Ami jár, az jár

2012. június 3. 13:06

Dési János
Népszava

Schmitt nem panaszkodhat, ő valóban mindent megkap. Hiszen olyan ő, mint a pornó. Bármikor felismerjük, ha szembe jön velünk. Bár definiálni, hogy mi ő, azt elég nehezen tudnánk.

„És akkor itt van (dr.) Schmitt Pál. Aki ugye hazudott, lebukott, kitették. De élete végéig jár neki a köztársasági elnöki ellátás, a sofőr, a kocsi, és a lakás.

A csaló Schmitt javadalmazása egy hónapra több, mint egy átlagos tanár egy évi jövedelme. Igaz, arról nem is hallunk, hogy a túlmunkára kötelezett, végletekig kihasznált köztársasági elnökök tüntetni készülnének jogaikért, ahogy a pedagógusok például most a hét végén nekiindulnak, hogy mégse hagyják magukat. Drukkolunk nekik.

Azt azonban mégsem mondhatjuk, hogy a kormány szociálisan érzéketlen lenne. Ugyan a tanárok egy jelentős részét kirúgja, és nyilván végkielégítés, szolgálati villa, sofőr stb, szóba sem kerül. Ám legalább (dr.) Schmitt nem panaszkodhat, ő valóban mindent megkap. Hiszen olyan ő, mint a pornó. Bármikor felismerjük, ha szembe jön velünk. Bár definiálni, hogy mi ő, azt elég nehezen tudnánk. 

Talán egy svihákságon ért, bukott kegyenc, aki minden földi jót megkap? Hogy ez így törvényes amúgy?”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37207