Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 23. 18:05

Az Amnesty-féle IQ-vákuum jó ideje nem nagyon merészkedik a cigányok és melegek alkotta témalehetőségek világán túlra.

Életerős polgártársaink egy részénél a sok felesleges energia küldetéstudattal párosul, ám ahelyett, hogy ezt valami hasznos dologra váltanák (például összeszednék a kutyagumit a városban), SPAM-szervezeteket működtetnek. Pont ilyen az Amnesty International magyarországi lerakata. Jeney Orsolyáékat ekézni nem sportértékkel bíró dolog (a „Beszüntették az internetet”-interjú óta biztosan nem), de ma reggel az mr1 Kossuth Rádióban elkövetett beszélgetésben túlságosan szépen benne volt minden, ami totál komolytalanná teszi független, civil jogvédőink igen nagy részét.

Jeney Orsolya, az Amnesty International Magyarország igazgatója a Kossuth Rádió 180 Perc című műsorában szervezetük új jelentéséről beszélt (az interjú ezen a linken az említett műsorban kb. 06:49-től meghallgatható); a cucc akkor még embargós volt, így vészjóslóan csak annyit árult el annak hazánkról szóló részéről, hogy az nagyjából 2,5 oldal, vagyis HOSSZABB, mint korábban szokott lenni, ez pedig nem jelent jót, sőt ez nyilván az emberi jogok visszafordíthatatlan sorvadását jelenti.

A lényeg a beszélgetés végén hallható. A kérdező a női nemiszerv-csonkítások és fehéroroszországi halálbüntetések taglalása után ugyanis egy merész kanyarral rátér a Szlovákiában élő kisebbséget ért sérelmekre, kezdve az állampolgárságától megfosztott külhoni magyarok ügyével.

Nagyon figyeljünk az Amnesty International magyarországi igazgatójának válaszára:

„Ez egy olyan terület, mely minden szempontból borzasztóan fontos volt. De az Amnesty súlyos emberi jogsértésekkel foglalkozik, és sajnálatos módon (sic!) a szlovák állampolgársági törvény szerint az, aki a magyar állampolgársághoz folyamodik, tudatában van annak, hogy el fogja veszíteni az állampolgárságát. Innentől kezdve ez nem egy önkényes, nem egy kiszámíthatatlan dolog. Nagyon sajnáljuk, főleg mi az AI Magyarországnál, de ez egy politikai döntés, politikai dolog, és mi a politikába nem szólunk bele, nem tudjuk kivizsgálni. Az ügy nem meríti ki a súlyos emberi jogi probléma fogalmát. […] Ezt az egyes államoknak kell sajnos elintézniük.” (kiemelések tőlem)

Gratulálok. Akkor a jogi keretekkel megoldott tetűsködés teljesen rendben van a kiszámíthatatlan jogsértések specialistáinál. Csak az a baj, ha betiltják a gay pride-ot – ha törvénybe foglalom, hogy leverhető a veséje mindenkinek, aki nőnek öltözik, az nyilván oké. Mert az sem lenne „kiszámíthatatlan dolog”.

Az iménti párhuzam nem erőltetett, az AI-féle IQ-vákuum jó ideje kábé single issue-szervezetként muzsikál: nem nagyon merészkedik a cigányok és melegek alkotta témalehetőségek világán túlra. Az amnesty.hu-n címlapon három kishír és egy vezető hír foglalkozik a melegek és transzneműek dolgaival, ellenben a keresőből Szlovákia keresőszóra összesen 10 db találat varázsolható elő, ezek között olyan súlyos témákkal, mint: „Jó hírek a Levélíró Maratonról!” Ezek között a külhoni magyar kisebbség ügye egyszer sem szerepel sehol. Ugyanúgy egy keresős teszt tanulsága, hogy direkt Romániával mindenestül 8 hír foglalkozik, ezek 100 százaléka cigányokat ért hátrányos megkülönböztetésből fakadó ügyeket taglal.

A rádióban tett nyilatkozat politikai része („…ez egy politikai döntés, politikai dolog, és mi a politikába nem szólunk bele, nem tudjuk kivizsgálni.”) mellé pedig nyugodtan odatehető az amnesty.hu kilónyi alaptörvényezése és a médiatörvényezése, ám közülük is a legjobb: „Itt az idő, hogy az EU keményebben követelje Magyarországtól az emberi jogok védelmét és tiszteletben tartását”.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36845


Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ezt a Jeney Orsolyát anno még a tökéletesen idióta Betlen János is szétszívatta...
Iszonyatosan buta egy nő...amivel még nem is lenne baj, de mértéktelenül öntelt, és magabiztos. Na most, ha a magabiztosság találkozik a tudatlansággal, az egy olyan egyveleget képez, amit a hallgatóság pánikszerű falkaparással honorál.

Itt a videó: http://videotar.mtv.hu/Videok/..


tudta, hogy elfogja veszíteni?

vállalta a következményét?

akkor miért sírunk?

ez van, ilyen a törvény ott...lehet anyázni és ujjal mutogatni, sajnos senkit nem érdekel...


lehet, de teljesen igaza van...

lehet egyre több a helikopter ebben az országban...


tudod kinek kéne lépnie ?

úgy hivják diplomaták, ep képviselők, attasék, stb...

de kurva nagy csönd van


szóval minden képviselőnkre, Orbánra, a diplomatáinkra, mindhez pisztolyt fognak...akkor mi a ményküt várunk?

egy szervezetre, azt azt baszogatjuk, és pityergünk, hogy most nem tesz semmit...

minden hülyeség miatt rohanunk az Eu-hoz, balról jobbról, most meg, hát izé, majd az AI megsegít minket, persze mint Istenke a papot, ahol árvíz volt...csak észre se vesszük, ha jönne a segítség...


mi van? szóval szerinted se ért szart sem a diplomáciánk...köszi :D


és ahhoz mit szólsz, hogy felvidéken élők, azt kérik hagyjuk már végre bélén őket, és ilyen feltételek mentén nem fogják felvenni az állampolgárságot, mert ott élnek , ott adóznak és ott kapnak minden juttatást...

sokan éltek ott, és igy könnyű beszélniHozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó