Ötvenezerre büntették az alkotmánybíró sofőrjét

2012. május 10. 19:25

Ötvenezer forintra büntették a Balsai István alkotmánybíró szolgálati autóját vezető sofőrt, amiért az Alkotmánybíróság épülete előtt a forgalommal szemben közlekedett.

2012. május 10. 19:25

Ötvenezer forint közigazgatási bírsággal sújtották az egyik alkotmánybíró szolgálati autóját vezető sofőrt, amiért egy budai, egyirányú utcában a forgalommal szemben közlekedett – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Makula György közlése szerint a rendőrség a közigazgatási eljárás keretében megállapította, hogy az Alkotmánybíróság egyik szolgálati autója kedden, az I. kerületi Donáti utcában a kötelező haladási iránnyal szemben, szabálytalanul közlekedett; a járműben utasként tartózkodott Balsai István alkotmánybíró is.

Az őrnagy tájékoztatása szerint az érintett gépkocsivezető elismerte felelősségét, az elkövetett szabályszegésért a BRFK I. kerületi rendőrkapitánysága 50.000 forint közigazgatási bírsággal sújtotta.

A közlekedési szabálysértésről szerdán Szarvas Koppány Bendegúz, a Demokratikus Koalíció – Ifjú Demokraták elnöke sajtótájékoztatón számolt be az Alkotmánybíróság Donáti utcai épülete előtt, bemutatva az esetről általuk készített fotókat is. A rendőrség szintén csütörtökön tudatta az MTI-vel, hogy fegyelmi eljárásban harmincezer forintos pénzbírsággal sújtották a belügyminiszter szolgálati autójának sofőrjét, mert a hét elején jogosulatlanul használta a képviselői irodaház előtti parkoló egyik, mozgássérültek számára fenntartott helyét.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ttibi
2012. május 11. 09:30
Hát uraim ezt is megértük,most már a fajtársak egymást büntetgetik.
Zanzi bár
2012. május 11. 08:13
Hát éppen tegnap találkoztam Szabó Lajos mszp-s volt országgyűlési képviselővel: http://kepfeltoltes.hu/view/120511/Szab__Lajos_1_MSZP_JRW-082_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/120511/Szab__Lajos_2_MSZP_JRW-082_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Forgalommal szemben, ráadásul a Megállni tilos tábla hatálya alatt parkolt! Aztán mikor elindult, még 2 szabálytalanságot elkövetett. Telefonált vezetés közben, és a zebra előtt sem állt, pedig álltak ott átkelésre várva.
oroszlán
2012. május 11. 06:39
Oké azért megkérdezném Balsai nem látta, hogy rossz irányba megy a gépkocsivezetö vagy Pintér sem látta, hogy rossz helyre parkoltak
Hajdú Sógor
2012. május 11. 02:03
"Lapzártakor kaptuk a hírt, hogy az MSZP országos kampányzáró nagygyűléséről, Miskolcról visszatérő Horn Gyula pártelnököt, az MSZP listavezetőjét röviddel este kilenc óra előtt autóbaleset érte a 3-as főúton Emőd és Nyékládháza között. Autója belerohant egy kivilágítatlan, üresen álló teherautóba." "Az ügyben koronatanúnak számító teherautó-sofőr, Majoros Imre gönci magánfuvarozó (...) kérdésünkre kijelentette: járműve helyzetjelző lámpái világítottak. Cáfolta, hogy a karambol után 4-5 perccel érkezett volna a helyszínre. A pótkocsi jobb hátsó, defektes kerekénél tartózkodtam – mondja az 1986-ban jogosítványt szerzett, eddig balesetmentesen vezető teherautó-sofőr, hozzátéve, hogy a szerelés miatt a balesetet nem látta, így arról nem is tud nyilatkozni. Azon találgatások ellen, amelyek Horn Gyula balesetének politikai színezetet kívánnak adni, ezzel védekezett: Nem voltam, nem vagyok, és – azt hiszem – nem is leszek tagja egyetlen pártnak sem." Horn sofőrjét végül, a Bokros-csomag kihirdetésével egyidőben, 22.500 forintos pénzbírságra ítélték közúti baleset gondatlan okozása címén. Különös módon 18 ezer forintra büntették a defektes teherautó sofőrjét is, pedig a bíróság nem tudta eldönteni, hogy világítottak-e az IFA lámpái.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik