Lázár: A demokrácia pénzbe kerül

2012. május 21. 16:06

A Fidesz frakcióvezetője szerint a választási kampányokat közpénzből kell finanszírozni, és ebben a kérdésben kész vitatkozni Orbán Viktorral is. Lázár úgy véli: a pártok két választás közötti támogatását és a kampányfinanszírozást külön kell választani.

Lázár János hétfőn sajtótájékoztatón újságírói kérdésre elmondta: a többpárti demokrácia pénzbe kerül, és a választási kampányokat közpénzből kell finanszírozni. Közölte, a jövő héten tájékoztatni fogja a Fidesz elnökségét az ellenzéki pártokkal és civil szervezetekkel a párt- és kampányfinanszírozásról folytatott egyeztetésekről. Arra a kérdésre, hogy akár Orbán Viktorral is vitába száll-e ebben a kérdésben, úgy válaszolt: a kormányfővel lehet értelmes vitákat folytatni.

A frakcióvezető ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy a súlyos gazdasági nehézségekkel küzdő országokban rendre felvetődik a pártok támogatásának csökkentése. Szerinte azonban a pártok két választás közötti támogatását és a kampányfinanszírozást külön kell választani.

Orbán Viktor a Fidesz országos választmányának múlt heti ülésén megfontolásra ajánlotta, hogy a következő két évben függesszék fel a pártok költségvetési támogatását.

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36758