Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 21. 11:42

A miniszterelnök minapi felvetése az állami párttámogatás kétéves befagyasztásáról jó értelemben vett populista felvetés, amely elősegítheti az oligarchavita háttérbeszorítását.

„Nagyon elgondolkodtató, ahogyan a felvetésre az ellenzék és szellemi holdudvara reagált. Úgy, ahogy a kormányoldal nagykönyvében meg volt írva: az átlagember által amúgy is korruptnak tartott pártok hiteltelenül a korrupció növekedésétől kezdtek el félni, s mindezért az átalagember által jogtalannak tartott közpénzjáradékukat követelték vissza. Egyiküknek sem jutott eszébe, hogy a várható állami elvonás helyett a szavazóiból csináljon támogatókat. Talán a 2014-ben ígért választási győzelmükkel kapcsolatos, egyelőre titkolt szkepszisüket jelzi mindez: ha lenne 1-2 milliónyi, elkötelezett szavazójuk, elég volna mindenkitől párszáz forintot kérni a jelenlegi költségvetésükhöz.

A Jobbik, amely állítólag 2009-ben még »szeretetből« kampányolt, nagy kárvallottja lenne a megvonásnak, hiszen költségvetésének 90 százalékát fedezi jelenleg az állam. A párt azonban inkább Orbán másik húzásával, a kisebb parlament miatti egzisztenciális félelemmel van elfoglalva.

Gyurcsány Ferenc pártja sem örült a relatív esélyegyenlőségnek, hiszen mint választási eredmény és frakció nélküli szervezet a Demokratikus Koalíció eddig sem kapott állami apanázst. Alighanem a néhány ezer idős párttag kevés lenne a gyűjtéshez, ezt az exkormányfő közleményében be is ismerte: »a pártok tagjai és támogatói képtelenek fenntartani a pártokat«.

Az LMP 2010-ben, Obama mintájára, nagy hangsúlyt fektetett a kisemberek kis támogatására. Igaz, nem nagy sikerrel: az új párt eladósodott a kampányban. Emlékezetes, hogy az amerikai elnök állítólag a szegény kisemberek dollárjaiból annyi pénzt gyűjtött, hogy le is kellett mondania az állami támogatásról. Azóta az is kiderült, hogy az LMP nem tömegpárt. Legutóbb az aláírásgyűjtési fiaskó mutatta meg, hogy erősen korlátozott a párt mozgósító- és így potenciális pénzgyűjtő-képessége.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36746


23 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


A pártokat tartsák el a párttagok és szimpatizánsok, éppúgy,mint az egyházakat (kivéve az oktatási és szociális célú egyházi intézményeket). Ez(lenne) a legtisztább helyzet.


Jól van szolga, ezt is megvédted, mehetsz a kasszához.

Válaszok:
chinasky | 2012. május 21. 11:57

ez a faszi nem szolga...ő egyenesen viktor faszabojtja.


"populista felvetés, amely elősegítheti az oligarchavita háttérbeszorítását"

Na ja. De nem azért, mert van más téma, hanem azért, mert a pártok közül így csak és kizárólag az marad életben, akik mögött oligarchák állnak, tehát nem fogják érthető okokból a politikai közbeszéd tárgyává tenni a továbbiakban ezt a témát. Ez semmi más, mint az, hogy a Fidesz próbálja a maga erkölcsi nihiljébe lehúzni a többi pártot is. Aki meg nem az oligarchák szószólója, mint ők, hanem a választóik érdekeit képviselné, pusztuljon.


Kedves Mráz Ágoston Sámuel! Ezzel a kis írással végképp megerősítette bennem azt a gyanút, hogy már egy ideje Simicska listájáról kapja a megélhetéshez szükséges apanázst. Hallott valamit harangozni az írástudók árulásáról? Önmagát figyelve, alapos ismereteket szerezhet eme témában.


"...elősegítheti az oligarchavita háttérbeszorítását"

Dehogy segíti elő, kedves Sámuel, ellenkezőleg, kiélezi azt! Mindenki tudja, hogy a Fideszt és az MSZP-t már másfél-két évtizede a simicskák-leisztingerek tartják el.

Orbánnak ez a felvetése egy sportszerűtlen bosszú volt a Jobbik és az LMP 'simicskabizottságosdijára', az összegyűlt 78 aláírásra!

A Jobbik és az LMP az állami támogatás megvonásával behozhatatlan hátrányba kerülne a 2014-es választáson - ha megszavazzák, akkor az a jelenlegi parlament legantidemokratikusabb lépése lesz. És annak bizonyítéka, hogy a Fidesz tudatosan építi fel a kommunista pártot ismét saját váltótársának, ahelyett, hogy 2010 nyarán, amikor lehetett, egyszerűen kivégezte volna.


Mráz egy rossz értelemben vett populista elemzéssel állt elő...


"relatív esélyegyenlőség" - ez egy kiváló kifejezés, jól leírja azt a helyzetet, hogy mindenki csak azokra a támogatókra számíthat, akiket fel tud hajtani. Igaz, a korány csiliárd forinttal kistafírozta a fidesz aktuális és leendő támogatóit.


Nem úgy van az, hogy a Fidesz támogatása többek között Mrázég cégén megy okosba? Miféle cinizmus ez?


Azért ismerjük el, ilyen szemérmetlen nyiltsággal kevesen tudják leszopni szeretett miniszterelnök urunkat.

Válaszok:
brabant89 | 2012. május 21. 19:05

"Nagyon elgondolkodtató, ahogyan a felvetésre az ellenzék és szellemi holdudvara reagált."

Kedves TuRuL_2k2, Mráz téged is az ellenzék szellemi holdudvarához sorolt. Gondoltad volna 2010-ben?


Mráz vagy ennyire gátlástalan, cinikus alak, vagy ennyire félti a kormányzati megrendeléseit.
Amennyiben ez utóbbi áll fenn, küldök neki egy rövid József Attila verset:

Franco tábornok besorolt ádáz katonának,
nem szöktem meg, mert féltem, agyonlövet úgy.
Féltem - azért harcoltam a haddal a jog s a szabadság
ellen Irun falain. S így is elért a halál.

Válaszok:
Oblomov | 2012. május 21. 19:24

Alja megélhetési munka a Mrázé. Hasonló volt anno Dessewffy és cége, de még ő se ment le ennyire gátlástalan kutyába. Ez a Sámuel-gyerek viszont kényszeresen bizonyítani akar, mindenütt körberöhögteti magát.


Meglepően őszinte megnyilvánulás. Nem hiába kapja azt a szekérnyi közpénzt Mráz, jól kitalálta...de nem sikerül az oligarcha dolgot háttérbe szorítani, sőt.
Mondjon le a Fidesz az állami támogatásról és számoljon el, hogy kitől milyen pénzeket kap!!


m.á.s. már rég kiírta magát azok közül, akiknek a véleményére jottányit is oda kell figyelni. ő egy egyszerű seggnyaló, akinek az a dolga, hogy nyalja a gazda seggét, és ezt kiválóan műveli.

azzal van baj, aki még egyáltalán odafigyel rá.


ilyen szar maszatolás bárki lekörmöl, pláne pár száz millió közpénzért

MRÁZ egy tolvaj


Mráz Ágoston Sámuel,
én magát csak bámuel :)Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó