Tüntet a Jobbik

2012. május 12. 16:49

Sok száz ember részvételével tüntet a megszorítások ellen a Jobbik. A párt és a demonstrálók az MSZP székháza előtt gyülekeztek, ahol felszóltalt Z. Kárpát Dániel és Morvai Krisztina. A demonstrálók innen a Fidesz székházához vonulnak, ahol Sneider Tamás és Vona Gábor beszél majd.

 

A Széll Kálmán Terv 2.0 és az elmúlt időszakok kormányzati megszorító politikája ellen tartott tiltakozó megmozdulást a Jobbik az MSZP budapesti székháza előtt sok száz ember részvételével szombat délután.

A demonstráción felszólalt Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő és Morvai Krisztina, a párt európai parlamenti képviselője, akik beszédükben azt hangoztatták, hogy nem megszorító politikára, hanem gazdaságélénkítő lépésekre van szükség. Morvai Krisztina bírálva az SZDSZ-es, az MSZP-s és az európai parlamenti politikusokat úgy fogalmazott: „Életszínvonalat biztosító gazdasági és politikai rendszerre van szükség”, mert az MSZP és a Fidesz politikája és rendszere is megbukott, és el kell őket kergetni. 

A megmozdulás résztvevői a beszédek után rendőri felvezetés mellett vonultak a Fidesz Lendvai utcai székházához. A menet elején két kifeszített molinót vittek. Az elsőre Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor fotója közé az volt írva "22 év csapdája: unjuk már a(z) arcotokat!" A másodikra, amely mögött a Jobbik vezető politikusai, országgyűlési képviselői sorakoztak fel, azt írták az MSZP-re utalva, az övék a múlt, a Fideszé a jelen és a Jobbiké a jövő.  

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36474