Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 1. 19:10

Ismét hallom önt, európai értelemben vett Albán Úr.

Hurrá! Igen! Ismét hallom önt, európai értelemben vett Albán Úr, amely nagyon kedvező esemény. Kaptam egy új táskarádiót a gyerektől ugyanis, a törött régi helyett, amin kiéltem a választásoki érzelmeimet. Azóta csak azzal az öreg nővel tudtam politikailag beszélgetni, aki a földszinten lak, képzelheti, drága, aranyos Albán Úr, szenvedtem az ön perzselő hiányától, mint a kötözött jószág.

Tessék? A magyar jobboldal elmúlt tíz éve? Mindjárt rátérek, előbb azonban. Ma van ugyanis május elseje, amely a munka ünnepélye. Én a munkát nagyon tisztelem, becsülöm, bár engem speciel fáraszt, ezért csak ritkán cselekszem. De ezen az ünnepies napon mégis csináltam egy hordozható táblázatot, amely politikai utalást tesz. Rajta van, hogy Amíg fosztogat az Orbán, ez az első sor, alatta meg az, hogy Imádkozik érte Semján. Érti, klasszikus arcélű Albán Úr? A végét kicsit meg kellett igazítanom, de így viszont költészeti tartalmat kapott, a rím révén. Ezzel fogok felvonulni. Persze csak itthon, mert félek a megtorlástól, de maga tudja, ki vagyok, drága Albán Úr, nevem, címem leadva, csak ne mondja meg nekik. Tíz év? Majd aztán, most még az jön, hogy ellenálló lettem. Bizony ám! Két kézzel szórom a homokot a Nemzeti Együttműködés Rendszerének könyörtelen fogaskerekei közé.

Példa? Máris mondok. Én nem hagyom cserben a Demszky Urat, minden áldott nap a négyes metróval utazom. Az a módszerem, hogy elengedek három szerelvényt, és csak a következőre szállok fel. Sokat kell várni, de a várás közben boldog vagyok, hogy megint elrontom az Orbán Viktor jókedvét. Ilyesmiket teszek. Van a híres jelszó, miszerint nem törnek át, úgy emlékszem, a Kivágóné Marikától származik, itt, a kerületben, na, hát ez a lényeg. Igaz persze, hogy amikor elcsüggedek, sokszor úgy érzem, hogy azért mégis eléggé áttörtek.

De félre csüggés, hiszen megint itt van ön, harmatgyöngyház Albán Úr! És van értesülésem is. Eljutott hozzám az önöknél sokszor emlegetett botrány, hogy a Schmitt Pál nem is vívott az olimpiai döntőben, tehát nem aranyérmes bajnok, hanem egy disznó. Ön a szokásos jóindulatának esett áldozatul, drága Albán Úr, a valóság ugyanis sokkal szörnyebb. Vívott, de a szovjet csapatban. Úgy van. Azt hitte, hogy ha felteszi a kerek dobozt a fejére, majd nem ismernek rá. De ez az öreg nő a földszinten most visszamenőleg rájött, hogy az egyik szovjet vívász, az bizony a Schmitt Pál volt. Végig szurkálta a magyarokat a párbajpisztolyával. És a szovjetektől kapta jutalmul azt a bolgár papírt, amit megírt magának. És mégis kikaptak, és akkor a Schmitt Pál visszasündörgött a magyar kapuhoz, amikor jött az éremhirdetés. Ez egy ilyen ember, kérem.

Tehát a magyar jobboldal elmúlt tíz éve. Nagyon egyszerű, máris sorolom: öt, nyolc, nyolc, nyolc, három, hat, öt, hat, kettő és egy. Íme. Hogyhogy mi ez? Ez a Videoton labdarúgó helyezései tíz év alatt. Ezen is lemérhető az Orbán Viktor szörnyűségének a fejlődése. De nem jó a tíz év, mert sokkal korábban is egy tróger volt, már a Nagy Imre Úr temetésén is. Először is, mi az, hogy beszélt? Egy temetésen. Sem rokon nem volt, sem kommunista, akkor miért beszélt? Kérem, nekem eszembe nem jutna, hogy a temetőben odaálljak, és megosztó beszédet műveljek valaki másnak a szertartásán. Az Orbán Viktor megtette. Akkor kellett volna lerángatni az emelvényről, és lecsukni, azon a jogcímen, hogy hamarosan tolvaj lesz és gazember. Nem itt tartanánk, hogy most azt kell néznünk, hogy a demokrácia még rángó zsigereitől iszamós kezével integet a több százezer pribékjének. Mi meg alig lézengünk páran. Erre is van módszerem egyébként. Az unokám itt hagyott egyszer egy macit. Bolyhos, és egy kis fotelben ül. Na, hát én ráadtam egy régi trikót, és manapság mindig elviszem tüntetni. Ha így oldalt, vállmagasságban fogom, messzebbről úgy látszik, mintha ketten lennénk valakivel, elég nagy feje van ugyanis, és ez nagyon hasznos a távolabbi fotók kedvéért. Elvileg több medvét is lehetne tartani, ami tovább növelné a látszatot, de az unokám csak egyet hagyott itt, meg néhány legószeletkét, amik nem jók erre a célra. Mindenkinek ajánlom ezt a megoldást, hamar tudnánk így nagyon sokan lenni.

Tessék? Tudom, a tíz év. De nincs is magyar jobboldal. Orbán Viktor van, és az ő diktatórius fokozatai. Tíz éve a koronát úsztatta, és amikor megszáradt, fel is próbálta. Ma már elvitette a Károlyi Mihály Úr szobrát a kertjébe, és reggelente célba köp az orrára. Ez utóbbit én kezdtem el terjeszteni, de nagyon megy, magának is javaslom, hogy mondja, bársonyos bőrű Albán Úr, akkor sokakhoz eljuthatna a rémisztő valóság. Már amíg mondhatja, ugyebár, mert úgyis megjelennek majd önöknél a nácias hóhértestőrök, és kirángatják maguk alól a frekvenciát. De addig is.

Ki kell tartaniuk, amíg leváltjuk az Orbán Viktort. Az ám, a leváltás. Az a helyzet, gondatlanságból elkövetett Albán Úr, hogy közeledni kell a rendesebb jobboldalhoz is. Hátha akad olyan a sok fasiszta között. Nemzeti választó és kormányoló állapodás kell, amelyben mindenki helyet kap, akár bal-, akár jobboldali. Tehát le kell ülniük a Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy és Dániel Péter Uraknak, és meg kell egyezniük az össznemzeties közös képviseletről. Pluszban pedig a baloldalnak egységet kell kovácsolnia hagyományos és természetes szövetségeseinkkel, a hitelminősítőkkel, a bankokkal és a nagy multiországi cégekkel. Máshogy nem fog menni, az orbáni zsarnokság miatt. Hiszen attól félek, hogy a következő választást is el fogják hallgatni, mint a legutóbbit. Hogy? De igen, elhallgatták! Pedig országos volt! Mindenhol voltak, hozzánk is jöttek, a Kubatov Uras lista alapján, hogy megszámolnak minket. A feleségem éppen vegetát sütött vacsorára, rögtön szóltam neki, hogy menjen ide-oda a lakásban, és én is folyamatosan mozogtam, ne legyen már könnyű dolguk a csirkefogóknak a számolással. És végig mindenre bediktáltam, hogy Gyurcsány Ferenc Úr, és hogy MSZP. Valami nagyon nagy fölénnyel győzhettünk, borvirágos Albán Úr, mert azóta sem hozták ki az eredményt. Hiába, ahol Orbán van, ott Orbán van.

Igen? A tíz év? Hagyjon már azzal a tíz évvel, Albán Úr, mert ráugrok megint a készülékre! Abból a tíz évből nyolcig mi voltunk a hatalmon! Hiába voltak ellenzékben, nem adták fel, nem vesztek össze, megszervezték magukat, lett mindenük, egyre többen voltak, és volt végig egy Orbán Viktoruk, aki éppen megfelelt a gaz lelküknek! És? És nekünk mink van? Itt állunk letolt gatyával, a háládatlan nép utálata közepette. A civilek? A Milla? Milyen Milla? Az egy csoki, ne deliráljon, különös Albán Úr. Ehh... Minket egyedül Gyurcsány Ferenc Úr menthet meg, már ha megbocsát az ő kurva országának, ami viszont korántsem biztos. Na, ez az a csüggedésem, tantrikus Albán Úr, amiről beszéltem, le is teszem, átmegyek a másik szobába felvonulni a táblával, hadd pukkadjon az Orbán.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36061


93 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Lájk!

Birom Csermely fanyar humorát....

Válaszok:
guerillajones | 2012. május 1. 19:24
Dr. Táskás Tóni | 2012. május 1. 21:58

Ez nagyon jó!!!


a 4-es metró az nagyon jó...

Válaszok:
Dr. Táskás Tóni | 2012. május 1. 21:59

Pontosan így voltam én is minden pénteken vártam mikor jelenik meg az írása, ez most nagyon jó, remélem megint jön hetente!!!!


Kár mocskolódni, orbán (és bandája) iránt kialakult európai (és növekvő hazai) ellenszenv csúfos bukást jelez.


Ez a Peti!Amikor kitalálta az SZDSZ-re,hogy fordított kisgazdák.Se Isten,se Haza,se Család.Hát nem jó?Förtelmes egy ember.


Na most jelzőkön fogunk vitatkozni?

Az egész csóka fanyar, de jó a humora, ha nem érted, így jártál....


Aki egy mondatban nem tudja elmondani a lényeget...az idézett sorok felesleges szócséplés és nem is szellemes.

Válaszok:
heep | 2012. május 1. 19:53

Félreértések elkerülése végett, én csípem a Csermelyt és ebben a cikkben is sok jó rész van. Emellett a drágajóbolgárúr nem éppen a szívem csücske. De biztos, hogy az újságíróknak egymás ekézése a feladatuk? Nem az ország, világ dolgainak folyásával kellene foglalkozniuk? Nekem is volt már szakmai vitám kollégámmal, de ettől még nem kezdtük el egymás alázását, főleg nem nagy nyilvánosság előtt.

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2012. május 1. 20:01

"Aki egy mondatban nem tudja elmondani a lényeget"

Azért léteznek a világban, nem is kis számban, olyan dolgok amiknek a lényege nem írható le egy mondatban.

Válaszok:
kulakman | 2012. május 1. 19:57

Ó, hát remek dolog olyant minősíteni amit nem ismersz....


Senki sem akadályoz abban, hogy inkább sasjózsit vagy farkasházyt élvezd unott perceidben.


Olvastál-e már pl Jókait ha igen akkor menthetetlen vagy , ha nem akkor meg hulye, mert hát amit Jókai megír 5-600 oldalon azt is el lehet mondani egy-két mondatban ,de hát mecsoda különbség!!!!!!!!!!!


Valaki nagyon begombázott...


Csermely a "Tiranai lepel" sorozatban sosem (főleg) Albán urat ekézte: inkább remek paródiákban világította meg a primitív kádárista-posztkomcsi betelefonálók lelkivilágát.

Ez a darab többévi szünet után született, nyilván arra a felkérésre, hogy valamit írjanak a mandíner-blogra az ismert jobberek a "Mi a jobb?" körkérdésre.
Bár Csermely azóta kicsit kiesett a régi tiranai-sorozatból, s így bár döcögősebben, de jól oldotta meg a kérdést: hosszas ideológiai magyarázat helyett viccre vette a figurát.


Olvasd tovább, mafla, mielőtt átrohansz a sas-kabaréba.


Jól van, okoska, megint előbb írtál, mint gondolkoztál.
Na nem baj, megszoktam.


Felőlem, nyugodtan élj ebben a hitben.


Néha sajnállak, szar lehet neked mostanában, hogy annyira visszasírod a posztkomcsi-ávéhás-liberálbolsevik maffia valóságát.


Néha nagyon fárasztó tud lenni a butaságod. Látom megártott Neked ez a korai kánikula.


Hát, humorérzékedet ismervén nem csodálkoznék nagyon.
Több szmájli kellene, hogy biztosan átjöjjön.


azért kell újabb hiteleket felvenni és a focira milliárdokat költeni...

Válaszok:
Dr. Táskás Tóni | 2012. május 1. 22:11

Ez is rendkívül humoros megnyilvánulás volt.


Igazából a legnagyobb gond ezzel az írással szerintem az, hogy "A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi dilemmáit elemző Mi a jobb?" c. sorozatban jelent meg. Mert a témáról nagyjából annyit ír, hogy a jobboldal azért sikeres, mert "nem adták fel, nem vesztek össze, megszervezték magukat, lett mindenük, egyre többen voltak, és volt végig egy Orbán Viktoruk".
Egyébként önmagában (ill. a korábbi sorozat folytatásaként) nem fölösleges és elhibázott az ilyen groteszk, egy teljesen létező embertípuson keresztül írja el ezt az egyre inkább elbaszódott társadalmat. Ma pl. ezt olvastam a Hírszerzőn egy (vélhetőleg) épelméjű embertől, aki (vélhetőleg) komolyan is gondolta, amit leírt:
"Ez a hihetetlenül félművelt orbán, akinek olyan 57 oldalas "doktori diplomamunkája" volt, amiből harmincvalahány oldalon 3-as sortávolsággal értekezett a lengyel Szolidaritás mozgalomról, a maradék meg címjegyzék volt, na ez az ember tényleg olyan nagyformátumú, hogy őt másolják az olaszok is meg az USA is:)))))))))))))))"


Egy újabb bizonyítéka kimagasló intelligenciádnak. Gondolom ebbe választékos, lényeglátó válaszodba is besegített valaki. Egyedül nem lehetsz ennyire sötét.


Leet. Ezt nem tudom. Eddig még nem nagyon néztem, hallgattam ilyen betelefonálós műsort. Sem a Bolgár, sem a Csintalan nem vonzott annyira, hogy megnézzem/meghallgassam a műsoraikat.

Válaszok:
heep | 2012. május 1. 21:01
StG | 2012. május 1. 21:02

Banánt ne adjak?


Mostmár inkább a kommenteket érdemes olvasni. Ez főleg akkor igazán vicces (monjuk a Facebookon), ha olyat mer írni az adott portál, ami nem egyezik a követői többségének világnézetével. Pl. amikor a Véleményvezér vagy a Hírszerző Gyurcsány-kritikus írásra ragadtatja magát. Na ekkor elszabadul a tolerancia... :)

Válaszok:
heep | 2012. május 1. 21:12
Dr. Táskás Tóni | 2012. május 1. 22:14

A banánt értem. A zsiráffal nem tudom mire célzol.


A kommentekkel az a bajom, hogy ma már a legtöbb portálon moderálás van. Ezért a portál tulajdonosának/szerkesztőjének világnézetétől függ, hogy milyen irányú vélemények jelenhetnek meg egyáltalán a site-on. Ezért járok csak ide a mandira kommentelni, mert itt (egyenlőre) még bátran anyázhatod/dicsérheted bármelyik politikai oldalt. Sőt még (a hét fő bűn egyszerre) akár politikai oldaltól független véleményt is írhatsz. Persze ennek a szabadságnak meg az az ára, hogy teljesen idióták is ideszoktak. Főleg mióta a HV-ról kiszorultak.

Válaszok:
Autofocus | 2012. május 1. 22:04
StG | 2012. május 1. 22:24

Értem. Én ezt nem olvastam. De a négy centi/hónap nekem barokkos túlzásnak tűnik.


Ja, valami ilyesmi. Valamit kurvára kompenzál a Topo.


Az nagyon, mert azt a focista vétózta meg, osztjónapot.


Az nem véletlen, hogy ezeknek a Fábry a jó humorista.


Ezt bírom én is a Mandiban. Keresztény, nemzeti, szabadelvű. Cum Deo Pro Patria et Libertate. A leírt szónak, gondolatnak csak a lelkiismeret a rendőre.


Annyira elfáradt Orbán a fülkeforradalomban. Hobbizás neki is jár. Ha közpénzen, hát közpénzen. A "barátait és rokonait is abból támogatja,majd pont magán kezdi a spórolást.


"ha olyat mer írni az adott portál, ami nem egyezik a követői többségének világnézetével. Pl. amikor a Véleményvezér vagy a Hírszerző Gyurcsány-kritikus írásra ragadtatja magát. Na ekkor elszabadul a tolerancia... :)"
Jól figyeld meg, bizony, mert nálatok az "egyetértésből" nem lehet kizökkenni és kilépni.. Mit szólna a párt, mit szólna a vezető?

Válaszok:
StG | 2012. május 1. 22:21

Néhány napja egy jobbos jöttel ezzel a "nálatok" típusú érveléssel (akkor persze ballib voltam). Akkor őt küldtem el az anyja picsájába, most téged. Amúgy ha megpróbálkozol az értő szövegolvasással, akkor fogod érteni, hogy ezek a ballib droidok éppen úgy nem képesek árnyaltan látni a világot. Ha valaki szidja Ferencet, rögtön ellenséggé válik.

Válaszok:
Dr. Táskás Tóni | 2012. május 1. 23:05

Ez így van. Mondjuk én azt szerettem volna mondani, hogy ezekhez a rádióba telefonáló rajongókhoz teljesen hasonló kommentelőkkel lehet találkozni a neten.


Tetszik ez a gyurcsány-orbán dichotómia. Így tovább srácok, van még lejjebb!


Igazad van, hülye válasz volt. Viszont az utolsó mondatod így is helyes. Ha valaki szidja Orbánt, rögtön ellenséggé válik. Sőt, ha valaki szidja Orbánt rögtön hazaárulóvá válik.

Válaszok:
StG | 2012. május 2. 10:15

Azt hallom tegnap valamelyik csatornán - hogy melyiken, az mindegy - hogy a Mandiner "jobboldali véleményformáló orgánum".

Akkor nekem most nem lesz bajom vajon abból, ha ilyen hozzászólások után - amelyek ezek szerint "jobboldali véleményformálók" - azt az elborult véleményemet merem klaviatúrába pötyögni, hogy nekem tetszett Csermely szatírája.

Nem okvetlenül ragaszkodom a véleményemhez, de számomra kínos, hogy akkor ezek szerint Csermely egy baloldali zsurnaliszta; sőt: ez az Albán úr - akit természetesen nem ismerek és nem ismerek fel (természetesen), mármint, hogy ki lehet a mintája - ő a jobboldali, akit valamiért meg kell védeni.

Tehát akkor most a két láb a jó, vagy a négy láb? Valaki döntse már el. Addig is elrakom a május 1-re készített táblámat, amin az van, hogy "Ki a reakció erőivel a koalícióból!" és hogy "Az ÁVH a munkásosztály ökle", meg hogy: "Kislány ne higgy a klerikális reakciónak!"; hátha még jó lesz valamikor, valamire.


"Viszont az utolsó mondatod így is helyes"

Ez így van. AZ egyik dolog, ami ellen "keresztes hadjáratot" folytatok, az az oldalfüggetlenül megjelenő szemellenzős, demagóg idiotizmus.
Az más kérdés, hogy ebben a versenyszámban a kormányoldal igen erős versenyzőket (pl. Szíjjártó, Selmeczi) és igen erős tételmondatokat (pl. "Ez nem államosítás, mert konzervatív kormány ilyet nem csinál". "Tollforgató terroristák") indít.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó