Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 11. 17:31

Nem hiszek abban, hogy a kormány feladata szebbé, jobbá és sikeresebbé tenni az életünket.

„Nem szoktam politizálni. Már csak azért sem, mert a politikai orientáció elsősorban azon múlik, hogy az ősök többsége Auschwitzban, Buchenwaldban vagy valamelyik Gulág-táborban, esetleg Recsken halt-e meg. Emellett még nem találták fel azt a rendszert, amely egyszerre kedvezne diákoknak és nyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak és egyedülállóknak, munkanélkülieknek és milliárdosoknak, tehát a családtörténeten túl attól is sok minden függ, hogy éppen diák vagy nyugdíjas, nagycsaládos vagy egyedülálló, munkanélküli vagy milliárdos vagy-e. Ha megértjük, ki honnan jön és merre jár most, könnyű elfogadnunk mások pártpreferenciáját akkor is, ha az gyökeresen eltér a miénktől.

A fentiek mellett már csak azért sem politizálok, mert nem hiszek abban, hogy a kormány feladata szebbé, jobbá és sikeresebbé tenni az életünket. Aki azért szavaz a FIDESZ-re, az MSZP-re, a Jobbikra vagy az LMP-re, mert biztos munkahelyet vagy magasabb fizetést szeretne, az jobb, ha kihúzza a kezét a biliből, és elkezdi tudatosan képezni magát a rendelkezésére álló források mentén (ha kell, autodidakta módon, a netről és könyvtári könyvekből), mert a felelősség elsősorban az övé, nem a kormányé. Persze tény, hogy sokkal könnyebb azt hinnünk, hogy azért rúgnak ki minket minden melóhelyről, mert “a Dohány utcából irányítják ezt az országot”, és nem pedig azért, mert gondok vannak a munkamorálunkkal – de aki ezt az attitűdöt nem növi ki, az kormánytól függetlenül csak nehézségekre számíthat. (Kormánnyal persze még nagyobb pofáraesések is várhatóak, mert még ráadásul négy évente újabb és újabb csalódásokkal is szembe kell nézni, ugye…)”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36462


18 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Hogy te milyen okos lány vagy, Lujzika.

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2012. május 11. 20:06

Barok Eszter alias Vaddi bemutatkozik: „Szöveggyáros vagyok – ez is olyan munka, mint a többi; fölösleges túlmisztifikálni. Előfordul, hogy napi tizenöt-húsz cikket írok, és persze állandó elvárás a munkahelyemen, hogy óriási kattintásszámot generáljunk a látogatottságért folytatott harc során. „

Ki hiszi? Én, igen.

„Népnyúzások, vallásszabadság, oktatás-nevelés: hová tart a politika?”

Majd megjegyzi, csak úgy kezdetnek; „Nem szoktam politizálni.”

Már régen rossz, ami így kezdődik.

No és a következtetés; „Ha megértjük, ki honnan jön és merre jár most, könnyű elfogadnunk mások pártpreferenciáját akkor is, ha az gyökeresen eltér a miénktől.”

Mindezt bebizonyítja az írásában. Netán tévedek?


Megin' egy egomán, akárcsak kisádám. Hogy ő miért nem politizál. Hogy ő mit szeret. És mit nem. Meg hogy a felelősség az övé. Autodiktátor módon. Be is kjéne zárni eztet a sok hülye oskolát. Csak beleavatkoznak az ember életibe. Hogy a netet meg a könyvtári könyveket hogyan kell használni, azt majdcsak megtanulja valahogy az állami polgár. Vagy megmondja neki a könyvtárnok. Hogy a könyvtárnok kitől tanulja meg, hát valakitől. Valahol. Minek mindég kötekedni, nem igaz? Csak megzavarja a disszonancia eztet a nagy diadalmas liberális harmóniát.


Azért tart itt a világ, mert ilyen megmondó - az észt magasról osztó - egyedek termelődtek ki.


Öncélú, semmitmondó. Nehéz lesz így felszínen maradni... Globálisan.


Okos lány, gondolkodik és valamennyire művelt is a jelek szerint. Persze vannak korlátai, de kinek nincsenek?

Egy apróság azonban becsúszott a gépezetbe a poszt végén:
"egyelőre viszont az az egyetlen megnyugtató dolog, hogy még legalább két kormány fog lefutni, mire iskoláskorú gyerekem lesz"

Nos, az életkor alapján nem lesznek túl sokan, akiknek továbbörökítheti a gondolatait, de még valószínűbb, hogy kihal az elveivel együtt, ha így folytatja.
Ilyen az élet. (Persze jelenleg én sem állok jobban).


A kormány sem gondolja komolyan, hogy feladata lenne jobbá és sikeresebbé tenni az életünket, illetve ennek megteremtéséhez szükséges körülmémyeket. Kivéve, ha tagja vagy a Fidesz Központi-, vagy Politikai bizottságának, a közvetlen pereputtynak, esetleg a párt saját vagy a köré csoportosult országfosztogató bandájának.


Sunáznám nem volt még?


Régen rossz, ha valaki "felülről" (istentől, kormánytól) várja a maga boldogulását!
A "gondoskodó" állam ethosza lejárt, akárcsak a "jóléti államé".
Mindenki elsősorban saját magáért, saját egészségéért, gyermekei neveléséért, és így boldogulálásáért felelős.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó