Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 23. 19:33

A miniszterelnök szerdán Brüsszelben leszögezte: Magyarország minden olyan növekedési eszközt támogat, amely nem okozza az államadósság emelkedését.

  Magyarország minden olyan gazdasági növekedési formát és eszközt támogat, amelynek a végén nem az adósság emelkedése áll – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Brüsszelben, az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek e témával foglalkozó munkavacsoráját megelőzően.

Mi, magyarok, az elmúlt nyolc évben megtanultuk, hogy az adósság a végén elviszi a fejünk fölül a házat... Minden forintért, amelyet elköltünk, előbb vagy utóbb valakinek fizetnie kell, vagyis meg kell érte dolgozni. A növekedést tehát támogatjuk, de csak azt a fajtát, amely nem eredményez adósságnövekedést” – fogalmazott a kormányfő. 

 A kötetlen csúcstalálkozón a 27 tagállam vezetői azt vitatják meg, miként adhatnának lendületet a növekedésnek és a foglalkoztatásnak szerte az unióban. Orbán Viktor - az értekezlet előtt, az Európai Néppárthoz tartozó állam- és kormányfők találkozóját követően nyilatkozva – ezzel kapcsolatban kijelentette: a növekedés segítésére a magyar álláspont szerint minden eszközt számításba kell venni, szélesíteni is kell az eszközök rendszerét.
 
Hozzátette: ma az Európai Unióban ugyanakkor egyetlen olyan eszköz van, amely már bizonyította, hogy növekedést tud hozni, és munkahelyeket tud teremteni, mégpedig a kohéziós alapok. „A kohéziós alap ez idáig mintegy 2,5 millió munkahelyet teremtett Európában, innen pénzt máshová áttenni felelőtlen lenne, ezért azt nem is támogatjuk” - fogalmazott a kormányfő. Megismételte azt is: Magyarországnak fontos, hogy az euró erősödjön, mert minél biztosabb lábakon áll, annál stabilabb a forint is.
 

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36852


Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Részvétem magyar vállalkozók. Ezzel a ti miniszterelnökötökkel jól megszivtátok (minusz persze a tűzközeli kivétel).


Az az álom valójában ami adósságból kreál növekedést. Növekedés := munka, befektetés, tudás.


felveszünk hosszútávú hiteleket, majd 5 év múlva elkezdünk törleszteni, nem nő semmi csak a pénzünk :D ügyes


pszichológus felmérve a magyar embereket akiket kezelt és általánosságban az emberi reakciókat idehaza, arra jutott mi egy gyáva néppé váltunk, a magyar virtus kiveszett, nem merünk fellépni saját igazunkért...és ez érezhető a Himnuszunk alakulásán, hogy lassult be egy ütemes vérpezsdítő Himnuszból, egy sírjunk mert ez van dallá...

sportolok elmondása szerint a Himnusz nem lelkesiti őt annyira, mint egy amaerikai...mert már az elején sirhatnékja van...


Tudtommal a gazdaságot csak beruházással, befektetésekkel, munkahelyteremtéssel lehet élénkíteni. Egy krónikusan tőkeszegény országban honnan kerül ehhez forrás? Csakis hitelből! A felvett hitel meg mit duzzaszt? Hiányt, államadósságot.

No, ennyit Viktor a lózungjaidról!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó