Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 10. 17:30

Kiknek lehet az érdeke Gyurcsány Ferenc „kiiktatása”.

„Bármelyik eset rejti is az igazságot, Gyurcsány Ferenc nagyon nehéz helyzetben van. Mert azt jól tudjuk, hogy ha egy vádlott (akár bűnös, akár ártatlan) nem képes egyértelműen tisztázni magát, akkor akár félbizonyítékokkal is meg lehet semmisíteni – politikailag mindenképpen. Még akkor is, ha esetleg valóban ártatlan.

Az más kérdés, hogy kiknek lehet az érdeke Gyurcsány Ferenc »kiiktatása«. Véleményem szerint egyébként az MSZP-nek jóval több oka lehet erre, mint a Fidesznek. A jobboldalnak ugyanis inkább hasznára van Gyurcsány  »mumus-szerű« jelenléte, míg az MSZP-nek csak egy kellemetlen, hangoskodó rivális, aki százalékokat vitt/visz el a párttól. Ráadásul a szocialisták között több olyan személy van még ma is, aki jól tudja, mit hol kell keresni a nyolcvanas évek kisebb-nagyobb titkai között. Gyurcsány fenyegetőzik, a jobboldal kárörvend, a baloldal lassan kihátrál a volt miniszterelnök mögül. Dúl a politika.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36418


49 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Gyurcsány eltávolítása Gyurcsány érdeke, mert végre belátta, csak árt hazájának.


"Kiknek lehet az érdeke Gyurcsány Ferenc „kiiktatása”?"

Én, például határozottan jobban érezném magamat, ha végleg eltűnne a közéletből. Szerintem, vagyunk még páran ... ;)


"Valaki hazudik"

Abban nem lehet vita, hogy aki azt mondja hogy: "teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz" az mindenképp..


Gyurcsány nem a szó klasszikus értelmében bűnös. Kihasználta a Kiszvezetői pozícióját, gondolom, mert ezt látta maga körül. A minap együtt szavaztam egy egyetemi vezető kinevezéséről egy emberrel, aki az előző rendszerben is valami szakszervezetis volt és az új rendszerben is telefonálgatott néha, ha ismerősök gyerekei vizsgáztak, hogy figyeljünk oda.
Schmitt sem a klasszikus értelemben bűnös, mert akkor a SOTE rektora vizsgálatot rendelt volna el az ügy hátterének és összefüggéseinek vizsgálatára. Ez-az, picike csontika mindenkinek van a batyujában, pl. az egyetemi vezetőnek is akire szavaztunk, más egyetemi emberek így-úgy szerzik a minősítéseket, így-úgy írják a diplomadolgozatokat. A csalás az ember sajátja, attól, hogy rendszert váltunk természetünk és bevált stiklijeink még maradnak, amíg el nem kapnak egy-két szerencsétlent (mint SP) és fel nem törlik vele a padlót.


"Kiknek lehet az érdeke Gyurcsány Ferenc „kiiktatása”."

Vsz Tyrion Lannisteré. Neki már a mérete se a régi. (Az Apró-klánba legalábbis ezzel a mérettel se fért be.)

Tyrion továbbra is Joffreynek akarja biztosítani a trónt, és Gyurcsány ebbe az elképzelésbe már nem fér be.

Viszont Cersei Lannister szerint, ha Gyurcsány esetleg elválna, és elvenné Joffrey helyett Margery Tyrrelt, vagy Sansa Starkot, akkor fő szarkeverő még lehetNE belőle az udvarban, még akkor is, ha plágium az egész diplomája.


"Az más kérdés, hogy kiknek lehet az érdeke Gyurcsány Ferenc »kiiktatása«."
***
Gyurcsány és SP kiiktatási szándéka mögött nem kell feltétlenül politikai okot keresni – a politikusok rátelepszenek, de elég egy "forrás" (A Hvg esetén még most sem tudjuk a nyomozás titkos szálait) aki kicsit többet tud arról, hogyan íródtak a dolgozatok a 90-es évek elején Bp-n és a 80-as évek közepén Pécsett. A politikai az lehet köret is. Szerintem pl. a Hvg "forrássa" önmaga is dolgozatot írhatott abban az időben.


Nincs kettős mérce, disznó vagy te is és én is.

Válaszok:
koronaszep | 2012. május 10. 18:54

Alapvetően egyetértek Szerzővel, Gyurcsány lelépése az MSzP-nek tenne jót, de ugyanakkor biztos, hogy a Fidesz áll az ügy hátterében.
Az egész Fidesz alá rendelt médiabirodalom össztűz alatt tartja Fletót .
Lassan valóban kontraproduktív a dolog .
A Fidesz - a régi bonmot szerint - mindig az érdekei szerint cselekszik, csak az érdekeit nem mindig ismeri fel.


És velem mi lesz ?

Válaszok:
respondent | 2012. május 10. 19:02

te csak simán hányadék vagy (egy konstans hazugság, – mint az ekg-n a megváltás)

Válaszok:
koronaszep | 2012. május 10. 19:41

Az eredeti cikk már korrigálva van a Campusizén is, mi értelme volt leadni? A végzett történelemszakos fószer frissíthetné az agymenését. Mellesleg csak egy valakiknek állhat érdekében Gyurcsány eltávolítása. Szegény marha folyamatosan lopások áldozata. Egyszer ellopták az öszödi buliról a hanganyagot, aztán most tessék, se szakdolgozat, se tanítói gyakorlatozás, se fölvételi a közgázra...Egy bizton, T. Campusonline, amig van Böszme, van Fidesz-Kdnp győzelem, de minimum egyszerű többség is. Valaki tényleg azt hiszi, hogy Győzőéknek van annyi sütnivalójuk, meg tényleg olyan jól működik az állítólagos állam az államban-juk, hogy ilyen machiavellikus cselszövésre képesek lennének? Na ne röhögtessenek. 2002.-ben Győzőnek még azt sem árulták el, hogy a D-209-es az kicsoda, ahhoz is az SzDSz kellett...


:-)
Én is szeretlek, elvégre magyarok volnánk, a fény gyermekei, a jó hír hozói .


Szerintem Gyurcsányt a Fidesz tartja zsoldban :) Ő a titkos wunderwaffe! Nem tudnak olyan aljasságot elkövetni, amit egy kis feletózásssal, nyolcévezéssel nbe tudnának elmismásolni. Már zsidózniuk se nagyon kell, meg cigányozni, azért hagyják azt rá a Jobbikra! :)))
Vagyis: Fletót a halála esetén a Fidesz azonnal lélegeztetőgépre kapcsolná, nehogy má' megszűnjön az alibijük, legfőbb hivatkozási alapjuk!


Olyan túl sok gondolatot vezetőink sem tudnak felmutatni az utóbbi időben.
Kormányzás terén ötletelés, kapkodás, konceciótlanság, politikai téren sem túl nagy truváj Gyurcsány Ferencet szuttyogtatni.


"Kiknek lehet az érdeke Gyurcsány Ferenc „kiiktatása".?

Szerintem pedig nem ennyire bonyolult ez a történet.
Mert olyan hülyén hazudozik -ez a majom összevissza, hogy rendesen beég.
Nem tud ez az ember két lépésig sem elgondolkozni.
Nem egyedül van , mert ott van még az összes a Kádár rendszerben pozíciót betöltő jó elvtárs is.
Ha megkaparásznánk (miért ne?) Gurmai Zita diploma munkáját, és sok másét is mindenütt kiderül az elvtársi segitség.
Az egyetlen eltérés , a többiekhez képest , hogy ez a Pápai proli, "kiment a napra- vajjal a fején" :-)

Persze, hogy megpiszkálják a dolgozat ügyét.
Jobban tete volna ha Kussol a témában - de képtelen rá. :-)
Ez plágum ügy -már rajta marad, mindegy mit hablatyol.
Ha még csak dolgozatot lopott volna- de lopott villát, cégeket, közpénzt,- mindent amit elért.


2 hét és az Apró klán leveszi a színpadról Fletót


Fletó, hasonlóan a többi műveletlen, erőszakos, primitív bunkóhoz, saját magát járatja le.


Kinek érdeke, hogy Gyurcsány felszínen maradjon? Egy egész csapat dolgozik a tisztára mosásán, Scmittet politikusi körökből nem védték ilyen szervezetten. Én is azt hiszem, hogy Fletó nemsokára megy a szemétkosárba. Túlmozgásos exhibicionizmusa már nem hoz hasznot. Eljátszotta a rá kiosztott szerepet, leültette az országot gazdaságilag. Csak nehezebben áll félre, mint ahogyan számítani lehetett rá.

A diploma ügy szerintem 50-50% MSZP-FIDESZ akció. Persze más-más okokból.


Schmitt doktorija persze fontos volt ugyanilyen helyzetben. Na, hagyjuk Ibolykát! Azonkívül Schmittben volt annyi tartás, hogy lemondott.

Gyurcsánytól ne várj felemelkedést. Gátlástalansága miatt jó eszöz volt egykor az SZDSZ számára, rajta keresztül tudták irányítás alá vonni az MSZP-t, de mára már nincs rá szüksége senkinek. Az MSZP pedig már rég megbánta, hogy 2006-ban nem teték lapátra. Most nem így állnának.


"Kiknek lehet az érdeke Gyurcsány Ferenc „kiiktatása”."

Egy egész országnak. Mert az már amúgy is egy egész ország szégyene, hogy egy olyan alak, mint gyurcsány, még mindig a parlamentben lehet!

Hogy aztan milyen pártban nyomja magát is meg a szövegét is, az már legyen annak a pártnak, meg az ő magánügye.

De a parlamentből ki vele, mert ez az ország érdeke!


Egyetértek, szerintem sem az a Fidesz érdeke, hogy végleg kiiktassák Gyurcsányt a közéletből, a Fidesz érdeke, hogy Gyurcsány része legyen a közéletnek.

Viszont pl. aligha a Fidesz sugalmazására ment el Miskolcra víkendezni arra a lakótelepre. Gyurcsány bőven szolgál anyaggal ahhoz, hogy rendszeresen a figyelem középpontjába kerüljön.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó