Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 16. 16:53

A demokratikus ellenzék összefogását szorgalmazta Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, a Demokratikus Koalíció (DK) vezetője és Hiller István szocialista országgyűlési képviselő a Nagy Imre Társaság szombati fővárosi rendezvényén.

Az 54 évvel ezelőtt mártírhalált halt miniszterelnök szobránál tartott délutáni megemlékezésen valamennyi felszólaló elfogadhatatlannak nevezte, hogy Nagy Imre emlékművét eltávolítsák a Vértanúk teréről. 
 
Gyurcsány Ferenc a mintegy kétszáz ember előtt elmondott beszédében a „köztársaság igazi ügyének” visszaállítását nevezte legfontosabb céljának, amelyet szerinte a "demokratikus sokaság összefogása" érhet el a kétharmados többség megszerzésével. 
 
Hiller István úgy fogalmazott: a harmadik magyar köztársaságot kivégezték, ezért újat kell építeni, és ehhez mindenkire szükség lesz, aki demokrata.

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37688


97 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Soha jobb helyet nem tudtak volna választani maguknak ehhez a szemétséghez.

Kommunistából, vagy annak szemléletének továbbvivőjéből soha nem lesz demokrata!


Apró Antal "felügyelte Nagy Imre és mártírtársainak koncepciós perét; 1958. június 17-én ő jelentette be a Parlamentben Nagy Imre és három társa kivégzését, amelyet a „nép jogos elégtételének… az ellenforradalom méltó megbosszulásának” nevezett.[3] Az MSZMP KB határozata alapján ezen érdemeiért a budapesti Szemlőhegy utcában kiutalták részére a nagypolgári Lovassy-Stürmer orvoscsalád volt villájának nagyobbik lakrészét."


Amúgy Nagy Imréről, a kivégzéséről is ejtettek szót az elvtársak, vagy csak a Orbánról és Orbán kapcsán Nagy szobrának eltávolításáról?


A nemzet Böszméjének rendszeresen kellene bérmálkoznia.


Tehát a DK és az MSZP egymást szólította fel összefogásra.. remekül haladnak azok után hogy még egy éve sincs hogy különváltak.. )


Márpedig ez az ellenzéki összefogás szükségszerűen létre fog jönni 2014-re!...
Nem Mesterházy, és nem Gyurcsány vezetésével, hanem pártjaik "betagozódásával", és azzal a közös szándékkal, hogy leváltsák az Orbán uralmat.
A "nép" pedig várhatóan, mint eddig egy kivételével (2006) mindig, akkor is "protest" módon fog szavazni, akárki is lesz majd e pártszövetség miniszterelnök-jelöltje.


Az emeszpé és a déká Nagy Imrét saját halottjának tekinti...ésígytovább.


Ez nem álmodozás, hanem logika és meggyőződés... :-)


Méghogy rendszerváltás meg egyéb hablaty, hát az orbánt és társait megverető politikai felelősök ott korzóznak a szobor körül ,röhej!!!!


Ha szeretsz zsidózni, itt remekül elleszel, meglátod. Tényleg remek kis hely, mint a strandon a melegvizes punnyadó, nyugodtan belehugyozhatsz, beleszarhatsz, és még csak rád sem szól az úszómester. Mondjuk inkább behányni szoktak. Ettől a víz kissé zavaros-habos, fura dolgok úszkálnak a színén, de meg lehet szokni.
Szóval csak nyugodtan, csukd be a szemed, ne gondolj semmire és tiszta erőből.
:)


Nem tudom, az MSZP meddig tudja fokozni a pofátlanságot :)

Remélem, a Vastagbőr is megírja! :)))


Te minek másolsz be ide ilyen színvonalú (értsd: ilyen elfogult, béka segge színvonal alatti) szélsőjobbos szövegeket?

A cikkből is kiderül, hogy Nagy György büntetett előéletű, örülhet, hogy megúszta felfüggesztettel.
Gondolom szokatlan a szélsőjobbos bajkeverők számára, hogy jogi következményei vannak a jogellenes tetteiknek.


Nem. Lehet, hogy számodra meglepő, de a szélsőjobbtól minden jóérzésű jobb- és baloldali ember undorodik.


Pedig nincs más út, mint a pártszövetség. Ha a cél Orbán leváltása... :-)


Honnan tudod, milyen a "nép"? Ugyanis a "nép" 2014-ben vagy Orbán uralmát hosszabbítja meg, vagy leváltja... Én az utóbbiban bízom, a létrejövő pártszövetség révén.


Neked elárulom: dr. CzT vagyok, 70 éves nyudíjas magyar-filozófia gimnáziumi tanár...
Valamint '57 és '62 között KISZ tag, '62-'89 között MSZMP tag, ' 1990-2011 között SZMP tag, 2011-tól a DK tagja...
Ja, és 2014-ben a létrejövő pártszövetségre szavazó állampolgár... :-)


Vitázni? Minek? Orbán se vállalta a komcsival, és nagyon jól tette.


Filozófiatörténeti, pontosabban kultúraelméleti... Címe: "A kultúra fogalmának történeti elemzése és eredményei"
Pontosan lábjegyzetelt (bibliográfiázott), és éppen a "marxista" kultúra-fogalmat támadó... :-)


Félek, nem értesz! :-)
Ez a pártszövetség az Orbán kormány leváltására jön össze, benne mindenkivel, aki ezzel a céllal egyeért...


Tudod, hűséges típus vagyok... :-)
Ja, és "hívő"!... :-)
Hiszek abban, hogy 2014-re lesz pártszövetség az Orbán kormány leváltására...
Egészségem rendben, így szavazni is el tudok majd menni...:-)


Elnézést a ordenáré stílusért, de a szerzőtől szó szerint idézet következik, minden kommentár nélkül. Sajnos nem a börtönbe kerültek, re remélem soha sem jönnek vissza: "Őrületbe kergetjük egymást bizonyos pontokon, hogy összeszedjük a szükséges mennyiségű pénzt a kollegákkal, hanem amikor mennek a politikai egyeztetések, húzzatok már a picsába ezzel! Gyerünk előre! Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?"


Gyurcsány nejének nagyapja Apró (Klein)Antal azért kapta Kádártól a szemlőhegyi villát (amit egy zsidótól rekviráltak a bolsik), mert közreműködött Nagy Imre és a többi hazafi kivégeztetésében. Az öszödi böszme volr olyan pofátlan görény, hogy Rákoskeresztúron a 301-es parcellánál tegnap elpojácázza példaképe III. Richárd monológját és utána önelégülten hazakotródjon a pereputtyának vérdíj gyanánt kiosztott villába. A közelmúltban már egyszer kigyulladt az épület, de eloltották, és most már csak remélhetjük, hogy hamarosan a mennyezet omlik rá erre a gané családra, a haza legádázabbb és legmocskosabb ellenségeire.


Dávid ibolya is azt hitte magáról az elmúlt választásig,hogy tényező, hát nem!!!

Ugyanígy lesz ferkó is!!!Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó