Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 17. 07:39

A 27 tagországból álló közösségben ami tönkremehet, az tönkremegy.

„Dörög és villámlik az uniós égbolt. Annak elsötétülésére jellemző az igen komoly baloldali brit The Guardian napilap Merde címet kapott blogja, amely francia kifejezést illendő szó szerinti fordítás nélkül hagyni, de azt a terméket jelenti, amellyé az elfogyasztott étel válik: »Mondd, hogy Merkel + Hollande = Merde«, buzdít az írás utolsó előtti sora, majd az utolsó: »Netán Monti + Cameron = Moron?« Vagyis Monti és CameRON netán tökkelütött.

Ez lett tehát az Európai Uniót éveken át tökéletes harmóniában vezető Merkozyből, vagyis a vasárnap a németországi Észak-Rajna–Vesztfáliában csúfos vereséget szenvedő német kancellár és a francia választók többsége dühének szintén áldozatává lett, ugyancsak jobboldali Nicolas Sarkozy francia elnök párosából, akinek – Sarkozynek – bukásán a Duna–Tisza-közi nem hivatalos Magyarországon sem hullattak túl sok könnyet, holott a bukott államelnöknek apja révén ide vezetnek a politikus által egyáltalában nem ápolt gyökerei.

»A kútból kell kihúzni az uniót«, javasolta tegnap Mariano Rajoy jobboldali spanyol miniszterelnök, aki néhány hónap múlva esetleg az olasz nép nyakára ültetett kollégájához, Mario Monti miniszterelnökhöz hasonlóan igyekszik majd saját magát e kútból kirángatni. Miközben a Montival az említett képletben szereplő Cameron brit miniszterelnök a felmérések szerint egyre jobban veszít teret fő riválisával, a Munkáspárttal szemben. És akkor még Görögországról egyetlen szót sem ejtettünk. Arról az országról van szó, amelynek rémséges viszonyai a közgazdasági Nobel-díjas Paul Krugman néhány napja megjelent cikke szerint nem éveken, hanem hónapokon belül teheti a közös európai valutát történelemmé.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36613


Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Szarközy nélkül is merde!?


Az EU-ban nem számítottak ekkora válságra - mondja ma reggel a Kossuthon Vértes András.
Na, persze. Meg a magyar fő-közgazdák sem.
Az EU vezetők valóság-ismerete kb. az egykori szdsz szintjén, azaz nulla!


Mi az, ami tönkre mehet és mi az, ami nem? Hólabda játékhoz hasonló az EU:akik kezdték, nyernek, az utolsók vesztenek, mert az elsők kiszipolyozzák őket.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó