Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 21. 16:06

A Fidesz frakcióvezetője szerint a választási kampányokat közpénzből kell finanszírozni, és ebben a kérdésben kész vitatkozni Orbán Viktorral is. Lázár úgy véli: a pártok két választás közötti támogatását és a kampányfinanszírozást külön kell választani.

Lázár János hétfőn sajtótájékoztatón újságírói kérdésre elmondta: a többpárti demokrácia pénzbe kerül, és a választási kampányokat közpénzből kell finanszírozni. Közölte, a jövő héten tájékoztatni fogja a Fidesz elnökségét az ellenzéki pártokkal és civil szervezetekkel a párt- és kampányfinanszírozásról folytatott egyeztetésekről. Arra a kérdésre, hogy akár Orbán Viktorral is vitába száll-e ebben a kérdésben, úgy válaszolt: a kormányfővel lehet értelmes vitákat folytatni.

A frakcióvezető ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy a súlyos gazdasági nehézségekkel küzdő országokban rendre felvetődik a pártok támogatásának csökkentése. Szerinte azonban a pártok két választás közötti támogatását és a kampányfinanszírozást külön kell választani.

Orbán Viktor a Fidesz országos választmányának múlt heti ülésén megfontolásra ajánlotta, hogy a következő két évben függesszék fel a pártok költségvetési támogatását.

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36758


Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"Lázár: A demokrácia pénzbe kerül"

Ez igaz. De ennyibe? A 22 év alatt minimum 2 billió forintot fizettünk (nagyon szerényen kalkulálva) a különböző demokratikus kormányok ámokfutásáért, korrupciójáért. Sok jót nem kaptunk ezért cserébe.

Válaszok:
marko11 | 2012. május 21. 18:22

Pénzbe kerül a demokrácia - kiknek több a pénzük, azok egyenlőbbek.
Pártok álláspontja: adóból vagy másból,fizessen a jó nép annak, ki becsapja.


Good cop, bad cop.

ps: szegény, hazabeszél. Elvégre nehéz ám azt eladni: életünket és vérünket Simicskáért! Na de azt, hogy "Pénzünket Simicskáért!" Na azt lehetetlen. Ez már a magyar királyoknak sem ment ;)


Minden kerületben van legalább egy üresen álló (vagy alig használt) pártszékház. Pontosabban: pártszékházak!
Merthogy "demokrácia" van. Ja, aztán majd Brüsszel leváltja a demokratikusan megválasztott politikust.

NEM kapjanak állami támogatást a pártok!

Válaszok:
heep | 2012. május 21. 18:30

Bár abban van igazság amit írtál, de kire lehet szavazni? Egyetlen épeszű, megbízhatónak látszó pártot sem tudok mondani. Ha meg nem a Fideszre szavazunk 2014-ben akkor visszajön az MSZP vagy a DK? Na ezeket biztos nem. A Jobbik is csak végszükség esetén marad mint rászavazható párt.


Igaz. Az eddig összeharácsolt vagyonukból bármelyik 2010 előtt is már parlamenti párt évtizedekig tudná finanszírozni a saját tevékenységét, kampányát.


Aki otthon marad az is szavaz. A legnagyobb biztos pártválasztó tömeggel rendelkező pártra. Ma ez a Fideszre szavazással lenne egyenértékű.


Billió = ezer milliárd. Így nevezi a magyar nyelv. Az angolszász ezt trilliónak hívná, a billiónak a nálunk milliárdnak nevezett számot hívják. Bár, a hozzászólásaid alapján, gondolom ezt pontosan tudod.


"Lázár: A demokrácia pénzbe kerül"

Lázár személy szerint milliárdokba, a hódmezővásárhelyiek a megmondhatói :p


Nem tudnál mosott szájjal irni?


Ezt se tanitotta meg az anyukája a kultúrára. Csak azt nem értem honnan veszi a bátorságot, hogy másokat oktasson, amikor neki __jól olvashatóan__ még csak egy tiszta gyerekszobája sem volt.


Őszintén ezeket a kocsmatöltelékeket olvasva az ember szive szinte eleped egy jó kis kultúrális forradalomért és néhány átnevelőtáborért.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó