Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 10. 19:06

Magyarország elkötelezett abban a tekintetben, hogy olyan adórendszert akar kialakítani 2013. január elsejére, amelynek elemeivel tartósan számolni lehet - mondta Rogán Antal, akinek meggyőződése, „hogy a magyar gazdaság teljesítménye fokozatosan javulni fog 2013-tól, és érdemes lesz Magyarországon befektetni”.

Rogán Antal, (Fidesz) az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának elnöke szerint Magyarország elkötelezett abban a tekintetben, hogy olyan adórendszert akar kialakítani 2013. január elsejére, amelynek elemeivel tartósan számolni lehet. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara csütörtöki budapesti éves közgyűlésén Rogán Antal kiemelte: nyilvánvaló, hogy ezen körülmények között lehet majd eldönteni, hogy milyen típusú tőkebefektetéseket lehet kedvezően itt végrehajtani, és milyeneket máshol.

A fideszes politikus kiemelte: „meggyőződésem, hogy a magyar gazdaság teljesítménye fokozatosan javulni fog 2013-tól, és érdemes lesz Magyarországon befektetni. Ennek oka pedig az, hogy fenntartható a költségvetési pálya, és mind politikai, mind költségvetési értelemben stabil Magyarország.” Rogán Antal azt is aláhúzta: Németország Magyarország legfontosabb gazdasági és politikai partnere, és ebben a vonatkozásban is fontos szerepet játszik a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara. A parlamenti bizottsági elnök hangsúlyozta, hogy Magyarország számára érték az európai gazdasági közösség, elkötelezettek vagyunk abban, hogy az Európai Unió egységes maradjon. Magyarország önálló és egyenrangú partner akar lenni a folyamatban - mondta, hozzátéve: elkötelezettek vagyunk abban a vonatkozásban is, hogy erős euró legyen.

A fideszes politikus szólt arról is: a német-magyar kamara tagjai között is vannak olyan gazdasági szereplők, amelyeket nehezebb helyzetbe hoztak az elmúlt két év intézkedései, akiknek a tevékenységét nehezítették a válságadók. Elmondta: azt tudja ígérni ezen a téren, hogy ebben a tekintetben is végleges adózási rendszert, tartós elemeket akar kialakítani a kormányzat. Elmondta: kötelezettségszegési eljárások folynak Magyarország ellen, de mint utalt rá, lényegesen több eljárás zajlik más uniós államok ellen.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36424


Összesen 203 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


frakció vezetőzik mán :D


frakcióvezetőzik


tartós? Egy összeomló országban, ahol a politikusok egyetlen szerepe az adósságbehajtás?

Micsoda jópofa ez a Rogán :)

:p


Erre mondta nek a junijó, hogy nem szabad hiányt növelni. És mivel az előd itthagyta a túlzottdeficit-eéljárást és a 2008-ban felvett IMF-hitel visszafizetésének kötelezettségét, ezért sok mozgástere nem maradt.
Ugye nem látod az összefüggéseket?


Nocsak Gyuri... Elolvastad a hozzászólást amihez hozzászólsz? Tőled újdonság.

Akkor egy kis matematika: Tudod, a költségvetés egyenlege egy különbség. Két összeg különbsége. Egy tétel változása önmagában még nem feltétlenül növeli a hiányt, ez függ a többi értéktől is.

Átcsoportosított. És jól tette.

Örülök hogy segíthettem megérteni az összefüggéseket.


Olvasd végi még egyszer a hozzászólásomat, azután a sajátod. Remélem észreveszed, hogy arra reagáltál, amit szerinted ésn gondolok.
Ehhez rám nincs szükséged, megoldod nélkülem is.


Szerintem előbb utóbb államcsőd. A költekezést az állam tovább folytatja, a lakosság meg elszegényedik. Hiába fog magyarországon bárki befektetni. Ha jön is valaki, az olcsó bérek miatt jön. Alacsony bérekből pedig nem lehet egy költekező államot fenntartani.


"Ettől tartok én is."


Ha ez bekövetkezne, szerintem nem kell félni. Akkor talán az embereknek lenne lehetőségük újra talpra állni. De igy megroggyanva az állando teher alatt ez nem fog sikerülni soha.


Már csak két kérdésem lenne hozzád:

1. Kik az a "ti" akik be akarják zárni a Corvinust?

2. Tényleg nem értetted meg amit írtam?
Kis barátom: az, hogy "függ a többi értéktől is" azt jelenti, hogy nem ceteris paribus szemléljük a költségvetést, hanem figyelembe vesszük az egyéb tételeket és azok változását is.

Mégsem "odaszagolni" kellett volna a Corvinusra, mások tanulni járnak oda. :)


Na jó akkor nevezzük néven a gyereket: jelenleg a kormányzat "depressziós gazdaságpolitikát" folytat: mesterségesen nyomja be az országot a gazdasági depresszióba. Tényleg unortodox.

Valahol emberek képetelenek fizetni a számlájukat, úgyhogy most visszavesznek a telefonból. Ezzel csökken a telefonvállalatok bevétele: bosszúállás letudva. De: csökken a beruházása és az adója is. Elbocsátanak. Az elbocsátott alkalmazott nem vásárol. Az állam adót emel, hogy bedugaszoljá a hiányt... és valamikor a hiányzó bevétel elkezdi csődbevinni a kisvállalkozásokat. Egyre közelitünk efelé a pont felé. Amikor elérjük...


Igen.

Válaszok:
jag3 | 2012. május 10. 22:03

Bármilyen meghökkentő de ez ugye nem vicc ;)


"Tragikus lenne. A lakosság nagyrészének nincsenek tartalékai."

Miért most talán vannak?

"Egy fizetésképtelen állam esetén a beszállítók azonnal elzárják a csapokat."


Azért gondolkozzunk el ezen. Miféle csapokat állítanának le?


Kőolaj, földgáz, energia és átvitt értelemben minden ide értendő, ami import, tehát behozatalra szorulunk.

Csakhogy ezt nem az állam fizeti, hanem azok, akik behozzák.


Nem vízvezetékről van szó. Pénz csapokról, befektetőkről és miegymás...

És?

Kicsit konkrétabban, mire gondolsz?


"Te őszintén mit gondolsz a közszolgáltatásokról? Kitől vásárolja az állam, nem azoktól akik behozzák?"


Milyen közszolgáltatásokra gondolsz? Oktatás? Eü ellátás? Nyugdíj?


"Az adócsökkentés kormánya lesznek."


Adócsökkentés demokráciában? Fából vaskarika?

Amióta a demokráciák léteznek, ilyesmi még nem fordult elő. A demokráciákban az adók csakis emelkedhetnek. Az adóemelkedés a demokráciákban olyan törvényszerűség, mint ahogy reggel felkel a Nap.


"Deviza tartalék.
2002 Április 30.-----10, 079M USD
2010 Április 30.-----45, 567M USD
Varrjál rá gombot!"


És az aranytartalék hogyan alakult? Van rá valamilyen adat?


"Az USA-ban nincs demokrácia?ô

Nem értem a kérdés okát?


"Az USA-ban Reagen végrehajtott egy igen nagy adócsökkentést."

Az adócsökkentés amit végrehajtot nem volt ingyen. Annyival többet több adót kellett fizetni később. Ugyanis elég nagy költségvetési hiányokat termelt. Ez volt az oka annak, hogy utódja, G. Bush kénytelen volt egymás után kétszer is adót emelni.


"Ő az Államokról csak annyit tud, hogy messze van."

Lehet, ezt nem tudta. Reagan akkora hiányokat termelt, hogy csak Clinton idejének vége felé rázódott össze egy kicsit az USA államadóssága.


"Időkőzben, leállt a világgazdaság. A Német növekedés, 1%."

A BRICS (Dél Afrika, Brazília, India, Kína, Oroszország) államok nem álltak le.

Az idei növekedés Kínában, 7,5%, Oroszországban 4,8%, India 7%, Brazília 4,5%, Dél Afrika 6,5%.


A Fannie Mae micsodára gondolsz? azt valóban Clinton idején kezdték jobban fujni, de utána is fújták még alaposan.


Igen, feltűnt hogy egyről írtál, ezért nincs értelme. Mert nem csak egy tétel van.

Vicces a módszered: nem érted ugyan a leírt szöveget, de írsz rá valamit, aztán - miután a másik előzékenyen elmagyarázza neked még egyszer de te akkor sem érted - érvek hiányában lehülyézed.

Nem érzed milyen kínos amit művelsz?

(Á, hagyd! Nyilván ez sem ment át..:(( )Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó