Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 10. 17:34

Dávid Ibolya nem egyszerűen megbukott, mint magyar politikus, nem, ő úgy szállt el, mint egy rakéta.

„Mit tehet hát egy bukott kalóz, akit a társai is kitagadtak maguk közül? Csatlakozik egy még aljasabb, még megátalkodottabb bandához. Ez az igazi, itt már színlelni sem kell, itt már az is alvezér lehet, aki eladta a húgát az első kikötőben öt tallérért. A lényeg a konc. Nomármost. Dávid Ibolya nem egyszerűen megbukott, mint magyar politikus, nem, ő úgy szállt el, mint egy rakéta. Kicsit későn ugyan, de a történelem ítélt. Csak hát a politikusasszony megszokta már a kényelmes parlamenti életet, az apró alkukat, a szép, kis virágokkal dekorált kalapokat, amik annyira passzoltak a kosztümjeihez (Most meg a moly rágja szét, meg kell a szívnek szakadnia!), nincs mese! Lépni kell, no de hová?

A Fidesz felejtős, különben is, ő már kőbe is véste, hogy Orbánnal aztán többet soha, ez még nem lenne baj, a baj ott van, hogy narancséknál nincs kiadó hely még úgy jó huszonöt évig. A Jobbik? Ibolyánk valószínűleg a gondolattól is retteg, hogy ő a radikálisok között egyáltalán megforduljon, mert annak egészen más következményei lehetnek, ami személyére nézve tragikus következményekkel járhat. KDNP? He-he. LMP? Azokkal talán lehetne valamit kezdeni, csak az a baj, hogy ezek a fiatal liberálisok kínosan vigyáznak arra a csekély jóhírükre, ami még megmaradt, különben is nehéz olyanokkal egyezkedni, akik maguk sem tudják, mit akarnak. Ez van.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36419


15 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ki az a Dávid Ibolya?


Mondjuk a DK-ban fel sem tűnne, az igaz. Ott még ő is tisztességesnek számítana.


Nem mondhatom, hogy Dávid Ibolya a jobboldal legtisztességesebb politikusai közé tartozott.

Mert nem igazán volt politikus.

Megpróbálta a konzervatív értékeket képviselni, amikor a Fidesz harsány kommunistázásba csomagolt szocializmus-szerűséget hirdetett.
Továbbá nem volt elég rafkós, hogy ne hagyja rátoltatni magát, OVi által.

De ez az ún. jobboldalnak nem válik becsületére.

Amúgy a legtisztességesebbek közé tartozott.


Bokros szerinted egy igazi kommunista/szocialista programot hajtott végre?

Szerintem kifjezetten konzervatív volt.


Dávid Ibolya az elmult 20 év egyik (ha nem az egyetlen) tisztességes, becsülhető politikai figurája volt. Az egész bagázsra jellemző, hogy így kitúrták maguk közül, és ebben a fityesznek nagy nagy szerepe volt.Meg persze a s.nyaló ügyészeknek!
Most hogy Áder kiegyezést sürget, és sokan ohajtják ezt ( velem együtt)emlékeztetném a nagyérdeműt, hogy D.I. 15 évvel ezelőtt hirdette meg a nemzeti minimum programját, de ez a sok barom lesöpörte az asztalról. Minimum egyetértés nélkül pedig ott tartunk, hogy életminőség tekintetében az utolsók között vagyunk.Míg mi polgárok kapaszkodnánk,-de a lecsúszás kivédhetetlen- addig derék vezetőink hülyére keresik magukat, miközben hülyébbnél hülyébb intézkedéseket hoznak.Nem tudom meddig lehet igy hülyíteni, és lerabolni a népet!


Kik is voltak azok a fránya "megélhetési politikusok", akik az MDF '94-es vereségét követően átpattantak a Fidesz-be?

Ha még emlékszel rájuk, akkor tudhatod, kik verték szét az MDF-et.

Válaszok:
MakkA | 2012. május 11. 13:36

Sajnos az MDF egyrészt tele volt beépített emberekkel, másrészt eredetéből fakadóan sokféle irányzatot, sokféle habitusú embert fogadott be. Jobbhíján.
Először kivált a miép, mert nem volt elég radikális. Aztán kivált belőle Szabó Iván - arra pontosan emlékszem, hogy valami elnökválasztás volt. Szabó azt nyilatkozta, hogy ez a demokrácia csúcsa, akárki is lesz az elnök, azt tiszteletben tartja. Osztán nem ő lett az elnök, rögtön alapított egy másik pártot.
Az MDF-ből a fideszbe pedig úgy kerültek képviselők, hogy az MDF-ből, majd a frakcióból törvénytelenül kizárták őket.

Az mdf (is) a titkosszolgálatok komoly játszótere: ahogy a fidesszel is bepróbálkoztak, a szocdemeket és kisgazdákat sikeresen szétcseszték.

maBejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó