Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 17. 10:35

Mind a szoborállítás, mind a szobor megrongálása megosztja a somogyi falu lakosságát – derül ki az Index-videóból.

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36625


145 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Kedves Mandiner, ebből a videóból qrvára nem derül ki az, hogy a szobor megrongálása megosztotta volna a falu lakosságát.

Sőt, az derül ki, hogy még az a néni is, aki Horthyt Hitler és Sztálin mellé tette a polczra, elítéli a szoborrongálást, "vandál" tettnek nevezve azt.

Tehát, jelentem, ebben a szép kis somogyi falu egységes!


Az is érdekes, hogy a Mandiner a balliberálisok börtönbe zárásának (amúgy nem az ördögtől való) óhaját vélte legalkalmasabb címnek arra, hogy eladja a Zsindex videóját.

Miért nem pl. a Goj Motorosok kocsmai bácsiról mandinerre pattintott üzenetét, mely szerint "...megüzenték az ürgének, hogy bajba fog kerülni"?


Dániel Péter egy "értelmiségi"verőlegény.


Már leírtam: mit szól ehhez ( a szoborrongáláshoz, ami szándékos bűncselekmény) az Ügyvédi Kamara? Ja, hogy ott is haverok ülnek?


Vagy ahogy egy írásban valaki a lényegre tapintva kifejtette: Dániel Péter, "Gyurcsány Ferenc udvari bolondja".


Ha egy ugyved szandekosan sert torvenyt, az ugyanolyan mintha egy orvos megserti a hippokrateszi eskut.

Szvsz AZONNAL elvennem a diplomajat es kizarnam a kamarabol.


A szobrok, emlékművek megrongálásához, megsemmisítéséhez különleges történelmi szituáció kell. Akkor van létjogosultsága, amikor a teljes nemzet, vagy legálábbis annak nagyrésze elégedetlen a sorsával és fordulatot akar. (Lásd: Sztálin szobor) Ilyen fordulat 1956-ban lett volna, ha le nem verik a forradalmat. 1989-ben semmilyen fordulat nem volt a kommunisták szimplán átszínezték magukat és ezáltal hozzáfértek a társadalmi tulajdonhoz. Miután átnevezték magukat különbözőségüket abban élik ki, hogy szobrokat költöztetnek, szobrokat leöntenek attól függően, hogy éppen ki van hatalmon. Ezen per pillanat változtatni nem tudunk. Azt viszont elvárom, hogy ennek a cselekménynek a jogi megítélése ugyanolyan legyen, mint Budaházy esetében.


Én személy szerint nem állítanék szobrot Horthynak, (meg van rá az okom) de ha ebben a faluban így döntöttek, azt tudomásul kellene venni. ezzel a barommal szemben pedig eljárni.

Válaszok:
Senior | 2012. május 17. 11:28

Zsidómentes Magyarországot!

Válaszok:
Senior | 2012. május 17. 11:30
rettegett iván | 2012. május 17. 12:35

Na ja, ezektől a H.D.-s Bp.-i úri gyerekektől azért megkérdezném, miért nem a saját lakóhelyükön pl. a Naphegy téren szobroznak? Ha már annyira szeretik Horthyt.

Válaszok:
Morrison | 2012. május 17. 11:30
silber4 | 2012. május 17. 17:22

Azta, ez eddig kettő buta zsidó, ebből aztán tényleg lehet következtetni a maradék tíz-tizenötmillióra.


Ha a kérdés arra vonatkozott, mit szólok ahhoz a fotóhoz, amely "a hálás zsidóság" szalagját mutatja a Horthy-szobor egyik koszorúján, nos azt shalom, akarom mondani, szólom, hogy:

ha elegáns (és egy csöppet realista) volna a Mazsihisz, akkor a szervezet pénzéből és budapesti zsidó magánszemélyek adományából már régen állíttatott volna egy egész alakos Horthy-szobrot a Dohány utcai zsinagóga környékén, hálából a kormányzónak, aki leállította a fővárosi zsidóság deportálását.

Ugyebár, ha ezt nem tette volna, ma Mazsihisz sem volna.

Válaszok:
julianus | 2012. május 17. 11:56

A személyes okomat azért megosztanám. trianonban (mondat elején is feltétlenül kisbetűs) falunkat odaadták az osztrákoknak, 1922-ben megengedték a népszavazást. A színtiszta német (jelenleg is 80%) falu Magyarországra szavazott. Pár év múlva meghozták a numerus clausus törvényt, ami értelmében a nem magyarok csak létszámarányosan mehettek a felsőoktatásba, tölthettek be állami hivatalt.


A történelem akkor válik bonyolulttá, amikor bizonyos kort megérünk. Talán, ha el tudunk vonatkoztatni saját sérelmeinktől megkisérelhetjük a tisztánlátást, de akkor sem biztos, hogy a zsebünkben van a bölcsek köve.
Erre én is szüleim elmondásából emlékszem, de a Horthy rendszer ún. "kegyeltjei" nemesi földbirtokos családok némelyike is hozzájárult ahhoz, hogy minél kevesebb legyen az áldozat, mert abban a történelmi helyzetben mást nem tudott tenni. Így mentettek meg teljes zsidó családokat bujtatva őket a cselédsoron. De volt akinek a vagyonát őrizték várva, hogy hazajön. Ezeknek a családoknak Horthy "A Kormányzó" volt, de ugyanakkor emberek tudtak maradni. Köszönetet soha nem vártak érte és ezzel úriemberként soha nem is kérkedtek.
Maga a cselekmény enélkül is barbár, de esetleg belegondolhatott volna, hogy ilyen és hasonló emberek jóóérzését is sérti.


Persze, és a Bp.-i kórházakat átalakíthatod hullaháznak.


A vörös-festékes foxi maxi, most arra készül, hogy tökön rugja a Kereki fuvaros lovát.


A legfrisseb hír... totálisan kirabolta a liberális baloldal, Görögországot, a görög népet is.. itt is mint Magyarországon, már szinte minden a külföldi multiké..


érdekes a hozzáállása és megnyíilvánulása a nemzetáruló külföldi ügynök szocialistáknak ... A KÉRDÉS az VAJON MÉGIS MIÉRT az emberiség legnagyobb ellensége a szocialista -->> horda a gyilkosa --- >>100 millió embernek??


Mint mindegyik államfőnek, így Horthy Miklósnak is voltak hibái, s több tekintetben beleesett ugyanabba a hibába, amibe az elődjei, azonban szerintem ezek nem azok amelyekről egyesek elferdítve, csúsztatva, összefüggéseket elhagyva „regélnek” . Ahogy minden másban, úgy ebben a témában sem lehet egyetlen adatból megítélni az eseményeket, történéseket, változásokat soha nem egy személy , hanem a mögöttes csoportok tevékenysége eredményezi közvetve, vagy közvetlen.
Mindig elgondolkodom , amikor nemzetek felett mondanak egyesek ítéletet. Keresem azokat a történeteket, történéseket, amelyek azt bizonyítanák, hogy az ítéletet mondók; Vajon mit tettek, hogy a tömeges pusztítás ne történhessen meg. Mit tettek azért, hogy ne létesüljenek gettók ahova emberek ezreit deportálták? Mit tettek azért, hogy ne legyen világháború? Mit tettek azért, hogy a fasizmus, a diktatúra ne jöhessen létre? Azt gondolták netán, hogy az I. VH. lezáró „paktumok”-nak nem lesz következménye? Netán nagyon is tudták? Bizony vannak kérdőjelek, amire nincsenek válaszok.

Ami az 1920 – 1945 időszakát illeti, vázlatosan;
„1920: numerus clausus. A törvény előírta, hogy a felsőoktatási intézményekbe az országban élő „népfajok és nemzetségek” országos arányszámuknak megfelelően kerüljenek felvételre. (Figyelembe veendő a megelőző 1919. március 21.-július 31. közötti események hatása.)

Első zsidótörvény (Imrédy alatt fogadták el; 1938): vallási alapon határozza meg, hogy ki zsidó; a sajtó, a színház, a film területén 1949 végéig, a kereskedelemben és az iparban 5 év alatt 20%-ra kellett leszorítani a zsidók arányát.

Második zsidótörvény (Teleki idején fogadták el; 1939): harmadíziglen kell igazolni, hogy valaki zsidó vagy sem, szabadfoglalkozású pályákon: max. 6%, ipar, kereskedelem: max. 12%, a zsidó finánctőkére is csapást akart mérni.

1941 végén elfogadták a harmadik zsidótörvényt, megteltek az internálótáborok és megkezdték a munkaszolgálatos egységek szervezését. A zsidó – ’nem zsidó’ házasságot és nemi kapcsolatot is megtiltja; fajgyalázásnak titulálja.

1942 októberében Berlin azt követelte, hogy Magyarországon távolítsák el a zsidókat a gazdasági és kulturális életből; tegyék kötelezővé számukra a sárga csillag viselését, és kezdjék meg munkatáborba szállításukat, hiszen a környező országokban (Szlovákia, Románia, Horvátország) mindez már megtörtént, és ezekből az országokból mintegy 100 ezer zsidó menekült már hazánkba. A kormány visszautasította a követeléseket.
Magyarországra nem volt – ma sem - jellemző a német „zsidóellenesség”; még 1944-ben is Judapestnek hívták Budapestet.

1944. március 19-én a németek megszállták Magyarországot, letartóztatták a baloldali és ellenzéki politikusokat; feloszlatták a kisgazdapártot, a szociáldemokrata pártot, betiltották a baloldali és demokratikus lapokat.
Áprilisban megkezdték a zsidóknak minősítettek gettókba gyűjtését, május-júniusban pedig német koncentrációs táborokba hurcolták a vidéki zsidóságot. 1944. június végéig Magyarország területéről több mint félmillió magyar zsidót hurcoltak el német koncentrációs táborokba. Budapest több mint 200 ezer zsidó lakosának elhurcolását azonban Horthy megakadályozta.”
Továbbá egy kapcsolódó link. http://beszelo.c3.hu/cikkek/a-..
Ugyancsak érdemes tanulmányozni Veesenmayer emlékiratait, mely könyvben is megjelent.

Válaszok:
Sándor | 2012. május 17. 11:59

A gulágon 800 000 magyar robotolt a vörösöknek... hány érkezett vissza élve!!??

Válaszok:
julianus | 2012. május 17. 12:08

A KÉRDÉS továbbra is az --->> VAJON MIÉRT az emberiség legnagyobb ellensége a szocialista -->> horda a gyilkosa --- >>100 millió embernek??

Válaszok:
julianus | 2012. május 17. 12:15

Nem tudom neked megmondani, de tudok olyanokról, akik lo-20-30 év után élve hazajöttek. A lényeg azonban az, hogy miért történhetett meg, hogy emberek 100 ezrei kerültek ilyen és hasonló lágerekbe. A többi kérdésem az előző hozzászólásomban megtalálható. Te tudsz rájuk válaszolni?

Válaszok:
Sándor | 2012. május 17. 12:11

a marxi, lenini eszmék, és tettek igen igen sokat mondóak!
A KÉRDÉS továbbra is az a vörös foxi maxikhoz, .... VAJON MIÉRT a szocialista -->> horda a gyilkosa --- >>100 millió embernek??


Általánosítasz, s ezzel nem leszel különb, mint azok akiket vádolsz. A legtöbbször nem az elvekkel van a probléma, hanem a személyekkel, akik az elveket eltérítik és különböző érdekek mentén mást valósítanak meg a gyakorlatban. Ahogy a cukrász a rossz süteményt mázzal lefedve adja el, ugyanezt teszi a politikus is, amikor a gyakorlatot különböző jól mutató csomagoló anyagba "árusítja".
Ezért tartom fontosnak az általánosítás elhagyását, a pontos megfogalmazást.

Válaszok:
Sándor | 2012. május 17. 12:25
Sándor | 2012. május 17. 12:33

és most ezek vörös festékkel kampányolna... aki nem fogadja el gyilkosok eszméit?? Lenin a szocialista eszmeiség alatt kivégeztette az orosz értelmiség nagy részét... GYAKORLATBAN! és miért???


Dániel egy nyomorék... Fletó plágium ügyéről próbálja elterelni a figyelmet... A szobor borzalmas volt, falusi vásárokban különb Horthy szobrokat kapni,10 centis kivitelben.. De ez nem menti fel ezt a "medvezsidót", hogy jogosnak vélt holokausztos felindultságában ilyeneket csináljon...


ha a jobboldal alatt a fasisztákat érted, ők 40 millió ember gyilkosai... "csak"... 800 000 csak a gulágon pusztult el..


A KÉRDÉS továbbra is az --->> VAJON MIÉRT az a szocialista -->> horda a gyilkosa --- >>100 millió embernek??


és most ezek vörös festékkel kampányolnak... én érezzem és mások magukat kényelmetlenül, az aki nem fogadja el e gyilkosok eszméit??
Lenin a szocialista eszmeiség alatt kivégeztette az orosz értelmiség nagy részét, a... GYAKORLATBAN! szart a demokráciára, mindenkire... ugyan ezt teszi a vörös-festékes ügynök.... és miért???

Válaszok:
julianus | 2012. május 17. 12:44

Inkább magyar bunkók nélküli Magyarországot!


Nem tudom „1957-ig ?” a kérdőjeled mit jelent, de amennyiben a halála pontos dátumára utal segítek, 1957. február 9.-én hunyt el Portugáliában, Estorilban.

„A hadifogságból szabadulás után Horthy a Weilheimben élő családjához tért vissza. Pénzadományokból éltek szűkösen – nagyobb támogatást csak a Vatikán nyújtott. Emellett az Egyesült Államok két utolsó nagykövete rendszeresen küldött csomagokat a család részére. 1948 nyarán volt magyar tábornokok részéről felkérés érkezett, hogy álljon a Magyar Harcosok Bajtársi Szövetsége élére – amely szervezet a szovjet csapatok kivonását próbálta elérni. Ezt visszautasította azzal az indokkal, hogy ígéretet tett a politikai tevékenységektől tartózkodásra – bár ilyen ígéretéről írásos feljegyzés nem készült. Horthy belátta, hogy életének aktív szakasza lezárult és innentől kezdve ragaszkodott a magánember szerepéhez.
Négy évet élt Bajorországban, majd felesége romló egészsége miatt a salazari Portugáliába költözött, Estoril városába. John Flournoy Montgomery, az Egyesült Államok volt budapesti nagykövete 1949-ben alapítványt hozott létre a család anyagi támogatására. Ebben több zsidó származású személy részt vett, többek között ifjabb Chorin Ferenc is.”
http://hu.wikipedia.org/wiki/H..


Ne haragudj Sándor, de sem kedvem, sem időm nincs a szócséplésre. Olvasgass, gondolkozz és keresd az összefüggéseket, a akkor a kérdéseidre megtalálod a választ. Amennyiben a mostani módszert folytatod csak hőzöngésnek fognak tűnni az írásaid.
További szép napokat és értékes tanulmányozást kívánok.


Szia,
nem található a kép, amit belinkeltél.


avörös-festékes baloldal pőre feltárulkozása. Újra megmutatták az arcukat. Hiába szónokolnak bármiről, ennyit tudnak, ennyire képesek, így szocializálódtak, csakehez értenek.


Egyszerűen elemi jó ízlés dolga kijelenteni, hogy ilyet épeszű ember nem tesz, és éppen ezért most foxi maxi dániel barátainak és pártfogóinak kell magyarázkodniuk...


a marxi, lenini vörös eszmék, és vörös tettek igen igen sokat mondóak!


Börtönbe a balliberálisokkal? Nem semmi ez az Attila! Érdekes épp az ő szájából... Elfelejtette, hogy másfél évig volt dutyiban?


Horthynak elegendő személyi kultuszt csináltak már életébe Hidat, teret, utat neveztek el róla, szobra is volt. Én nem állítanék szobrot neki, de ha valaki állít az nem önteném le. Anno amit csinált abban volt jó is, rossz is. Írtózatos német nyomásra kerültünk bele a háborúba és onnan már nem volt visszaút.
A II. világháborút pedig a Versailles-ben csinálták. Ha nincsen ez a megalázó béke akkor nincsen Hitler sem. A németek két évvel ezelőtt fizették ki az utolsó részletét az 1918 után megállapított első világháborús "jóvátételnek". Nos Hitler az egészet felrúgta és nem volt hajlandó fizetni a békaevő franciáknak. Magyarországon is a Trianon csinált irredenta hangulatot és "akkor majd visszaszerezzük karddal" jelszavakat..

Válaszok:
gyaloghartur | 2012. május 17. 18:41

Egy kiakasztott írás vagy egy szobor nem vág pofán.... Könnyű ilyenekkel kekeckedni,Dániel dilinyó.


Javaslom Dániel elvtárs karóba húzatását a Dunaparton. Elvileg diktatúra van, nem kötelező minden hülyét elviselni.


Mondjátok már meg, a leöntött szobor mit keres egy autóbontóban?


Magadtól kérded, majomondó, hogy lőni jársz-e?
Oltári nagy paraszt vagy, pedig a metéltek nem lelkesednek a kerti munkáért.
Infantilis!


Vén szar, lópofájú!
Már megint plagizál? Kun Béci a maga dédapja, mégis Trianonnal vádolja?
Nem is annyira tapló, mint a képen mutatja magát.
Álarcot viselt?
Langyos szarzsák!


Valami hasonló van Dániel tahó és Székhelyi tetű közt.

Hangszóró annak, aki megfejti ezt a kemény dió szintű rejtvényt.


Mi ez a sok D, kismocsok?

Diplomák, csak egy sem a Csótányé?
Infantilis!


Ha kilyukadt a gumibugyid, szólj a bölcsis dadának.
Infantilis!


Vén szar!

Vegyen nagyítót vagy elektronmikroszkópot. Akkor talán látni fogja azt a baromságot, amit leírt.

"...olvassa végi!"
Mi maga vén tapló, nyelvújító?

Elementáris picsánrúgás boldogtalan tulajdonosa lesz.
Szarfaszú szarzyák!


Te vagy a vén buzi next jobbtöke? Mert bal már nincs neki, mindig is töketlen volt a vén szar.
Mint te, fitymakereső!


Vén szar!
Nem hallott még dél-talaud beütésű lengyel tájszólásról?
Büszke lehet, mert most találkozott vele.
Jó buzinak lenni?
Vén taknyos!


Az a szobor egy naiv alkotás...
A meggyalázása viszont egy hideg számításon alapuló provokáció.
A végrehajtó egy félnótás van Lubbe szerű szerencsétlen flótás.


Régiesch írásmód, mint a Csíxereda, a kedves anyósod szülővárosa...


Mondjuk azért ők annyira nem "büdösmagyaroznak", mert a mosakodás csak mostanában kezd teret hódítani náluk, s eddig csak bocskorban mostak lábat...


Micsoda tekintet, micsoda tettek! Neki nem börtönre, de egész más intézetre lenne szüksége!Vajon zavartsága miatt tesz őrültségeket,vagy az zavarta meg, hogy megbízói hülyeségek megtételére kényszerítik?


Most megmutathatják a nagyszájú nemzeti radikálisok, vajon csak a szájuk jár-e? Dániel Péter befestése tetőtől talpig mondjuk piros festékkel méltó válasz lenne, ha már a megbuggyant gyurcsányhívő annyira szereti a pirosat.


szerencsétlen agyatlan vörös-festékes dani-el...


a vörös-festékes baloldal pőre feltárulkozása. Újra megmutatták az arcukat. Hiába szónokolnak bármiről, ennyit tudnak, ennyire képesek, így szocializálódtak, csak ehhez értenek. Egyszerűen elemi jó ízlés dolga kijelenteni, hogy ilyet épeszű ember nem tesz, és éppen ezért most a nemzetellenes foxi maxi dániel barátainak és pártfogóinak kell magyarázkodniuk...


Mennyivel könnyebb valamit leönti, mint megcsinálni! Balfaxéknál a rombolás ilyen kódolt rutin.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó