Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 13. 11:05

Az RMDSZ jobban járt azzal, hogy ellenzékbe került: páholyból nézheti, hogyan járatja le magát a román kormány.

„Egy hét sem telt még el a Ponta-kormány hivatalba lépése óta, de a szociáldemokraták szépreményű miniszterelnökének máris annyi gonddal kellett szembenéznie, mint más kabineteknek egy év alatt. Nagyon hamar meg kellett tapasztalnia, hogy kormányon bizony jóval szűkebb a mozgástér, mint ellenzékben. (...)

Ha mindez nem lenne elég, a kormányfő személyzeti politikája sem bizonyult a legszerencsésebbnek. Két miniszterjelöltet összeférhetetlenség miatt még kinevezésük előtt kilőttek, most pedig Ioan Mang oktatási miniszter plágiumügye hoz jó eséllyel újabb álmatlan éjszakákat a kormányfőnek. Arról nem beszélve, hogy máris megkérdőjelezhető a kabinet demokratikus elkötelezettsége: Ponta nekiment a köztévének, a kormánypártok pedig saját pillanatnyi előnyüket bebetonozandó, az arányosságot kiiktató választási rendszert akarnak az országra kényszeríteni.

Márpedig mindez így együttvéve, kevesebb, mint egy hét alatt nem éppen dicsőséglistára kívánkozó teljesítmény, és egyelőre beigazolni látszik azt a feltevést, hogy a PDL és az RMDSZ jobban járt azzal, hogy ellenzékbe került. Most ugyanis páholyból nézhetik, ahogy az USL kormányra kerülve meglehetős hatékonysággal járatja le saját magát.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36481


4 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Mindenesetre jellemző az Únióra és a nemzetközi pénzügyi szervezetekre: a jobboldali kormány megbuktatását elősegítették a megszorító intézkedések kikényszerítésével, a baloldali kormány meg vissza adja-előbbiek támogatásával- az elvont fizetéseket és nyugdíjakat. Működik a nemzetközi balliberális segély?


"Az RMDSZ jobban járt azzal, hogy ellenzékbe került: páholyból nézheti, hogyan járatja le magát a román kormány."


Aha... azért kicsi és puha, hogy ne fájjon... ://Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó