Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 11. 08:17

Rogán Antal váltja Lázár Jánost a Fidesz frakcióvezetői posztján: Lázár ezentúl a Miniszterelnökséget vezeti majd, államtitkári rangban. Június 1-jétől Fellegi Tamás helyett Varga Mihály fog tárgyalni az IMF-fel és az EU-val – jelentette be Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.

Lázár János, a Fidesz jelenlegi parlamenti frakcióvezetője lesz a Miniszterelnökséget vezető államtitkár – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Lázár Jánost Rogán Antal válthatja a Fidesz-frakció élén – közölte. Emellett június 1-jétől Fellegi Tamás helyett Varga Mihály, a Miniszterelnökséget jelenleg vezető államtitkár lesz a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval folytatandó tárgyalások vezetője.

Frissítés: Hétfő délelőtt tíz órára összehívta a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának ülését Lázár János frakcióvezető; a tanácskozás témája a kormányátalakítás lesz. A hétfői ülésen jelen lesz Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke is. Lázár János 2010 májusa óta vezeti a Fidesz parlamenti frakcióját. A Magyar Hírlap pénteki számában azt írta, hogy Lázár János akár már június elsejétől vezetheti a Miniszterelnökséget.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36434


103 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Na, megjött a baloldali intellektuális fölény két jeles képviselője...

Válaszok:
bendeguz | 2012. május 11. 22:41

Ez a Tóni, igazi szuperhős. Egy kis polgármesterkedés és IMF tárgyalás között még a frakciót is elvezeti. Hiába na, aki tud az tud.


Ezt kormányátalakításnak nevezni elég vicces. Ugyanaz a pár ember ül majd együtt az asztalnál, csak nem ugyanazon a széken, mint eddig.
Viszont legalább senki nem érzi magát biztonságban.

Válaszok:
realista | 2012. május 11. 21:18

Te kis butus ez még az emútnyóc miatt van ! :P


Szijjártó Peti már nem kap semmit? :O


Átalakult. Immár "Fidesz szellemi holtudvara". :)


Lázár előrelépett a táblán.

Válaszok:
Senior | 2012. május 11. 10:29

Rogán eddig legalább 5 lovon ült egy seggel, csúcs a pasi.


Lázár nem a paraszti rangot tölti be. azok az annyitisérnek. Ő valami magasabb rangú..


Egy kis emlékidézés:

"Torgyán József kormányom legjobb minisztere"

Ugye megvan mindenkinek? A minőség maradt.


Hiába kérem! A zsenialitás, az zsenialitás!
Mindíg is tudtam, hogy a kormány csupa zseniális, szociálisan érzékeny polihisztor őstehetséget ültet a frekventált pozíciókba!


Viktor a Sándor-palotát nem szeretné kihagyni, egyszer már beköltözött volna. Utódjának meg Lézert szánja, de mi lesz Áder káderral a FIDESZ "zseniális jogászával", ÁB elnök netán? Ezek úgy osztogatják egymás közt a rangot, kitüntetést, hogy csermanek is megtapsolná őket. Narancsos szavazók, őszintén, biztos, hogy erre adtatok felhatalmazást?

Válaszok:
peninsulavaldes | 2012. május 11. 10:46
Oblomov | 2012. május 11. 12:59

Itt nem a balodali holdudvar jelent meg a mandineren, hanem magát mindent tudó, mindent megítélő jobbikos értelmiség.

Mellesleg az értelmiségi holdudvar a fidesznél nem tünt el és nem változott. Ott vannak ahol kell a háttér "akadémikus" szakterületeiken és elemzéseket készitve adják tanácsaikat tudásuk szerint. A mühelyekben, konferenciákon, médiában, egyetemeken, kamarákban, érdekvédelmi szervezetekben és a civil szférában stb.

Felmérték azt, hogy a politika az egy úgyanolyan szakma és bizonyos mástypusu szakmai ismereteket és még más képességeket is feltételez. A szakmai holdudvarnak szimbiozisban kell élnie a politikával ami nem azt jelenti, hogy politikai poziciokat kell elfoglalnia, mert sok esetben alkalmatlan rá. Több haszonnal jár ha mindenki azt csinálja tudása legmagasabb szinten amihez ért és nagyobb hasznot hajt a közjó javára.

Ennek pozitiv hatása már látszik. Kezd tisztulni a kép az új demokratikus berendezkedés kapcsán. Húsz év átmeneti ídőszak után kezdik megtalálni a külömböző csoportok a valódi helyüket és nem akarnak átnyúlni olyan területre ami nem a kompetenciájuk. Kezd a magyar társadalom külömböző rétegei, csoportjai megtalálni helyüket és úgy müködtettni a demokráciát, mint más demokratikus berendezkedéső országoknál évtizedek óta.

A polgári jobboldal megint példát mutat, mint az elmúlt húsz évben majd minden esetben, mint üttörő és "tanitja" a társadalmat eligazodni ebbe a világba. Teszi ezt a fidesz vezetésével. Ha az ember azokra a megoldásokra gondol amit mint politikai erő meghonosított az elmúlt húsz évben és ma már mint teljesen megszokot metodusként müködik elcsodálkozna, mivel a többi politikai szervezet is nagy késéssel, de elfogadta sőt némelyik még úgy gondolja, hogy Ő ezeket a megoldásokat mindig is vallotta.

Az emberi emlékezet mindig rövidtávú, de ha valaki végigveszi az elmúlt húsz év valóságos történéseit és mozgásait, változásait rájőn, hogy hál istennek lassan az ország minden ellenszél ami hazai és nemzetközi szintéren van a valamikori lelkes "kis csapat" által teret nyer.

Válaszok:
Senior | 2012. május 11. 10:38
jag3 | 2012. május 11. 11:49
G. Pantyelejevics | 2012. május 11. 13:01
trendo | 2012. május 11. 14:13

"A mühelyekben, konferenciákon, médiában, egyetemeken, kamarákban, érdekvédelmi szervezetekben és a civil szférában stb."
Persze......... Kifejezetten jobboldali közgazdászok ekézik a FIDESZ gazdaságpolitikáját, pl. az orvosi kamara teljesen ki van akadva a hülyeségeik miatt, a szakszervezetekre magasan tesznek, az érdekegyeztetés gyakorlatilag megszűnt.
ps: Mennyit fizetnek egy ilyen hozzászólásért?


Időnként cserélnek majd...


smittpalit nyaralása alatt emailen nevezi meg jelöltjeként (nem is ért a számítógépekhez. mindegy)
palibá bukásáról rádióban nyilatkozik
amikor plagibá lemond, ő azonnal kimegy a parlamentből.
az imf jöttét a rádióban jelenti be, a riporter nem kérdezi a 180 fokos forduló okát,
széll kálmán terv 2.0 brutál megszigorítások: gyakorlatilag egy MTI-hírből derült ki az egész
káder janit sms-ben jelölte (minden bizonnyal)
a kormányváltásról rádióban nyilatkozik

kérdem én: egy kormányfőnek, aki az ország egyik 'arca', nem kellene ezeket a nagy volumenű bejelentéseket mondjuk a parlamentben megtennie? vagy egy sajtótájékoztatón? vagy egy tv-riportban?
nem meri magát felvállalni? miért kerüli a nyilvánosságot?

Válaszok:
Senior | 2012. május 11. 11:08

Kérdezze meg O.V. kezelőorvosát, gyógyszerészét.


Ezzel a gyönyörű elmélettel csak egy gond van: az, hogy a kormányzás lecke az alkalmatlanságból.

Ami annyit tesz: vagy

1) nem jut el az általad leirt értelmiségi holdudvar véleménye a politikai "szakemberekhez"

2) értelmetlen marhaságokat tanácsolnak és nem látnak tovább az orruknál, vagyis: alkalmatlanok feladatukra

3) a politikai "specialisták" nem hallgatnak a saját értelmiségi holdudvarukra

4) az értelmiségi holdudvar kifejezetten a politikai "specialisták" megrendelésé dolgozik, akiket semmi más nem érdekli (mármint mint tanácsadás), mint a pillanatnyi politikai népszerűségszerzés. Ezért csak ebben a témában fordulnak a holdudvarhoz.

Melyiket választod? :o)


Tévedsz. Bini irása tökéletesen igaz lehet, hiszen ő csak egy társadalmi rétegződést ir le. De ez a rendszer ettől még diszfunkcionális lehet.


Csapás,csapás hátán.


jóreggelt kívánok


izgalmas lesz a 'vásárhelyi szavazás. szerintem előrevetíti a '14-est.


és ha a fidesz ott bukik, akkor a következő 2 év marha izgalmas lesz. a fidesz és az ellenzék szempontjából is.


"Utódjának meg Lézert szánja"

Ellenkezőleg. Azzal, hogy mint Navracsicsot, Vityka lekapta Lázárt a frakció éléről, és ezzel a fidesz-elnökségi tagságról is (!), azzal a Janiból egy bukott ember lett, aki mögül még a vásárhelyi hátország is eltűnik. Egyszerűen nincs más értelme ennek az úgymond kormányátalakításnak.

Válaszok:
Secnir | 2012. május 11. 13:03

Szakértelmük azonos szint.


Jézusom! Ugye nem te vagy a helyesírási háttéremberük? :P


egyetértek.
kiveszi a lehetséges belső ellenzékből. lézeren nagyon látszott, hogy kinek a helyére pályázik.

Válaszok:
Oblomov | 2012. május 11. 13:10

A Don egyedül a palotaforradalomtól retteg. Minden más fideszes meg a Dontól.


Nekem Matolcsy akedvencem csak tudnám hová néz a lelkem.Kormányátalakitás legjobb módja,hogy kormányülésen felrobbantani a sok köcsögöt.


Jaja, a zabszem látványos volt. Aztán a labancozásnál megnyugodtak, identitásuk visszaerősödött. Kontraszelektált csinovnyik szolgahad.


Te nem láttad az én arcomat, amikor láttam Répássy, Szíjjártó arcán, hogy tudják, nekik generációsan is az LMP oldalán lenne a helyük, ha nem adták volna el magukat. Répássy kifejezetten retteg a börtöntől, számára sincs semmi visszaút. Megsajnáltam.


"A rémület ült tort abban a percben."

nem ok nélkül. ha csak érintőleges említik neki azt, hogy megbukhat, attól idegbeteg lesz. ha a szemébe vágják, mint Karácsony - örültek, hogy viktor még beszélni tudott.


Hőbörögtök, hőbörögtök, egészségetekre! Ám ha holnap lennének a választások, az Orbán vezette Fidesz ismét többséget kapna, ha nem is kétharmadosat. Erre varrjatok gombot...

Válaszok:
Oblomov | 2012. május 11. 15:35

Gratulálok! Ezért a hozzászólásodért anno a Szabd Nép "Munkáslevelező" ösztöndíját is elnyerhetted volna, 1952-ben! :)

Válaszok:
Morrison | 2012. május 11. 14:19

Nem kell trágyaszóróval bíbelődni, sőt ott sem kell lenni. Az úniós támogatást majd folyósítják. :o)
Nem rossz pénz az.


"Rogán elvtárs! Úgy gondoltuk, hogy már elég jól megszedted magad. Itt az idő, hogy mint Pártunk titkos jezsuitája, aktivizáld magad Te is! Nem elég pusztán az "egyéni" indítványok alá odafirkálni a nevedet, cimbi! Koptasd egy kicsit jobban a pofádat Te is, barátunk! Már csak azért is, nemá' a Nagyvezír kihívójának nőhesd ki magad netán, kisköcsög! :))))"


Miért gyúnyolod ki az elvtársnőt, ő még komolyan veszi az ifjú kommunisták indulóját:
"A párttal a néppel egy az utunk,
a jelszavunk munka és béke!
Mi kommunista ifjak indulunk,
Mert bennünk apáink reménye!"

Egy a párt és egy zászló!
Mi ebben olyan különleges? :DDDD
(Közben eltelt kb 25 év, de a csapat még ugyanaz)


Elég felületesen átlapozni az SZKKP KB (igen, a Szovjetúnió Kommunista Pártja Központi Bizottságáról van szó, Parteigenossen!), hogy rémületes párhuzamokat érzékeljen az ember!
Sztálin gyakorlata volt a "régi gárda" kiirtása, az "apparátus" helycseréinek elrendelése... így aztán senki nem érezhette magát biztonságban. Mindig kimozdították még a "megbízható" káderokat is a székükből, kapcsolatrendszerükből, hogy csak és hizáról a Főnöktől függjenek.Mondjatok egyetlen ellenérvet is! :)

Válaszok:
Morrison | 2012. május 11. 14:31

:o)
"Mondjatok egyetlen ellenérvet is!"

Nem tudok, részemről meghajlok az ismereteid előtt.


Amit Orbán mondott a tranzakciós adóról reggel ugyanebben az interjúban, hogy "nagy siker".Kár hogy a Mandi nem szerkesztette be.
Komolyan mondom, me. létére ennyire rosszul ismerni a helyzetet, kétségbeejtő.


2010-ben azt mondtátok, hogy ha Orbán mindent jól csinál 2 év alatt akkor is elfogy alóla a többség. Majdnem mindent rosszul csinált és mégis többsége van még ha csak relatív többség is.

Ha ma lennének a választások, a választópolgároknak csak egy nagyon kis hányada szavazna, mert a többség kiábrándult a politikából és nem lát olyan politikai erőt, amelyikre szavazhatna. De az a kevés aki elmenne, az főként a Fideszre szavazna.

Válaszok:
bigyomail | 2012. május 11. 15:19

Ha mindent jól csinált volna (mármint Magyarország és a magyar gazdaság szempontjából), akkor elfogyott volna a többsége. Azért csinálta azt, amit, hogy megmaradhasson a többség.

Válaszok:
Igor | 2012. május 11. 15:24

Ez igaz. Nincs Magyarországon olyan politikai tényező amelyik végigmerné csinálni azt amire szükség van.

Ezért kellene idegen vezetőket hozni úgy kb. 5 évre: miniszterelnököt Németországból, pénzügyminisztert Izraelből, belügyminisztert az oroszoktól stb. Egészen jó kis ország lenne ez pár éven belül!


Elég, ha megjön az esze a választók többségének és nem arra szavaz, aki többet ígér, hanem arra, aki reális gazdaságpolitikával és társadalompolitikai vízióval áll elő.
(Persze erre annyi az esély, mint arra, hogy az említettek túléljék a kilövést.)


Most bukott Berlusconi, Sárközy; továbbra sem felhőtlen a viszony Merkellel, aki nem fogadja a focistát. A néppárt deffenzívába került.

Meseházy az USÁ-ban roadshowzik; az LMP schiffertelenítve; a jobbikos Novák meg emberjogi alapon kezd el érvelgetni. De mindettől függetlenül is gondolkodó ember számára láthatóan Orbán a célszemély. Ezért tehetséges fideszes pártpolitikus ma már önként nem tart ki Vitya mellett, csakis egzisztenciális, vagy más kényszerpályás motivációból.

Mihelyst lesz potenciális Orbán ellenes politikai alternatíva, azt Merkelék nem évek, hanem hónapok alatt fel fogják építeni. Orbán is erre számít: a TEK, és az UD-utód nyilván mindenek előtt fideszes alternatívákat monitoroz. Elvégre a Vitya által kiépített és működő hatalmi szervezetrendszert lenne a legegyszerűbb kivenni a Don kezéből, és a továbbiakban valóban a nemzet és az ország érdekei szerint működtetni.

Válaszok:
Igor | 2012. május 11. 15:56

Máris átmentél a politikai PR a kampányban című gyorstalpaló vizsgáján. :D


Őfelsége, az Orbán hívő választópolgár azonban ezekre egyelőre nincs tekintettel. Az utca és a kocsma embere Orbán és a Fidesz mellett van.

Válaszok:
Oblomov | 2012. május 11. 15:58

Az utca és a korcsma embere nem igazán stabil bázis.


Ez olyan, mint anno a szovjet hadseregben a tisztacsere. Iván cserél Szergejjel.


Kurvára élvezem a dühöngéseteket. Ti is tudjátok, hogy sikerülni fog. Ezért csapkodjátok buksitokat a betonfalba! Jó szórakozást!!


Az a jó amíg ilyen szintű ellenségeink vannak.


És hol a megszorítás baromarcú? Bankár vagy? Akkor jogosan hőbörögsz Bubuka.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó