Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 1. 22:30

Ennek a példátlanul gátlástalan politikai kalandornak micsoda sikere lehetett nemrég.

„Figyelni ezt a Gyurcsány nevű csávót, aki nemrég még úgy tudta, nem médiaterroristák azok, akik most már meg akarják ölni - hihetetlen. Megér egy nagyobb szabású analízist, hogy ennek az egészen elképesztő figurának, ennek a példátlanul gátlástalan politikai kalandornak micsoda sikere lehetett nemrég. Vajon ez tényleg csak véletlen vagy látlelet az egész elbarmolt rendszerváltásról, »modernizációról«, »reformról«, jozefinista akarnokságról, az erős ember iránti igényről és mindama vaksággal, ami szükségképpen kapcsolódik az efféle elvárásokhoz? Nem ironikus, mennyi nagyszerű koponyát tévesztett meg? Nem elképesztő, hogy nemrég bement a tévébe panaszkodni a Schmitt amoralitására? Megdöbbentő, egyszerűen megdöbbentő. Nem hiszek a szememnek és olyan nagyon unheimlich érzésem van. Végtére is ez az egész a mi közös 20 évünk volt. Borzalom.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36064


60 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintGyurcsány a "rózsadombi proletár" aki maga egymaga látlelete annak, hogy a módszerváltás után a kommunisták, hogyan lettek rövid időn belül kapitalisták, a NATO ellenségeiből a NATO legnagyobb barátai stb....


Nem, nem igazán!

Viszonylag kevesen ismerik a borderline zavar működését, csak akkor döbbennek meg, ha szembetalálkoznak vele.
Elvileg akikkel együtt dolgozott, azoknak fel kellett volna, hogy tűnjön, de az Orbán fóbia erősebbnek bizonyult.....

Ezért akadt a baloldal torkán.


A 23 milló románozás régi történet, de minden benne van. De számomra a legdöbbenetes az, hogy soha sem érzem elavultnak. És még ez az "ember", és még ezek veszik a bátorságot, hogy karaktergyilkosságról beszéljenek. GyF megsemmisitése minden tisztességes magyar ember és demokrata kötelessége. A dolog iróniája pedig abban rejlik, hogy azoknak lesz leginkább hasznára, akik most a legjobban védik.


Gyurcsány Ferenc vall Debreczeni Józsefnek: Az Új miniszterelnök című könyvben a jelenlegi kormányfő elismerte, részese volt a 23 millió román munkavállalóval való szocialista riogatás kitalálásának, s ők csinálták a „köteles akciót” is Kövér László ellen.

„A mi stábunk az, amely szembefordítja az MSZP-t és Medgyessyt az Orbán-Nastase-paktummal. Amikor kiderül, mi van a paktumban, hogy korlátozásmentesen próbál valamennyi román állampolgárnak munkavállalási lehetőséget biztosítani, akkor ott egy hosszú vitában meggyőzzük önmagunkat arról, hogy ezt meg kell támadni. Meg kell támadni, függetlenül attól, hogy Kovács az előző este rábólintott. (...) Odahívtuk Medgyessyt, hogy forduljon szembe az eddig képviselt állásponttal. Nagy nehezen meggyőztük erről, s a végén - még nehezebben - Kovács is beadja a derekát.

Így Medgyessy és maga Kovács is váratlanul szembefordul a megállapodással, majd beindul az MSZP propagadna gépezete. A gátlásosnak aligha nevezhető manőver legfőbb célja a "23 millió román munkavállaló" beözönlésétől való - valójában alaptalan - félelmek keltése.

Mi csináltuk meg a "köteles akciót is". Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés – mondja Gyurcsány Ferenc”

Válaszok:
kulalak | 2012. május 1. 23:01
Laibach | 2012. május 1. 23:06

Csak megerősíted, hogy GyF a maszop bűne.

Válaszok:
nagykata | 2012. május 1. 23:56

2006 szeptemberében el lehetett volna zavarni örökre, ha akkor erélyesen lépnek a most hatalmon lévők.Valószínű, hogy az ország sem itt tartana ahol tart jelen pillanatban.

Viszont nem léptek, inkább hagyták hogy lassan komótosan "kivérezzen" - az ország is vele együtt -. A "kivérzés" még 2012 május 01-én is tart mert Ferenc testvérrel volt tele ma is a média.

Válaszok:
nagykata | 2012. május 2. 00:03
csi szi | 2012. május 2. 12:08

Na, de ki a faszom az a Vári György?

Válaszok:
respondent | 2012. május 1. 23:17

Igen, GyF sajnos a velünk élő nemrendszerváltó rendszerváltás posztkommunista hőse és anti-hőse. Egy politikai hulla, aki mégis aktívan politizál és utolsó leheletéig ezt akarja csinálni, sajnos.

Nem irigylem magunkat. Sem az országot.


Akkor sem tudom, hogy ki a faszom ez a Vári György.

Válaszok:
bigBBCs | 2012. május 1. 23:47

"már kik volnának a nagyszerű megtévesztett koponyák?"

Biztos az SZDSZ.. )


Nem csípod? Pedig bánccsa gyurcsányit.


Elárulok egy qrwa nagy titkot, hogy honnan tudhatod meg: Google (esetleg Bing vagy Yahoo)


Kit érdekel amúgy a bukott, lenullázódott Gyurcsány? Arról kellett volna ma minden médiumnak főhírként beszámolni, hogy a kínaiak már némi segédlettel a "spjázban" vannak.

"..Hét egyezményt írtak alá Orbán Viktor és Li Ko-csiang jelenlétében kedden a Parlamentben. A megállapodások között van a Kínai Fejlesztési Bank egymilliárd eurós hitelkeretének tervezett felhasználásával kapcsolatos megállapodás, a Huawei Magyarországon létrehozandó logisztikai központjával és a fővárost a Liszt Ferenc reptérrel összekötő gyorsvasúttal kapcsolatos egyezmény is..."


micsodaaa? naná hogy az! ez a végjáték meg az egész baloldali elitnek szól, akik aszisztáltak és aszisztálnak neki. nem vagyok perverz, hogy ennek a szaralaknak a taposása hajtson. ez a HVG-nek szól. meg a népszabinak, meg a 168 órának, meg azoknak akik Washingtonban, Brüsselben, Londonban, New Yorkban feljelentgetnek és beárulnak. ők igy együtt egy rendszer. ezt a háború itt, itthon fog eldőlni. nanáá, hogy az mszp sara.


a holokausz meg lassan 70 éve volt, de a bűnösöket a mai napig keresik. van olyan méreg ami lassan hat. ráadásul (szerintem) ez nem is olyan, de ez az én véleményem, és sajnálom, hogy türelmetlen vagy, bár megértem. de ezt nem lehet felgyorsitani. sajnos.


Várinak ezt a Mancsban kéne megírnia, aminek a buliján GYF is ott ropta, és aki mellett kiállt a Mancs.


én nem vizionálok, egyszerüen problémákat akarok megoldani. pl. azt szeretném elérni, hogy magyar ajku és magyar állampolgárságú emberek külföldön ne dolgozzanak az ország érdekei ellen. mert ez kimeriti az árulás fogalmát, amiért nem mellesleg több helyen mai napig is kivégzés jár. pl. a demokrácia hazájában, Amerikában is. ha elkezdenénk ezeket az egyéneket összeszedni és "csak" börtönbe rakni, mit gondolsz, mint mondanának a haború szó használatára? hogy baromság és hogy vizió? kétlem. én ismerem őket.

Válaszok:
gross | 2012. május 2. 00:19

Ahhoz azért meglepő mértékű önbizalomra van szükség, hogy azt hihesse egy Mandiner-kommentelő, hogy meg tudja oldani azt a problémát, hogy magyar ajkú és magyar állampolgárságú emberek ne dolgozzanak az ország érdekei ellen.

De tetszik! :) Kishitűséggel nem lehet világot hódítani ugyebár.

Válaszok:
nagykata | 2012. május 2. 00:24

Ahhoz azért meglepő mértékű önbizalomra van szükség, hogy azt hihesse egy magyar ajku és magyar állampolgárságú ember, hogy árulással meg tudja oldani a saját, vagy a fajtája problémáit. De kishitűséggel nem lehet világot hódítani ugyebár. :-)

Válaszok:
gross | 2012. május 2. 00:32

Látom, az önbizalom megvan. Bevallom, én azt sem merném állítani, hogy tudom, mi is az "ország" érdeke. Sőt, ami az ország bizonyos állampolgári csoportjainak az érdeke, az nem feltétlenül az érdeke más csoportoknak. Bonyolult ügyek ezek. Azért is találták ki a demokráciát, hogy az ellentétes érdekek között lavírozva lehessen fenntartan a békét és legalább valami mininális bizalmat a kormányzat irán.


hol irtam én azt, hogy "ellenzéki politikus"??? én magyar ajku és magyar állampolgárságú emberekről beszélek. utoljára milyen ellenzéki amerikai politikus merte megának megengedni azt, amit a magyorországi baloldali ellenzéki politikusok rendszeresen megengednek maguknak?


nem mind1 hogy kinek a tőkéje! meg hogy tőke vagy tök-e, mert a kínaik tökét nagyon megszop6juk!!!!


én egy kicsit másképp látom ezt a helyzetet: Orbánék nem csak a gazdasági válságot örökölték meg, és nem csak az előző körmányok feáltal fel futtatott adosságot, de azt a helyzete is, ami Brüsszelben várta őket. ami valahol érthető is, mert velem is előfordult már, hogy a kovetkező beosztottamon vettem rovidebbre azt a pórázt, amit már az előzőn rövidebbre kellett volna vennem, de már nem lehetett. márpedig az EU-tól ez a kettős mérce elfogadhatatlan. amit pedig te "orbánék normálisan demokrata" viselkedésének nevezel, az nem más, mint azon elvárásod, hogy ne csináljanak semmit, ne nyúljanak semmihez, pláne ne merjék a baloldalt megpiszkálni és kilökdösni őket abból a pozicióból, amit annak köszönhetnek, hogy "békés" volt az átmenet most 22 éve. a status quo megörzése tényleg tetszett volan az, EU-nak, mert azok (is) jobban szeretik a seggnyalókat, még akkor is, ha azok hazudnak, látsd GyF, Veres János, stb. ez az ami átterjedt az imf-el való kapcsolatra. de hadd jósoljak meg neked valamit, kedves pikkpakk: 2014-ben a magyarországi baloldal azzal fog kapmpányolni, hogy majd ők jobban fognak érdeket képviselni Brüsszelben, Washingtonban, stb., mint Orbán. Nen azzal van a baj, amit orbán akar(t) - mondjak majd-, hanem azzal, ahogyan csinalja. fogadunk?


nézd, engem nem érdekel, hogy mit igért 2010-ben. de emlékeim szerint nem igért olyan sokatm mert nem kellett. én azt akartam, hogy nagyot nyerjünk, hogy el tudjuk seperni a balos bandát. ami pedig a gazpolt illeti, először fel akarta pörgetni a fogyasztást akár a deficit kárára. aki emiatt elitéli, az szerintem hülyeságeket beszél, mert melyik a politikus, amelyik a kormányzása elején benyomja a féket? erre mondta az EU, hogy nem. ez az a nem, ami inkább szólt Gyúrcsánynak. és igen, arra bazirozott, hogy a válságnak vége van. hát ez nem jött be, de emiatt nem tudom elitélni. melleslge manapság Soros is emiatt ostorozza a németeket, de gondolom erre nem figyeltél fel. 2014-ben pedig nem csak az a kérdés, hogy lesz-e összefogás, hanem az is, hogy mit fognak mondani? ha őszinték lesznek és azt fogják mondani, hogy ők sokkal jobb árulók lesznek, mint Orbán, akkor nem fognak nyerni. de igy is kérdéses, mert megoszthatók és a fidesz mindent elkövet hogy meg is ossza őket. és ez igy helyes. és ez is GyF ára.


A csavo az elejen ugyes volt, aztan valahol 2006 osze ota mintha valami deriliumos alomba kerult volna. Egyebkent en is leginkabb nem rajta csodalkozom, hanem a tamogatoin. Egyszeruen nem ertem, megis mit latnak benne, foleg a 2006 oszetol kezdodo kinkeserves vergodese ota.

Válaszok:
tevevanegypupu | 2012. május 2. 06:44

Ha jol emlekszem Gyurcsanyt tulajdonkeppen Toller talalta ki es eroszakolta be partelnoknek (persze nyilvan a Csalad anyagi segitsegevel). Amig Toller elt, addig nagyon jol ment az mszp-nek es Gyurcsanynak. Amikor a baleset erte utana mintha valami tokeletes valtozas allt volna be a csapatba: attol kezdve minden rosszul sikerult. Most emlekezve Tollerre, aki eroszakos, arrogans vadparasztnak tunt mindig, megis elgondolkodik az ember: lehet, hogy valojaban o volt Gyurcsany "intelligentsiaja" aki mindent mozgatott?

Válaszok:
Balt | 2012. május 2. 13:43
Balt | 2012. május 2. 13:45

"Mikor 2008-ban bejött" a válság ,akkor ezt az orbán és hívői valahogy nem vették figyelembe..."


Nagyon is figyelembe vették, sőt figyelmeztettek, de az volt rá a gunyoros komment gyugyó részéről, hogy Orbánék a válság apostolai és ide "nem gyűrűzik be". Ennyit az amnéziáról.

Válaszok:
drkovax | 2012. május 2. 08:49

Sőt, két héttel az IMF hitel felvétele előtt az MSZP beindította a felszálló hattyús "beindultunk" szpot kampányát, amit végül a nyilvánvaló közfelháborodás miatt hagytak csak abba ...


Szerintem nem lehetett volna elzavarni, csak egy "narancsos forradalommal", akkor pedig vér is folyhatott volna, sőt jó eséllyel le is verték volna a "forradalmat", GyF nem habozott volna végső esetben (éleslőszerrel) lövetni is, és a társadalom elég széles része bizony bőszen helyeselt volna neki, a "rendpártiságtól" és elvakult orbánfóbiától vezetve. Bizony, sokan helyeselték volna akár a tömeggyilkosságot is, ha ez az ára a zorbán megállításának... Ezek a maszop-szavazók akkor még élvezték a devizahitelüket és a 13. havi nyugdíjukat, az Il Ferro-matricás autójukat stb., szóval a nagy jólétet, legalábbis annak illúzióját, és még őszintén hitték, hogy az általuk képviselt "európéerség" (ott buliztak az EU-csatlakozáskor a téren) a mostantól örök jólét záloga, amit a hatalomvágyó, őrült zorbán fenyeget egyedül. Az a tábor, ami 2010-re tényleg erősen összezsugorodott (főleg 2008 után), akkor még kitette az ország politizáló részének majdnem a felét. Szóval polgárháborús viszonyok alakulhattak volna ki simán. A végén még a fideszes és maszopos szomszédok, rokonok egymás belét ontották volna ki.


Lehet benne valami, mindenesetre a pécsi panamákkal kalcsolatban Tollerről is feltárt egyet s mást a Célpont - igaz, a nevét kisípolták. (A szigetvári kórház számlájára épült horgászparadicsoma stb.)Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó