Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 11. 16:15

Vasárnap 72 év után avatnak újra egész alakos Horthy Miklós-szobrot Magyarországon, a Somogy megyei Kerekiben.

Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy István – Mártírok és Hősök Alapítvány elnöke a rendezvény főszervezője közölte: 72 év után avatnak újra egész alakos Horthy Miklós-szobrot az országban. A szobrot az alapítvány mellett Kereki alpolgármestere, Csicsai László, valamint Sas Attila vállalkozó állíttatja. A rendezvényre két-három ezer vendéget várnak, köztük a Horthy család tagjait, vitézi és lovagi rendek tagjait, továbbá magánemberként fideszes és jobbikos politikusokat is.

Marton Lajos, az 570 lakosú somogyi falu független polgármestere az MTI-nek elmondta: a település öt független tagból álló testülete jóváhagyta a szoborállítást, ő maga nem támogatja, de elfogadja a többség akaratát. Mint mondta, Horthy Miklóshoz annyi köze van Kerekinek, hogy a kormányzó többször is vadászott a környékén.

A Szántódról Kaposvár felé vezető úton, a település bejáratánál, egy szemétlerakó felszámolásával alakították ki az elmúlt években azt az autós pihenőhelyet, amelynek tavaly ősszel a Horthy Miklós tér nevet adta a település testülete. Oda kerül a csaknem két méter magas, fából faragott Horthy-szobor, Kücsön Norbert alkotása. A polgármester szerint a szoborállítás megosztja a falut. Hangsúlyozta, szeretné, ha másról lenne híres a település, és nem válna politikai csaták színterévé. Hozzátette: nem kapott meghívót a rendezvényre, de a „sorok között, hátul” a falu elöljárójaként részt kíván rajta venni rajta.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36456


70 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Fából??? A szélsőbaloldaliak az első adandó alkalommal leöntik majd benzinnel és felgyújtják, hogy így álljanak bosszút Ságváriért...

Válaszok:
ketroot | 2012. május 11. 18:55

Vinnyogsz mi? Helyes. Vinnyogj csak, tetszik.


Rossz a hangulatod Topo.
Tudsz te árnyaltabb is lenni.
Próbáld elképzelni, hogy Károlyi is vadászott volna Kerekiben és helyettesítsd be a javasolt szoborhelyszineket.
Jobb ?
(Tölts egy sört, üdv.)


Árnyalt véleményeidet, fáradhatatlan munkásságodat tekintve egy ilyen helyszín jogos várományosa vagy.


"egy szemétlerakó felszámolásával alakították ki az elmúlt években azt az autós pihenőhelyet, amelynek tavaly ősszel a Horthy Miklós tér nevet adta a település testülete. Oda kerül a csaknem két méter magas, fából faragott Horthy-szobor"


Az alkalmazkodás magasiskolája... :-D)))

Horthy, de törpe és fából... a szemétlerakó helyére... :p


Én ebben valami „burkoltat” érzek …


Ahogy tévedsz... minden érában megmagyarázható állásfoglalás... :p

(ha szükséges, azt is kideríthetik, hogy tüzelőnek rakták ki a rászorulóknak...)


Annál rosszabb nehezen lehet, mint amikor a Lenint megszoborló művészt a tanácselnök és a TSZ-elnök is olyan nyomás alatt tartotta, hogy a szobor leleplezésénél derült ki, hogy Leninnek a fején és a kezében is volt egy sapka... - a kommunista ember korlátlan lehetőségeinek aposztrofálásaként... :p


Ja, mert itt pont a szélsőbalosok szokták a szobrokat rongálni, törni-zúzni. Csak úgy tobzódnak.

Válaszok:
Stigma | 2012. május 11. 19:32

Ezt úgy lehetne megelőzni, hogy öt tagú testület ne döntsön Horthy, Wass, Prohászka... meg semmiféle köztudottan vitás alany szobra állításáról sem, ha nem kérdezik meg a közösséget, történész szakértőket... bár ez pártállami frász, kötelező nemzeti ideológia esetében szintén nem bíztató... ://


"a település öt független tagból álló testülete jóváhagyta a szoborállítást"

Válaszok:
Stigma | 2012. május 11. 19:47

Ebben biztos vagyok.
Jól mutatsz élőben is.


Amíg az egész országra kínos egy 570 lelkes falu idióta döntése - mert Magyarországként ír róla a sajtó -, addig oda kéne figyelni, hogy legalább a fülkealkiban, szarkalatos törvényeiben leszabályozzák, hogy mi az, ami nem összeegyeztethető azzal, hogy földrajzilag még Európához tartozunk... ://


Semmi gond, legalább lesz mit köpdösni a donkanyarban és az orosz fogságban elhunytak hozzátartozóinak!


Cselédmentalitású nyugdíjasok kívánságműsora: "Csak a szépre emlékezem" mottóval. Utána közkívánatra: az Őfőméltóságú asszony nyomorenyhítő akciója. Bálabontás: du.3-kor! :)


Isten hozott Magyarországon seggfejek specialistája.
Érezd jól magad.
(És, ha lehet. ne köpj a közös medencébe, mert legközelebb nem látunk szívesen !)


Topo ! Nekem meggyőződésem, hogy ha '89-ben nem csak érettségizéssel, valamint pinahajhászással ütötted volna el drága idődet Te megakadályoztad volna a Kun Béla szobor állítását.
Most, hogy így „beértél”,egyéniséged kialakult, láthatóan több időd is van véleményed megformálására, érdeklődéssel figyeljük „fejlődésedet”


Hú!
Vizuális tipus vagyok, látom ahogy fölmászol a tetejébe!:):):)Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó