Rogán: Cél a tartós adórendszer kialakítása

2012. május 10. 19:06

Magyarország elkötelezett abban a tekintetben, hogy olyan adórendszert akar kialakítani 2013. január elsejére, amelynek elemeivel tartósan számolni lehet - mondta Rogán Antal, akinek meggyőződése, „hogy a magyar gazdaság teljesítménye fokozatosan javulni fog 2013-tól, és érdemes lesz Magyarországon befektetni”.

Rogán Antal, (Fidesz) az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának elnöke szerint Magyarország elkötelezett abban a tekintetben, hogy olyan adórendszert akar kialakítani 2013. január elsejére, amelynek elemeivel tartósan számolni lehet. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara csütörtöki budapesti éves közgyűlésén Rogán Antal kiemelte: nyilvánvaló, hogy ezen körülmények között lehet majd eldönteni, hogy milyen típusú tőkebefektetéseket lehet kedvezően itt végrehajtani, és milyeneket máshol.

A fideszes politikus kiemelte: „meggyőződésem, hogy a magyar gazdaság teljesítménye fokozatosan javulni fog 2013-tól, és érdemes lesz Magyarországon befektetni. Ennek oka pedig az, hogy fenntartható a költségvetési pálya, és mind politikai, mind költségvetési értelemben stabil Magyarország.” Rogán Antal azt is aláhúzta: Németország Magyarország legfontosabb gazdasági és politikai partnere, és ebben a vonatkozásban is fontos szerepet játszik a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara. A parlamenti bizottsági elnök hangsúlyozta, hogy Magyarország számára érték az európai gazdasági közösség, elkötelezettek vagyunk abban, hogy az Európai Unió egységes maradjon. Magyarország önálló és egyenrangú partner akar lenni a folyamatban - mondta, hozzátéve: elkötelezettek vagyunk abban a vonatkozásban is, hogy erős euró legyen.

A fideszes politikus szólt arról is: a német-magyar kamara tagjai között is vannak olyan gazdasági szereplők, amelyeket nehezebb helyzetbe hoztak az elmúlt két év intézkedései, akiknek a tevékenységét nehezítették a válságadók. Elmondta: azt tudja ígérni ezen a téren, hogy ebben a tekintetben is végleges adózási rendszert, tartós elemeket akar kialakítani a kormányzat. Elmondta: kötelezettségszegési eljárások folynak Magyarország ellen, de mint utalt rá, lényegesen több eljárás zajlik más uniós államok ellen.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36424