Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 16. 19:04

Egyre többen fordulnak a szélsőjobbos eszmékhez és az eszméket megtestesítő szervezetekhez.

„A hat ország szélsőséges mozgalmait bemutató kötet első, leghosszabb tanulmánya a magyarországi helyzettel foglalkozik. Ezt a szerzők a következőképpen indokolják 2010 januárjában írt bevezetőjükben: »Magyarországnak tág teret biztosítottunk. Ebben a közép-európai országban az extremista, antiszemita és cigányellenes beállítódások és vélemények már elérték és áthatják a társadalmat. Magyarország mutatja meg azt az utat, amely felé ez a torz fejlődési irány vezethet, mindez pedig azokra a nacionalista mozgolódásokra emlékeztet, amelyek évekkel megelőzték Jugoszlávia véres széthullását.«(...)

A Jobbik radikalizálódott, úgy tűnik, a belső harcok során a polgárháborús fenyegetéstől sem visszariadó Szegedi Csanádnak és elvbarátainak a pozíciói megerősödnek. 2012. április 3-án Baráth Zsolt jobbikos képviselő felelevenítette a vérvádat, és hangsúlyozta, hogy a megemlékezés mellett »vádat kell emelnünk azon szellemiség ellen, amely azóta, 1882 óta is folyamatosan jelen van életünkben, a Kárpát-medencében«. A modern antiszemitizmust az archaikus antijudaizmussal egyesítő hangütés egyértelműen a Csurka István halálával apátlanná vált MIÉP-eseket szólította meg. A magyarországi keresztény egyházak több mint két hetet vártak a tiltakozással.

A Fidesz szimbolikus politizálása a jobbikosok által is kedvelt szimbólumokat emeli a hivatalos politika rangjára. A Fidesz Horthy-kultusza ugyan a »konszolidáló« kormányzó képét eleveníti fel, míg a Jobbik a »szegedi gondolat« Horthyját emeli kultuszfigurává, ám ez a különbség a kevéssé szofisztikáltan gondolkodókat nyilván nem érinti meg. Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinati elnöke – neves értelmiségiek, köztük hitvalló protestánsok tiltakozása ellenére – 2012. május 19-én, a hírek szerint, újra felavatja Horthy Miklós emléktábláját a debreceni református kollégiumban.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36605


Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


A cikkben ez áll: "Egyre többen fordulnak a szélsőjobbos eszmékhez és az eszméket megtestesítő szervezetekhez."


Hát, a cikk szerzője ahogy látom, és sokan mások is, nem tudják merre van észak.

A Jobbik nem jobboldali, hanem baloldali szélsőség. Kérem megjegyezni.


Itt nincs semmiféle terelés Piaff, te léptél rá a szopórollerre.


Oh, bazdmeg.

1.nyugi írta: Rudit biztos megrakta vmi cigó a börtönben.

2. next: nem mert a cigók egymást nem rakják meg a börtönben.

3. nyugi: akkor rudi cigó?

4. next: képzavar.


"Leszarom, hogy te mit akarsz megjegyeztetni."

Természetesen.

Azért írtam azt a szót, hogy "Kérem". Mert úgy gondoltam, hogy talán lesznek valakik, kik emiatt a szócska miatt mégse szarják le.


"Himalája azt gondolja az alapján lehet besorolni, hogy kiket tud megszólítani,"


Egy kissé tévedsz, másvalami szerint:

A jobboldalt ez jellemzi:
Az egyén maximális szuverenitása és minimális állam, minimális újraelosztással és a magántulajdon tisztelete.

A baloldalt pedig ez:
Kollektív jogok akár az egyének jogaival szemben is, maximális állam, a lehető legnagyobb újraelosztás és természetesen kollektív jogok megsérteni az egyének tulajdonjogait.


Ha a jobboldal jellegzetes tulajdonságait kitoljuk még jobban a jobbszélre, akkor a "Jobbikot" ott a tulajdonságai miatt sehogy sem fogjuk megtalálni. Találunk ott viszont libertáriusokat, minarchistákat stb.

Ellenben, ha a baloldal jellegzetes tulajdonságait kitoljuk a balszélre, akkor ott egyből megtaláljuk a Jobbikot. Hisz a Jobbik ideológiájának alapja az erős nemzetállam. Az erős állam és a nemzet, mint kollektíva összekapcsolva.


Van némi igazság abban, amit Rudolf mondott.


Nyugi, Galamus, 1883 óta sokat javult a helyzet: akkor a bíróság felmentette a bűnösöket, ma már bíróság elé se állítják őket.


Igazán jó és bevált rendszer receptjét sokan keresik de miért is lenne könnyü megtalálni egy ilyen komplex világban?
Egyenlöre csak azt jelzik sokan, hogy változtatni akarnak azon ami van és ami nem müködik megfelelöen. (Ott ahol még lehet bármit is jelezni, mert sok helyen tilos.)

A világ mindig egy komplikált valami volt, tele váratlan összefüggésekkel de minél több ember él a földön annál többet tud tönkre is tenni.
És régebben nem is voltak tudatában a komplikált összefüggéseknek és könnyebben elfogadtak egyszerü megoldásokat.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó