Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 16. 19:04

Egyre többen fordulnak a szélsőjobbos eszmékhez és az eszméket megtestesítő szervezetekhez.

„A hat ország szélsőséges mozgalmait bemutató kötet első, leghosszabb tanulmánya a magyarországi helyzettel foglalkozik. Ezt a szerzők a következőképpen indokolják 2010 januárjában írt bevezetőjükben: »Magyarországnak tág teret biztosítottunk. Ebben a közép-európai országban az extremista, antiszemita és cigányellenes beállítódások és vélemények már elérték és áthatják a társadalmat. Magyarország mutatja meg azt az utat, amely felé ez a torz fejlődési irány vezethet, mindez pedig azokra a nacionalista mozgolódásokra emlékeztet, amelyek évekkel megelőzték Jugoszlávia véres széthullását.«(...)

A Jobbik radikalizálódott, úgy tűnik, a belső harcok során a polgárháborús fenyegetéstől sem visszariadó Szegedi Csanádnak és elvbarátainak a pozíciói megerősödnek. 2012. április 3-án Baráth Zsolt jobbikos képviselő felelevenítette a vérvádat, és hangsúlyozta, hogy a megemlékezés mellett »vádat kell emelnünk azon szellemiség ellen, amely azóta, 1882 óta is folyamatosan jelen van életünkben, a Kárpát-medencében«. A modern antiszemitizmust az archaikus antijudaizmussal egyesítő hangütés egyértelműen a Csurka István halálával apátlanná vált MIÉP-eseket szólította meg. A magyarországi keresztény egyházak több mint két hetet vártak a tiltakozással.

A Fidesz szimbolikus politizálása a jobbikosok által is kedvelt szimbólumokat emeli a hivatalos politika rangjára. A Fidesz Horthy-kultusza ugyan a »konszolidáló« kormányzó képét eleveníti fel, míg a Jobbik a »szegedi gondolat« Horthyját emeli kultuszfigurává, ám ez a különbség a kevéssé szofisztikáltan gondolkodókat nyilván nem érinti meg. Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinati elnöke – neves értelmiségiek, köztük hitvalló protestánsok tiltakozása ellenére – 2012. május 19-én, a hírek szerint, újra felavatja Horthy Miklós emléktábláját a debreceni református kollégiumban.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36605


93 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Egész Európában terjed a szélsőség. Találjátok ki miért? Talán sok hülye rán erőltetett 68-as liberális "érték" ellenreakciójaként. El kéne gondolkodni rajtaa!

Válaszok:
duzur | 2012. május 17. 14:04

Na rettegés indul most. Nácifasiszta elleni harcos nyugdíjas gyűlés már szervezés alatt? :D


Jájjájjáj. Úgy rettegek, már be is van csomagolva a kofferembe minden, ha menekülni kellene! Évek óta! És még szegény Pault is lemarházták! Szent Habakuk!


A cikkben ez áll: "Egyre többen fordulnak a szélsőjobbos eszmékhez és az eszméket megtestesítő szervezetekhez."


Hát, a cikk szerzője ahogy látom, és sokan mások is, nem tudják merre van észak.

A Jobbik nem jobboldali, hanem baloldali szélsőség. Kérem megjegyezni.


"Magyarországnak tág teret biztosítottunk. Ebben a közép-európai országban az extremista, antiszemita és cigányellenes beállítódások és vélemények már elérték és áthatják a társadalmat. Ennek oka a szóban forgó két etnikum erkölcsi, kulturális leszakadtsága, illetve a világ többi országaival összehasonlítva is nagy aránya. A helyzetet tovább rontja a magyar társadalom alapvetően befogadó, toleráns attitűdje, mely ezen antiszociális viselkedésformákat bátorítja is egy bizonyos pontig. A magyar társadalom még jól emlékszik az izraelita kisebbség visszatetsző tevékenységére a XX. századi kommunista diktatúrák idejéből, melyek miatt Magyarország elvesztette középhatalmi státuszát és 40 évi megszállást élt át. A magyar exremizmus fő forrása mégis a mindennapos tapasztalat ezen etnikumokkal kapcsolatban."


:)))))
"enni mindenkinek kell..."

No de ennyit?! ;-)


A Galamus-csoport jobbikos, csak még nem tudják. ;-)


Ugorjunk olyan nagyot, mint a pannon puma, s akkor mi leszünk fent, s akik most fenn vannak lekerülnek. ;-)


Bezárt a szolárium, ;-)


Nem értem, min csodálkozik ez a hülye péltsa?
Hát nem erre hajtanak minden cikkükkel?

Válaszok:
julianus | 2012. május 16. 20:13

:)))

A kemény hokit szereted ezért megvárod a fagyos időt? ;-)


Nehezen tanulnak, könnyen felejtenek. Elefántkor. ;-)


Itt nincs semmiféle terelés Piaff, te léptél rá a szopórollerre.


Oh, bazdmeg.

1.nyugi írta: Rudit biztos megrakta vmi cigó a börtönben.

2. next: nem mert a cigók egymást nem rakják meg a börtönben.

3. nyugi: akkor rudi cigó?

4. next: képzavar.


Természetesen Magyarországon semmivel sem erősebb a szélsőjobb, a rasszizmus vagy az antiszemitizmus, mint az európai országok többségében. Sőt. A balliberális belföld és külföld valójában nem a szélsőjobb, hanem a Fidesz ellen ágál. Ballibjeink szörnyű fasiszta tendenciákat vizionálnak (nyersebben szólva hazudnak), folyamatosan hergelik nyugati elvtársaikat, mert tudják, hogy saját erőből képtelenek volnának még egyszer hatalomra kerülni. Csak a "felszabadító csapatok" segítségével.


a galamuszi szatyroknál valóban izgisebb az extrémkekszelő gárdapornós niki


"Leszarom, hogy te mit akarsz megjegyeztetni."

Természetesen.

Azért írtam azt a szót, hogy "Kérem". Mert úgy gondoltam, hogy talán lesznek valakik, kik emiatt a szócska miatt mégse szarják le.


"Himalája azt gondolja az alapján lehet besorolni, hogy kiket tud megszólítani,"


Egy kissé tévedsz, másvalami szerint:

A jobboldalt ez jellemzi:
Az egyén maximális szuverenitása és minimális állam, minimális újraelosztással és a magántulajdon tisztelete.

A baloldalt pedig ez:
Kollektív jogok akár az egyének jogaival szemben is, maximális állam, a lehető legnagyobb újraelosztás és természetesen kollektív jogok megsérteni az egyének tulajdonjogait.


Ha a jobboldal jellegzetes tulajdonságait kitoljuk még jobban a jobbszélre, akkor a "Jobbikot" ott a tulajdonságai miatt sehogy sem fogjuk megtalálni. Találunk ott viszont libertáriusokat, minarchistákat stb.

Ellenben, ha a baloldal jellegzetes tulajdonságait kitoljuk a balszélre, akkor ott egyből megtaláljuk a Jobbikot. Hisz a Jobbik ideológiájának alapja az erős nemzetállam. Az erős állam és a nemzet, mint kollektíva összekapcsolva.


Van némi igazság abban, amit Rudolf mondott.


Nyugi, Galamus, 1883 óta sokat javult a helyzet: akkor a bíróság felmentette a bűnösöket, ma már bíróság elé se állítják őket.


Igazán jó és bevált rendszer receptjét sokan keresik de miért is lenne könnyü megtalálni egy ilyen komplex világban?
Egyenlöre csak azt jelzik sokan, hogy változtatni akarnak azon ami van és ami nem müködik megfelelöen. (Ott ahol még lehet bármit is jelezni, mert sok helyen tilos.)

A világ mindig egy komplikált valami volt, tele váratlan összefüggésekkel de minél több ember él a földön annál többet tud tönkre is tenni.
És régebben nem is voltak tudatában a komplikált összefüggéseknek és könnyebben elfogadtak egyszerü megoldásokat.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó