Legyen Ön is oligarcha!

2012. május 9. 08:35

Szanyi Tibor
Vörösblog

Ne zárjunk ki a jóból senki mást! Szeretném, ha a törvény erejénél fogva egy új műsor indulna a közszolgálati televízióban, „Legyen Ön is oligarcha!” címmel.

„Konszolidáljuk már magunkat, és legyünk rendes oligarchák! De mindannyian! Az esélyegyenlőség, valamint a konstruktív ellenzékiség jegyében ezért törvényjavaslatot fogok benyújtani a magasságos Országgyűlésnek, »Törvény az oligarchiáról« elnevezéssel, amelynek az alapkoncepcióját az alábbiakban fejtem ki.

Jóllehet ez idő tájt Magyarországon oligarchák nincsenek, de van rá igény. Jelenleg például Csányi Sándor, Demján Sándor, Hernádi Zsolt sem oligarcha, mivel csak vacak vagyonuk van, de politikai hatalmuk nincs. Nem is számít, hogy mit mondanak, kit is érdekelne egyáltalán akár csak egy szavuk is? Simicska Lajos, Nyerges Zsolt sem oligarcha, ugyancsak a fenti okok miatt. Az persze meglehet, hogy az említett urak bólintása nélkül hazánkban ma érdemben pisszenni sem lehet, habár ebben nem vagyok biztos, mert elég sokan morognak, tehát mégis van élet nélkülük is. Igaz, kicsit kockázatos, de ez alighanem a kapitalizmus normális velejárója. Akárhogy is állnak a dolgok, menjünk inkább biztosra, és adjunk politikai hatalmat a felsoroltaknak, s legyenek országgyűlési képviselők, konkrétan a demokratikus ellenzék helyeinek terhére. Ennek értelmében az MSZP és az LMP 2-2, a DK pedig 1 helyet önként adjon át. Orbán már amúgy is bent ül, vele nem kell foglalkozni. Igaz, neki ez idő tájt szinte kizárólag politikai hatalma van, de a másik öt fenti szereplő csak-csak adott már neki valamennyit, amiből fel tud zárkózni hozzájuk átlagos oligarchává. Igen, legyen ez önkéntes alapon, ám ekként törvényben rögzítetten.

És persze ne zárjunk ki a jóból senki mást! Szeretném, ha a törvény erejénél fogva egy új műsor indulna a közszolgálati televízióban, »Legyen Ön is oligarcha!« címmel. Ennek vezetője legalább 9 évig Fábry Sándor legyen, s a periódus lejártával automatikusan hosszabbodjon meg a megbízatása, feltéve, hogy más jelentkező nem adódik, ám ha mégis, azt gyorsan el kell dugítani, és akkor mégsem adódik. A kijelölt önként jelentkezők pedig versenyezzenek! Kötelező lesz feltenni az első kérdést: »Igaz és feltétlen hűséget esküszik-e Ön Orbán Viktornak, éspedig úgy görbüljön meg a családja?« »Igen« válasz esetén lehessen tovább jutni a második kérdéshez: »Fogja-e Ön anyagilag támogatni Orbán Viktort és rendszerét?« »Igen« válasz esetén a versenyző kapjon azonnali felmentést az adófizetés alól, majd jöhet a harmadik kérdés: »Fog-e Ön életre-halálra kussolni mindenről, ami ez után történik?« »Igen« válasz esetén szólaljon meg egy gong, s ez legyen annak bizonysága, hogy a versenyző kiállta a kötelező próbákat, s innentől kezdve már az történik közte és a műsorvezető között, amit csak akarnak, végül is demokrácia van, vagy mi a szösz?

A kijelölt és győztesen végig harcoló győztesek jussanak parlamenti helyekhez. A demokratikus ellenzék mindaddig adjon át egy-egy mandátumot, amíg van nekik ilyen. Ezek fogytával Orbán Viktor jelölheti ki az önként távozókat, bármelyik pártból, de akár a bejutott oligarchák terhére is, hiszen ő bizonyosan harcol ezekkel szemben is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36336