Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 10. 11:15

„Gyere haza!” elnevezéssel készít programot a fiatalok itthon tartására, illetve a már külföldre távozottak hazahívására az MSZP. A párt szerint a kormányváltás óta másfélszeresére nőtt a külföldre költözők száma.

Az MSZP szerint a kormányváltás óta másfélszeresére nőtt azok száma, akik lakhatás, vagy munkavállalás miatt elhagyják Magyarországot, ezért a párt programot dolgoz ki a fiatalok megtartására. Winkfein Csaba, az MSZP elnökségi tagja azt mondta: minden ötödik felnőtt, és minden második 30 év alatti gondolkodik azon, hogy elhagyja az országot. Úgy vélte, ennek részben az az oka, hogy a pályakezdők körében 28 százalék a munkanélküliségi ráta.

Mint mondta, beláthatatlan következményei lennének, ha a fiatalok elhagynák az országot, mert képzettségükkel, nyelvtudásukkal ők a gazdaság motorjai, kulcsszerepet tudnának betölteni a magyar gazdaságban. A politikus szerint a kormánynak érdemi válaszokat kellene adnia a munkahelyek, oktatás, lakhatás kérdéskörében, de erre semmilyen jel nem utal. Az MSZP ezért kidolgozza a „Gyere haza!” programot, amelyben választ ad ezekre a kérdésekre, és amelytől azt várja, hogy a fiatalok Magyarországon maradnak, akik pedig külföldre mentek, azok visszajönnek. Az MSZP felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy készítsen azonnali cselekvési tervet a fiatalok érdekében – mondta Winkfein Csaba.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37446


41 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


kergessétek el a fideszt, talán majd akkor megindulnak visszafelé az emberek!!!

Válaszok:
stüszivadász | 2012. június 10. 12:19

Ha valaki, akkor az mszp maradjon nagyon csendben ez ügyben is meg úgy minden másban az elkövetkezendő 25-30 évben.

vagy örökre.

Válaszok:
Kovács Jenő | 2012. június 10. 13:28
pipafa | 2012. június 10. 18:02

Ti vau vau?
Amikor böszme führeretek mondotta volt,
akinek nem tetszik, el lehet menni!!


Mocskos álszent férgek!


Édes.

Az egyik oka a kimenetelnek pont az mszp.


Ja a verekedés úgy kezdődött, hogy a foszer visszaütött!!

Nem gondolod, hogy van ok és okozat.

De ne menjünk vissza a gengszetrváltásig, vagy Vajkig.


Majd ha lesz értelme valaki mellé állni, igérem meg fogom tenni, de amig a listás választás van és igyisugyis bekerülnek a parlamentbe addig szidom mindegyiket.


Téged kellene elkergetni,te tetű!!!!Az ,akinek a hátsóját kinyalod ,hangoztatta:" akinek nem tetszik,el lehet menni"
Kár,hogy nem fogadtál szót.....

Válaszok:
Kovács Jenő | 2012. június 10. 13:31

Talán inkább nem kellett volna kiengedni (sőt, küldeni)őket!


"Az MSZP szerint a kormányváltás óta másfélszeresére nőtt azok száma, akik lakhatás, vagy munkavállalás miatt elhagyják Magyarországot"
És ezt vajon milyen adatokkal támasztották alá? És mi az, hogy lakhatás miatt elhagyni az országot?
Bárki akit ismerek ás külföldre ment (Anglia, Írország, Spanyolország, USA) az 2010 előtt lépett le. És nem fog (sajnos) visszatérni bárki is hívja. Ez a hajó már elment.

Válaszok:
micream | 2012. június 10. 15:17

Tagtoborzó van?


Az Mszp átment "hiperaktívba", pedig a választások még odébb vannak, annyi, és olyan igéreteket tesznek amelyeket sosem lehet valóra váltani.


Nem fog. Nem az a dolga, hanem hogy tovább növelje a népszerűségét, és legalább addig létezzen, amíg nem lesz más "normális" párt, amelyik eltakaríthatná innen ezt a szemét bandát.


Ettől még a kormány foglalkozhatna a problémával csak úgy tűnik: nem érzik problémának, vagy leszarják, vagy jó ez így nekik, egyik verzió sem túl kecsegtető, ebből így kúrmány lesz, konzervszavazatokkal.


Gyurcsány még csak nem is ezt mondta, és nem az embereknek, hanem azoknak a fideszbarmoknak, akik az akkori adókra panaszkodva közölték, hogy majd akkor átteszik a vállalkozásaikat Szlovákiába.

Na így születnek azok az urbánus legendák, amikbe azért kapaszkodtok, hogy az ocsmányorbán-szarnyalásotokat mentegessétek.


Nem hazugság, nem csúsztatás. Te hazudsz, te csúsztatsz.
Széttárom a karomat, és bazdmeg, ekkora távolságra is jut 3 család, amelyik épp most vándorol ki ide-oda, még csak nem is Európába. Javarészük mostanában pl. Ausztráliáig fut.


Természetesen (mint mindig), most is minden szavuk hazugság.
Nem a kiköltözők száma nőtt, hanem egy irányított kérdésfeltevésre válaszoltak sokan igennel.
Egyébként minden MSZP esély, százalékpontonként növelné a kivándorlók számát. Hála istennek, itt nem kerülnek mégegyszer hatalomba.


Mekkora hazug mocskos férgek ezek a szocialisták. Főleg, hogy gyerehaza.org már rég létezik a KDNP fiataljai kezdeményezésében, még ha mindenki csak lehurrogta.

Nekem jobb ötletem van: Menj el innen!-mozgalom, ami a szocialista-liberális érzelmű fiatalokat buzdítja távozásra, és megtiltja nekik, hogy magyarul kommenteljenek hazai fórumokba. Jó lesz?

Válaszok:
micream | 2012. június 10. 15:08
micream | 2012. június 10. 15:13

a kdnp a túrórudival szerette volna itthonmaradásra bírni pl. az orvosokat :)

Válaszok:
OrangeOrder | 2012. június 10. 15:23

lehet erre bizottsagokat, meg programokat csinalni, de szart se fog erni addig, amig a KIVALTO OKOT nem szuntetik meg, ti. hogy par orszaggal arrebb tizszereset lehet keresni mint otthon.

Azt akarjatok hogy a fiatalok ne menjenek nyugatra? Akkor fizessetek meg oket, ne ehberrel szurjatok ki a szemuket a nyugati arak melle.

Ennyire kibaszottul egyszeru a keplet.


itt látható a kdnp kezdeményezése a fiatalok itthontartására :


http://1.bp.blogspot.com/-VQmk..


vajon miért érdeke az MSZP-nek, hogy egy triplabóvli országban tartsa a fiatalokat, ahol a nyugateurópai bérek negyedét sem tudják megkeresni

Válaszok:
táltos | 2012. június 10. 18:26

Tudom. Magas labda, a megvalósításba és mindenbe bele lehet kötni.

A lényeg, hogy ez már régóta létezik és a kormányoldalról jött a kezdeményezés. Most akkor ugyanazok, akik akkor gyalázkodtak, folytassák az MSZP-vel is, legyenek kedvesek.


Nem most.
Nem érted, amiről beszélsz.
Vagy azt hiszed, hogy más nem érti.


5.30
http://www.youtube.com/watch?v..

hazudtunk éjjel ....

most is azt teszik.


Még, hogy csendben maradni?
Minden az „illetékes elvtársakhoz” tartozik.
Tegnap az „el lehet menni”, ma a „gyere haza”.
Hogy égnének homlokukra a jelszavaik.


Egyáltalán nem érdeke. Egyszerű kampánytémaként tekintenek a témára. Éppen a szoc-lib bagázs gerjesztette azt az érzetet, hogy milyen jó lesz az Eu-csatlakozás után,mert majd lehet menni külföldre stb.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó