Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 10. 19:06

Magyarország elkötelezett abban a tekintetben, hogy olyan adórendszert akar kialakítani 2013. január elsejére, amelynek elemeivel tartósan számolni lehet - mondta Rogán Antal, akinek meggyőződése, „hogy a magyar gazdaság teljesítménye fokozatosan javulni fog 2013-tól, és érdemes lesz Magyarországon befektetni”.

Rogán Antal, (Fidesz) az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának elnöke szerint Magyarország elkötelezett abban a tekintetben, hogy olyan adórendszert akar kialakítani 2013. január elsejére, amelynek elemeivel tartósan számolni lehet. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara csütörtöki budapesti éves közgyűlésén Rogán Antal kiemelte: nyilvánvaló, hogy ezen körülmények között lehet majd eldönteni, hogy milyen típusú tőkebefektetéseket lehet kedvezően itt végrehajtani, és milyeneket máshol.

A fideszes politikus kiemelte: „meggyőződésem, hogy a magyar gazdaság teljesítménye fokozatosan javulni fog 2013-tól, és érdemes lesz Magyarországon befektetni. Ennek oka pedig az, hogy fenntartható a költségvetési pálya, és mind politikai, mind költségvetési értelemben stabil Magyarország.” Rogán Antal azt is aláhúzta: Németország Magyarország legfontosabb gazdasági és politikai partnere, és ebben a vonatkozásban is fontos szerepet játszik a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara. A parlamenti bizottsági elnök hangsúlyozta, hogy Magyarország számára érték az európai gazdasági közösség, elkötelezettek vagyunk abban, hogy az Európai Unió egységes maradjon. Magyarország önálló és egyenrangú partner akar lenni a folyamatban - mondta, hozzátéve: elkötelezettek vagyunk abban a vonatkozásban is, hogy erős euró legyen.

A fideszes politikus szólt arról is: a német-magyar kamara tagjai között is vannak olyan gazdasági szereplők, amelyeket nehezebb helyzetbe hoztak az elmúlt két év intézkedései, akiknek a tevékenységét nehezítették a válságadók. Elmondta: azt tudja ígérni ezen a téren, hogy ebben a tekintetben is végleges adózási rendszert, tartós elemeket akar kialakítani a kormányzat. Elmondta: kötelezettségszegési eljárások folynak Magyarország ellen, de mint utalt rá, lényegesen több eljárás zajlik más uniós államok ellen.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36424


215 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


frakció vezetőzik mán :D


frakcióvezetőzik


"Rogán: Cél a tartós adórendszer kialakítása"

22 éve ezt mondja, ígéri minden politikus. Én már számolni sem tudom, hogy csak 2010 óta hány új adót vezettek be.

Válaszok:
Morrison | 2012. május 10. 19:24

én már azt sem hiszem el, amit kérdeznek.
Mindenesetre örülök, hogy nem vagyok egyedül..

Válaszok:
heep | 2012. május 10. 19:43
Barnabox | 2012. május 12. 09:56

Mennyire tartós?

Legeslegfeljebb két évig?


Az szerintem természetes, hogy az ember nem hisz egyetlen politikusnak sem. Még azoknak sem akikre szavazott. Legalábbis itt Magyarországon, de gyanítom, hogy máshol sem hazudnak nagyságrendekkel kevesebbet a politikusok.

Válaszok:
Morrison | 2012. május 10. 19:47

tartós? Egy összeomló országban, ahol a politikusok egyetlen szerepe az adósságbehajtás?

Micsoda jópofa ez a Rogán :)

:p


Mindent betolnak Tóniék az alkotmányba? :D

Egyébként mi ez az új módi? Szijjártó nyelve már nem volt elég selymes így Tóni váltotta az Orbán popiban?


Igazad van.Azonban, ha egy országban viszonylagos jólét van, akkor a politikus azt hazudik amit akar. A bölcsek legfeljebb legyintenek egyet..
A probléma ott kezdődik, ha a társadalom nagyrésze szűkölködik...
Akkor bizony számonkérik minden szavát...

Válaszok:
heep | 2012. május 10. 19:58

Rogan is barmikor segget csinal a szajabol, lathatolag egy masodpercig nem okoz semmilyen tortest hogy honaprol honapra egymasnak ellentetes tartalmat kell belehazudnia a valasztok arcaba, sokszazezer forintos kozpenzbol szamolt fizeteseert.


Holnapra megálmodik valami új adót, két nap múlva már az alaptörvényben is benne lesz. Nem hiszem egy szavát sem.


Igen. Ezért vannak kussban a szaúdiak is. Igaz, hogy diktatúra van, de jólét. Ezért senki vagy alig valaki tiltakozik az elnyomás, a királyi család korrupciója miatt. Ott is lesz még cirkusz ha egyszer elfogy az olajuk.

Válaszok:
Morrison | 2012. május 10. 20:06

Sokszor nevetek, amikor Kínát hozzák példának:)
Ezért kár volt nekünk "rendszert váltani"
Ott ugyanis az államforma szerint még mindíg a kommunizmust építgetik, oszt' már USA is a legnagyobb adósuk közé tartozik :D
Egyre jobban az az érzésem, hogy fiúknak kellett a társadalmi tulajdon feletti rendelkezés azért csinálták velünk ezt a rendszerváltás nevű cirkuszt.


Erre mondta nek a junijó, hogy nem szabad hiányt növelni. És mivel az előd itthagyta a túlzottdeficit-eéljárást és a 2008-ban felvett IMF-hitel visszafizetésének kötelezettségét, ezért sok mozgástere nem maradt.
Ugye nem látod az összefüggéseket?

Válaszok:
G. Pantyelejevics | 2012. május 10. 20:09

Tartós? És rendszer?

Ezektől? muhahahahahaha!


A -500milliárd évente a költségvetésből, amit kiosztottak a felső 10 %-nak, az nem növeli a hiányt?
Ugye nem látod az összefüggéseket?

Válaszok:
Muttimi | 2012. május 10. 20:17

Én már megértem egy 56-ot. Nem véletlenül csinált Kádár ebből az országból annó kis-nyugatot a többi szoc. országhoz képest.
Félt, hogy megismétlődik. Talán még olvasott Petőfit: "még kér a nép". Na ezt jól megszivlelte....:D


Szarna ez rá, ha levetítenéd neki.

Egyszerűen közölné, hogy ez az adócsökkentés. A klasszikus érvrendszerrel dolgozik a NER.

". Kiderült, hogy hálatüntetéseket rendeztek Nagy Testvérnek a csokoládé-fejadag heti húsz grammra való emeléséért is. Pedig csak tegnap jelentették be, gondolta, hogy az adagot heti húsz grammra csökkentették. Lehetséges volna, hogy ezt is beveszik az emberek, alig huszon-négy óra múlva? Igen, bevették. Parsons könnyen bevette, egy állat ostobaságával. A másik asztalnál ülő szem nélküli teremtmény fanatikusan és szenvedélyesen vette be, égve a dühös vágytól, hogy kinyomozzon, feljelentsen és elgőzösíttessen mindenkit, aki meg merné említeni, hogy a múlt héten harminc gramm volt a fejadag. Syme - valamivel bonyolultabb módon, amelyben a duplagondol is benne foglaltatott - szintén bevette. "

Ebbe helyettesítsd be az itteni elvakult kis narifanokat! Ugyanígy tapsikolnak az "adócsökkentésnek".


Nocsak Gyuri... Elolvastad a hozzászólást amihez hozzászólsz? Tőled újdonság.

Akkor egy kis matematika: Tudod, a költségvetés egyenlege egy különbség. Két összeg különbsége. Egy tétel változása önmagában még nem feltétlenül növeli a hiányt, ez függ a többi értéktől is.

Átcsoportosított. És jól tette.

Örülök hogy segíthettem megérteni az összefüggéseket.

Válaszok:
Morrison | 2012. május 10. 20:27
G. Pantyelejevics | 2012. május 10. 20:54

Úgy látszik Te ezt nagyon meg akarod magyarázni és még örülsz is neki.
Hozzátenném, ha a költségvetés al- és főrovataiban "átcsoportosítunk", akkor az átcsoportosított összeget is el kell valohannan venni. Tehét az egyik rovatban hiány keletkezik, a másikban meg többlet. Valóban függ a többi értéktől is, de nem úgy, ahogyan azt te gondolod.
Mit gondolsz miért szívat pl. minket az únió meg az imf? Na?
Azért, mert pl. a költségvetés hiányát tilos egyszeri bevételekkel csökkenteni.
Mivel lett csökkentve a hiány papíron? A MANYUP 3 ezer milliárdjával.Egyszeri bevétel volt? Igen!
Ezt mondjuk azzal kompenzálni, hogy forradalmárt játszunk itthon, kint meg megkapjuk az ejnye-ejnyét. Nem éppen úriemberekhez méltó.

Válaszok:
Muttimi | 2012. május 10. 20:31
Himalája | 2012. május 10. 20:47

Olvasd végi még egyszer a hozzászólásomat, azután a sajátod. Remélem észreveszed, hogy arra reagáltál, amit szerinted ésn gondolok.
Ehhez rám nincs szükséged, megoldod nélkülem is.


Szerintem előbb utóbb államcsőd. A költekezést az állam tovább folytatja, a lakosság meg elszegényedik. Hiába fog magyarországon bárki befektetni. Ha jön is valaki, az olcsó bérek miatt jön. Alacsony bérekből pedig nem lehet egy költekező államot fenntartani.

Válaszok:
Morrison | 2012. május 10. 20:51

Más egy termelő vállalat gazdasági terve és más az állami költségvetés. A vállalatnál kirúgnak pl. 50 munkavállalót és a megmaradt bérkeretet pl. átcsoportosítják fejlesztésre. Vagy növelik a piacaikat és ezáltal még több bevételre tesznek szert.
Egy ország lakossága egy részének azonban nem lehet felmondani, pláne akkor, ha adó formájában még több bevételre számítunk tőlük.


Ettől tartok én is. Viszont megszorításokkal csak a fejlődést lehet gátolni, amelynek eredménye a lakosság, az aktív munkavállalók teljes leamortizálódása.

Válaszok:
Himalája | 2012. május 10. 21:04

Értem. Ezért akarjátok kiirtani a Corvinust. Mert mi, akik oda szagoltunk, rosszul vagyunk az ilyen hülyeségeitektől.

Ennyire sötét vagy a témához, akkor inkább csendesedj benne!
Az 1 kulcsos csökkentette a bevételt. Ha csökken a bevétel, nő a hiány. Ilyen rohadt egyszerű. Jó, tudom. Neked ez még bonyolult. Próbálom lefordítani. Ha a havi bevételed 100 forint és ezt lecsökkented, akkor kevesebb lesz.
Mert, kedves baltaagyú polgártárs, ez az intézkedés csak az egyik oldalra hat, a bevételire. És ha a bevétel csökken, akkor a végeredmény kevesebb.
Más "érték" ezen intézkedés hatására nem változik.

Érted már? Egy intézkedés hatását vizsgálta az írásom.

Zárásként ismétlem, ne próbálkozz a gazdasági témákba beleszólni, ha ennyire műveletlen vagy benne. Szijjártói minőségű butaságaiddal max. kocsmában érdemes próbálkozni, de ott is várd meg, amíg már eléggé eláztak a népek. (Mondjuk ezzel az Ovifan alapállással kocsmában elég nagy verést kockáztatnál.)

Válaszok:
Morrison | 2012. május 10. 21:02
Muttimi | 2012. május 10. 21:05

Nem a műfajom. :) De ha igazi jó példa kell errel az őrültségre ami NER címen megy, ajánlom Spiró Feleségversenyét. Le a kalappal előtte, ő előre látta a NER-t.


Nem kell már a Corvinus, igaz hogy európai hírű, de minek?
Esetleg akik ott végeznének még megértenének valamit és talán kérdeznének is.
Csak azt kell mondani, amit elhitetnek velünk!


"Ettől tartok én is."


Ha ez bekövetkezne, szerintem nem kell félni. Akkor talán az embereknek lenne lehetőségük újra talpra állni. De igy megroggyanva az állando teher alatt ez nem fog sikerülni soha.

Válaszok:
Morrison | 2012. május 10. 21:12

Már csak két kérdésem lenne hozzád:

1. Kik az a "ti" akik be akarják zárni a Corvinust?

2. Tényleg nem értetted meg amit írtam?
Kis barátom: az, hogy "függ a többi értéktől is" azt jelenti, hogy nem ceteris paribus szemléljük a költségvetést, hanem figyelembe vesszük az egyéb tételeket és azok változását is.

Mégsem "odaszagolni" kellett volna a Corvinusra, mások tanulni járnak oda. :)

Válaszok:
G. Pantyelejevics | 2012. május 11. 07:52

"Hülyegyerekek!
Nem ezt pofázta nektek 2010 óta az unió?!"

ha ja az únijó mongya akkó baromság! ha ja a nagyvezír (ov) mongya ugyanazt, akkó meg zsenijálitás!


Tragikus lenne. A lakosság nagyrészének nincsenek tartalékai. Eléggé importfüggők vagyunk, az első lépésben lefagyna minden. Egy fizetésképtelen állam esetén a beszállítók azonnal elzárják a csapokat. Talpra állna, aki túléli..

Válaszok:
Himalája | 2012. május 10. 22:20

Na jó akkor nevezzük néven a gyereket: jelenleg a kormányzat "depressziós gazdaságpolitikát" folytat: mesterségesen nyomja be az országot a gazdasági depresszióba. Tényleg unortodox.

Valahol emberek képetelenek fizetni a számlájukat, úgyhogy most visszavesznek a telefonból. Ezzel csökken a telefonvállalatok bevétele: bosszúállás letudva. De: csökken a beruházása és az adója is. Elbocsátanak. Az elbocsátott alkalmazott nem vásárol. Az állam adót emel, hogy bedugaszoljá a hiányt... és valamikor a hiányzó bevétel elkezdi csődbevinni a kisvállalkozásokat. Egyre közelitünk efelé a pont felé. Amikor elérjük...


Igen.

Válaszok:
jag3 | 2012. május 10. 22:03

Bármilyen meghökkentő de ez ugye nem vicc ;)


cél a tartós vérszívás bevezetése


"Tragikus lenne. A lakosság nagyrészének nincsenek tartalékai."

Miért most talán vannak?

"Egy fizetésképtelen állam esetén a beszállítók azonnal elzárják a csapokat."


Azért gondolkozzunk el ezen. Miféle csapokat állítanának le?

Válaszok:
Morrison | 2012. május 10. 22:25

Úgy értendő, hogy most nincsenek tartalékai a lakosságnak.
Kőolaj, földgáz, energia és átvitt értelemben minden ide értendő, ami import, tehát behozatalra szorulunk.

Válaszok:
Himalája | 2012. május 10. 22:32

Kőolaj, földgáz, energia és átvitt értelemben minden ide értendő, ami import, tehát behozatalra szorulunk.

Csakhogy ezt nem az állam fizeti, hanem azok, akik behozzák.

Válaszok:
Morrison | 2012. május 10. 22:39

Nem vízvezetékről van szó. Pénz csapokról, befektetőkről és miegymás...

És?

Kicsit konkrétabban, mire gondolsz?


"Csakhogy ezt nem az állam fizeti, hanem azok akik behozzák.."
Te őszintén mit gondolsz a közszolgáltatásokról?
Kitől vásárolja az állam, nem azoktól akik behozzák?

Válaszok:
Himalája | 2012. május 10. 22:56

Az érzelmi politizálásnak óriási veszélyei vannak.
Sokszor én is elképedek, de ez magánügy.
Ha egy párton belül nincs kritika, csak bólogató jánosok, az maga az öngyilkosság.

Válaszok:
Viktus | 2012. május 10. 22:50

Ráadásul tanulhattak volna az "elmúlt nyolc évből", ha mindig arra néznek vissza, mert a szocik legnagyobb hibája volt ez a hasonló Gyurcsány imádat ...


"Te őszintén mit gondolsz a közszolgáltatásokról? Kitől vásárolja az állam, nem azoktól akik behozzák?"


Milyen közszolgáltatásokra gondolsz? Oktatás? Eü ellátás? Nyugdíj?


Nyolc évig hazudtátok, hogy tudtok mindent és fel vagytok készülve a kormányzásra. Aztán rászabadítottátok Matolcsyt és dilettáns bandáját az országra, és két évig havonta vezettetek be új adókat. Egyik költségvetésetek sem érte meg a február végét, több 100 milliárdos zárolások, megszorítások, stb.

Hogyan hihetnénk el bármit is ezek után, amit a gazdaságról mondtok, Tóni?

(Neked persze kiszámítható lesz a jövő, hisz Csipak barátod kistafírozott rendesen, ezért számára kedvező lesz majd a befektetési környezet...)


Jajj, de nagy az elégedetlenség! Vagy csak megint egy hangos kisebbség kalimpál?


Jó v.ki nem szerette persze, de a Fidesz gyűlésekről is vannak névtelen nyilatkozók csak ma már profibbak nem vihetnek be ilyesmi cuccokat felvenni a finomságokat ...

A tény az Feri mellett évekig összezártak tűzön-vízen át.


Ide hívta a mercit a mocsok pl. :D ellenben Orbán megoldja itthon hazai cégekkel lásd. Közgép a munkahelyteremtést :P


Ez így 2012-ben már kevés ...


"Az adócsökkentés kormánya lesznek."


Adócsökkentés demokráciában? Fából vaskarika?

Amióta a demokráciák léteznek, ilyesmi még nem fordult elő. A demokráciákban az adók csakis emelkedhetnek. Az adóemelkedés a demokráciákban olyan törvényszerűség, mint ahogy reggel felkel a Nap.


"Deviza tartalék.
2002 Április 30.-----10, 079M USD
2010 Április 30.-----45, 567M USD
Varrjál rá gombot!"


És az aranytartalék hogyan alakult? Van rá valamilyen adat?


"Az USA-ban nincs demokrácia?ô

Nem értem a kérdés okát?


"Az USA-ban Reagen végrehajtott egy igen nagy adócsökkentést."

Az adócsökkentés amit végrehajtot nem volt ingyen. Annyival többet több adót kellett fizetni később. Ugyanis elég nagy költségvetési hiányokat termelt. Ez volt az oka annak, hogy utódja, G. Bush kénytelen volt egymás után kétszer is adót emelni.


"Ő az Államokról csak annyit tud, hogy messze van."

Lehet, ezt nem tudta. Reagan akkora hiányokat termelt, hogy csak Clinton idejének vége felé rázódott össze egy kicsit az USA államadóssága.


"Időkőzben, leállt a világgazdaság. A Német növekedés, 1%."

A BRICS (Dél Afrika, Brazília, India, Kína, Oroszország) államok nem álltak le.

Az idei növekedés Kínában, 7,5%, Oroszországban 4,8%, India 7%, Brazília 4,5%, Dél Afrika 6,5%.


Aki olyanokra szavazott egyszer is akik eladósították az országot az fogja be a pofáját és fizessen mint a huszártiszt.


A Fannie Mae micsodára gondolsz? azt valóban Clinton idején kezdték jobban fujni, de utána is fújták még alaposan.


Huuú ne!! Az adórendszer Magyarországon olyan amilyen. Ha valakinek támad egy ötlete máris lesz egy új adó. Telefonadó, bélyegadó, füstadó, mérvadó. (mérvadó az olyan vélemény, mint Rogán úré..)


Amiről kevés szó esik, vagy csúsztatásokkal másként szól a fáma ....

Bokrosék tragikus tévedése

„A Horn-kormány első pénzügyminisztere 1994-ben Békesi László volt, aki nyolc hónapon át nem csinált semmit, de legalább kárt sem okozott, így kapott a gazdaság még nyolc hónapot a spontán kilábalás folytatásához. (2008-ban aztán, a már azóta rég elfeledett „Reformszövetség” oszlopos tagjaként adta tanácsait Békesi. Ott volt 1994-ben a megfelelő poszton, miért nem tette akkor? Persze a Reformszövetség nem nyújtott semmi újat, használhatót, afféle „kollektív Bokros Lajosként” megszorításokat javasolt.)

Ezt a spontán kilábalást állította meg az 1995. március 12-én meghirdetett, egyébként teljesen fölösleges Bokros-Surányi csomag, amely tulajdonképpen eltolta a megkezdődött fellendülést három évvel, amely így csak 1997 második felében tudott újraindulni. (Bővebben lásd: Nagy Pongrác: A rendszerváltás gazdaságpolitikája, Akadémiai K. 2004.)”
„Az Antall-kormány idején még csak az elhibázott jogszabályokat hozták meg az elsietett privatizációról, ám maga a privatizáció döntő részben a Horn-kormány alatt zajlott le. 1995-ben a hazai energetikai szektor külföldi kézre juttatásával kezdődött ez a hullám, majd folytatódott a nagyrészt korszerű (az előző egy-két évtizedben létesült) élelmiszeripari kapacitások szabályos elkótyavetyélésével. Ezáltal az élelmiszergazdaságban szétszakították a vertikális integrációs láncolatot, ahelyett, hogy inkább egyesítették volna, kiszolgáltatottá téve a hazai agrártermelőket. „Afrikai törzsfőnökök” adták el nemzeti kincseiket üveggyöngyökért!

A privatizáció eme módja katasztrofális következményekkel járt. Nem tudott kialakulni nyugati mintára egy széles, részvénytulajdonosi kis- és középosztály, ehelyett egy latin-amerikai típusú túlkoncentrált tulajdonszerkezet jött létre, ami önmagában gátolja azóta is a modernizációt. Eme tulajdonszerkezet törvényszerű következménye a gazdaság, a politika és a bűnözés (lásd: korrupció) összefonódása.

Ugyanakkor elmaradt a privatizációs bevétel, amit Csiha Judit privatizációs miniszter 1997-ben, egy parlamenti felszólalásában hétmilliárd dollárra (nem elírás!) becsült. Érdekes, e felszólalás után a fű se rezdült az országban. Másutt azonnal bukott volna a kormány!

A Bokros-Surányi csomag kimondott célja volt az, hogy a jövedelmeket átcsoportosítsa a fogyasztás oldaláról a vállalkozói oldalra. Csakhogy ilyen átcsoportosítás egy pangó gazdaságban csakis valamely réteg kárára, és egy másik csoport hasznára lehetséges. Nos, itt a humán tényező, vagyis a dolgozó ember tragikus leértékelése ment végbe. A reálbér színvonal 1996-ban az 1989. évinek a 75%-ára, a nyugdíj színvonal a 69%-ára zsugorodott. Ez nagyobb mértékű életszínvonal zuhanás volt, mint az 1929-33-as nagy válság idején. A vállalkozó oldal persze jól járt, 1996-ban nagyobb volt a luxusautók forgalma Magyarországon, mint Belgiumban, vagy Ausztriában. A szafari utak iránt is megnőtt a kereslet, viszont nem láttuk az új beruházásokat!

De a legmegdöbbentőbb az egészben az volt, hogy a társadalomra rákényszerített áldozatnak semmi értelme nem volt! Elég csak a fenti makro mutatókat megnézni: egyik sem javult, sőt, mindegyik jelentősen romlott a megszorító csomag két éve alatt. De még mindig él Bokros Lajosról és csomagjáról az ország megmentőjének hamis mítosza…”

„Cáfolható, hogy a Medgyessy-kormány (2002-2004) száznapos programja, közalkalmazotti béremelése hitelekből valósult volna meg. A 2002. szeptemberi 50 %-os közalkalmazotti béremelés 800 ezer munkavállalót érintett, és a magyar gazdaságtörténet legnagyobb egyszeri béremelése volt. Medgyessy átvette az inflációt 9,8 %-kal, átadta 2004 végén 4 %-kal. (2004 szeptemberében buktatták meg Medgyessy Pétert.) Kiderül a gyakorlatban is, amit Milton Friedman már elméleti úton korábban levezetett, hogy tudniillik nem létezik bérinfláció. Nem is létezhet, hiszen a globalizált világban a kereslet bármilyen bővülésére a kínálat (termelő és kereskedő) reagál és nem az ár.

Az államháztartás GDP-arányos hiányát Medgyessy 2002-ben 9,8 %-kal veszi át, átadja 5,8 %-kal, illetve ha az autópálya építés költségeit (ppp-konstrukció) ide vesszük, akkor 6,4 %-kal. Az igazi megugrás 2006-tól kezdődik, amikor három év alatt 80 %-ra emelkedik a GDP-arányos államadósság.”


:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
szeretem én is az abszurd humort, de Tóni jobban érti nálam


Kaptál valami oltást, amitől Szijjártó lettél? Esetleg te magad vagy Szijjártó? Netán Selmeczi Gabika? :)

Olyan szinten nem érted, amit írtam, hogy ez már reménytelen.

Igen. Ha a költségvetést nézzük, akkor az sok-sok tétel. De én 1 tételről írtam. Annak hatásáról. Nem a költségvetésről egészében.
Te hülye vagy ezt megérteni, ezért nyomod ezt a szijjártói mellédumát.
1 tétel.
1 intézkedés.
És ennek hatásai.
Újra írom, mert memóriád nulla. Az 1 kulcsosról írtam. Csak arról. Nem az egész költségvetésről.
Az 1 kulcsos csökkenti a bevételeket, ezáltal növeli a hiányt. Nem tudom már egyszerűbben leírni. Ha ezt sem érted, inkább menj vissza kapálni!

Válaszok:
Muttimi | 2012. május 11. 08:07

Igen, feltűnt hogy egyről írtál, ezért nincs értelme. Mert nem csak egy tétel van.

Vicces a módszered: nem érted ugyan a leírt szöveget, de írsz rá valamit, aztán - miután a másik előzékenyen elmagyarázza neked még egyszer de te akkor sem érted - érvek hiányában lehülyézed.

Nem érzed milyen kínos amit művelsz?

(Á, hagyd! Nyilván ez sem ment át..:(( )


Nem vagy egyedül! Csatlakozom!


Te egy bunkó vagy!Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó