Rogán váltja Lázárt

2012. május 11. 08:17

Rogán Antal váltja Lázár Jánost a Fidesz frakcióvezetői posztján: Lázár ezentúl a Miniszterelnökséget vezeti majd, államtitkári rangban. Június 1-jétől Fellegi Tamás helyett Varga Mihály fog tárgyalni az IMF-fel és az EU-val – jelentette be Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.

Lázár János, a Fidesz jelenlegi parlamenti frakcióvezetője lesz a Miniszterelnökséget vezető államtitkár – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Lázár Jánost Rogán Antal válthatja a Fidesz-frakció élén – közölte. Emellett június 1-jétől Fellegi Tamás helyett Varga Mihály, a Miniszterelnökséget jelenleg vezető államtitkár lesz a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval folytatandó tárgyalások vezetője.

Frissítés: Hétfő délelőtt tíz órára összehívta a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának ülését Lázár János frakcióvezető; a tanácskozás témája a kormányátalakítás lesz. A hétfői ülésen jelen lesz Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke is. Lázár János 2010 májusa óta vezeti a Fidesz parlamenti frakcióját. A Magyar Hírlap pénteki számában azt írta, hogy Lázár János akár már június elsejétől vezetheti a Miniszterelnökséget.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36434

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lázár előrelépett a táblán.

Lázár nem a paraszti rangot tölti be. azok az annyitisérnek. Ő valami magasabb rangú..

Itt nem a balodali holdudvar jelent meg a mandineren, hanem magát mindent tudó, mindent megítélő jobbikos értelmiség.

Mellesleg az értelmiségi holdudvar a fidesznél nem tünt el és nem változott. Ott vannak ahol kell a háttér "akadémikus" szakterületeiken és elemzéseket készitve adják tanácsaikat tudásuk szerint. A mühelyekben, konferenciákon, médiában, egyetemeken, kamarákban, érdekvédelmi szervezetekben és a civil szférában stb.

Felmérték azt, hogy a politika az egy úgyanolyan szakma és bizonyos mástypusu szakmai ismereteket és még más képességeket is feltételez. A szakmai holdudvarnak szimbiozisban kell élnie a politikával ami nem azt jelenti, hogy politikai poziciokat kell elfoglalnia, mert sok esetben alkalmatlan rá. Több haszonnal jár ha mindenki azt csinálja tudása legmagasabb szinten amihez ért és nagyobb hasznot hajt a közjó javára.

Ennek pozitiv hatása már látszik. Kezd tisztulni a kép az új demokratikus berendezkedés kapcsán. Húsz év átmeneti ídőszak után kezdik megtalálni a külömböző csoportok a valódi helyüket és nem akarnak átnyúlni olyan területre ami nem a kompetenciájuk. Kezd a magyar társadalom külömböző rétegei, csoportjai megtalálni helyüket és úgy müködtettni a demokráciát, mint más demokratikus berendezkedéső országoknál évtizedek óta.

A polgári jobboldal megint példát mutat, mint az elmúlt húsz évben majd minden esetben, mint üttörő és "tanitja" a társadalmat eligazodni ebbe a világba. Teszi ezt a fidesz vezetésével. Ha az ember azokra a megoldásokra gondol amit mint politikai erő meghonosított az elmúlt húsz évben és ma már mint teljesen megszokot metodusként müködik elcsodálkozna, mivel a többi politikai szervezet is nagy késéssel, de elfogadta sőt némelyik még úgy gondolja, hogy Ő ezeket a megoldásokat mindig is vallotta.

Az emberi emlékezet mindig rövidtávú, de ha valaki végigveszi az elmúlt húsz év valóságos történéseit és mozgásait, változásait rájőn, hogy hál istennek lassan az ország minden ellenszél ami hazai és nemzetközi szintéren van a valamikori lelkes "kis csapat" által teret nyer.

Válaszok:
jag3 |

Időnként cserélnek majd...

Ezzel a gyönyörű elmélettel csak egy gond van: az, hogy a kormányzás lecke az alkalmatlanságból.

Ami annyit tesz: vagy

1) nem jut el az általad leirt értelmiségi holdudvar véleménye a politikai "szakemberekhez"

2) értelmetlen marhaságokat tanácsolnak és nem látnak tovább az orruknál, vagyis: alkalmatlanok feladatukra

3) a politikai "specialisták" nem hallgatnak a saját értelmiségi holdudvarukra

4) az értelmiségi holdudvar kifejezetten a politikai "specialisták" megrendelésé dolgozik, akiket semmi más nem érdekli (mármint mint tanácsadás), mint a pillanatnyi politikai népszerűségszerzés. Ezért csak ebben a témában fordulnak a holdudvarhoz.

Melyiket választod? :o)

Tévedsz. Bini irása tökéletesen igaz lehet, hiszen ő csak egy társadalmi rétegződést ir le. De ez a rendszer ettől még diszfunkcionális lehet.

Gratulálok! Ezért a hozzászólásodért anno a Szabd Nép "Munkáslevelező" ösztöndíját is elnyerhetted volna, 1952-ben! :)

"Rogán elvtárs! Úgy gondoltuk, hogy már elég jól megszedted magad. Itt az idő, hogy mint Pártunk titkos jezsuitája, aktivizáld magad Te is! Nem elég pusztán az "egyéni" indítványok alá odafirkálni a nevedet, cimbi! Koptasd egy kicsit jobban a pofádat Te is, barátunk! Már csak azért is, nemá' a Nagyvezír kihívójának nőhesd ki magad netán, kisköcsög! :))))"

Elég felületesen átlapozni az SZKKP KB (igen, a Szovjetúnió Kommunista Pártja Központi Bizottságáról van szó, Parteigenossen!), hogy rémületes párhuzamokat érzékeljen az ember!
Sztálin gyakorlata volt a "régi gárda" kiirtása, az "apparátus" helycseréinek elrendelése... így aztán senki nem érezhette magát biztonságban. Mindig kimozdították még a "megbízható" káderokat is a székükből, kapcsolatrendszerükből, hogy csak és hizáról a Főnöktől függjenek.Mondjatok egyetlen ellenérvet is! :)


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés