Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 30. 09:48

Azért kell távoznia, mert a demokratikus politikai ambícióval összeegyeztethetetlen erkölcsi vétket követett el.

„Teljesen mindegy, hogy egyetemi doktori címről vagy szakdolgozatról van-e szó. Ahogy Schmitt Pál plágiumügye kapcsán sem az volt a kérdés, hogy kell-e, hogy a köztársasági elnöknek doktori címe legyen (nem kell), Gyurcsány ügye kapcsán sem az a kérdés, hogy a volt kormányfő értelmi képességei alapján alkalmas-e elfogadható szakdolgozat készítésére (alkalmas). Még csak nem is az a kérdés, hogy Gyurcsány esete gyakori volt-e a nyolcvanas évek gyakorlatában. A kérdés az, hogy az ilyen erkölcsi folt összeegyeztethető-e azzal az ambícióval, hogy valaki a demokratikus Magyarországon vezető politikai szerepet töltsön be.

Gyurcsányra nézve az eset különösen pusztító. Nem minden vezető politikus állít erkölcsi kérdéseket politikája középpontjába, és még kevesebben akarnak szellemi teljesítményükkel magasodni vetélytársaik fölé. Gyurcsány azonban mindkét ambíciót magáévá tette. A morális és intellektuális igényesség főszerepet kap politikai önképében: abban, ahogy látni szeretné magát és ahogy szeretné, ha a közvélemény látná őt. A közvélemény elsöprő többsége eddig sem így látta, de a szakdolgozat-ügy árnyékában esélye sem marad az erkölcsi rehabilitációra. Ha Gyurcsány nem tudja napokon belül kimerítően megcáfolni a most felmerült gyanút, akkor távoznia kell a demokratikus politikából.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36022

Beérkezett trackbackek41 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"Azért kell távoznia, mert a demokratikus politikai ambícióval összeegyeztethetetlen erkölcsi vétket követett el."

Viszont a Demokratikus Koalíció erkölcsi értékrendjébe belepasszol.


Természetesen nem fog visszavonulni, a végsőkig fog küzdeni. Arcát már régen elvesztette, csak nem veszi észre, mert még mindig vannak ( hasonló erkölcsiségű) támogatói, és mert "a legjobb védekezés a támadás" alapon akarja negligálni a vele szemben felhozott- akár jogi - vádakat. Ez az ember nem bír morális érzékkel, mégis mindig moralizál. Betegségének fő tünete ez.


"Ha Gyurcsány nem tudja napokon belül kimerítően megcáfolni a most felmerült gyanút, akkor távoznia kell a demokratikus politikából"

Azért elgondolkodtató, hogy egyeseknél nem a hazugságkampány, az őszödi bukta, a rendőrterror vagy az ország erkölcsi és gazdasági megnyomorítása veri a biztosítékot, hanem egy lassan harminc éves plágium ügy..


Apróné kedvenc kokainista, táncművész veje ennél nagyobb "bukkanókon" is túltette magát, van az a gumi gerinc, no meg az a shékel számla...


Üdv Ak76!
13. Semmire sem jó, legfeljebb pénzbehajtóként használt rendőrség.

14. Semmirekellő, szervilis sajtómunkások.

15. Többségében érdemtelenül felkapaszkodott, semmihez sem értő gazdasági és kulturális "elit".

Kurva nagy a baj, és nem látszik a fény az alagút végén.


valóban, jó megcáfoltad! sok tényekkel és adatokkal alátámasztva!! :D


igaz amit írtál! tudod az a baj, hogy akiknek csurran-cseppen ebből (nem csak felsőbb szinteken) azok körmeszakadtával fogják ezt a rendszert védeni...


Nem fog távozni, sokkal vastagabb a bőr a képén annál, mint ahogyan a szerző el tudja képzelni.


Csak van egy óriási különbség: Gyurcsány nem KE, mégcsak nem is miniszter, hanem csak egy 2%-os kis párt alapítója, aki a fenét sem érdekli. Ráadásul nem is doktorált.
Ez az egész műbalhé főleg az MSzP malmára hajtja a vizet, aki örülne a konkurrencia bukásának. Másodsorban a Fidesznek is jól jön, mert amíg az emberek erről beszélnek, addig nem foglalkoznak az adóemelésekkel, és az egyre csökkenő életszinvonallal.


Ez a lényeg, hogy csak volt, mostmár a kutyát sem érdekli, kivéve egyes rajongóit.


Nos, ez egy korrekt írás. Egyetértek.


Autópályák és völgyhidak. Meg alagutak, lösz-dombocskákba. A nemzetközi átlagnál háromszor magasabb áron! Jól "lenyúlható" projektek.


S a történetnek még nincs vége, mert az mszmp politikai "főiskoláján" és egyéb politikai melegedőkben szerzett összes diplomának és titulusnak utána lehet nézni.

Ez viszont lényeges amit írsz, mert a Böszme az "előre menekülök" taktikát választotta, de akik szorgalmasak találnak még a böszme és tettestársai körül bőven " vajat".
Tanuság , ne menjen a napra az akinek vaj van a fején.
A Böszme az ATV-ben, izgalomtól elcsukló hangon , követelte hogy a köztársasági elnök mondjon le , mert az erkölcs, meg bla..bla.
Már senki nem mossa le Gyurcsányról, hogy plágiumot követett el.
Kerül még elő más is , az ügy kapcsán. Ugyhogy jól tenné Gyurcsány ha most inkább kussolna.

Ne kerülgessük a kását, a pártállamban pártfunkcióban lévő elvtársaknak nem kellett megdolgozni a diplomájukért.
Megkapták ingyé. Vagy megírta nekik egy néger. :-)
Egy dipolma sem állja meg a vizsgálatot, akik a Szoci érában politikusok voltak.
Rajta - elvtársak.
Nem értitek hogy miért lett a kétharmad? Miattatok! Ti hoztátok össze. Köszönjük.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó