ő ilyet már ezerszer hallott.
Persze minden hasonlat sántít.
De az mégiscsak nonszensz, hogy sem a kormány, sem a kormányt támogató szavazók nem képesek szemernyi önkritikára sem, és semmiféle felelősségből nem óhatják kivenni a részüket.
Erre a mentalitásra lehetett alapozni a rendszerváltást, és az utána elkövetkezendő időszakot.
Ezek után azon sem csodákoznék, ha az m(sz)mp neadjisten újra a hatalom közelébe kerülne, vagy -ad absurdum - Gyurcsány Ferenc.

Válaszok:
Basiliscus | 2012. június 18. 14:38
Zokni | 2012. június 18. 14:47

A türelem rég elfogyott, kolléga.
Sajnos a fent leírtak nem alaptalanok, és egyre több a dühös pógár. Cinikusság innentől kezdve még mindig a türelemre apellálni.
Az értelmiség pedig további alkoholos italokba fojtja tehetetlenségét...


"Dühös vagyok, mert századszor olvasom újrafogalmazva ugyanazt, építő szándékot meg egy szemernyit se látok." - írja.
Hát, hogy a fenébe ne látna?! Ime:
Menjen O. a francba az egész pereputtyával együtt a 'csuti kastélyába - most, hogy már megvan, hál' Istennek - ugráltassa a cselédeket, rendeztessen magának gladiátor futballt, gyújtson autodafékat bal-libsi irományokból - köztük a saját disszertációjából - fogdossa a parasztlyányok fenekit! De mindezt az ezervalahány hektárán! Ki ne mozduljon onnan!
Elépítkezünk mi nélküle is.


Pazar, ennél jobbat nem is lehetne kitalálni.
Csak tudnám, honnan ez a belső nyugalom kormánypárti körökben, mert az, hogy a libsik nyivákolnak, az egy kicsit kevésnek tűnik...


Megjegyzem, O. úgy látja, hogy demokráciában az önkritika maga a politikai halál. Lásd Gy. beszédét...
Bizonyos mértékig igaza is van... Ezért hiába várja...
De ha mégis valamit módosít, akkor is azt fogja mondani, hogy MOST MÁR mást követelnek a körülmények tőle, de AKKOR AZ volt az optimális döntés...

Válaszok:
Trükkök Százai... | 2012. június 18. 15:02

Tévedsz, ha azt gondolod, GYF önkritikát gyakorolt, annyi történt mindössze, hogy sunyi módon egyeztetett elvtársaival falakon belül, majd tovább hárított, végül tehetetlen dühét az utca emerén vezette le 2006-ban, brutálisan.
Mert egy gyáva szar.
Orbánnak ennél több vér van a pucájában, de magabiztossága kóros méreteket ölt már, és a realitáshoz való viszonya is kérdéses. Ehhez egyre cinikusabb hangvétel társul, holdudvara pedig az egekbe fújta magát már rég, végtelenül pökhendi társaság.
Ráférne egy nagy szellőztetés a Tisztelt Házra, rohad az egész a bennfentességtől.

Válaszok:
Zokni | 2012. június 19. 09:24

Kedves Antigoné!

A többséget nem érdekli a bal-libsi/jobber harc.
Jobban szeretne élni.

Ha rosszabbul él, dühös.
Ne csodálkozzon!


Hatalmasat téved. O.-nak mindig volt annyi "esze" (Ön másképp írná, ha nem értékelné túl annyira...), hogy intim környezetben SE tárgyalja ki a valódi szándékait (és taktikai húzásait), nemhogy, egy frissen megválasztott, általa csak részben, és felületesen ismert tagokból álló társaságban, melyet ÉPPEN a szókimondásával, és önmagával való szembenézésével akart közösségként egységbe forrasztani.

A "szétveretés" meg a rendőrség, nagy nehezen (lásd: tévé) megszült - és kis ellenzéki segítséggel kiprovokált...- elhatározása volt, mert természetesen a hatalmon lévők érdekét nem, - de megjegyzem: az "utca emberének" érdekét SEM* - szolgálta.

*Engem plö nem zavar, ha valaki a Fradinak, a Dózsának, vagy a Lokinak drukkol, de azt rosszul tűröm, ha "e fölötti" örömét-bánatát az utcán tombolva fejezi ki. Ugyanez a politikai szimpátiákra is vonatkozik.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó