Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 16. 16:53

A demokratikus ellenzék összefogását szorgalmazta Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, a Demokratikus Koalíció (DK) vezetője és Hiller István szocialista országgyűlési képviselő a Nagy Imre Társaság szombati fővárosi rendezvényén.

Az 54 évvel ezelőtt mártírhalált halt miniszterelnök szobránál tartott délutáni megemlékezésen valamennyi felszólaló elfogadhatatlannak nevezte, hogy Nagy Imre emlékművét eltávolítsák a Vértanúk teréről. 
 
Gyurcsány Ferenc a mintegy kétszáz ember előtt elmondott beszédében a „köztársaság igazi ügyének” visszaállítását nevezte legfontosabb céljának, amelyet szerinte a "demokratikus sokaság összefogása" érhet el a kétharmados többség megszerzésével. 
 
Hiller István úgy fogalmazott: a harmadik magyar köztársaságot kivégezték, ezért újat kell építeni, és ehhez mindenkire szükség lesz, aki demokrata.

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37688


Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Apró Antal "felügyelte Nagy Imre és mártírtársainak koncepciós perét; 1958. június 17-én ő jelentette be a Parlamentben Nagy Imre és három társa kivégzését, amelyet a „nép jogos elégtételének… az ellenforradalom méltó megbosszulásának” nevezett.[3] Az MSZMP KB határozata alapján ezen érdemeiért a budapesti Szemlőhegy utcában kiutalták részére a nagypolgári Lovassy-Stürmer orvoscsalád volt villájának nagyobbik lakrészét."


Amúgy Nagy Imréről, a kivégzéséről is ejtettek szót az elvtársak, vagy csak a Orbánról és Orbán kapcsán Nagy szobrának eltávolításáról?Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó