Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 10. 09:34

A zsidógyűlölet (is) gyalázat! Magyarországot állandóan antiszemita hírbe hozni, no ez az, ami bocsánatos bűn a baloldalon.

Lendvai egy marha. A zsidógyűlölet (is) gyalázat! Magyarországot állandóan antiszemita hírbe hozni, no ez az, ami bocsánatos bűn a baloldalon.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36381


Összesen 133 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Heller Ágnes, Berliner Zeitung...


Lüke vagy pedro, minek köpdösse magát, inkább találj ki valami mást


És a zsidó vezetők nem szóltak nekik, hogy nem jó ötlet birkaként menni. A magyar zsidó vezetők nem néztek szét 1941 és '44 között, hogy mi folyik Európában, és miért volna gond, ha az országot netán megszállnák a németek.

A csendőrség bűneit azután van értelme összeszedni, ha végignézzük, hogy a zsidók milyen segítségeket kértek, mit tettek azért, hogy fölrázzák a közvéleményt. Ennek hiányában a csendőrök a dolgukat tették. Parancsot teljesítettek, amelyről nem tudták, hogy tömeggyilkosságot segít elő.

Lendvai meg egy marha, a Tompinak speciel igaza van.


Azért, csak kibújik a szög a zsákból.
Ez a néhány ismeretlen, akik most Deutschot fikázzák, vajon miért is védik közvetve a marhának titulált Lendvait?! Adnátok magyarázatot?
Mert az nem magyarázat, hogy Deutsch azért egy barom, mert lemarházta Lendvait. Lendvait, a díszfaszfejt.
Ne legyen kétség: Deutsch tudja, mit beszél...

Ez a zsigerből származó, érvek nélküli mocskolódás legfeljebb arra jó nektek, hogy a fejeteket belülről kínosan feszítő trágyaléből leeresszetek egy keveset és enyhüljön a kínos feszülés.

Ez a sebaj tóbiás megvetően arról ír, hogy a magyar csendőrök kísérték a zsidó transzportokat.
Csak éppen azt felejted el te seggfej, hogy ezt legutoljára tettük!
Európa már javában élvezkedve lubickolt a zsidótlanításban, vagy már a végén járt, amikor mi a német megszállást követően rákényszerültünk.
A derék szlovákok elsőként tülekedtek nyalni Hitler seggét(ebben is), a derék "győztes" franciák tömeges szállítmányihoz meg szavad sincs, mi? Hogy csak két nációt említsek.

Ki a fene kényszerít benneteket erre a rengeteg balfaszkodásra?
Eléggé ronda banda vagytok! Tudtok róla?


Rendben, de akkor a csendőröknek miért lett volna kötelességük elhinni, hogy Európa egyik kultúrnépe többet is akar, mint eltüntetni a front elől egy megbízhatatlan népességet?

Nincs itt valami kettős mérce? A csendőröknek simán a rovására írod, amit a zsidóknak "nem kéne".

Nem tudsz olyan népet mondani Európában, amely a XX. században, háborús viszonyok között nem gettósított. Ja, meg Amerikát se feledd el, ahol a japánokat gettósították.

Nem mondom, hogy bármilyen szempontból igazolható, de aki nem tudott többről, mint hogy felső parancsra gettósít, azon semmiféle népirtás nem kérhető számon.


Kedvenc témádnál vagy igaz-e koronaszep?!
Persze, te is tudod, hogy Deutsch Tamás nem egy duplanulla.
Deutsch egy nagyon jó eszű ember, de egy bohém természet, amely kizárja, hogy komoly politikai karriert fusson be. Ahhoz több disztingváltság, visszafogott, megfontolt szolídság, és kiegyensúlyozottság szükséges. Ez mind hiányzik Deutschból; számára fontosabbak a bohém életforma nyújtotta örömök. Na, ezért nem fogja Deutsch Tamás azt a politikai karriert befutni, amit a képességei alapján befuthatna, befuthatott volna.
De, hogy egy köcsög lenne, aki lejárat "minket"? Hát ez bizony nem igaz!
(Mellesleg, kiket értesz a "minket" alatt?)

Na, és miért nem tetszik neked, hogy egy Lendvai nevű, köpönyegforgató, szélhámos újságírót annak nevez, ami valójában!?!
Legyek őszinte? Még azt is mondhatnám, hogy Deutsch Tamás eufemisztikusan közelített Lendvai személyiségéhez; egyszerű, félig kedveskedő, egy szavas véleményt alkotott, pedig azt is mondhatta volna, hogy Lendvai egy acsarkodó, jellemtelen, haszonleső, cionista, ultraliberális, köpönyegforgató zsidó szarzsák.


Olyan optimista jólétben ami a nyugatnémeteknek a haború után megadatott, sokkal könnyebb volt szembenézni a közvetlen múlttal, mint a magyaroknak, akiknek még a szovjet rendszer jött a nyakukra amiben eleve szidni kellett Izraelt... Mostanra pedig annyi gond sújtja az országot, hogy az emberek nem ezen töprengenek. Ettöl persze még fontos és tanulságos lenne a történelmi bonyodalmak és tragédiák higgadt elemzése. Szomorú, ha csak gyülölködésre telik az energiákból...


Látszott is rajtuk, hogy mennyire örültek a nyaralásnak...


Hasonló cinikusan Magyarország számos tragédiájáról is lehet beszélni és az is undorító lenne...


Ez igy igaz. Nem csoda ha egy aránytalan "büntetést", rendbe akarja tenni a túlzottan megsarcolt. Hitler viszont barbár és örült módon túllött a célon és nemcsak a zsidókkal kapcsolatban.


"Ne hagyd magad provokálni!"
-----------------------------------
Természetesen, koronaszep, engem nem provokálhat; mellesleg régen ismerem, még a HV-ról (miként te is, ha nem tévedek), de az elszomorít, hogy sokat böszmésedett azóta.


"...és Lendvai nem marha, hanem egy ravasz rókatípus"
--------------------------------
Persze, hogy nem marha a Lendvai; szerintem ezt Deutsch is tudja, de hát ő ezen a blogján nagyon szűk szavú szokott lenni és a véleményének kifejtésére valószínű, hogy ezt a szót tartotta a legösszefoglalóbbnak.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy Lendvai rókatípus lenne.
Nem, ő nem az, ő jellemtelen és talán Deutschnak is inkább ezt a jelzőt kellett volna választania, mert ez ugyancsak egy szó felhasználása mellett tartalmazza Lendvai személyiségét.
(Én fentebb egy kicsit bővebb voltam)


"Ezt most zsil magadnak mondtad?"
--------------------------------------
Nem, én nem zsil vagyok.


Namost, te ugye első hozzászólásodban még azt vetetted a csendőrök szemére, hogy a vasútig kísérték a zsidókat. Azok nem a parancsokat osztogatók voltak ám.

A másik, hogy egy magyar csendőr őrvezető és tizedes tettei miben különböztek amerikai társáétól? Abban, hogy az amerikaiaknál a parancsok kiadói nem ölették meg másokkal azokat, akiket velük összefogattak?

Horthy valóban hozott zsidótörvényeket, és magam is aszondom, hogy nem ezért szeretem, de ez még messze nem zsidóirtás volt. Amikor zsidóirtás volt, akkor viszont Horthy egy erőteljesen háttérbe szorított figura volt.

Még azt is aláírom, hogy erkölcsileg valószínűleg tisztább döntés lett volna 1944 március 19-én lemondania, akkor most Magyarország tele lenne Horthy Miklós terekkel, de Budapesten viszont nem élne zsidó.


Aki fosztogatásban bűnös, az fosztogató (pl. akárhányan a ker. középosztályból). Aki gyilkosságban bűnös (pl. a nyilasok), az gyilkos.
Aki brutális állat módjára viselkedett a gettósítások során, az brutális állat. Aki pedig elgázosította magyar zsidók százezreit, az tömeggyilkos. Na, ez utóbbiak nem magyarok voltak, hanem ha már mindenképpen kollektívuomokban gondolkodsz, a németek, valójában a nácik. Nem olyan nehéz ez, csak némi erkölcsi érzék kell hozzá, és a kollektív felelősség következetes visszautasítása.

A probléma meg ott van, hogy kis hazánkban a baloldalon ez rothadtul nem megy. A baloldal mindig osztályokban, szervezetekben (csendőrség), egyéb kollektívumokban gondolkodik, azokat értékeli a szent haladás szempontjából, és valójában ezért, látszólag mindenféle erkölcsi ürügyekkel ítélkezik.

Egyébként igen: a zsidóság korabeli vezetőit meg kell kérdezni, hogy a zsidók miért voltak teljesen fölkészületlenek egy német megszállásra. Miért nem láttak a szemükkel? Mégiscsak az ő életükről volt szó, nem?


Ne légy hülye, nem a zsidók csinálják a hisztit, hanem egy csomó rájuk hivatkozó liberális idióta. Azt még elhiszem némelyikükről, hogy zsidó ősei voltak, de hogy zsinagógában az itt kommentelők közül senki nem imádkozott, az tuti.

Ha már mindenképpen el kell viselnem, hogy Budapest tele van zsidókra hivatkozó liberális idiótával, akkor csak jobb, hogy zsidók is élnek itt.


Hát, meghatódnék a csodálattól, ha nem éppen a II. világháború kellős közepe lett volna, Magyarország körül egy csomó megszállt országgal, ahol nyilvánvaló volt a zsidóság folyamatos szívatása. Rendben, a sajtót cenzúrázták, de föl tudsz mutatni bármit, egy röpiratot, akármit, ami igazolja, hogy a magyar zsidóság erre reagált?

A csendőrök természetesen németbarátok voltak, és meg akarták tenni, ami rajtuk állt a szovjet megszállás ellen. Azt a parancsot kapták, hogy az ügy érdekében tisztítsák meg a magyar vidéki városokat a szovjet bevonulásban igazából reménykedő zsidóságtól. Megtisztították. Senki nem mondta nekik, hogy tömeggyilkosságban vesznek részt. Az amerikai kollégák ugyanígy jártak el a japánokkal, és abszolút nem rajtuk múlt, hogy a japánokat nem gyilkolták meg.


Nyald ki a seggem, légyszíves!


A valódi felelősség az nem bullshit. Azok a szomszédok, akik eltettek ezt-azt szomszédaik vagyonából, másfajta szomszédok, mint azok, akik iszonyodtak ettől. És ha nem hiszed, hogy utóbbiak is voltak, akkor te nyomod a bullshitet a kollektív felelősségről.

A zsidók felelősségével csak azt akarom elmondani neked, hogy ugyanolyan emberek voltak, ugyanazokkal a hibákkal, és ugyanazzal a közönnyel, mint keresztény szomszédaik. Általánosságban ennyi mondható el.

Válaszok:
duzur | 2012. május 10. 17:27

Azt akarom kihozni, hogy általában nem tehetünk semmiről. Konkrétan tehetünk mindarról, amivel konkrétan ártottunk valakinek. Ez 1944-ben is így volt.

Ami a Kormányzó Urat illeti, konkrétan szégyent hozott ránk, amikor tavasszal nem mondott le, de konkrétan emiatt tudta nyáron leállítani a deportálásokat.

Nem volt ártatlan, de amit konkrétan elcseszett, azt konkrétan jóvátette.


Basszus, nem a Sztójai-kormányt mentegetem, ember! De az egy bábkormány volt, amit Horthy részvételével a nácik ültettek a nyakunkba. Míg azonban Horthy szakított ezzel a kormánnyal, és ténylegesen leállította a deportálásokat, akár tetszik, akár nem, addig e kormány tagjai szimpla vérengző gyilkosok voltak.

A poszt arról szól, hogy Lendvai szerint a társadalom antiszemita, Sebaj Tóbiás szerint pedig pl. nem néz szembe a II. vh. idején lévő felelősségével a népirtásban.

Én meg azt mondom, hogy ilyen kollektív felelősség nem volt, nincs mivel szembenézni, és aki mégis ilyesmivel jön, márpedig elég sokan jönnek ilyesmivel a balosok közül, az fölöslegesen hergeli a társadalmat a zsidók ellen.

Válaszok:
duzur | 2012. május 10. 17:21

Hát, ha Lendvainak a komplett osztrák elit előtt ennyi telt Magyarország vonatkozásában, akkor egy marha.


Igazad van. Minden alaptalan megbélyegzés bün. A körülményeket is mindig figyelembe kell venni. Sajnos az emberek általában könnyen hergelhetök bárkik és bármi ellen, pláne ha a helyzetük is rossz.


Ujra igazad van.

Válaszok:
Csomorkany | 2012. május 10. 17:58

Ez viszont tévedés. Lendvai már évtizedek óta komoly politikai elemzöként volt Ausztriában számon tartva és akkoriban a TV-ben ilyen témákkal soha nem foglalkozott. Olyannak ismerik mint akinek nagyon mély ismeretei vannak az egész világpolitikáról amiröl több nyelven is beszél és ír mindenfele.
Szerintem valamikor a Jobbik megalakulása és propagandája körül, tünt fel neki az a gyülölködö hangnem ami pld. a "kurucot" is jellemzi. És az ilyen tendenciák nemcsak öt zavarják.
Bécsben inkább mindig a konzervativ párttal szimpatizált és meggyözödésem, hogy akkoriban közelebb állt hozzá Orbán mint a szocik.

Válaszok:
Muttimi | 2012. május 10. 17:48

Én ilyen korszakára nem emlékszem. Pedig időről időre olvasgattam tőle.

Válaszok:
duzur | 2012. május 10. 23:01

Hát, köszi. Ahogy én látom, a zsidók eszközök egy nagyon csúf politikai játszmában.

Aki "védi" őket, azt sem érdeklik a zsidók, és aki támadja őket, azt sem. Mindenki demonstrálni akar velük valamit.

Én meg egy buta katolikus volnék, akit az is érdekelne, hogy békében tudjanak élni. De én is kimentem a divatból.

Válaszok:
duzur | 2012. május 10. 22:56

Hát, melyik országot említenéd? Franciaországban abszolút számban most több zsidó él, de egyrészt nem volt a II. vh. után érdemleges alija, másrészt meg eleve jóval nagyobb ország.

A túlélési arány nagyobb volt Bulgáriában és Dániában, de ott meg abszolút számban volt eleve nagyon kevés zsidó.


Talán még Olaszország említhető. Ott sokban hasonlóan alakultak a dolgok, mint nálunk.


Ez egy szerencsétlen helyzet. Az egyik oldal ugy érzi, hogy körülötte senkit nem érdekel legnagyobb fájdalma és ezért forszírozza a témát, a másik oldal meg azt szeretné, ha mindaz ami történt lehetöleg a szönyeg alatt maradna.
Pedig józan és empatikus közvetitökre lenne szükség. Abszurd a mai generációkat felelössé tenni az akkor történtekért de ugyanakkor fontos felhivni a figyelmet arra, hogy hova vezet a gyülölködés. A többségi társadalom természetesen a saját sebeivel van elfoglalva, és azokat is közösen kellene gyógyítani.
Ugyanakkor az ujabb zsidó generációnak még közeli fájdalmas emlék családjuk megalázása, és amputálása. Erröl is kell tudni, vádaskodás nélkül, nyugodtan beszélni.


Bár mindenkinek a butasága abból állna, hogy nyugodt életet kiván a másiknak is!.. Ha ez igy körbe-körbe müködne, mindnyájunknak jobb lenne.

A meglátásod különben valószínüleg stimmel...


Nem tudom mióta ismered. Én kb. 1970-óta tudok róla.


Ez az a mentalitás amit a zsidók szemére hánynak. Hogy mindig csak a saját sebeikkel törödnek. Pont ugy mint te...Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó