Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 11. 09:38

A legkevésbé sem magától értetődő, hogy a Mazsihisz elnökétől kezdve a demokratikus sajtó szereplőiig mindenki ugyanúgy leveszi az idézőjelet Várkonyi mondatáról, ahogyan Oroszné tette.

„Ő ugyanis ezt mondta: »Székhelyit nem kellett volna azért bojkottálni, mert mindenki azt mondja, hogy Székhelyi egy SZDSZ-es büdös zsidó«.

Akinek van füle, nem tévesztheti el a dolgot, és felfoghatja, hogy Várkonyi szavaiban a »büdös zsidó« kifejezés idézet. A körülötte lévők jellemző szavajárásának idézete. Amelynek hitelességét a Székhelyi kitiltása mellett érvelő Orosz Lászlóné nevetéssel egyértelműsített megjegyzése igazolja vissza: »Te mondtad«. Ez is egy közkeletű séma: olyankor alkalmazzuk, amikor tudjuk, hogy a véleményünk tartalma morális vagy civilizációs gátakba ütközik, ezért nem is nagyon akarnánk kimondani. Viszont örülünk, hogy a másik kimondta helyettünk, mert ha a mondatából eltüntetjük az idézőjelet, akkor úgy tehetünk, mintha az ő újrafogalmazása révén valóban maga az »igazság« fogalmazódott volna meg. Vagyis mintha Várkonyi nem leleplezte volna a többiek zsidózását, hanem maga is megerősítette volna, hogy az állítás – »Székhelyi egy SZDSZ-es büdös zsidó« – igaz.

Az, hogy Oroszné Várkonyira hárítja a büdöszsidózás felelősségét, magától értetődő eljárás, amely a holokauszt utáni, kényszerűen szemérmes antiszemita »kultúrában« mindennapos jelenség. Ezeket az embereket nyomasztja, hogy már láttuk, mi a szemléletmódjuk vége, ha konzekvensen végigviszik és cselekvésbe fordítják, és azt azért nem vállalják, hogy potenciális gyilkosnak tekintsék őket. Többségük mindenféle manipulációval és kerülőutakkal, olykor másokkal kimondatva próbálja érvényesíteni az »igazságát«. Ez történt itt is. Az viszont már a legkevésbé sem magától értetődő, hogy a Mazsihisz elnökétől kezdve a demokratikus sajtó szereplőiig mindenki ugyanúgy leveszi az idézőjelet Várkonyi mondatáról, ahogyan Oroszné tette. És hol érthetetlen, zagyva magyarázkodásnak, hol kétértelműségnek, hol pedig ironikus távolságtartásnak minősítik azt, ami tökéletesen egyértelmű elhatárolódás volt, miközben a többiek szájába adják a büdöszsidózást. Ennek csak az egyik oldala, hogy ezzel Várkonyit folyamatosan hamis fényben állítják be, ráadásul még gúnyolódnak is rajta, ami minimum becsületsértés, és amiért mindenki tartozik neki egy bocsánatkéréssel.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36438


58 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Hogy zsidó, arról nem tehet. De arról, hogy büdös szdsz-es, arról igen.


"Várkonyi szavaiban a »büdös zsidó« kifejezés idézet."

ezt azert talan bizonyitani is kellene, mert bizonyitas nelkul ragalom es ragalomra epiteni egy cikket nem tul europai, demokratikus, liberalis hanem olyan igazi magyar baliberalis gyuloletbeszed


Igaza van a hölgynek, itt egy elképesztő példa:
http://www.delmagyar.hu/jegyze..

És egy hozzászólás: "A moderátornak pedig üzenem - illetékesség híján a főszerkesztőnek - , a jegyzet címét kellett volna moderálni, mert az engem is sért."


mi van, ma a kannasborban tul sok volt a lotragya?


a Galamuson fair, értelmes, mértéktartó cikk jelent meg.

nagy pillanat ez!


Mint már korábban is megjegyeztem, rikácsolt-e már valamelyik balliberális értelmiségi azért mert valaki azt mondta, hogy büdös paraszt.
Ja! Hogy azt lehet. Persze . Balról.


Várkonyinak miért megbocsátható az, ami másoknak nem? Talán érintett?

Másoknál még a gondolatot is cenzúrázzák! Kódolt zsidózás mondják.

Válaszok:
Gyurcsány Viktor | 2012. május 11. 10:26

Na, végre. Várkonyi volt az egyetlen becsületes ember az egri közgyűlésben, aki ki mert állni Székhelyiért, mégis most mindenki őt baszogatja, mert már szövegértésből is megbuktak.
Szerintem pont az egri fideszesek szivárogtatták ki a felvételt, hogy legyen mire hivatkozni Várkonyi kirugásakor.


A parasztot csak a cigányok használják "fehér ember" értelemben, amúgy elég sok jelentése van.: http://nepszotar.com/?szo=para..
Ha panelprolizni, belvárosiértelmiségizni, burzsujozni lehet, akkor parasztozni is.

Amúgy én még nem hallottam baloldali politikust, aki a paraszt szót sértésként használta volna.


A fagyi visszanyalt! Várkonyi Egerben zsidózott egyet, mert úgy gondolta, majd ő megmondja, mit gondolnak az egri fideszesek. Megmondja, ahogy ők szokták. Megmondja.
Csakhát ami hirtelen a történetből felröppent és életrekelt, az maga a mondat.
Most meg magyarázhatják, hogy nem ő nem zsidózott, hiszen maga is...ő csak gondolatot olvasott.


" miért büdös a zsidó?"

ha jól rémlik, valahogy a gyászhoz kapcsolódik-ilyenkor nem lehetett fürdeni.Hogy mennyi ideig, azt nem tudom.

De szerintem a a viselet (a kaftán, szőrmekalap) is okozhatta-nyilván jól beleizzadt mindenki. Bár a többi ember sem volt mindig jó szagú meg tiszta.:)

Szerintem az ember legjobban a hasonlóak szagát fogadja el-ha tetszik, ha nem, nagyon más a szagunk(még akkor is, ha azonos módon tisztálkodunk), más illatanyagokat bocsájtunk ki(étkezés, környezet, szokások, izzadás stb miatt)-ami nagyon eltér,zavar és idegen, azt büdösnek tartjuk.
Én pl marhára nem bírom az arabok meg a cigányok szagát-akkor se, ha patyolat tiszták.
Persze ez fordítva is igaz lehet-ők meg talán engem tartanak büdösnek.:Đ


Írtam, hogy "ha jól rémlik"-és akár el is hihetem neked, hogy nem jól rémlik.

Ettől még bőven lehettek eltérő szagúak, amit a szintén szagos többség büdösnek titulálhatott.


Ezzel a nagyon elterjedt és igényelt zsidózással két alapvatően súlyos hátrányt okozunk édes hazánknak.
Elöször is, a szóbeli zsidózás már vezetett tömeggyilkosságokhoz ezen a környéken. Ez sajnos, történelmi tény, és Európában az ehhez való viszonyulás alapvető morális mérték.
Másodszor pedig azok, aki ebben az ügyben érintettek, rendkívül hasznos tagjai lennének a magyar társadalomnak, ha nem kellene ezzel a társadalommal, mint ellenséges közeggel számolniuk. Ezt is már bizonyították a történelem során.
Tehát mindazok, akik nyíltan, vagy kódoltan zsidóznek, azok az ország és a nemzet felemelkedésének ellenségei.Dixi.


Ez az.
Akkor helyezd ezt vissza az időben, ahol egy zsidó közösség a maga fura vallásával, viselkedésével, rituáléival, étkezésével, viseletével, szokásaival, elkülönülésével-és igen, a szagával- irritálja a többséget. Naná, hogy lebüdöszsidózták.


Igazándiból a kérdésed, ha ironikus is, megbirizgálta az agysejtjeimet-és le kellett írnom a birizga eredményét! :)

Azon gondolkodom, lehet a rasszizmusnak nevezett jelenség alapja, hogy a nem elég, hogy a másik más, még nagyon büdös is?? :Đ

( az egyik sarjam, ha véletlenül valamit eszik a mekiben-szökőévente egyszer-olyan istentelen bőrpárolgást produkál, hogyha nem a sajátom lenne, utálnám eleve:)))Így a mekit utálom, mert valamit kell:Đ


Akikről beszélsz, azok magyarok. Zsidó származású magyarok, mint ahogy a felmenőink között mindannyiunknak vannak német, szlovák, román, szerb, stb származású emberek. Ha te most elküldöd a magyarokat a származásuk szerinti országokba, akkor a maradék tényleg nem tehet mást, mit Adyval szólva, vissza Ázsiába.

Válaszok:
Atisz | 2012. május 11. 16:14

Nem származási alapon járnak ilyenek, hanem az után, ha az illetőt, vagy felemenőjét megölték/elhurcolták/kirabolták az itteni kommentelőközönség 75 %-ának példaképei.


Nos jópofa ez az ázsiázás a magyarokkal szemben (pláne, ha aki mondja echte ázsiai), de ha így kezdünk el gondolkozni, akkor ennyi erővel menjen vissza mindenki Afrikába, hiszen az az emberiség bölcsője.

Egyébként a magyarok 1000 éve élnek itt, tehát az ázsiai párhuzam gyenge lábakon áll.


""" Székhelyi Józsefet 2005-ben azt követően jelentették fel, hogy az SZDSZ 2005. március 19-ei országos kongresszusán pamfletjében Orbán Viktorról azt mondta, „...mint Tokaj hímvesszeje, nektárt fog csöpögtetni – mindenhová”"


Ebben tudod mi a vicces, ha megneznem kik kezebe jutnak ma allami foldek, azt kell mondjam, Szekhelyinek _szo szerint_ igaza volt, az idezett mondatban.


"Eddig úgy tudtam, a németek a gecik."

Eh, azok mán nem. Szanaszét meaculpázták magukat, mostan mán csak mink maradtunk a gecók, oszt hamarost az gyün, mi vettük rá a szegény, idealista németeket mindenre... meg azorbán.

(többek között ezért bírom a Mandit meg a kommentelők egy részét, mindig akad valaki, aki a próbálja eloszlatni a homályt:D)Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó