Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 11. 11:46

Az Európai Bizottság pénteki előrejelzése szerint idén és jövőre is a GDP 3 százaléka alatt marad az államháztartási hiány.

A prognózis szerint idén 2,5, jövőre 2,9 százalékos deficit várható, kevesebb az őszi előrejelzésben szereplő 2,8, illetve 3,7 százalékos értéknél. A jelentésben foglaltak alapján továbbra is az export lesz a magyar növekedés fő hajtóereje, a belső kereslet élénkülése nem várható. Idén a bizottság 0,3 százalékos gazdasági visszaesést, jövőre kerek 1 százalékos növekedést jósol Magyarországnak.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36449


14 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Naná. A görögök már évgre értik, hogy elég volt a pénzügyi türannoszokból, ORbánék meg térdig csúsznak előttük. Hazaárulók.


Na, baszd meg.
Három gazdasági szakértő.


A jóslás nehéz dolog, főleg 2013-ra


"Magyarország 2013-ra teljesíti a hiányfeltételt "

Méghozzá a növekedés árán. Ezt a brüsszeli tekintetes urak is jól tudják.


atyagatya már a zeu ba is kóklerek ülnek a kormánynál?


Gyengébb forintot és a monetáris politika felhagyását vizionálja Róna Péter.

Nézzük az 1998 előtti helyzetet, a privatizáció szemszögéből. A monetáris politika feladása, infláció növekedése, forint leértékelés állami vagyon eladás. Következmény a reálgazdaság szerkezetének rosszabbodása, a hozzáadott érték csökkenése, a magyar vállalkozások kiszolgáltatottsága, a belső piac külföldiek által való megszállása, a hazai belső fogyasztásra termelés felszámolása, a reáljövedelmek csökkenése, eladósodottság.
A múltból jól látható, hogy a reáljövedelmek drasztikus csökkenése, a forint gyengülése mely irányba tolta a történéseket, melynek egyik következménye a privatizáció minden áron való kiteljesítése. Ezt irányozta elő az IMF-el való korábbi tárgyalás eredménye is.

Vajon most mi lehetne a következménye? Netán ugyanaz? Mit vásárolhat még meg a külföldi befektető? A tönkremenő magyar cégeket? Netán a mezőgazdasági területeket?Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó