Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 17. 07:39

A 27 tagországból álló közösségben ami tönkremehet, az tönkremegy.

„Dörög és villámlik az uniós égbolt. Annak elsötétülésére jellemző az igen komoly baloldali brit The Guardian napilap Merde címet kapott blogja, amely francia kifejezést illendő szó szerinti fordítás nélkül hagyni, de azt a terméket jelenti, amellyé az elfogyasztott étel válik: »Mondd, hogy Merkel + Hollande = Merde«, buzdít az írás utolsó előtti sora, majd az utolsó: »Netán Monti + Cameron = Moron?« Vagyis Monti és CameRON netán tökkelütött.

Ez lett tehát az Európai Uniót éveken át tökéletes harmóniában vezető Merkozyből, vagyis a vasárnap a németországi Észak-Rajna–Vesztfáliában csúfos vereséget szenvedő német kancellár és a francia választók többsége dühének szintén áldozatává lett, ugyancsak jobboldali Nicolas Sarkozy francia elnök párosából, akinek – Sarkozynek – bukásán a Duna–Tisza-közi nem hivatalos Magyarországon sem hullattak túl sok könnyet, holott a bukott államelnöknek apja révén ide vezetnek a politikus által egyáltalában nem ápolt gyökerei.

»A kútból kell kihúzni az uniót«, javasolta tegnap Mariano Rajoy jobboldali spanyol miniszterelnök, aki néhány hónap múlva esetleg az olasz nép nyakára ültetett kollégájához, Mario Monti miniszterelnökhöz hasonlóan igyekszik majd saját magát e kútból kirángatni. Miközben a Montival az említett képletben szereplő Cameron brit miniszterelnök a felmérések szerint egyre jobban veszít teret fő riválisával, a Munkáspárttal szemben. És akkor még Görögországról egyetlen szót sem ejtettünk. Arról az országról van szó, amelynek rémséges viszonyai a közgazdasági Nobel-díjas Paul Krugman néhány napja megjelent cikke szerint nem éveken, hanem hónapokon belül teheti a közös európai valutát történelemmé.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36613


24 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Szarközy nélkül is merde!?

Válaszok:
butapesti | 2012. május 17. 22:06

azért azt se felejtsük el, hogy mörfi sose alszik :)
tehát a megszűnés pont olyan reális szcenárió, minthogy marad az €uro


Az EU-ban nem számítottak ekkora válságra - mondja ma reggel a Kossuthon Vértes András.
Na, persze. Meg a magyar fő-közgazdák sem.
Az EU vezetők valóság-ismerete kb. az egykori szdsz szintjén, azaz nulla!

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2012. május 17. 13:15

Vajon... Mit csinált az EU és az IMF 2002-2010 között??
... Érdekes, hogy amíg a szocialista vörös maffia trükkök százaival ki nem rabolta NEMZETÜNKET, az ország értékes vagyonát át nem játszották a külföldi multiknak,
… addig nagyon nagy volt egyetértés és nagy volt az összejátszás és csodák csodája nem volt kötelezettségszegés sem...

Válaszok:
Hogyisvan | 2012. május 17. 16:15

Nem tudom miért, de úgy látszik, hogy az Európai Unió mostanában inkább rombolja az életnormákat, és az emberek közönyét tökéletesíti minden iránt, ami nem a pillanatnyi anyagi lehetőség. Az európai közös politika közömbös az emberek számára! Az Angela Merkel és Nicolas Sarkozy vezette gazdaságpolitika kaptafáján megfejelt megoldások, inkább csak részsikereket hoztak. Persze lehet, hogy a tagországok anyagi, erkölcsi, szellemi erőfeszítése kevés, és inkább kimerülnek a hazafias riszálás és tányérozás mutatványa közben! De az utóbbi tíz év fordulatai bizonyítják, hogy az európai közös politika, ha valamiben csalódott is, megmerevedik, nem tud gyorsan változtatni. Ugyanakkor számonkérései hangosak, türelmetlenek és néha sportszerűtlenek! Hogy, Görögország asztmatikus halódása hova vezet, pillanatnyilag megjósolhatatlan, de még az is lehet, hogy elbúcsúztatja az eurót. Mondhatjuk, Európában kinyílott a pokol kapuja, már semmi sem biztos, ez az egyetlen bizonyosság. Ennek megfelelően kell élni!


Új piacok teremtésénél nem árt nem megfolytani azokat. Most az a felvevő piacot tönkretevő szabályozásokat érzi meg a junijó. Jól példázza ezt, egyre gyakoribb a harmadik világbeli kereskedelmi kísérletek főleg Németország részéről.

Csoda lenne ha életképes volna a junijó olyan vezetés mellett ami a túl görbe uborkát vagy a túl egyenes banánt betilthatta. Ugyan már nincsenek ilyen szabályok, de ez azért tényleg extrém.


Mi az, ami tönkre mehet és mi az, ami nem? Hólabda játékhoz hasonló az EU:akik kezdték, nyernek, az utolsók vesztenek, mert az elsők kiszipolyozzák őket.


Ez a hülye Vértes általában nem számít semmire, aztán csodálkozik, erről híres már évek óta.


Nocsak szájjártó úr itt sándor néven is bloggol?


Loavsi úr bármit és bárminek az ellenkezőjét is tudja hírdetni. Tizenegy-két éve, mikor még úgy látszott, hogy a Szerett Vezető irányításával fogunk belépni az únióban, Lovasi úr is ódákat zengett az EU-ról. Most mást kell írni, mert ezért fizetik!


Ezért készült a törvény?

"az új Btk. 336. paragrafusa:

„Aki nagy nyilvánosság előtt a köznyugalom megzavarására alkalmas módon ... Magyarország által kötelezően alkalmazandó Európai Uniós jogi aktus ellen, vagy az ezek alapján működő bírósági vagy hatósági rendelkezés ellen, általános engedetlenségre uszít, 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Valóban nagy lehet a baj a birodalomban, ha már ilyen eszközökre kényszerülnek. Mi idősebbek jól emlékszünk még a "szovjetellenes izgatás" büntetési tételére: gyakorlatilag megegyezett ezzel.

Szép új világ.

Válaszok:
butapesti | 2012. május 17. 22:11

Mindenkép az.. Már nagyon büdös.


Nemzetek Európája helyett,
Egyesült Európai Unió!
-------------------------------------
Még nem U.S.E. de "Nemzetek Európája" sohasem volt, csak a Nagytőkések Európája.


Stimm. Egy ujabb holokauszttagadás törvény készül. Aki tagadja az EU létjogosultságát az három évig terjedő várbörtönre lesz ítélve.


Azt azért látni kell, hogy ha Európa szétesik, akkor nem a németeknek meg a franciáknak lesz nagyon rossz, hanem mi kapjuk a ló legnemesebb részét, úgyis mint István Lofasz...Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó