Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 11. 09:38

A legkevésbé sem magától értetődő, hogy a Mazsihisz elnökétől kezdve a demokratikus sajtó szereplőiig mindenki ugyanúgy leveszi az idézőjelet Várkonyi mondatáról, ahogyan Oroszné tette.

„Ő ugyanis ezt mondta: »Székhelyit nem kellett volna azért bojkottálni, mert mindenki azt mondja, hogy Székhelyi egy SZDSZ-es büdös zsidó«.

Akinek van füle, nem tévesztheti el a dolgot, és felfoghatja, hogy Várkonyi szavaiban a »büdös zsidó« kifejezés idézet. A körülötte lévők jellemző szavajárásának idézete. Amelynek hitelességét a Székhelyi kitiltása mellett érvelő Orosz Lászlóné nevetéssel egyértelműsített megjegyzése igazolja vissza: »Te mondtad«. Ez is egy közkeletű séma: olyankor alkalmazzuk, amikor tudjuk, hogy a véleményünk tartalma morális vagy civilizációs gátakba ütközik, ezért nem is nagyon akarnánk kimondani. Viszont örülünk, hogy a másik kimondta helyettünk, mert ha a mondatából eltüntetjük az idézőjelet, akkor úgy tehetünk, mintha az ő újrafogalmazása révén valóban maga az »igazság« fogalmazódott volna meg. Vagyis mintha Várkonyi nem leleplezte volna a többiek zsidózását, hanem maga is megerősítette volna, hogy az állítás – »Székhelyi egy SZDSZ-es büdös zsidó« – igaz.

Az, hogy Oroszné Várkonyira hárítja a büdöszsidózás felelősségét, magától értetődő eljárás, amely a holokauszt utáni, kényszerűen szemérmes antiszemita »kultúrában« mindennapos jelenség. Ezeket az embereket nyomasztja, hogy már láttuk, mi a szemléletmódjuk vége, ha konzekvensen végigviszik és cselekvésbe fordítják, és azt azért nem vállalják, hogy potenciális gyilkosnak tekintsék őket. Többségük mindenféle manipulációval és kerülőutakkal, olykor másokkal kimondatva próbálja érvényesíteni az »igazságát«. Ez történt itt is. Az viszont már a legkevésbé sem magától értetődő, hogy a Mazsihisz elnökétől kezdve a demokratikus sajtó szereplőiig mindenki ugyanúgy leveszi az idézőjelet Várkonyi mondatáról, ahogyan Oroszné tette. És hol érthetetlen, zagyva magyarázkodásnak, hol kétértelműségnek, hol pedig ironikus távolságtartásnak minősítik azt, ami tökéletesen egyértelmű elhatárolódás volt, miközben a többiek szájába adják a büdöszsidózást. Ennek csak az egyik oldala, hogy ezzel Várkonyit folyamatosan hamis fényben állítják be, ráadásul még gúnyolódnak is rajta, ami minimum becsületsértés, és amiért mindenki tartozik neki egy bocsánatkéréssel.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36438


Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Hogy zsidó, arról nem tehet. De arról, hogy büdös szdsz-es, arról igen.


Igaza van a hölgynek, itt egy elképesztő példa:
http://www.delmagyar.hu/jegyze..

És egy hozzászólás: "A moderátornak pedig üzenem - illetékesség híján a főszerkesztőnek - , a jegyzet címét kellett volna moderálni, mert az engem is sért."Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó