Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 11. 07:26

Ma is a liberálisra maszkírozott kriptokommunisták szeretnék megszabni, mit gondoljanak rólunk a vén kontinensen.

„Lehet, hogy mégis igaza van Hellernek, hiszen ötvenkét évvel apám földönfutóvá tétele után is Heller, a véreskezű Lukács tanítványának véleményére kíváncsi Európa, és nem azokéra, akik a saját szemükkel látták a rendőri brutalitást 2006 őszén a pesti utcán. Ma is a liberálisra maszkírozott kriptokommunisták szeretnék megszabni, mit gondoljanak rólunk a vén kontinensen.

Heller most éppen azt szeretné elhitetni a német lap olvasóival, hogy a Fidesz erősíti ebben a népben azt az érzületet, hogy »Mi voltunk a legnagyobbak, a legjobbak és sosem értettek meg minket. Az EU is félreért minket, nem értik meg, hogy mi mások vagyunk, mint a többi európai nép. Inkább nekik kellene tőlünk tanulni, ám ők csak kritizálnak minket«. Ami egy orbitális hazugság. Természetesen a Fidesz vezető politikusai soha nem mondtak olyat, hogy mi bármely népnél is különbek volnánk, olyat igen, hogy nem vagyunk rosszabbak, tehetségtelenebbek másoknál. Már ez is bűn? És vajon kikre gondol Heller Ágnes, amikor »egyszerűbb polgárokról« beszél, akik csak pénzt akarnak kapni Európától? Mert akikkel mi találkozunk nap mint nap a munkánk során, azok túlnyomó többsége csak becsületes munkát és tisztességes bért szeretne, amiből biztonsággal el tudja tartani a családját egyik fizetéstől a következőig.

Az oldenburgi zsűri így méltatta Hellert: »Mint európai és kozmopolita fejjel gondolkodó értelmiségi, lenyűgöző példát mutatott egy ijedt Európának.« Mire is?”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36431


Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ez a Heller nevű büdösbanya egyszer már bizonyított Európa előtt, hogy mekkora hazug. Az ilyen ember véleményét hogyan lehetne tiszteletben tartani?


Torkos Matild jókat szokott írni, de ez nem jó.
Írása éppen olyan elfogult, mint Heller Ágnes nyilatkozata.
Heller Ágnes ugyanis nem Gyurcsány, Grétzy, Debreczeni stb. Heller, szerintem, nem hazudik. Ő így gondolja.
Hogy miért? Ennek megfejtése meghaladja a képességeim. (De benne lehet valami régi trauma.)


Günter Grass Izraelt bíráló írásának persze itthon nem volt túl nagy sajtója. Én legalábbis csak a Magyar Fórumban olvastam - magyarul is.


A németek most sem, és eddig sem voltak kiváncsiak Hellerre! Ez egy irányított dolog a német médiában, a német átlag ember azt sem tudja, hogy ki az a Heller. Irigylem is őket ezért!


Érdekes, ha ezek szegények szenilisek (pl. Konrád, Kertész Ákos, Heller, Lendvai, hogy csak a "fontosabbakat" említsem,nekik miért csak egy irányban működik a szenilitásuk? Ugyanis az előző 8 év alatt szinte semmi kritikát nem fogalmaztak meg! Sőt minden ballib kormány hagyta, hogy nyíltan náci karlengetős gyűlések legyenek (lásd Szabó Albert és akármilyen Diána). Majd ezután persze a "szenilisek" rögtön kritizálták: az akkori Fidesz ellenzéket, vagyis, Összemosták őket a nácikkal! NA ENNYIT A SZELEKTÍV SZENILITÁSRÓL! Aki ezt nem látja az tényleg szenilis! Vagy más.


Jav:Érdekes, hogy ezek...


A teadélután cikkével talán egyet lehetne érteni, ha az ilyen "kiváló" emberek, mint Heller nem okoznának a kijelentéseikkel hatalmas károkat az országnak, és teszik mindezt tudatosan! A kommunistázásra láthatóan Európa, a füle botját sem mozdítja, de a fasisztázásra va (bizonyítékok nélkül)nagyon is vevő!


Ki látott Mo-on fasisztát és mikor?


ez tökéletesen így van ahogy írod


Erre mondja Henryk Broder, hogy elege van az ilyen jellegü megemlékezésekböl.


Hogy itt mi mindent nem rónak fel valakinek: fiatalon cionista volt, fiatalon kommunista volt, stb...Én meg csak azt rovom fel a Heller korosztályának, hogy nem akar visszavonúlni.

Azt persze tudom, hogy soha senki nem volt rajta kivül kommunista, mindenki csak hösiesen ellenállt...


Hát persze, hogy implicite Orbán azt jelzi, hogy a magyarok különbek mint a többi európai nép hisz folyton azt hangoztatja, hogy hamarosan minket fog követni minden ország, mert csakis mi tudjuk, hogy mi a helyes út.
Az a szerény kérés, hogy "munkát és kenyeret", mára már cseppet sem szerény hisz az egész nyugati világ komoly munkanélküliséggel küzd, miután rengeteg munkahely áttelepült Ázsiába. Pont azt forszírozzák egy idö óta a szocialisták(Hollande is), hogy uj munkahelyek megtermtésébe kell a kölcsönöket befektetni. Vagyis a munkahely mára nyugaton egy érték amihez bizony pénz kell.


Annak aki bármilyen politikai véleményekre külsöségekkel érvel, annak ma nagyon melege lehet...


Csak akad itt valaki aki felmutatja azokat akik az elmúlt évtizedekben mindig csak az igazat mondták nyilvánosan. Persze Orbánon kivül.


Mondjuk ez is egy érdekes licitálási alap. Mármint, hogy melyik politikus kúrt többet félre az elmúlt évtizedekben... Eszembe jút egy pár, de vannak itt nálam kompetensebbek is e témakörben...


Szerintem se ez a korosztály a jövö de a baloldalt még korai temetni.


Hát persze, hogy kevesen ismerik. Hány osztrák filozofust ismernek Magyarországon? Pedig azok is irnak politikai cikkeket.


Azért még van mit tanulni a náciktól fölényeskedésben... Mert ugyebár a legfelsöbbrendü a germán árja...


Engem nagyon megnyugtat, hogy a nem-zsidók mind példásan becsületesek!..


Heller egy különös jelenség. Hazudik és nem hazudik.

Hazudik, mwert minden lehetősége meg lenne, hogy tájékozódjon a mai magyar valóságról, de nem teszi. Mert az érdekei (és a haverok érdekei) így kívánják, mert unja, mer nem tartja fontosnak.

Nem hazudik abban az értelemben, hogy körei (Amerikai Népszava, Kertész Ákosok, Konrádok stb.) véleményét és helyzet értékelését teszi a magáévá, ami tudjuk, látjuk hazugságok és csúsztatások tömegéből áll. (Az okokra most nem térnék ki.) Jól láthatóan őket fogadják el hiteles forrásnak, holott nagyon nem azok.


Ilyen egy igazi, "becsületes" de gumigerincű "úriasszony" !
Valahol már találkoztam ezzel a levéllel. Kíváncsi lennék, hogy mit szólna a "nagysasszony", ha mondjuk Berlinben valaki szembesítené a valamikori önmagával, természetesen nagy nyilvánosság előtt!


Valamit félreértettél. Én azokra voltam kiváncsi akik mindmáig NEM hazudtak.
Azok túl sokan vannak akik össze-vissza hazudoztak, amikor épp arra volt szükségük. És ez nem párt-függö volt...


És ki az Internettel, mert annak a fejlesztésében is túl sok zsidó teljesítmény van! És ki a Gedeon Richter gyógyszergyárral, mert az is már sok kárt okozott az országnak!..Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó