Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 18. 11:37

Dühös vagyok, mert nem értek egyet kormányunk és parlamentünk működésével.

„Dühös vagyok, mert nem értek egyet kormányunk és parlamentünk működésével, a megszülető törvényekkel, az adó-, gazdaság-, és szociálpolitikával, és a kormánypártok tevékenységével. Dühös vagyok, mert én nem fogadom el, hogy a demokráciát nacionalista dogmákkal, a rossz irányba mutató gazdaságpolitikát meg populista hazugságokkal helyettesítsék. Dühös vagyok, mert felháborodással figyelem a rendszerváltáskor létrehozott demokratikus intézményrendszer teljes szétverését, és a társadalmi felhatalmazás nélkül létrehozott antidemokratikus alkotmány nemzetünkre kényszerítését. Dühös vagyok, mert nem tetszik, hogy a kormányzat ugyanannyi adóhányadot követel a szegénységi küszöb alatt tengődő, minimálbérnél is kevesebb jövedelmekből boldogulni próbáló magyar családoktól, mint a milliárdos csalóktól, oligarcháktól, »nyakkendős szélhámosoktól«, jogtalan végkielégítésekből megtollasodott gazemberektől. Dühös vagyok, mert nem értek egyet a szegény-ellenes állami rendelkezésekkel, a kisvállalkozói szféra tönkretételével, a közmunkások rabszolgákként történő dolgoztatásával és teljes kihasználásával. Dühös vagyok, mert felháborít, hogy a Fidesz saját szavazóit is becsapva a 2010-es adócsökkentési ígéretei ellenére 22 új adót vezetett be. Dühös vagyok, mert nem értek egyet a kormányzat oktatáspolitikájával, a továbbtanulás lehetőségének csökkentésével, a felsőoktatási keretszámok drasztikus redukálásával, és így a diplomaszerzés ellehetetlenítésével. Dühös vagyok, mert mérhetetlenül felháborít, hogy a kormány az új munka törvénykönyvével éppen a legnehezebben boldoguló, bérből-fizetésből élők jogait csorbítja a legjobban, a munkáltatókra bízva a kiadható szabadságok és próbaidő hosszát, a táppénz alatti felmondás lehetőségét, a délutáni pótlék elvételét, az éjszakai műszakpótlék megkurtítását, és az általános munkavállalói jogok lecsökkentését.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37726


25 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Dühös vagyok, mrtt századszor olvasom újrafogalmazva ugyanazt, építő szándékot meg egy szemernyit se látok.

Válaszok:
Trükkök Százai... | 2012. június 18. 14:33
Szadik_1 | 2012. június 18. 19:32

Majd legközelebb válassz mást. Gondolom, neked már azelőtt sem tetszettek, mielőtt megválasztották az új parlamentet.


"Dühös vagyok, mert"

...mert bukott bolsevik vagy..! Ez ilyen egyszerű képlet..


Dühös vagyok,hogy nálatok a választás elveszítésével új időszámítás kezdődik.Egy szó sincs az elkúrt országról,eladósított,ellopott jövőről.CSAK AZ AZONNALI KÖVETELÉSEKRŐL!Legalább tízszer annyi témát tudnék felsorolni a ti vezetésetek alatti hibákról mint te.A demokráciáról meg akkor beszélj ha rád is vadászni fognak mert ünnepelni szerettél volna.


Én is dühös vagyok, mert azt látom, akik kiestek a hatalomból, kiesésükkel a demokrácia végét vizionálják. Bár bármit megtehetnek- tüntethetnek, véleményt nyilváníthatnak, szervezkedhetnek és a következő választáson akár nyerhetnek is, ez kevés, mert nekik az elvesztett hatalom kell, de azonnal. Addig a vereségüket mártírként élik meg és erről a világot naponként tájékoztatják.


Közhely, Horváth Úr.
Maga dühös, és magával együtt egy kisebbség is. A nem-dühösök táborát meg a jelenlegi többség alkotja, ez teljesen demokratikus így, és ha ezek az arányok megfordulnak, akkor lesz kormányváltás. Ennyi.
Ha lesznek egyedi gondolatai, releváns és önkritikus észrevételei, írjon bátran. De addig: türelem...

Válaszok:
Trükkök Százai... | 2012. június 18. 14:37

Tegyük fel, Önnél felrobban a kávéfőző, letakaríthatatlan foltot hagyva a falakon, és emiatt felkeres egy szobafestő-mázolót, hogy mégiscsak szakember hozza rendbe. Ha már félúton azt látja, hogy a festő tróger munkát végez és Ön ezt szóvá is teszi, nyilván meglepődne azon, ha a pasas azzal kezdene érvelni, hogy kritika helyett inkább álljon elő konstruktív ötletekkel, ő ilyet már ezerszer hallott.
Persze minden hasonlat sántít.
De az mégiscsak nonszensz, hogy sem a kormány, sem a kormányt támogató szavazók nem képesek szemernyi önkritikára sem, és semmiféle felelősségből nem óhatják kivenni a részüket.
Erre a mentalitásra lehetett alapozni a rendszerváltást, és az utána elkövetkezendő időszakot.
Ezek után azon sem csodákoznék, ha az m(sz)mp neadjisten újra a hatalom közelébe kerülne, vagy -ad absurdum - Gyurcsány Ferenc.

Válaszok:
Basiliscus | 2012. június 18. 14:38

A türelem rég elfogyott, kolléga.
Sajnos a fent leírtak nem alaptalanok, és egyre több a dühös pógár. Cinikusság innentől kezdve még mindig a türelemre apellálni.
Az értelmiség pedig további alkoholos italokba fojtja tehetetlenségét...


Pazar, ennél jobbat nem is lehetne kitalálni.
Csak tudnám, honnan ez a belső nyugalom kormánypárti körökben, mert az, hogy a libsik nyivákolnak, az egy kicsit kevésnek tűnik...


Tévedsz, ha azt gondolod, GYF önkritikát gyakorolt, annyi történt mindössze, hogy sunyi módon egyeztetett elvtársaival falakon belül, majd tovább hárított, végül tehetetlen dühét az utca emerén vezette le 2006-ban, brutálisan.
Mert egy gyáva szar.
Orbánnak ennél több vér van a pucájában, de magabiztossága kóros méreteket ölt már, és a realitáshoz való viszonya is kérdéses. Ehhez egyre cinikusabb hangvétel társul, holdudvara pedig az egekbe fújta magát már rég, végtelenül pökhendi társaság.
Ráférne egy nagy szellőztetés a Tisztelt Házra, rohad az egész a bennfentességtől.


Kedves Antigoné!

A többséget nem érdekli a bal-libsi/jobber harc.
Jobban szeretne élni.

Ha rosszabbul él, dühös.
Ne csodálkozzon!Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó