Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 12. 16:49

Sok száz ember részvételével tüntet a megszorítások ellen a Jobbik. A párt és a demonstrálók az MSZP székháza előtt gyülekeztek, ahol felszóltalt Z. Kárpát Dániel és Morvai Krisztina. A demonstrálók innen a Fidesz székházához vonulnak, ahol Sneider Tamás és Vona Gábor beszél majd.

 

A Széll Kálmán Terv 2.0 és az elmúlt időszakok kormányzati megszorító politikája ellen tartott tiltakozó megmozdulást a Jobbik az MSZP budapesti székháza előtt sok száz ember részvételével szombat délután.

A demonstráción felszólalt Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő és Morvai Krisztina, a párt európai parlamenti képviselője, akik beszédükben azt hangoztatták, hogy nem megszorító politikára, hanem gazdaságélénkítő lépésekre van szükség. Morvai Krisztina bírálva az SZDSZ-es, az MSZP-s és az európai parlamenti politikusokat úgy fogalmazott: „Életszínvonalat biztosító gazdasági és politikai rendszerre van szükség”, mert az MSZP és a Fidesz politikája és rendszere is megbukott, és el kell őket kergetni. 

A megmozdulás résztvevői a beszédek után rendőri felvezetés mellett vonultak a Fidesz Lendvai utcai székházához. A menet elején két kifeszített molinót vittek. Az elsőre Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor fotója közé az volt írva "22 év csapdája: unjuk már a(z) arcotokat!" A másodikra, amely mögött a Jobbik vezető politikusai, országgyűlési képviselői sorakoztak fel, azt írták az MSZP-re utalva, az övék a múlt, a Fideszé a jelen és a Jobbiké a jövő.  

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36474


Összesen 267 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Megvoltak legalább annyian?


Esetleg a Jobbiknak abba kéne hagyni a kriponáci retorikát, buzik és zsidók öncélú baszogatása helyett szalonképes alternatívát kéne nyújtaniuk.

De ez csak tipp.


Hazafele a buszon már nem volt hely baloldalon:S Így jobboldalra ültem, és rögtön hatalmába kerített az irigység.
Nekem baloldali hely kell!


A Jobbik vérszagot érez ;)


Ha valaki tényleg "tisztességes" akkor majdnem mindegy, hogy melyik párthoz vonzódik. Minden pártnak van "tisztességes" és opportunista szárnya...

Válaszok:
lavor | 2012. május 12. 20:53

Tisztességes alatt a segghülyét érted?

Válaszok:
duzur | 2012. május 13. 21:40

Mit sirsz?

Azért nem mentek el, mert nem értük akart a Jobbik valamit tenni. Hanem a saját ambiciójáért. Hogy honnan tudom? Hát abból, hogy a Jobbik úgy tűnik azt hiszi, a népnek kell alkalmazkodnia a Jobbik ideológiájához... és nem a Jobbiknak a nép szükségleteihez. Lásd még Bogár professzor úr elképzeléseit.

És pont ugyanez igaz a "ballibekre" ;)


"Korunknak azonban az a jellemzője, hogy a közönséges lélek nemcsak tudatában van közönségességének, hanem van mersze, hogy jogot követeljen a közönségességnek, és mindenütt azt érvényesíti. Ahogy Észak-Amerikában mondják: nem illik különbözni. A tömeg eltipor mindent, ami különböző, kiemelkedő, egyedi, minőségi és kiválasztott. Aki nem olyan, mint mindenki más, aki nem úgy gondolkodik, mint mindenki más, az azt kockáztatja, hogy kiközösítik"

José Ortega y Gasset: Tömegek lázadása.


Nem, nem érted ;)

A "nép" annak idején Orbánnak sem mozdult meg (A százezer rohamfidezses az nem a nép). Pedig Orbán azután meghirdette 2006-ban az országos tüntetéshullámot és Gy. és a szivárogtatók (ha nem ő maga volt az) azután igen megalapozta azt, hogy ellene tüntessenek. Bele is bukott rendesen.

És a nép nem mozdult meg. Tudod miért? Nem fogod kitalálni. Orbán _sem_ a néphez szólt. Hanem Gy. ellen. Ahogy Mesterházy O. ellen. Vona meg mindkettő ellen. Ez nem a nép ügye. Hanem az övéké. Akkor meg mit mozgassák a fülük botját. Talán attól jobb lesz nekik? Most már érted?


Ez nem tüntetés volt, csupán nyájterelgetés.
2006 óta nem volt itt egy normális tüntetés.

http://www.youtube.com/watch?f..


A Fidesz-Jobbik egy teljesen egységes alakulat.

A Jobbik a Fidesz parlamenti javaslatainak nagy részét simán megszavazza.

A gazdaság és társadalompolitikában egyetértenek: tőkeellenesség, valami értelmezhetetlen 3. út, stb.

Az antiszemitizmus egyformán jellemzi őket.

A Jobbik pusztán arra szolgál, hogy a felgyülemlett gőzt segítsen levezetni. Erre szolgálnak az ilyen és a cigányok ellen szervezett tüntetések.


Írj egy érdemi különbséget!

A Fidesz egyik polgári köréből, illetve a Fidesz szatellit MIÉP-ből lett összegyúrva.


Micsoda erőket összpontositanak itt egyesek a karaktergyilkolászásra :o)

Nem mintha számitana, tekintetbe véve hányan olvassák a Mandinert ;)


Nem az a veszély, hogy a tisztességes, hülye hanem, hogy hamar kiábrándúl minden pártból...Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó