Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 14. 07:31

A patyolatfehérre sikált hatalom 2008-ban suttyomban megkötötte a kaszinóhoz szükséges sukorói ingatlancserét, amelyről lelepleződése után reggel, éjjel meg este újfent csak hazudott.

„2006-ban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a balliberális értelmiség értelmezése szerint egy őszinte igazságbeszédet vagy mit mondott Balatonőszödön. Egy olyan katarzist okozó valamit, amellyel a szocialisták könnyítettek magukon, s amely után szerintük megnyílt az út a becsületes, átlátható és eredményes kormányzás előtt. Azután a patyolatfehérre sikált hatalom, mintha mi sem történt volna, 2008-ban suttyomban megkötötte a kaszinóhoz szükséges sukorói ingatlancserét, amelyről lelepleződése után reggel, éjjel meg este újfent csak hazudott.

A színlelt lelkiismeret-furdalást ünneplő balliberális holdudvarral ellentétben a társadalom józanabbik felét nem vezette félre és nem hatotta meg az őszödi »rizsa«, amiért később az utcán kapta meg a magáét a rendőröktől 2006 őszén. A végigvert és lecsürhézett emberek pontosan tudták, hogy a gyurcsányi hatalom változatlan. A vele szemben támadt kételyeik jogosságát és józanságát mi sem bizonyítja jobban, mint az ingatlancsere-ügylet semmisségét kimondó ítélet, amelyben a jogszerűség látszatának keltésén és a jogszabályok megkerülésén van a hangsúly. Az igazságtételre várók kibonthatnak egy jóféle pezsgőt. Sukoró esetében olyan jogerős ítélet született ugyanis, amely jogszerű, és egybeesik a társadalom tagjai többségének igazságérzetével: a szerződés érvénytelenítésével vissza kell állítani az eredeti állapotot. Egyszerűbben: győzött az igazság, fellebbezésnek helye nincs.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37589


49 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


No, de ha az ítélet megvan. (jogerős)akkor ideje a felelősöket is megtalálni hozzá.....


Nagyszerű! Most már csak a felelősök felelősségre vonása és a többi sötét ügy feltárása és rendbetevése következhet.


Az jó, hogy a sukorói ingatlan visszakerült az állam birtokába. De nem látom rabszíjon vezetve a felelősöket (Gyurcsány, Bajnai, Tátrai stb)

Válaszok:
Felebarát | 2012. június 14. 08:38

el se került onnan :D de legalább parlagon van és szennyezi a környezetet

Válaszok:
heep | 2012. június 14. 09:14

idegenforgalmi adót ne felejtsd el...

de le van szarva...


Nacceru, akkor most szamoljunk: 1 sukoro az hany szazadveg vagy kozgep? Mi lesz a strabag ugyekkel (azt is a szocik csinaltak, most megis nagy a kuss)?

Válaszok:
Felebarát | 2012. június 14. 08:57

a margit hidról is csőnd lett, hisz Simicska is benne volt...upsz


bazki, a kaszinó elenyásző része lett volna az egésznek...

de ne menjünk messzire a hajógyári is maffiaközpont...csak most rossz irányba indultak a dolgok, Pintér meg egy utolsó rohamot indit...

szóval ott lett volna minden...szem szájnak ingere...

turizmus...mennyien jöttek volna...stb..de sose fogjuk megtudni...ehylett simicska tolja ki a pénzt, szrinted az sokkal jobb...


"el se került onnan"

Akkor a Földhivatal akkori vezetőit is rabláncon kell elvezetni, mert ezek szerint jogellenesen jegyezték be a Blumot (vagy a cégét?) mint tulajdonos arra a területre. Szerény ismereteim szerint egy ilyen bejegyzés a magyar törvények szerint tulajdonjogot jelent a tulajdoni lapon bejegyzett részére.

Válaszok:
Felebarát | 2012. június 14. 09:20

én úgy tudom a csere nem jött létre, Oszkóék lefújták, akkor hoyg kerülhetett át a tulajdon jog?

Válaszok:
heep | 2012. június 14. 09:46

nem vagyok ti :D mert ennyi erővel te is lehetnél ti...

teljesen igazad van a propagandáddal együtt, hogy ott egy darab kaszinó jött volna lérte..nincs miről beszélni...


:DDDDDDDDD


jah a parlamentben néhányan többet adtak érte, de ugyanúgy nem ér semmit :D


Széljegyzetként. Ami már (bizonyos korlátozásokkal) tulajdonjogot jelent.


Én talán végig kis betűvel kezdtem volna ezt a kinyilatkoztatást, és a mondat végére tettem volna egy nagy kérdő/felkiáltó jelet.

Néhány éve a legnagyobb megdöbbenésemre Skóciában a tőke áldozatául esett az egyik hatalmas összefüggő TERMÉSZETVÉDELMI terület: golfpálya, stb. "center" lett belőle.

A maffiautalásokkal egyetértek: épp most látjuk, hogy a főCicnér más kezebe kívánja tudni a szerény megélhetést biztosító jövőjét.


Hát ha annyira értékes az a terület, miért nem hasznosítja már bárki megfelelö módon? Biztos van befektetö aki oda valami közkedvelt megoldást finanszírozna.
A kaszinókat én is utálom. Ha rajtam múlna az összes ilyesmit betiltanám. Alig hiszem, hogy már legalább a dohányzás lassan megszünik. Jó lenne, ha a túlzott italozást is erösebben visszaszorítanák.


Láttad már Baden bei Wien-ben a legimpozánsabb hely, legelegánsabb épületét?
Vagy Montecarloban?
De mint irtam, ha rajtam múlna, minden szerencsejátékot betiltanék a Lotton és a Totón kivül.


Ilyet még én sem láttam, de szerintem nagy jövöje lesz minden fedett megoldásnak mert a szabadtéri helyekkel sajnos nagyon kitol a klimaváltozás.


Baden gyönyörü Kurparkjában van a Kaszinó és a város egyik fö atrakciója. Sok pénzt hoz a városnak.


Csak megjegyezném annak a néhány kaszinópárti (hihetetlen, hogy még vannak) kommentelőnek, hogy itt sosem lett volna kaszinó. A cél ingatlanspekuláció volt, pusztán azért, hogy lopjanak a köztől. Pont.

Pont akkora kaszinó épült volna itt, mint a korábban beharangozott és szintén fel nem épült Hajógyári szigeti.

Méghogy idegenforgalmi adó, meg munkahely?!!
Ennyi hülyét.

Válaszok:
duzur | 2012. június 14. 12:36

Mint semmilyen kaszinópárti, érdekelne, hogy mire gondolsz? Itt az áll, hogy lakóparkot kezdtek épiteni. Az viszont fizetöképes publikumot hoott volna oda ami talán az ottani vállalkozóknak is jól jött volna. Milyen hasznosabb terv adódott a leállás óta? És azt miért nem valósítják meg?


Hát akkor bizony nem azoknak segített akiknek tényleg kellett volna...
Én se szeretneék lakóparkban lakni. Olyan helyen lakom szivesen ahol semmi szükség a lakoparkok infrastrukturájára.

Tehát akkor rossz ott a kaszinó és rossz a lakópark. És mi lesz ott a jó? Nekem az is szimpatikus, ha szociális bérlakásokat épitenek oda vagy, ha ezentúl mindenfele szép parkok létesülnek, de most mi van? És mi lesz?


Semmi baj! Virulnak Magyarországon a kinai álomszigetek...


Örülök, hogy olyannal is lehet itt beszélgetni aki közelebbröl is ismeri a projektet, mert én inkább a szalagcímek szintjén tudok az egészröl. Könnyen lehet, hogy minden jogi vita nélkül is leállt volna ez a beruházás, mert sajnos a nemzetközi gazdasági válság miatt sokféle beruházás megtorpant. Ami a tervek kivitelezhetöségét illeti, csak pénzkérdése a legvakmeröbb ötletek megoldása is. Ezt jól látni Dubaiban is. :-) Biztos, ha rajtam múlna, sok beruházás másképpen alakulna és a közmegelégedettségre is súlyt fektetnék. Tudom persze, hogy minden ilyen döntésben nagy a konfliktus-potenciál.

Bécsben is vannak böven érthetetlen fejlemények, mert pld. miközben itt is kritizálják a spanyol ingatlan-lufit, szorgalmasan építik a felesleges irodaházakat amik azután üresen állnak...


Sajnos a hajógyári szigetet se ismerem közelebbröl, de azt gondolom, hogy ügyes tervezök egy római kori látványosságot nem eltüntetnek, hanem okosan körítik ugy, hogy a káposzta is megmaradjon és a kecske is jól lakjon...Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó