Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 11. 13:51

Egyik ellenzéki pártnak sem tetszik a kormányátalakítás. Az LMP szerint politikai verőemberek kerültek pozícióba, míg az MSZP véleménye szerint inkább Orbán Viktornak és Matolcsy Györgynek kellene távoznia. A DK úgy véli, hogy a kormányátalakítással lényegében nem történt semmi, a Jobbik szerint sem várható alapvető változás.

Az LMP szerint a kormányzati személyi változások azt mutatják, hogy szó sincs az ülésszak elején emlegetett konszolidációról. „olyan politikai verőemberek kerülnek most pozícióba, mint Lázár János, aki meghonosította a magyar parlamentben a családok és felmenők tetteiért viselt felelősség fogalmát és Rogán Antal, aki Lázár Jánossal együtt az elmúlt évek leggyalázatosabb törvényeinek jó részéért felelős” – fogalmazott Jávor Bendek. Az LMP frakcióvezetője szerint Lázár és Rogán kinevezésétől az elhibázott politika és a politikai konfliktusok megerősödését lehet várni.

A párt szerint inkább Matolcsy György nemzetgazdasági és Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztereket kellene meneszteni a kormányból. Utóbbi kapcsán úgy fogalmazott, hogy nincs olyan demokratikus ország, amelyiknek a vidékfejlesztési minisztere „ilyen botrányos földügyekkel a háta mögött” hivatalban maradhatna. A Varga kinevezésére vonatkozó kérdésre válaszolva azt mondta, ebből is látszik, hogy a kormányfő nem elégedett az IMF-tárgyalások alakulásával. Hozzátette, nem hiszi, hogy Varga belépése lényegi változásokat hozna, mert az alapvető döntések a miniszterelnök szintjén születnek meg.

Az MSZP elhibázottnak tartja a kormányátalakítást. Horváth Csaba, alelnök szerint Orbán Viktor rádióinterjújából hiányzott a legfontosabb, saját távozásának bejelentése. Az MSZP úgy véli ugyanis, hogy az ország állapotáért a miniszterelnök és a nemzetgazdasági miniszter a felelős, ezért nekik kellene távozniuk, hogy megtörténhessen a gazdaságpolitikai fordulat. „Amikor a fejétől bűzlik a hal, nem a farkát kell lecsapni, hanem a fejét” – fogalmazott. Szerinte ennek hiányában csak „parasztvakításnak” értékelhető, hogy több, eddig is felelős tisztséget viselő fideszes politikus helyet cserél, ám ettől nem várható érdemi változás a kormányzati politikában.

A DK szerint semmi sem történt a kormányátalakítással, mindegy, hogy ki lesz miniszter, illetve államtitkár. „Az egész Orbán rendszer rossz, romlott, és súlyos károkat okoz, Magyarországnak az az érdeke, hogy 2014-ben megbukjanak” – véli a párt, amely szerint az átszervezés az IMF-tárgyalások eddigi bukásának beismerése.

A Jobbik szerint szerint sem várható alapvető változás a kormányátalakítástól. A párt szerint nem személyi változásokra van most már szükség, mert önmagában ezek nem oldják meg az ország problémáit. Z. Kárpát Dániel közölte: a Jobbik szerint gazdaságpolitikai fordulatra lenne szükség, amelynek legfontosabb eleme az egykulcsos adórendszer eltörlése lenne, de a kormány a bejelentett változtatásokkal csak a jelenlegi sarcolásra és megszorításra alapuló politika folytatása mellett kötelezte el magát. Ráadásul a Jobbik szerint az IMF és az EU dönti el, hogy kit mennyire és milyen formában sarcoljon meg a magyar kormány.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36451


Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"A DK úgy véli, hogy a kormányátalakítással lényegében nem történt semmi"

Hát persze, Fletóéknak az volt a nagy változtatás amikor Draskovics, Lamperth Mónika vagy Bajnai miniszteri székből miniszteri székbe köröztek..


Minden ellenkezö hiresztelés ellenére, megérkezett a második generáciú akik már a szabadság gyermekei. A fidesz és Orbán tudatosan építkezik amit már korábban is jelzett.

Már jelezte, hogy Ők "öregek" ha letellik az ídejük olyanoknak és úgy akarják átadni a stafétát, hogy a fiatalok úgy alakitsák a következő korszakot ami már az Ő felelőségük és és az Ő életük.

Ők az új kor gyermekei. Az ellenzök meg höbörögjön csak, mivel egyikők sem tud egyetlen karizmatikus embert betolni az élvonalba. Irigykedni lehet, de semmi értelme.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó