Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 31. 09:32

A kormányzati kommunikáció egy kábítószer-kereskedőhöz méltó megoldást alkalmaz, hiszen igyekszik tartósan félrevezetett, manipulált szellemi állapotban tartani a választóit.

„Szégyentelenül manipulatív és félrevezető a kormány konzultációs kérdőíve, ami hamis állítások, szándékosan megtévesztő félmondatok tömkelegét rejti. S persze ezzel kapcsolatban is a szokásos heroikus pózt ölti a kormányzati kommunikáció, mintha a direkt manipulációs célokra alkalmazott konzultációval valójában a demokrácia kereteit szélesítené. Holott ami az ilyen eszközök erkölcsiségét illeti, ezzel nagyjából egy kábítószer-kereskedőhöz méltó megoldást alkalmaz, hiszen igyekszik tartósan félrevezetett, manipulált szellemi állapotban tartani a választóit, növelni vagy fenntartani a kiszolgáltatottságukat, s mindezt ráadásul az ő pénzükből teszi.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37113


Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Oszkó szerint mindenki hülye. Nem kellene ennyire lenézni a magyarokat Oszkó elvtárs. Talán várjuk már meg az eredményt. Amúgy az ilyen kritika csak érdekesebbé teszi a kérdőívet. Most mindenki azt fogja keresni, hogy mitől is manipulatív ez a kérdőív?


Kedves Péter!

Miután egy napja Tárki koma kihozta, hogy ti kb. olyan támogatottsággal bírtok, mint a Fidesz, így butaság arról elmélkedned, hogy egy kérdőív mennyire manipulatív és félrevezető ...


Megj. semmi olyan nincs ebben a kérdőívben, amire ne lehetne válaszolni.

Ha akarod aláírva, ha nem akarod nem aláírva küldöd vissza. Baszott egyszerű az egész: három-négy lehetőség közül beikszelsz egyet. Beleteszed a kisméretű boritékba az egyoldalas A4est, majd a kérdőívhez adott borítékot lezárod, és bebaszod egy postaládába. Ennyi.

Ha aláírtad, ez névvel megy vissza, és kapsz egy újabb kérdőívet legközelebb, ha nem írtad alá, akkor meg név nélkül.

Ezen kívül akkora faszokat rajzolhatsz rá, amekkorákat csak akarsz, mert ez csak egy kérdőív marad, nem lőnek érte fejbe, ha ezt megteszed, még akkor sem, ha névvel teszed meg, hogy újabb faszokat rajzolhassál rá.

Még az is alanyi jogon jár neked, hogy ahol LEHET olyan választ adni, hogy a faszom se tudja mi mennyi, mert közöm nincs a dolgokhoz, ott azt jelölöd be.

Tudod Péter, olyan ez, mintha megkérdeznék tőled, hogy mennyi egy kiló kenyér ára és mennyi egy liter tejé. Ehhez kapnál 4 válaszlehetőséget, de végül is vagy kamuzol róla, hogy te tudod, vagy nem kamuzol, és válaszolsz, hogy ehhez közöm sincs (mert a házvezetőnőm vagy az inas veszi az élelmiszert, majd továbbvezeted, és azt is odaírhatod, hogy ezen a képleten továbbhaladva az is lehetséges, hogy a kertész (nem az Ákos) bassza az asszonyt is).

Szóval Péter, embertől függ, hogy tudsz-e rá értelmesen válaszolni, meg hogy akarsz-e. De ebben ne keress manipulációt, még akkor se, ha ti mindig magatokból indultok ki (lsd. mestered smses kampányát a sok baromságról pár éve!).


szint felmérő, egy vagy kétmillióan kedvelik e a kormány...vagy kiábránditóan kevesen,,

azt jöhetnek az új adók


pszichológus tanoncoknak kéne oda adni, hogy elemezzék ki a kitalállójának elmeállapotát, hogy egy mondatban mond magának ellent


már megint mindenki szoclib...bocs én konzlibb vagyok :D

evan
ettől még azok ott fenn hülyék


Nem az a legnagyobb probléma, hogy esetleges manipulációk vannak a kérdőívben. A probléma az, hogy ez a konzultáció teljesen felesleges. 2012.-et írunk, ilyenkor már álkonzultálni kéne hanem megfogni a szekeret és vezetni. felesleges pénzkidobás. elküldeni csomó helyre a levelet, miközben az emberek nagy része el sem olvassa, aki meg elolvassa és kitölti az is feleslegesen teszi, mert az egész csak bohóckodás. Minap persze Orbán azt találta mondani, hogy ők az emberekkel közösen kormányoznának...persze, csak ez látszat szintű.


Nem újdonság.
Igen emlékszem Kovács László eme szavaira. Egyébként meg nem elég annak látszani, annak is kell lenni. valahogy így lenne helyes. attól ugyanis, hogy eljátsszuk a tisztességest, még nem leszünk azok, küldjünk ki bármennyi kérdőívet.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó