Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 21. 11:42

A miniszterelnök minapi felvetése az állami párttámogatás kétéves befagyasztásáról jó értelemben vett populista felvetés, amely elősegítheti az oligarchavita háttérbeszorítását.

„Nagyon elgondolkodtató, ahogyan a felvetésre az ellenzék és szellemi holdudvara reagált. Úgy, ahogy a kormányoldal nagykönyvében meg volt írva: az átlagember által amúgy is korruptnak tartott pártok hiteltelenül a korrupció növekedésétől kezdtek el félni, s mindezért az átalagember által jogtalannak tartott közpénzjáradékukat követelték vissza. Egyiküknek sem jutott eszébe, hogy a várható állami elvonás helyett a szavazóiból csináljon támogatókat. Talán a 2014-ben ígért választási győzelmükkel kapcsolatos, egyelőre titkolt szkepszisüket jelzi mindez: ha lenne 1-2 milliónyi, elkötelezett szavazójuk, elég volna mindenkitől párszáz forintot kérni a jelenlegi költségvetésükhöz.

A Jobbik, amely állítólag 2009-ben még »szeretetből« kampányolt, nagy kárvallottja lenne a megvonásnak, hiszen költségvetésének 90 százalékát fedezi jelenleg az állam. A párt azonban inkább Orbán másik húzásával, a kisebb parlament miatti egzisztenciális félelemmel van elfoglalva.

Gyurcsány Ferenc pártja sem örült a relatív esélyegyenlőségnek, hiszen mint választási eredmény és frakció nélküli szervezet a Demokratikus Koalíció eddig sem kapott állami apanázst. Alighanem a néhány ezer idős párttag kevés lenne a gyűjtéshez, ezt az exkormányfő közleményében be is ismerte: »a pártok tagjai és támogatói képtelenek fenntartani a pártokat«.

Az LMP 2010-ben, Obama mintájára, nagy hangsúlyt fektetett a kisemberek kis támogatására. Igaz, nem nagy sikerrel: az új párt eladósodott a kampányban. Emlékezetes, hogy az amerikai elnök állítólag a szegény kisemberek dollárjaiból annyi pénzt gyűjtött, hogy le is kellett mondania az állami támogatásról. Azóta az is kiderült, hogy az LMP nem tömegpárt. Legutóbb az aláírásgyűjtési fiaskó mutatta meg, hogy erősen korlátozott a párt mozgósító- és így potenciális pénzgyűjtő-képessége.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36746


Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


A pártokat tartsák el a párttagok és szimpatizánsok, éppúgy,mint az egyházakat (kivéve az oktatási és szociális célú egyházi intézményeket). Ez(lenne) a legtisztább helyzet.


Azért ismerjük el, ilyen szemérmetlen nyiltsággal kevesen tudják leszopni szeretett miniszterelnök urunkat.


Alja megélhetési munka a Mrázé. Hasonló volt anno Dessewffy és cége, de még ő se ment le ennyire gátlástalan kutyába. Ez a Sámuel-gyerek viszont kényszeresen bizonyítani akar, mindenütt körberöhögteti magát.


Mráz Ágoston Sámuel,
én magát csak bámuel :)Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó