Itthon tartaná a fiatalokat az MSZP

2012. június 10. 11:15

„Gyere haza!” elnevezéssel készít programot a fiatalok itthon tartására, illetve a már külföldre távozottak hazahívására az MSZP. A párt szerint a kormányváltás óta másfélszeresére nőtt a külföldre költözők száma.

Az MSZP szerint a kormányváltás óta másfélszeresére nőtt azok száma, akik lakhatás, vagy munkavállalás miatt elhagyják Magyarországot, ezért a párt programot dolgoz ki a fiatalok megtartására. Winkfein Csaba, az MSZP elnökségi tagja azt mondta: minden ötödik felnőtt, és minden második 30 év alatti gondolkodik azon, hogy elhagyja az országot. Úgy vélte, ennek részben az az oka, hogy a pályakezdők körében 28 százalék a munkanélküliségi ráta.

Mint mondta, beláthatatlan következményei lennének, ha a fiatalok elhagynák az országot, mert képzettségükkel, nyelvtudásukkal ők a gazdaság motorjai, kulcsszerepet tudnának betölteni a magyar gazdaságban. A politikus szerint a kormánynak érdemi válaszokat kellene adnia a munkahelyek, oktatás, lakhatás kérdéskörében, de erre semmilyen jel nem utal. Az MSZP ezért kidolgozza a „Gyere haza!” programot, amelyben választ ad ezekre a kérdésekre, és amelytől azt várja, hogy a fiatalok Magyarországon maradnak, akik pedig külföldre mentek, azok visszajönnek. Az MSZP felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy készítsen azonnali cselekvési tervet a fiatalok érdekében – mondta Winkfein Csaba.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37446