Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 30. 09:48

Azért kell távoznia, mert a demokratikus politikai ambícióval összeegyeztethetetlen erkölcsi vétket követett el.

„Teljesen mindegy, hogy egyetemi doktori címről vagy szakdolgozatról van-e szó. Ahogy Schmitt Pál plágiumügye kapcsán sem az volt a kérdés, hogy kell-e, hogy a köztársasági elnöknek doktori címe legyen (nem kell), Gyurcsány ügye kapcsán sem az a kérdés, hogy a volt kormányfő értelmi képességei alapján alkalmas-e elfogadható szakdolgozat készítésére (alkalmas). Még csak nem is az a kérdés, hogy Gyurcsány esete gyakori volt-e a nyolcvanas évek gyakorlatában. A kérdés az, hogy az ilyen erkölcsi folt összeegyeztethető-e azzal az ambícióval, hogy valaki a demokratikus Magyarországon vezető politikai szerepet töltsön be.

Gyurcsányra nézve az eset különösen pusztító. Nem minden vezető politikus állít erkölcsi kérdéseket politikája középpontjába, és még kevesebben akarnak szellemi teljesítményükkel magasodni vetélytársaik fölé. Gyurcsány azonban mindkét ambíciót magáévá tette. A morális és intellektuális igényesség főszerepet kap politikai önképében: abban, ahogy látni szeretné magát és ahogy szeretné, ha a közvélemény látná őt. A közvélemény elsöprő többsége eddig sem így látta, de a szakdolgozat-ügy árnyékában esélye sem marad az erkölcsi rehabilitációra. Ha Gyurcsány nem tudja napokon belül kimerítően megcáfolni a most felmerült gyanút, akkor távoznia kell a demokratikus politikából.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/36022

Beérkezett trackbackekÖsszesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Természetesen nem fog visszavonulni, a végsőkig fog küzdeni. Arcát már régen elvesztette, csak nem veszi észre, mert még mindig vannak ( hasonló erkölcsiségű) támogatói, és mert "a legjobb védekezés a támadás" alapon akarja negligálni a vele szemben felhozott- akár jogi - vádakat. Ez az ember nem bír morális érzékkel, mégis mindig moralizál. Betegségének fő tünete ez.


Nem fog távozni, sokkal vastagabb a bőr a képén annál, mint ahogyan a szerző el tudja képzelni.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó