Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 21. 17:12

Európa színe változik, egyre több ország kezd bepirosodni-vörösödni a térképen.

„Európa színe változik, egyre több ország kezd bepirosodni-vörösödni a térképen. Az elmúlt egy-két-három évtized uralkodó pártjai egymás után buknak meg, esnek szét, a kormányzás – egyelőre csak? – a középbal pártok kezébe kerül, de nemsokára az így vagy úgy vérvörös hatalom jöhet. Így vagy úgy: a bolsevikok és nácik zászlaja egyaránt vérvörös volt, egy ágról szedték. És erőre kapnak a káosz-pártok, a „mi se tudjuk, mit akarunk, de ezt nem” protest szervezetek. Zűrzavar ígérkezik. Mondjam?

Görögország, Franciaország, Olaszország, Szlovákia, Románia, egyes német tartományok; kalózpárt, álzöld, euroszkeptikus, idegenellenes, – és a sor folytatódni fog, mert a még a rotyogó fazék alján főve energiát fölvevő szervezetek, eszmék nem jutottak fel a felszínre. Súlyos ízük most kezd beleoldódni a zagylevesbe. A miénkbe.

Egyenlőséget! Mindenkinek cipőt! Egy kaptafáról!

A bal jobb?

Jó ideje elavultnak tartom, a bal-jobb, konzervatív-haladó, szocialista-kapitalista, keresztény-szekuláris megosztást, s társaikat. A káoszban mégis iránytű lehet egy így skálázott kompasz, más híján, amíg alkalmasabb nem akad.

Akad. Nekem kettő. Egy: a minőség mutatása. Kettő: a nemzeti érdek erőmérője.

Utóbbiról nem kell sokat mondani, nem is mondok. Most.

Az első: a minőség. Ha tetszik: a minőség forradalma. Német László valamiféle harmadikutas szocializmust hirdetett. De nem gyári kaptafa-egyenlőséget.

Ha Ön újra- vagy elolvassa nem öregedő szövegét, folytatjuk a megbeszélést.

A konzervatív jövőalakítók jövőképében a minőségi cipőkészítés szerepel(t). Mindenkinek saját, személyes kaptafát! Erős, szakszerű, sok embernek kenyeret adó cipészipart! Bizalomra érdemes kereskedelmet!

Mulatságos mi? Micsoda jelszavak! Pedig halálos komolyan gondolom. S ugyanígy a valódi konzervatívok s az igaz zöldek (azaz ökósok).”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36761


Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


A bal-jobb felosztásnak nincs már sok értelme. (Pláne, hogy szinte országonként más a tartalma.)
Ma egyetlen felosztás aktuális:
kizsákmányoló-kizsákmányolt.
És nagyon úgy néz ki, hogy az extra-profitot bezsebelő pénzügyi körök nem óhajtják elengedni a pénz-szivattyú csapját. De még egy kis lazítás sem tetszik nekik.
Megvárják, amíg maguk alá söpri őket is a káosz?


Minőségről beszélni a mai Magyarországon nagyfokú idealizmusra vall. De van-e értelme másképp? A csőcselék már kinevelődött, uralma csúfos véget ért, most a káosz állapotában vagyunk. Kilábalás valóban csak a minőség forradalmával lehetséges.

Válaszok:
packó | 2012. május 21. 20:57

:) Egyetértek veled, meg a szerzővel is. Szabó Béla igen jóket ír.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó