Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 14. 21:47

A mai világ azonban más, ég és föld. Filózni kell, bele kell élnünk magunkat a tettesek lelkivilágába.

„Nagyon jó ez a szó! Tudom már, hogy mi hiányzik a mi kis országunkból. Igen, jól mondod, az akarategység. Ez valami olyasmit jelent, hogy a társadalom a legfontosabb dolgokról ugyanazt gondolja, és ugyanazt teszi. Mondjuk, egyformán bűnnek tekintjük az emberölést. Aztán közös akarat alapján hozunk törvényeket, amelyeket valamennyien be akarunk tartani, és be is tartunk. Szegények és gazdagok, főnökök és beosztottak, magyarok és cigányok, mindenki.

Három éve Veszprémben megöltek egy külföldi sportolót, másik kettőt életveszélyesen megsebesítettek. Ez nem szorul különösebb magyarázatra. Az már inkább, hogy a magyar igazságszolgál­tatás három évet dolgozott az ügyön, és kétféle ítéletet hozott. Az egyikben két cigány életfogytiglani kapott, a másikban 18-18 évet. A harmadik szereplőnek előbb 20 évet, a végén pedig 8 évet adtak. Az enyhítés egyik indoka az volt, és most jól figyelj, hogy nem lehetett a vádlottak akarategységére következtetni.

A középkorban a három jóembert szó nélkül kivégezték volna, és nem kezdtek volna filozofálni arról, hogy milyen szándékkal mentek oda. A tényt nézték volna. A mai világ azonban más, ég és föld. Filózni kell, bele kell élnünk magunkat a tettesek lelkivilágába. Végül is, lehet, hogy csak egy sört akartak inni. Tehetnek ők arról, hogy ott kujtorgott három külföldi sportoló? Miért nem ültek otthon? Hogy gyilkoltak a gyilkosok? Ugyan már, hogy lehet ilyen csúnya szavakat használni?! Azt se biztos, hogy szándékos volt. Csak úgy, véletlenül. Tudod, hogy van ez, a kocsmába bicskával mégy, s ha már viszed, használd is! Még megszólnának a rokonok.

Még mielőtt félreértenéd, sietve hozzáteszem, nem a cigányokon van a hangsúly, bár ezt a gyilkosságot kétségkívül cigányok követték el. A lényeg a törvény, a társadalom akarategysége. Az, ami nincs. S nagyon nagy baj, hogy nincs.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36525


Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


ezeknek mar semmi se jo, mar a kommunistak is tul nacikok nekik)


amugy mindigis mondtam hogy a Thurmer az egyetlen tisztesseges ember a magyarorszagi politikai baloldalon.

annyira is vitte...


Majdnem azzal kezdtem, hogy nekem is kedvencem a Thürmer, de ez talán túlzás lenne, minden esetre legalább két klasszissal különb a baloldalinak mondottak többségénél.
Az akarategység c. szösszenettel egyet értek, de hiányolom, hogy nincs többet jelen a politikai közéletünkben. Nem biztos, hogy mindenben egyet értenék vele, de a véleménye mindig érdekelt.


Ezt a bírót nem lecsukni kellene, hanem a Patrióta bárba visszatranszportálni a mészárlások idejére, netalán elküldeni, hogy inna már meg egy pohár sört a berzéki kocsmában húsvét hétfőn, amikor az akarategység nélküliek éppen bemelegítenek két családi leszámolás között.


"Ő a kezdetektől fogva baloldali, szocialista, vállalja."
---------------------------
Na, azt hiszem Thürmer meg is sértődne, ha olvasná mit írtál róla.
Ő nem szocialista, főként nem olyan, mint az MSZP-sek. Ő kommunista és ezt vállalja.
Én nem a kommunistaságát díjazom, mert éppen az az, ami taszít, hanem a szociális érzékenységét és azt, hogy nem pártok, hanem nézetek mentén nyilvánít véleményt.


ugy van.

es sokakkal ellentetben o nem forditott koponyeget, nem a husosfazek erdekelte.

tovabba van annyi gerinc benne hogy nem kopott bele abba a tanyerba amibol evett.

ez pedig emberileg tiszteletremelto meg annak is, aki nem ert vele politikailag egyet.


es ha o annyira "moszkovita", akkor miert nem forditott politikai koponyeget mikor maga a nagy testver Moszkva tette?Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó