Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 23. 18:05

Az Amnesty-féle IQ-vákuum jó ideje nem nagyon merészkedik a cigányok és melegek alkotta témalehetőségek világán túlra.

Életerős polgártársaink egy részénél a sok felesleges energia küldetéstudattal párosul, ám ahelyett, hogy ezt valami hasznos dologra váltanák (például összeszednék a kutyagumit a városban), SPAM-szervezeteket működtetnek. Pont ilyen az Amnesty International magyarországi lerakata. Jeney Orsolyáékat ekézni nem sportértékkel bíró dolog (a „Beszüntették az internetet”-interjú óta biztosan nem), de ma reggel az mr1 Kossuth Rádióban elkövetett beszélgetésben túlságosan szépen benne volt minden, ami totál komolytalanná teszi független, civil jogvédőink igen nagy részét.

Jeney Orsolya, az Amnesty International Magyarország igazgatója a Kossuth Rádió 180 Perc című műsorában szervezetük új jelentéséről beszélt (az interjú ezen a linken az említett műsorban kb. 06:49-től meghallgatható); a cucc akkor még embargós volt, így vészjóslóan csak annyit árult el annak hazánkról szóló részéről, hogy az nagyjából 2,5 oldal, vagyis HOSSZABB, mint korábban szokott lenni, ez pedig nem jelent jót, sőt ez nyilván az emberi jogok visszafordíthatatlan sorvadását jelenti.

A lényeg a beszélgetés végén hallható. A kérdező a női nemiszerv-csonkítások és fehéroroszországi halálbüntetések taglalása után ugyanis egy merész kanyarral rátér a Szlovákiában élő kisebbséget ért sérelmekre, kezdve az állampolgárságától megfosztott külhoni magyarok ügyével.

Nagyon figyeljünk az Amnesty International magyarországi igazgatójának válaszára:

„Ez egy olyan terület, mely minden szempontból borzasztóan fontos volt. De az Amnesty súlyos emberi jogsértésekkel foglalkozik, és sajnálatos módon (sic!) a szlovák állampolgársági törvény szerint az, aki a magyar állampolgársághoz folyamodik, tudatában van annak, hogy el fogja veszíteni az állampolgárságát. Innentől kezdve ez nem egy önkényes, nem egy kiszámíthatatlan dolog. Nagyon sajnáljuk, főleg mi az AI Magyarországnál, de ez egy politikai döntés, politikai dolog, és mi a politikába nem szólunk bele, nem tudjuk kivizsgálni. Az ügy nem meríti ki a súlyos emberi jogi probléma fogalmát. […] Ezt az egyes államoknak kell sajnos elintézniük.” (kiemelések tőlem)

Gratulálok. Akkor a jogi keretekkel megoldott tetűsködés teljesen rendben van a kiszámíthatatlan jogsértések specialistáinál. Csak az a baj, ha betiltják a gay pride-ot – ha törvénybe foglalom, hogy leverhető a veséje mindenkinek, aki nőnek öltözik, az nyilván oké. Mert az sem lenne „kiszámíthatatlan dolog”.

Az iménti párhuzam nem erőltetett, az AI-féle IQ-vákuum jó ideje kábé single issue-szervezetként muzsikál: nem nagyon merészkedik a cigányok és melegek alkotta témalehetőségek világán túlra. Az amnesty.hu-n címlapon három kishír és egy vezető hír foglalkozik a melegek és transzneműek dolgaival, ellenben a keresőből Szlovákia keresőszóra összesen 10 db találat varázsolható elő, ezek között olyan súlyos témákkal, mint: „Jó hírek a Levélíró Maratonról!” Ezek között a külhoni magyar kisebbség ügye egyszer sem szerepel sehol. Ugyanúgy egy keresős teszt tanulsága, hogy direkt Romániával mindenestül 8 hír foglalkozik, ezek 100 százaléka cigányokat ért hátrányos megkülönböztetésből fakadó ügyeket taglal.

A rádióban tett nyilatkozat politikai része („…ez egy politikai döntés, politikai dolog, és mi a politikába nem szólunk bele, nem tudjuk kivizsgálni.”) mellé pedig nyugodtan odatehető az amnesty.hu kilónyi alaptörvényezése és a médiatörvényezése, ám közülük is a legjobb: „Itt az idő, hogy az EU keményebben követelje Magyarországtól az emberi jogok védelmét és tiszteletben tartását”.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36845


94 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Amnézi intörnesnl...


Ezért aztán én már csak "jogvédőket" emlegetek...

...így idézőjelben...


Ó, de örülök ennek a cikknek!
Én is hallottam a reggeli riportot, és nagyon felforrt tőle az agyvizem.
De a műsorvezető értette a dolgát, párszor zavarba hozta a jogvédő hölgyikét.
Mikor megkérdezte, mért nem fogadta el a Tóásó Előd ügye miatti parlamenti ülésre a meghívást, csak dadogott, hogy hivatalos megkeresés nem érkezett feléjük, csak telefonon keresték meg.
Ja, úgy más.
Amit a szlovákiai magyarok ügyében nyilatkozott, az meg egyenesen pofátlanság volt.

Ezzel az erővel azt is mondhatta volna, hogy a szponzor (Soros György) kizárólag a melegek, a leszbikusok, és a cigányok jogvédelméért hajlandó fizetni.
Mert úgy nagyjából ez az igazság.


Honnan tudod hol lakom, fosállagú?


Eltaláltad szarva közt a tőgyit, ahogy mi itt SZÉKELYFÖLDÖN mondjuk.
Lehet románozni...


Az Amnestynek teljesen igaza van, a vilagban ha nem is bevett gyakorlat, de letezik ilyen, es teljesen elfogadott, hogy az orszag allampolgara nem lehet kettos allampolgar. Most Szlovakia is bevezette, igy dontottek, el kell fogadni minden Szlovakiaban elo kisebbsegnek. Nem ertem sem a cikkirot sem a tobbi majmot mit hisztiznek.

Válaszok:
maniac13 | 2012. május 23. 20:33

"A kettős állampolgárság történelmileg egyáltalán nem volt elfogadott. Magyarországon régóta törvényes a többes állampolgárság, de számos ország – köztük 11 EU-tagállam, például Németország, Csehország, Hollandia és Spanyolország – a mai napig nem teszi lehetővé állampolgárai számára más állampolgárság felvételét az eredeti állampolgárság elvesztése nélkül. A szlovák szabályozás tehát nem egyedülálló."

Ennyi, azt is mondhatnam, ez bevett gyakorlat Europaban. Nem szep gyakorlat, de ezzel tenyleg nincs mit kezdeni.


Nem János; engem ezek a szemforgató, álságos, ótvaros, diszkriminatív áljogvédők zavarnak.


Az már bizonyos!
Te a nemzetárulásban "eled ki magad".


Az a baj, Orban szopoagra hajtja mint az orszagot, mint a haraton tuli magyarokat, es az ilyen gyalog fele senkiket meg behulyitik, hogy az egesz vilag ellenuk van, a semmirekello meg elihszi. Kar. Az egesz orszag szopoagon van, es azon is fog maradni, ameddig ez azegesz garnitura es gondolkodasmod(!) el nem takarodik a hatalom kozelebol.


Ja; és úgy mellesleg.
Akkor Lomnici Zoltán mért állt ki az ügy mellett, és mért megy el a legvégsőkig? Eláruljam?
Igazsága biztos tudatában teszi.


Nem tudom ezt a cikket ki irta, de olyan buta mint a segg...


Én annak a tudatában vállaltam a magyar állampolgárságot, hogy a hatalomra törő NACIONALISTA szoclbib koalíció (azóta már hatalmon van!) vegzálni fog ezért, mint közalkalmazottat. Tettem mindezt számodra teljesen irracionális okból, a nehezebb utat választva az életben, mint ahogy ezelőtt sem titkoltam magyarságomat. Semminemű anyagi hasznot nem hajszolok, nem értem milyen "megélhetésről" beszélsz...
Magyar létemre úgy érzem "belepofázhatok" a magyar ügyekbe, mégha sokatokat irritál is odaát.
-------------------
Ez gya coming outja.


...mondja egy notórius adócsaló.


Ilyen alapon @egysegelem se pofázhatna bele.


Ez minden orszagban igy van Janos, amit felsoroltal.

Válaszok:
Pirosz-szka | 2012. május 23. 19:57

"mindenki fizet adót..

ez egy olyan ország, hogy nem tudsz nem fizetni (tankolsz, kávét veszel, cigit, boltba mész, stb..)"

Bizahogy igazságod vagyon!

A kedvenc témám, hogy a sokak által lenézett "nyuggerek" is kiperkálják a 27%-os ÁFA-t,
--amilyen falánkak--,
akár hetente 1-1 kg-nyi mennyiség után is!

Igen, Magyarországon a magyarok joga szavazni és
adózni.
Naponta többször adózni,
négyévente egyszer szavazni.

Többek között a "nyuggerek" által összedobott ÁFA-ból dotálni Szőcs Gézát.............

Válaszok:
Pirosz-szka | 2012. május 23. 19:58

"Ez minden orszagban igy van Janos, amit felsoroltal."

Igaz, csak annyi különbséggel, hogy bizonyos termékek adója olyan minimális, hogy nem veri ki a biztosítékot a kiskeresetűeknél!

Ez vonatkozik a jövedelmek utáni adóra is!


A mondatom javítva:
akár hetente 1-1 kg-nyi
csirke far-hát után is!


Még soha nem hallottam arról sem, hogy a magyar "jogvédők" a megfélemlített "hátrányos helyzetű" falvakban lakó idős emberekért aggódnának, akiket a jogvédők által védett kisebbség terrorizál.


Hogy Te mekkora egy aljas geci vagy. Te isten barma.


Ebben tévedsz. Ha a szlovák törvény ezt mondaná, igazad is lenne - csakhogy ők kizárólag a magyar felvételét büntetik. Persze sejtem, hogy ez még nem lesz meggyőző érv.


Ezt a Jeney Orsolyát anno még a tökéletesen idióta Betlen János is szétszívatta...
Iszonyatosan buta egy nő...amivel még nem is lenne baj, de mértéktelenül öntelt, és magabiztos. Na most, ha a magabiztosság találkozik a tudatlansággal, az egy olyan egyveleget képez, amit a hallgatóság pánikszerű falkaparással honorál.

Itt a videó: http://videotar.mtv.hu/Videok/..

Válaszok:
Rita Kamélia | 2012. május 23. 21:43

"..ha a magabiztosság találkozik a tudatlansággal, az egy olyan egyveleget képez, amit a hallgatóság pánikszerű falkaparással honorál.

Ne is mondd!
Van egy ilyen ember a környezetemben, és tényleg nagyon idegesítő, pláne a tudat, hogy ha megfeszülsz se tudod eljuttatni az agyáig az információt.


Ezt most találtam.:

http://atv.hu/cikk/20120523_vi..

Érdeklődni szeretnék, hogy ez a hír eléri-e az Amnesty International ingerküszöbét, és ha nem, milyen kifogásra hivatkozva nem ?


Mért lennék frusztrált?
Csak gondoltam, ha már így témánál vagyunk...

Persze, elsősorban a kormánytól, a politikától várom a segítséget.
Természetesen.

De kibaszottul felháborít, mikor a jogvédő szerepében tetszelegnek ilyen jöttment ,utolsó, megélhetési jogvédők, és a korcs, deviáns elemeken túl semmi nem fér a profiljukba.
Tudod mit mondott ez a nő a műsorban?
Hogy az ő dolguk az, hogy nagy zajt csapjanak, mikor valami jogsértésre bukkannak.
Nem jogsegélyt nyújtanak, csak figyelemfelhívók.
Akkor mi fáradtságukba kerülne az említett esetek miatt is kinyitni a pofájukat?


Van igazságod, de Bajnaival nem kéne jönnöd.
Szépen illedelmesen benyalt Ficónak, és kompromisszum-kész volt minden téren.

És sajnos egy ilyen nagy befolyású jogvédőszervezetnek mint az AI, talán nagyobb ráhatása van Brüsszelre, mint a kormánynak.
Ptt ugyanis agy ívben leszarják a magyarokat ért jogsértéseket, mint már tapasztalhattuk.
(Temerin ismerős?)

Ki érdekli őket?
Csak a cigányok, kisebbségek, stb.


tudta, hogy elfogja veszíteni?

vállalta a következményét?

akkor miért sírunk?

ez van, ilyen a törvény ott...lehet anyázni és ujjal mutogatni, sajnos senkit nem érdekel...


lehet, de teljesen igaza van...

lehet egyre több a helikopter ebben az országban...


A cikk első mondata elég nagy bunkóság, ennyi erővel azt is lehetne mondani, hogy ne irkáljon itt Pelikán, hanem menjek kutyaszart szedni. Az Amnesty eredeti szándékában semmi kivetnivaló nincs, Mindszenty érdekében is felléptek annak idején, ahelyett, hogy a szerző "Iq-teli" tanácsát követték volna.


tudod kinek kéne lépnie ?

úgy hivják diplomaták, ep képviselők, attasék, stb...

de kurva nagy csönd van


szóval minden képviselőnkre, Orbánra, a diplomatáinkra, mindhez pisztolyt fognak...akkor mi a ményküt várunk?

egy szervezetre, azt azt baszogatjuk, és pityergünk, hogy most nem tesz semmit...

minden hülyeség miatt rohanunk az Eu-hoz, balról jobbról, most meg, hát izé, majd az AI megsegít minket, persze mint Istenke a papot, ahol árvíz volt...csak észre se vesszük, ha jönne a segítség...


Ahhoz mit szól a két idegenszívű magyarul beszélő, hogy szlovákiában magyar nemzetiségű emberekről van szó? Akiktől, vagy szüleiktől elvették a magyar állampolgárságukat?
Jut eszembe, beszéltem már emberrel aki nem értette, vagy nem akarta érteni a nemzetiség és állampolgárság közötti különbséget.

Válaszok:
Felebarát | 2012. május 24. 12:51

Szerintem te meg egy agent provocateur vagy, valahonnan nagyon külföldről, ékezetes billentyűzet nélkül.

Az ilyeneket a török hódoltság korában renegátnak nevezték és a sorsuk a lehető legsúlyosabb büntetés volt.


mi van? szóval szerinted se ért szart sem a diplomáciánk...köszi :D


és ahhoz mit szólsz, hogy felvidéken élők, azt kérik hagyjuk már végre bélén őket, és ilyen feltételek mentén nem fogják felvenni az állampolgárságot, mert ott élnek , ott adóznak és ott kapnak minden juttatást...

sokan éltek ott, és igy könnyű beszélniBejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó