Heller, a hazug

2012. május 11. 07:26

Torkos Matild
MNO

Ma is a liberálisra maszkírozott kriptokommunisták szeretnék megszabni, mit gondoljanak rólunk a vén kontinensen.

„Lehet, hogy mégis igaza van Hellernek, hiszen ötvenkét évvel apám földönfutóvá tétele után is Heller, a véreskezű Lukács tanítványának véleményére kíváncsi Európa, és nem azokéra, akik a saját szemükkel látták a rendőri brutalitást 2006 őszén a pesti utcán. Ma is a liberálisra maszkírozott kriptokommunisták szeretnék megszabni, mit gondoljanak rólunk a vén kontinensen.

Heller most éppen azt szeretné elhitetni a német lap olvasóival, hogy a Fidesz erősíti ebben a népben azt az érzületet, hogy »Mi voltunk a legnagyobbak, a legjobbak és sosem értettek meg minket. Az EU is félreért minket, nem értik meg, hogy mi mások vagyunk, mint a többi európai nép. Inkább nekik kellene tőlünk tanulni, ám ők csak kritizálnak minket«. Ami egy orbitális hazugság. Természetesen a Fidesz vezető politikusai soha nem mondtak olyat, hogy mi bármely népnél is különbek volnánk, olyat igen, hogy nem vagyunk rosszabbak, tehetségtelenebbek másoknál. Már ez is bűn? És vajon kikre gondol Heller Ágnes, amikor »egyszerűbb polgárokról« beszél, akik csak pénzt akarnak kapni Európától? Mert akikkel mi találkozunk nap mint nap a munkánk során, azok túlnyomó többsége csak becsületes munkát és tisztességes bért szeretne, amiből biztonsággal el tudja tartani a családját egyik fizetéstől a következőig.

Az oldenburgi zsűri így méltatta Hellert: »Mint európai és kozmopolita fejjel gondolkodó értelmiségi, lenyűgöző példát mutatott egy ijedt Európának.« Mire is?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36431