Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 11. 17:31

Nem hiszek abban, hogy a kormány feladata szebbé, jobbá és sikeresebbé tenni az életünket.

„Nem szoktam politizálni. Már csak azért sem, mert a politikai orientáció elsősorban azon múlik, hogy az ősök többsége Auschwitzban, Buchenwaldban vagy valamelyik Gulág-táborban, esetleg Recsken halt-e meg. Emellett még nem találták fel azt a rendszert, amely egyszerre kedvezne diákoknak és nyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak és egyedülállóknak, munkanélkülieknek és milliárdosoknak, tehát a családtörténeten túl attól is sok minden függ, hogy éppen diák vagy nyugdíjas, nagycsaládos vagy egyedülálló, munkanélküli vagy milliárdos vagy-e. Ha megértjük, ki honnan jön és merre jár most, könnyű elfogadnunk mások pártpreferenciáját akkor is, ha az gyökeresen eltér a miénktől.

A fentiek mellett már csak azért sem politizálok, mert nem hiszek abban, hogy a kormány feladata szebbé, jobbá és sikeresebbé tenni az életünket. Aki azért szavaz a FIDESZ-re, az MSZP-re, a Jobbikra vagy az LMP-re, mert biztos munkahelyet vagy magasabb fizetést szeretne, az jobb, ha kihúzza a kezét a biliből, és elkezdi tudatosan képezni magát a rendelkezésére álló források mentén (ha kell, autodidakta módon, a netről és könyvtári könyvekből), mert a felelősség elsősorban az övé, nem a kormányé. Persze tény, hogy sokkal könnyebb azt hinnünk, hogy azért rúgnak ki minket minden melóhelyről, mert “a Dohány utcából irányítják ezt az országot”, és nem pedig azért, mert gondok vannak a munkamorálunkkal – de aki ezt az attitűdöt nem növi ki, az kormánytól függetlenül csak nehézségekre számíthat. (Kormánnyal persze még nagyobb pofáraesések is várhatóak, mert még ráadásul négy évente újabb és újabb csalódásokkal is szembe kell nézni, ugye…)”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36462


Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


A kormány sem gondolja komolyan, hogy feladata lenne jobbá és sikeresebbé tenni az életünket, illetve ennek megteremtéséhez szükséges körülmémyeket. Kivéve, ha tagja vagy a Fidesz Központi-, vagy Politikai bizottságának, a közvetlen pereputtynak, esetleg a párt saját vagy a köré csoportosult országfosztogató bandájának.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó