Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 13. 10:44

Matolcsy újra és újra meg tud lepni a helyzetértékeléseivel, a minden látható alap nélküli optimizmusával – vagy arcátlan, hazug önsztárolásával, ahogy tetszik.

„Matolcsy újra és újra meg tud lepni a helyzetértékeléseivel, a minden látható alap nélküli optimizmusával – vagy arcátlan, hazug önsztárolásával, ahogy tetszik. A magyar államháztartást ugyanis nemhogy évtizedekre, de egyetlen évre sem sikerült konszolidálni. Ha sikerült volna, akkor nem kéne évente többször is új adónemekről ötletelni, egy-egy vállalkozás legalább annyit tudhatna előre, hogyan kell adóznia négy-öt hónap múlva. (...)

És pont ezzel van a baj: a tervezés minőségével, az intuitív kormányzással, a gazdaságpolitikai rögtönzésekkel. Régi vesszőparipánk, hogy a nagyobb adóterhelés sem okoz akkora kárt, mint a kiszámíthatatlanság. Ha nem lehet évekre, de még hónapokra sem előre tervezni a gazdaság szereplőinek, az önmagában is sokat ront a teljesítményükön, a mindenféle új adónemek közvetlen adminisztrációs költségeiről nem is beszélve (még több nemproduktív informatikai fejlesztés, még több bevallás, még több hibalehetőség).

És kiszámíthatóságban, tervezhetőségben az Orbán-kormány még elődeinél is rosszabbul teljesít, akik pedig nem tették különösebben magasra a mércét. Mint ahogy hasonló a helyzet a gazdasági miniszter által szintén szóba hozott uniós forrásfelhasználással is, ott sem sikerült javítani az uniós pénzek kihelyezéséért felelős intézményrendszer problémás működésén, sőt.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36479


Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"..Ceausescu a szándékát megerősíttette az emberekkel: népszavazást rendezett arról, hogy az alkotmány egészüljön ki egy újabb passzussal, amely szerint Románia többé nem vehet fel külföldi hitelt. A voksolás során - kevéssé meglepő módon – a nép egyhangúlag támogatta a diktátor akaratát. Ettől kezdve a hivatalos magyarázat szerint az államadósság visszafizetése érdekében az emberek vállaltak némi rövid távú nélkülözést a kommunizmus beköszöntéig..."

"..Ceausescu 1989 áprilisában jelentette be, hogy a teljes államadósság visszafizetése nyomán Románia visszanyerte gazdasági és politikai függetlenségét.."

http://www.ceausescu.org/

Nem nagyon sikerült felfogni a módszerváltás utáni kormányoknak, hogy ezt az államadósságot nem lehet visszafizetni, csak a nép yomorgatása árán valamelyest szinten tartani, a "kisgömböc" nő növekszik és mindent "megesz".

Fekete Janiék rárakták az országot egy rossz vágányra, amelyről csak vágány robbantás útján tud letérni.


Mikor a neolib gazdaságpolitika kudarca a napnál is világosabb (legutóbb, vasárnap mértek rá látványos csapást a franciák és a görögök), talán nem Matolcsyval kellene szórakozni itt.


Attól még lehetetlenség a visszafizetése. A ceausescu-i utat járjuk. Nem rendszerváltás történt hanem módszerváltás.Anno a módszerváltás hajnalán meg sem próbálták a módszerváltó pártok az adósság legalább egy részének az elengedését, mert mit szólna hozzá ugye a "piac". A lengyelek meg köszönték szépen és leszarták a "piacot".

Nálunk 30 éve és jelenleg is tart a "Fekete János forever" feeling.!!


Nem tudjuk, sőt a hírek szerint kapunk majd gyorsvasútépítésre és miegymásra a kínaiaktól??? is.


Anno 2002. augusztus 18-i cikk.

"..Engedélyezte a Bank of China (Hungária) Rt. megalapítását a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) - közölte a felügyelet a Magyar Tőkepiacban.

A pekingi székhelyű pénzintézet magyarországi vállalatának jegyzett tőkéje 2,7 milliárd forint. A Bank of China (Hungária) Rt.-ben 100 százalékos részesedéssel rendelkezik a kínai anyavállalat. A magyar bank igazgatósági tagja Zhang Yanling, Gu Rubai, Shu Xiaodong, Fekete János és Schiffer Péter..."

Fekete János neve ugye megint ismerősen cheng??


Szerintem lett volna mód és lehetőség a tárgyalásra, és az elengedésre. Csak ugye a módszerváltó "nemzeti" pártok és kormányok a régóta sok más területen is impotens magyar diplomáciai vonallal ezért egy fabatkát sem lobbiztak, inkább fülüket-farkukat behúzták, a nép meg fizetett és fizet.


Akkor kellett volna Varga Misi-t előre tolni.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó