Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 12. 16:49

Sok száz ember részvételével tüntet a megszorítások ellen a Jobbik. A párt és a demonstrálók az MSZP székháza előtt gyülekeztek, ahol felszóltalt Z. Kárpát Dániel és Morvai Krisztina. A demonstrálók innen a Fidesz székházához vonulnak, ahol Sneider Tamás és Vona Gábor beszél majd.

 

A Széll Kálmán Terv 2.0 és az elmúlt időszakok kormányzati megszorító politikája ellen tartott tiltakozó megmozdulást a Jobbik az MSZP budapesti székháza előtt sok száz ember részvételével szombat délután.

A demonstráción felszólalt Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő és Morvai Krisztina, a párt európai parlamenti képviselője, akik beszédükben azt hangoztatták, hogy nem megszorító politikára, hanem gazdaságélénkítő lépésekre van szükség. Morvai Krisztina bírálva az SZDSZ-es, az MSZP-s és az európai parlamenti politikusokat úgy fogalmazott: „Életszínvonalat biztosító gazdasági és politikai rendszerre van szükség”, mert az MSZP és a Fidesz politikája és rendszere is megbukott, és el kell őket kergetni. 

A megmozdulás résztvevői a beszédek után rendőri felvezetés mellett vonultak a Fidesz Lendvai utcai székházához. A menet elején két kifeszített molinót vittek. Az elsőre Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor fotója közé az volt írva "22 év csapdája: unjuk már a(z) arcotokat!" A másodikra, amely mögött a Jobbik vezető politikusai, országgyűlési képviselői sorakoztak fel, azt írták az MSZP-re utalva, az övék a múlt, a Fideszé a jelen és a Jobbiké a jövő.  

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36474


Összesen 275 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Megvoltak legalább annyian?


Esetleg a Jobbiknak abba kéne hagyni a kriponáci retorikát, buzik és zsidók öncélú baszogatása helyett szalonképes alternatívát kéne nyújtaniuk.

De ez csak tipp.


Gratulálok, találtál egy újabb árkot ami elválaszthat bennünket. Nem volt még elég, hogy politikai, származási, anyagi okokból lehetett megosztani a magyarságot? Most már földrajzi alapon is megosztod. Tudnád milyen boldoggá teszed azt a politikai oldalt amelyikkel nem szimpatizálsz. Függetlenül a párttól. Divide et impera.


Tőled egy dolog választ el először, az ápolód.


""a fasizmus a finánctőke legreakciósabb, legsovinisztább, legimperialistább elemeinek nyílt terrorista diktatúrája, amelyet vad, erőszakos terjeszkedés, más népek leigázása, faji gyűlölet szítása jellemez.”"

Vazze, Te elvégezted a Marxista-Leninista esti egyetemet? Ott tanították a hülyéket ilyen panelekre.


Hazafele a buszon már nem volt hely baloldalon:S Így jobboldalra ültem, és rögtön hatalmába kerített az irigység.
Nekem baloldali hely kell!


A Jobbik vérszagot érez ;)


Ez így van, sajnos. Nekem a szakszervezetek, hiánya, a meglévők szervilizmusa tűnik a legnagyobb bajnak. Ami persze egy belénk nevelt gondolkodásmód következménye. A Jobbik tüntetésére is csak pár ezer ember ment el (az origó szerint, az MTI ebben is pártkatonaként viselkedik), pedig nem is politikai tüntetésnek hirdették meg, csak a megszorítások ellen. És nem hiszem, hogy mindenki azt gondolta volna, hogy egy politikai párt mindig politikai érdekből szervezkedik. Egyszerűen lustaságból, "úgysem változik ettől semmi" mentalitásból nem mentek el.

Válaszok:
jag3 | 2012. május 12. 21:14

Ha valaki tényleg "tisztességes" akkor majdnem mindegy, hogy melyik párthoz vonzódik. Minden pártnak van "tisztességes" és opportunista szárnya...

Válaszok:
lavor | 2012. május 12. 20:53

Tisztességes alatt a segghülyét érted?

Válaszok:
duzur | 2012. május 13. 21:40

Mit sirsz?

Azért nem mentek el, mert nem értük akart a Jobbik valamit tenni. Hanem a saját ambiciójáért. Hogy honnan tudom? Hát abból, hogy a Jobbik úgy tűnik azt hiszi, a népnek kell alkalmazkodnia a Jobbik ideológiájához... és nem a Jobbiknak a nép szükségleteihez. Lásd még Bogár professzor úr elképzeléseit.

És pont ugyanez igaz a "ballibekre" ;)

Válaszok:
heep | 2012. május 12. 21:35

"Korunknak azonban az a jellemzője, hogy a közönséges lélek nemcsak tudatában van közönségességének, hanem van mersze, hogy jogot követeljen a közönségességnek, és mindenütt azt érvényesíti. Ahogy Észak-Amerikában mondják: nem illik különbözni. A tömeg eltipor mindent, ami különböző, kiemelkedő, egyedi, minőségi és kiválasztott. Aki nem olyan, mint mindenki más, aki nem úgy gondolkodik, mint mindenki más, az azt kockáztatja, hogy kiközösítik"

José Ortega y Gasset: Tömegek lázadása.


"Mit sirsz? "
Inkább azt kérdezd, hogy kiért sírok. Az, hogy Te látod, hogy a Jobbik saját önös érdekei miatt szervezte ezt a tüntetést, azt milliók nem látják. Csak tohonyák még a saját érdekükben is megmozdulni. Inkább várják, hogy majd megoldja valaki helyettük a problémáikat. Na ezekért a milliókért sírok. Nem vagyok Jobbikos, csak érthetetlennek tartom ezt a közönyt, tunyaságot.

Válaszok:
jag3 | 2012. május 12. 22:31

Nem, nem érted ;)

A "nép" annak idején Orbánnak sem mozdult meg (A százezer rohamfidezses az nem a nép). Pedig Orbán azután meghirdette 2006-ban az országos tüntetéshullámot és Gy. és a szivárogtatók (ha nem ő maga volt az) azután igen megalapozta azt, hogy ellene tüntessenek. Bele is bukott rendesen.

És a nép nem mozdult meg. Tudod miért? Nem fogod kitalálni. Orbán _sem_ a néphez szólt. Hanem Gy. ellen. Ahogy Mesterházy O. ellen. Vona meg mindkettő ellen. Ez nem a nép ügye. Hanem az övéké. Akkor meg mit mozgassák a fülük botját. Talán attól jobb lesz nekik? Most már érted?


Ez nem tüntetés volt, csupán nyájterelgetés.
2006 óta nem volt itt egy normális tüntetés.

http://www.youtube.com/watch?f..


A Fidesz-Jobbik egy teljesen egységes alakulat.

A Jobbik a Fidesz parlamenti javaslatainak nagy részét simán megszavazza.

A gazdaság és társadalompolitikában egyetértenek: tőkeellenesség, valami értelmezhetetlen 3. út, stb.

Az antiszemitizmus egyformán jellemzi őket.

A Jobbik pusztán arra szolgál, hogy a felgyülemlett gőzt segítsen levezetni. Erre szolgálnak az ilyen és a cigányok ellen szervezett tüntetések.


Írj egy érdemi különbséget!

A Fidesz egyik polgári köréből, illetve a Fidesz szatellit MIÉP-ből lett összegyúrva.


Micsoda erőket összpontositanak itt egyesek a karaktergyilkolászásra :o)

Nem mintha számitana, tekintetbe véve hányan olvassák a Mandinert ;)


Nem az a veszély, hogy a tisztességes, hülye hanem, hogy hamar kiábrándúl minden pártból...Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó