Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 28. 12:17

Négy évvel Gyurcsány Ferenc előtt majdani sógora, Rozs Szabolcs a volt miniszterelnökével megegyező címen adott le szakdolgozatot a pécsi tanárképző főiskolán.

A Demokratikus Koalíció elnöke a HírTv riporterének adott első nyilatkozatában még azt állította, fogalma sem volt arról, hogy valaki hasonló tárgyban írt diplomamunkát, később aztán mégis elismerte, hogy  felhasználta  volt sógora szakdolgozatát saját munkája elkészítéséhez. Mint kiderült, Gyurcsány Ferenc mindezt Rozs Szabolcs tudomása nélkül tette.

 

Helyreigazítás

Valótlanul híreszteltük, hogy „A Demokratikus Koalíció elnöke a HírTv riporterének adott első nyilatkozatában még azt állította, fogalma sem volt arról, hogy valaki hasonló tárgyban írt diplomamunkát, később aztán mégis elismerte, hogy  felhasználta  volt sógora szakdolgozatát saját munkája elkészítéséhez. Mint kiderült, Gyurcsány Ferenc mindezt Rozs Szabolcs tudomása nélkül tette.”

Ezzel szemben a valóság az, hogy Gyurcsány Ferenc nem állította, hogy rokona szakdolgozatát felhasználta saját szakdolgozata elkészítéséhez, csupán azt, hogy a szakdolgozatot felhasználhatta.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35984


195 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Tanár Úr!
Taníts!

Hánynom kell tőled ,mint mindíg!!

Válaszok:
sajben zoltán | 2012. április 28. 19:59

Sok a véletlen esemény Gyurcsány történetében:

1. 1980-ban a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem tanárképző karán valaki földrajz szakon diplomamunkát adott le „A Balaton-felvidék szőlészete és borászata” címmel.

2. 1984-ben ugyanebben az intézményben másvalaki földrajz szakon diplomamunkát adott le véletlenül ugyanezen címmel: „A Balaton-felvidék szőlészete és borászata.”

3. Az 1984-ben ugyanebben az intézményben elkészült diplomamunkák mind egyetlen kivétellel mind megtalálhatók. A kivétel „A Balaton-felvidék szőlészete és borászata.” című, amelyik eltűnt, mint szürke szamár a ködben.

4. Véletlenül ezen diplomamunka szerzője Gyurcsány Ferenc, aki véletlenül saját példányát sem találja, pedig tűvé tett érte mindent. Véletlenül nemcsak az intézmény archívumából, hanem a háztájiból is eltűnt.

A valószínűség számítás elméletéből tudható, hogy egyidejűleg bekövetkező események valószínűségei összeszorzódnak.

Annak a valószínűsége, hogy az intézmény archivumából diplomamunka tűnjön el kicsi,

és annak a valószínűsége is kicsi, hogy ez éppen Gyurcsányé legyen szintén kicsi.

Annak a valószínűsége, hogy Gyurcsány háztartásából eltűnjön egy ilyen fontos relikvia, ici-pici.

Tehát több kis valószínűségű esemény egyidejű bekövetkezésének valószínűsége nagyon kis szám lesz. Lehet mondani, hogy a bekövetkezés nagyon valószínűtlen.

5. Véletlenül azonban nem tűnt el az 1980-as „A Balaton-felvidék szőlészete és borászata” diplomamunka, amit nem Gyurcsány készített, hanem valaki más.

6. Véletlenül ez a valaki más akkoriban Gyurcsány sógora volt.

Milyen kár, hogy Gyurcsány diplomamunkája szőrén-szálán eltűnt.

Most kiváló oknyomozó újságírók, betűről-betűre összevethetnék a két azonos című diplomamunkát és megnyugtathatnák a közvéleményt, hogy Gyurcsány nem plagizált.

Így a kétely szikráját is eltüntethetnék (ha akarnák).

Schmitt Pál államfő plágiumbotrányának alakulása során a volt miniszterelnök Facebook-oldalán többször is erkölcsileg elítélte a doktori értekezés másolását, erkölcsi magaslatokra emelkedett.

Ezért különösen fontos lenne, hogy a közvélemény formáló értelmiség megerősítse a hitet és fényezze Gyutcsány jóhírét diplomamunkája eredetét illetően.

Országunk kevés demokratikusnak mondott pártjainak leginkább demokratikus pártjában, a Demokratikus Koalícióban bizonyára vannak olyan tollforgatók, akik ebben a nem könnyű helyzetben is megpróbálják fényezni Gyurcsány nimbuszát.

Legesélyesebbnek tartom erre a feladatra Debreczeni és Gréczy elvtársakat, akik Gyurcsány jobb és bal kezeként funkcionálnak a nagyon demokratikus koalícióban...

Válaszok:
Burmann | 2012. április 28. 14:03
gyaloghartur | 2012. április 28. 22:03
Kovács Jenő | 2012. április 29. 09:25

Haha hogy magyarázkodik!!!

Most kurvára lebuktál, feri!! Ugyanazt a címet adtad, ami teljesen törvénytelen!!!

A hírtv nagyon jól kiderítette a frankót!!!

Gyurcsánynak visszamenőlegesen le kell mondania a miniszterelnöki tisztségről!

Húbazmeg, már kezdtem elkeseredni a sok új adótól, de aztán szerencsére ez a hír visszaterelt a jól megszokott akolmelegbe.

Hajrá Viktor! 2014-ben is rád szavazunk, különben visszajönnek EZEK!!!

Válaszok:
Panzergeneral | 2012. április 28. 15:38

Én egyébként még most sem értem, minek kellett Pali bának lemondania, amikor Kerényi művész úr és Bencsik főszerkesztő úr olyan frankón bebizonyították, hogy Pali bácsi _NEM_ plagizált, ugyanakkor rámutattak tévedhetetlen logikával, hogy gyurcsány a hibás!!!

Kéne egy új Békemenet a gyurcsány ellen. Már csak ő tartja egybe a tábort!

Menjünk tüntetni gyurcsány ellen!
Itt az Idő!


"Kinek áll ez érdekében?"

Haha, na kinek áll érdekében hogy eltűnjön a sógor és a saját szakdolgozata..? Annak aki tudja hogy a kettő ugyanaz..!


Az a fej 19:16-nál amit kihoz magából a kérdésre hogy tudja e miből írt a sógora szakdolgozatot..
Na ott futott át agyán hogy megint lebukott..)
Onnantól érdekes módon már nem is játssza tovább a csont hülyét..


5. Véletlenül azonban nem tűnt el az 1980-as „A Balaton-felvidék szőlészete és borászata” diplomamunka, amit nem Gyurcsány készített, hanem valaki más.

----- DE! az sincs meg az egyetemen, videón 9.40-től. A dolgozat, amit bemutatnak az Rozs Szabolcs saját példánya. Az most is megvan, ahogyan 1980-84 között is megvolt.

Válaszok:
Burmann | 2012. április 28. 14:24

Milyen igazam volt, hogy remek film (tragikomédia) kerekedhetne a "több-felvonános" magyar promi-plagikból... Véleményem szerint Gyurcsányból se lehet ezekután államelnök...

Válaszok:
drkovax | 2012. április 28. 15:05
Panzergeneral | 2012. április 28. 15:42

Gyurcsánynak már paralell az SP-cirkusszal, kellett volna színt vallani, az ugy karakán lett volna. Igy már ö is csak egy szánalmas figura.

Válaszok:
Burmann | 2012. április 28. 14:30

--- Kieg. és éppen ez a lényeg: Egyelőre úgy tűnik, hogy a JPTE tanári karáról mindössze 2 dolgozat tűnt el 30-40 év alatt, mindkettőnek az a címe, hogy a "Balatonfelvidék borászata", az egyik 1980-ban, a másik 1984-ben íródott, egyiket egy biológia technika, másikat egy biológia-földrajz szakos írta, egyiket a "biológia", másik a "földrajz" tanszéken őrizték. Merthogy a Gyurcsányé eltűnt, az magyarázható lenne azzal, hogy valakinek megtetszett a miniszterelnöki szuvenír, na de a másik eltűnésére, amelynek az előzővel való kapcsolatáról csak kevesen tudhattak, csak kevés, nem-nulla valószínűségű magyarázat adható.

Válaszok:
Narancsliget | 2012. április 28. 14:44

Színt vallott - ha lehet ezt úgy nevezni - az erény bajnokaként ostorozta Schmittet (és a jobboldalt). - http://mno.hu/belfold/plagium-.. (alul keretesben)
Tőle egyébként már az is erkölcsi szupernóvarobbanás lett volna, ha kussol.

Válaszok:
duzur | 2012. április 28. 14:45

Pont én is ezt akartam írni.

Tuti hogy valami susmus van a dologban. De hát ezt már megszokhattuk a ballibáktól.

Ez nagyon gyanús úgy. gyurcsánynak le kell mondania. Azért, amit tett az országgal. Azért, mert nincs meg a szakdolgozata. És azért, mert 2006-ban méltatlan stílussal zavarba hozta a miniszterelnök urat a nyilvános tévévitában. szegény Viktor, azóta se mer kiállni senkivel, csak a mikrofonállványokkal. Érthető. gyurcsány, a maga démoni romlottságával ennyire maradandó károsodást okozott benne.

Hihetetlen, mennyire gonosz ember. Ha most vitatkoznának, tán még most is beégetné szegény Viktort a ravaszdi dumájával.

Orbán Viktor egy tiszta tekintetű, romlatlan magyar ember, az egyszerű nép fia, nincs hozzászokva ehhez a libsi szófacsaráshoz.

Ezért volt kénytelen szerződtetni Birnbaum és Finkelstein urakat is. Hogy a gonoszt a saját térfelén gyűrje le!!!

A NER gyorsnaszádja most, Pali bá távozásával egy nagy csapást szenvedett, de szerencsére sikerült megfelelő pótlást találni, akitől a libsik már előre ajvékolnak, mert tuják, hogy Áder, hős hazafi módjára, csakazértis aláír mindent, és ezt a libsik képtelenek elviselni.

Válaszok:
drkovax | 2012. április 28. 15:08

Sajnos egyik oldal se brillíroz az erkölcs terén. Ami nem jelenti azt, hogy nincsenek nagyszerü keresztény idealisták és szocialista elkötelezettségüek ugyanugy, csak sajnos a hatalom árt a karakternek...

Válaszok:
Burmann | 2012. április 28. 14:58
Panzergeneral | 2012. április 28. 15:44

Megtévesztésül arról beszélnek, hogy bezzeg a Szilinél is az volt a probléma hogy pártpolitikus, meg mittudomén milyen fasságokkal jönnek elő.

Teljesen szem elől tévesztik, hogy Áder egy okos, művelt, több nyelven beszélő (angol, magyar), tájékozott politikus, valamint hogy a a 2010-es fülkeforradalommal az emberek tulajdonképpen egy társadalmi szerződést kötöttek, a Fidesz-KDNP frakciószövetséggel, amelyben felhatalmazták őket, hogy a úri finnyásságok helyett keményen csapjanak oda a libsibibsiknek, és rakják rendbe végre ezt a szegény kicsi országot.

Ez most nem a beszéd, meg a finomkodás ideje.

Kurvasok pénzre van szükségünk az IMF-től, aki mindig is a barátunk volt.

ehhez kiigazítások kellenek. Ezért kérjük a magyar állampolgárokat, hogy támogassanak minket sárgacsekkenként pár forintocskával, meg sem érzitek, nem is lehet észrevenni, olyan kicsike összeg, jajj hagyjuk már, szabadságharc van, fogjátok már fel bazmeg!!!

Úgyhogy mindenki fogja be apofáját, mert nem lehet egyszerre pofázni is, meg dolgozni!

Kurva sok az a negyedéves kamat!

Ki a faszom fogja visszafizetni, ha folyamatosan csak a pofátok jár?

Nem a fizetés kicsi, hanem a pofátok nagy!

Úgyhogy nyomás vissza dolgozni, amíg még finoman mondom!

Nem igaz bazmeg, hogy képtelenek vagytok ezt megérteni.

Válaszok:
Panzergeneral | 2012. április 28. 15:45

Hát még a hatalom elvesztése ....

Válaszok:
duzur | 2012. április 28. 15:20

Sőt, képviselő sem maradhatna. Csak fél, mert akkor megszűnik a mentelmi joga is ... És akkor váratlanul fel lehet neki tenni a HírTV-seknél összetettebb beugratós kérdéseket is, pwedig lám ezek is meghaladták a képességeit ...

Válaszok:
duzur | 2012. április 28. 15:18

Mész te a fenébe Schulz ...

Válaszok:
Narancsliget | 2012. április 28. 15:43

NADE MOST tÓTAVÉÉÉÉ hol van?


Lehet, hogy egy képviselö se maradna a parlamentben, ha komolyan megmérettetnék valahányat...

Válaszok:
drkovax | 2012. április 28. 15:29
pipafa | 2012. április 28. 18:09

Ez is csak Fletót szeretnéd mosdatni.

Az, hogy sokakról el lehetne hinni, ha LENNÉNEK rá utaló tények, nem jelenti azt, hogy az ugyanaz lenne, mint ahol VANNAK.


Tisztelt ember! Amikor én fogtam neki megirni államvizsgadolgozatomat, mind én, mind a tanárom kinosan átvizsgáltuk (több évre visszamenőlegesen), hogy ilyen témában és az általam választott témában, illetve hasonló cimmel készült-e ilyesmi. Igaz, engem nem Gyurcsányinak hivtak.


Igy igaz, azzal a helyesbitéssel, hogy az egész posztbolsi maszopra ki kell terjeszteni a vizsgálatot. Kiváncsi vagyok, hogy Sipánka anyó miről irt szakdolgozatot.


Asszonyom, nem hinném, hogy mosni kellene a szart!


Gondold el, hogy a gyerekei mit érezhetnek? Lehet, hogy pont úgy nyílakoznak mint Ő az apjáról igaz az nem rá, hanem az apját mentette fel inkább, mivel fiacskája azt vetette a szemére, hogy még 56 is forradalomnak nevezte.

Az eszébe se jutott, hogy azért lett deklaszált elem, mert már az 50-es években szálka volt az akkori rendszer szemében, akiknek Ő csicskásává vált és a mai napig az anyospajtás révén.


neked meg mi bajod van?

ki az a schulz?


aha, szóval érkezik a szocialista erkölcs: maszatolunk


Féleszű.úgy látom,h félre hajthatod a Pinocchio orrod,mert SZOPNI FOGSZ, MÉGHOZZÁ BŐ NYÁLLAL,ÍGY SZERETIK A GURMANOK!!!!


Ébredjen fel "hm"! Rozsnak megvan a dolgozata.


Baj van az etalonnal Duzur. Ha erről az erkölcsi magaslaton trónoló, baloldali „értékrendű” Gyurcányiról (sokadszorra is) kiderűl, hogy közönséges szemfényvesztő, ki méltó arra, hogy képviselő legyen a magyar parlamentben ?
Igaz, kételyekkel küzdő Duzur ?


Kispajtások!
Nem a vádlottnak kell bizonyítani a vád igazát, hanem a vádlónak!... :-)
Hogy volt szakdolgozat, az tény. Hogy eltűnt, az is... Keresse az, aki kíváncsi rá!... :-)


Szerintem is igaz amit a dk szóvivő mondott.
Gyurcsány a legbecsületesebb ember közöttük, képzeljétek el akkor milyen becsületes a TÖBBI?

Remélem, hogy lesz olyan úriember, mint a köztársasági elnök és lemond.

No de, én mindig is hazug, bitang, senkinek tartottam, eddig is tudtuk, hogy lopós is, vagy elfelejtettétek?

Az egész vállalkozása lopásból van.

Nem felejtem el neki soha amikor lövetett a szemét.
Csak ésszel nem tudom fölfögni, hogy akad ember, aki ez mellett kiáll. No ök is az emberek ajjához tartozik.

Megvetem, családostul az egész apró bandát.

Emlékezzetek, amikor a fia érettségizett, nagy felháboródást váltott ki az osztálytársaiban, hogy a gyerekét a tanárok kivitték az irodába és ott írta meg az érettségit.

Az még jobban felháborított, hogy mindez a redszerváltozás után 15 évvel előfordulhatott.

No ennyit a változásról!!!!!!!!

Válaszok:
Justicia | 2012. április 29. 14:41

takarodj fecoka!!!!!!!!!!!!!!hazug hazug ember vagy!!!!!!!!!!!!!nem vagy mélto a magyar álampolgárságra!!!!!!!!!


Az az igazság, hogy én azt sem hiszem el, hogy vette a fáradságot és lemásolta a sógor dolgozatát.
Szerintem neki nem volt szüksége rá, mert jó pártember volt, oda adták neki a diplomát, mert örült az egyetem, hogy ilyen szívességet adhat.
Nehogymár, még bajoljon is a másolással!!!!!!!

Vajon mi van a Kéri-vel, aki rendszeresen osztja az észt az ATV-ben, pedig neki is kevés van.

No erről meg a többiről is kellene beszélni: TGM stb.

Ezek nem csak a vagyont, hanem a tudást is mástól lopták.

Volt itt rendszerváltás???????????


Az bizonyos, hogy az ország - benne, sőt, elsősorban a beloldal is - hosszú távon sokat nyerne azzal, ha a hazug, gazdaságpolitikát saját pártpolitikai érdeke szolgálatába állító, terroristaveszélyező, ripacskodó Gyurcsány eltűnne a közéletből. Én minden ügyet üdvözlök, amely ebbe az irányba visz.


Cserélj be hármat egy PhD-ra és nyertél!!!

De azért ne nagyon bízzad el magadat, mert vannak itt sokdiplomás, tudományos fokozattal rendelkező egyetemi oktatók is!!


Izgatottan várom, hogy ebből milyen szatirikus poén keveredik majd ki... :)


Ha nehéz is beletörődnöd: nem fog sem megijedni, sem kivonulni a politikából... :-)


Egy sejtelmes rejtély
(avagy: Egy rejtelmes sejtés)

A Balaton Felvidéken,
legsötétebb pince mélyen
sejtelmesen gyertya ég.
A reszkető fénykörében,
egy koponya, két pergamen:
kőoltárra helyezték.

A koponya foszforeszkál.
Nem sejtheted, hogy a Kádár
csigolyáin ült egykor.
Itt minden rejtelmes, ódon,
ámbár titokzatos módon
semmit sem lep el a por!

Gondos kéz mindent leporol,
látszik valaki itt torol,
talán maga a Sátán?
Hah! de megjelennek magok
az áldozó borlovagok:
oltárra lesnek sandán.

Ekkor Áldozás Főpapja
a koponyát kézbe kapja
és tölti belé a bort.
"Évoé! tisztelt cimborák,
ürítsétek e koponyát
arra ki még meg nem holt!"

"Dicsőség az ő nevének!"-
felelik rá ifjak, vének -
"Pergamenje a Szent Grál:
itt van a két diplomája,
amelyeknek hála máma
Európa integrál!"

Ez a Titkok Nyitja hékás!
Kerekedj fel bátor DéKás,
most te legyél Parszifál!
De ne hozd fel napvilágra,
értékesebb mint frigyláda:
jobb helyt van mint náciknál!"


Dráma Pápán

Klára Dáma Pápán járván
elámult konyhai lármán:
"Anyám Katus! Nagy a gázár
számodra: vál'ságos lázál'm!
De a diploma dogámat
elégetni mitől támadt
kedved és miért oly hama':
égetté vón' lószart mama!"
"Kályhámban már nem pislákolt
gázláng: ez vót mit nem lájkolt
anyád, ó te drágalátos!
Mit égethettem hát mármost?"
-------------------------------------
"Ezért kell a magas gázár!
Ezért követeli Lázár,
anyám tőlem a diplomát:
Kánya szemem mindent átlát!
Lám rám csap a fidesz ármány,
marad ám a DéKá árván,


Nyugi, nincs vége a sztorinak, a java még hátra van. A dolog amúgy huszadrangú lenne, de aki Schmitt Pált fikázta, az ezt nem védheti.


Hej a teméntelen doboz,
mindig, mindig gondot okoz!
Pedig megvoltak még Pécsett:
én nyomtam rá a pecsétet,
lezártam spanyolviasszal,
mit én találtam fel, azzal!
De hogy hazavittem, Pápán
megtelt vele négy-öt ládám.
Szóltam is így: Anyám Katus,
a sok láda hétlakatos...,
jobban mondva hét pecsétes
titkokat rejt, ez nem kétes.
Én most felutazom Pestre,
majd utánuk jövök este,
hogy ne lesse meg a beste
ellenség és feljelentse!
Pesten is csak porosodott,
s mikor a sors odább sodort,
halogattam egyre-egyre
felvinni a Szemlő-hegyre.
Egyszer így szól aztán Klára:
Feri! mit a nép javára
írtál véres verítékkel,
bizony elrejteni nem kell!
A "hétszázát!" mondok akkor
rajt' lehet már egy tonna por...
Ki sem mondta szám, a lotya
reám szálltak mind azóta:
firtatják egyre az okát,
mért nem mutatok be "dógát"?
Tudom, a fidesz mit forral:
én birkózzam csak a porral,
hogy csak az én orrom bánja...
Várjad ebadta Orbánja!


Nem fog kivonulni az az Isten barma, ezek a nárcisztikus elmebetegek nem képesek a visszavonulásra.
Egyébként drága feleségem épp az imént, a Lánchíd rádiót hallgatva kacarászott azon, hogy ezt a kretént még a különböző rokonai is úgy utálják, mint a szart. Az említett sógort is meginterjúvolták: azt mondta, az egy darab régi szakdolgozaton kívül semmiféle borászati szakirodalom meg prospektus, meg tanulmány, meg fene tudja, mit hazudozott össze ez az álvincellér, nem volt szanaszét elérhető, ahogy ez a hülye hazudozta és egyébként is: semmiféle közös érdeklődési körük nem volt ezzel a világ ökrével.
Engem amúgy nem izggatnak nagyon ezek a különféle, szakdolgozatok, kisebb-nagyobb doktorik körülzajló purparlék, de egészséges kárörömmel figyelem, ahogy a fagyi visszanyal.


Hehehe, benne?
Tán lenyelt valakit?


Mint magánember tanárképzős Gyurcsány Ferenc szakdolgozatával kapcsolatban hangsúlyozom, mint magán ember a következőket írhatom: Dr. Gersedi István dékánunk tévedett, mert ahogy látom Gyurcsány Ferenc nem biológiából, hanem technikából írta a szakdolgozatát. A témavezetője (dr. Rizner Dezső) ugyan is a Technika Tanszék vezetője volt. A Dékán úr, jóval később került hozzánk, így az adott ügyben nem is lehet tájékozott. Jól ismertem a kollégát. Egyébként, amikor a fent nevezett hallgató nálunk tanult, akkor nem is volt Biológia Tanszék, hanem Növénytani és Állattani Tanszéken oktatták a biológiát. Én 1974 óta tanítok itt az egyetemen, illetve annak jogelődjénél a Tanárképző Főiskola Állattani Tanszékén. Abban biztos vagyok, hogy Gyurcsány Ferencnek volt szakdolgozata. Az is biztos, hogy nem másolhatta sehonnan, mert akkoriban ez nem fordulhatott elő. A természettudományi területen a témavezetővel együtt dolgozott a hallgató, így az szinte kizárt, hogy másoljon. Ahogy a téma címét látom, valószínűleg nem kísérletes témája volt a tanárjelöltnek, hanem szakirodalmi feldolgozást, esetleg helyszíni adatgyűjtést végzett. A feleségem is tanította. Szorgalmas és ambiciózus hallgató volt, és az átlagnál érdeklődőbb.

A Technika Tanszéken lehet, hogy meglesz a szakdolgozat, bár azóta immár 3. szervezeti felállásban vagyunk (1. Tanárképző Főiskola, majd ebből a Janus Pannonius Tudományegyetem, majd az Pécsi Tud. Egyetem). A szakdolgozatokat akkor a tanszékek könyvtárában helyezték el, de nem kellett nyilvántartásba venni! Így azon sem csodálkoznék, hogy a többszöri átalakulás során selejtezték volna, vagy egyszerűen elkallódott. Mint párton kívüli oktató kijelentem, hogy rám soha senki, semmilyen nyomást sem gyakorolt annak idején bárkinek a jegye ügyében, de még csak célzást sem tettek erre. Ilyet a feleségem sem tapasztalt.

Szíves tájékoztatásul

Dr. Majer József
egyetemi tanár,
PTE TTK Környezettudományi Intézet
Ökológiai és Hidrobiológiai Tanszék

Válaszok:
gilice | 2012. április 29. 09:40

Négy évvel ezelőtt indult az UD Zrt. ügy. Világosan látható volt, hogy kik követtek el súlyos törvénysértést az ügyben. Nem volt persze meglepetés, hogy az egész sztoriban végül Szilvásy György, Tóth Károly, Dávid Ibolya és Herényi Károly lett a gyanúsított. A vád ellenük az volt, hogy nyilvánosságra hoztak fideszes képviselők és az UD Zrt. munkatársai közötti beszélgetéseket. A bíróság a minap első fokon felmentette őket, és az elhangzott indoklásban világossá tette, hogy az eljáró ügyészség elfogult volt, az ügyészség tanúinak meg nem lehet hinni.

Itt és most nem az esetről magáról, hanem inkább a kevesebbet megjelenő szereplőkről írnék.
Én olvastam az Alkotmányvédelmi Hivatalban a nekem megmutatott UD Zrt. aktát. Mivel köt a titoktartás, csak annyit, hogy mocskos egy ügy, ahol az UD-s célpontok között ott volt – többek között - Gyurcsány Ferenc is.

Nézzük inkább a kevesebbet megjelenő szereplőket az ügyben:

1. Simicskó István, a Nemzetbiztonsági bizottság akkori elnöke, a HM jelenlegi államtitkára
Az a tény, hogy Tóth Károly, mint a Nemzetbiztonsági bizottság alelnöke került a vádlottak padjára, annak az eredménye, hogy akkoriban a bizottság fideszes tagjai egyszerűen nem vettek részt a bizottság munkájában, nem jelentek meg az üléseken. A bizottsági tagságért járó fizetést pedig – információim szerint – felvették.

A bizottság néhány akkori fideszes tagja:

Dr. Hende Csaba - 2009.04.27. - 2010.05.13., jelenleg honvédelmi miniszter

Kövér László - 2006.05.30. - 2010.05.13., házelnök, jelenleg a az ideiglenes köztársasági elnöki posztot tölti be

Lezsák Sándor - 2006.05.30. - 2010.05.13., az Országgyűlés alelnöke, jelenleg az Országgyűlés elnökének jogait ideiglenesen gyakorló alelnök, aki aktívan megakadályozta a DK frakció megalakulását.

2. Bakondi György, az UD Zrt. korábbi jogi képviselője
Az említett úr ügyvédként még 2010 elején jelentette be idézem a népszava.hu-n megjelenteket: „a céget és vezetőit személyiségi jogi sérelem érte és ez az üzleti életben való boldogulásukat hátráltatta, a cég két vezetője, Tóth János és Horváth József személyiségi jogi pereket indított, napi- és hetilapok, valamint kiadók, illetve Laborc Sándor volt NBH-főigazgató, Szilvásy György volt titokminiszter és Dávid Ibolya, az MDF akkori elnöke ellen.”
Bakondi György jelenleg az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, altábornagy. Előléptetés a kormányváltás után.

3. Horváth József, az UD Zrt. korábbi vezetője
Jelenleg a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatok főigazgató-helyettese. Előléptetve a kormányváltás után.

4. A többiek, akik ismertebbek:
Almássy Kornél, az MDF volt országgyűlési képviselője, Dávid Ibolya korábbi kihívója, jelenleg Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. közútfenntartási igazgatója
Stumf István, a Századvég korábbi elnöke, az UD Zrt. ügy egyik tanúja. Jelenleg alkotmánybíró, megválasztás a kormányváltást követően.
Giró-Szász András, a Századvég korábbi ügyvezető igazgatója. az UD Zrt. ügy egyik tanúja. Jelenleg kormányszóvivő, felkérése a kormányváltás után.
Századvég, a kormányváltást követően milliárd forintos megrendelést kapott az Orbán-kormánytól és hűbéreseitől.
Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója, az UD Zrt. ügy egyik tanúja.
Futó Barnabás, az UD Zrt. és Almássy Kornál ügyvédje. Őt bízta meg a HM Zrínyi Média Kft., hogy ügyvezetőjét, Gubcsi Lajost ért sérelmek miatt indítson pert.

A végére pedig a kis színes: Aznap, amikor Szilvásyt, Tóthot, Dávidot és Herényit első fokon felmentették, megjelent a hír, hogy megegyezett az UD Zrt. és az állam abban a személyiségi jogi perben, ahol az UD Zrt. csaknem 1,8 milliárd forintot követelt. A megállapodás még nem nyilvános.

Sok pénzt kap az UD Zrt., a kevésbé ismert szereplői az ügynek mind jól jártak, a felmentett politikusokat pedig megbélyegezték.

Egy kérdés marad:

Milyen szolgálatot tettek és tesznek jelenleg is ennek az ügynek a kevésbé ismert szereplői az Orbán-kormánynak, és mennyibe kerül ez majd még nekünk, adófizetőknek?


Átmásolva magam egy másik topicról, mert ide is "illik":

Már Krisztus is megmondta: Nem az a rossz, ami az ember száján bemegy, hanem az, ami onnan kijön. :-)
Később a tudomány bebizonyította, hogy minden, amit egy ember ír, mond, azt önmagáról mondja, önmagáról vall.
A fentiek jegyében - nagyon kevés kivétellel - élmény olvasni az itteni bejegyzéseket, a békétlenséget, a belső feszültségeket, a megnyomorítottságokat, az "okosokásokat"... :-)


Üdvözet ezért a bejegyzésért!
De erröl is az ide írók ki fogják deríteni, hogy csalás, hazudozás, plágium, hogy maga GYF írta... :-)

Válaszok:
Kovács Jenő | 2012. április 29. 09:49

Köszönöm.
Ezt aligha fogják tudni megtenni, mert ez egy nyílt levél magától Dr. Majer József egyetemi tanártól, ő felvállalta ezt, ez nyomon követhető, és akitől egyébként nagy bátorság volt ezt a levelet kitenni:-)

De ha már;-)
"No, akkor most töredelmes "beismerő" vallomást teszek!
1986-ban írtam a szakdolgozatomat a debreceni KLTE-n. A témát előre meghirdetett címekből lehetett kiválasztani. Az enyém: Röntgenanalitikai vizsgálatok Si-Li röntgenspektrométerrel". Miért ezt választottam? Azért, mert másodéves hallgató koromban egy koleszban laktam /sajnos, nem Bibó!/ egy ötödévessel, aki szintén ebből írta a szakdoliját, és tőle tudtam, hogy a témavezető nagyon rendes, kedves, segítőkész!
Amúgy ezt a témát szinte minden évben meghirdette, és a következő szakdolgozó mindig folytatta az elődje kísérleteit, és próbált saját eredményeket és következtetéseket felmutatni!
És cirka 4 éven át, sorban írtuk UGYANAZZAL A CÍMMEL, ugyanannál a témavezetőnél, ugyanazt a szakirodalmat és elődeink munkáját felhasználva a szakdolgozatokat!
És ez nem a KISZ-esek kiváltsága volt!!!!"

Válaszok:
gilice | 2012. április 29. 10:06
guerillajones | 2012. április 29. 10:17
Tehetetlen Dodó | 2012. április 29. 13:01

Mi is megadott témákból választhattunk az ELTE bölcsészkarán...
Le merném fogadni, hogy már régen kiselejtezték...
A szakdolim, nekem sincs már meg, minek is őriztem volna meg?
Ettől még te itt könnyen megkaphatod, hogy seggnyaló, provokátor, MSZP vagy DK bérenc vagy... :-)
Üdv: g


Jenő nézd meg a Majer úrra együtt a ma esti, célpont extrát...


Megdöbbentő, hogy Schmitt Pál plágium botránya mivé duzzad. Azért ezt mégsem gondoltam volna, hogy az új köztársasági elnök választása előtt Gyurcsány Ferenc urat támadják, minden csatornán. Hála az új média törvénynek és az új alkotmányunknak, mely mind erre lehetősége ad.

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2012. április 29. 13:02

Sötétnek sötét, az biztos.


Miért is nem csodálkozom, hogy a bolsipalántáknak ilyen egyszerű volt szakdolgozatot írni...?


Tehetetlen Dodó a "jó modort" azért Te sem az egyetemen szedted össze. Diszkrét bája vagy az EU-nak.

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2012. április 29. 13:17

Majd órákat fogok venni tőled, hogy kell idióta felkapaszkodott proligarchákat megszólítani.


Nem értitek a Léda által megfogalmazottakban lévő finom csavart!

Mint a Tapintatos Őrmester!


féltek Gyurcsánytól mi??? akkor nagy xarban lehet a zOrbán Zrt ha ettől a lecsúszott embertől is tartania kell.... különben meg dakota mondás: "döglött lóba nem rúgúnk!" (de ezt már lehet mondtam..)

Válaszok:
pic | 2012. április 29. 14:19

- Gyurcsány elvtárs most már itt az utolsó félév vége, kéne egy szakdolgozat..!
- Őőő lássuk csak, van..!


Félünk a döglött lótól?, ha ha ha ez jó!


Fideszes pletykák, falusi vénasszony stílusban (buta liba).


Megvan a két dolgozat értékelése, azt nem tudták ellopni. Ha mind a két értékelésben ugyan azon az oldalon ugyan az a hia, akkor ha nem látom is, a két szöveg ugyan az. Bukta Gyurcsány, bukta!!!


Gyurcsányt pont leszarom...De hol van a Célpont nevű "überleleplezőmindentmegtudunk" oknyomozó műsor, amikor a Fidesz haverok kapnak földet!!?? Akkor már nincs nyomozás??! Nincs rejtett kamera??! Csak agyonhallgatás??! Nem szeretem Gréczyt, sőt... de abban igaza van, hogy ha valami gáz van a NER-ben, akkor jön az "elmútnyóócév" szánalmas...

Válaszok:
pic | 2012. április 29. 16:40
rommy | 2012. április 29. 20:11

Az a különség a két oldal között, hogy a jobb oldal esetében csak beszél disznóságokról az ellefél de bizonyítani nem tudja, míg a szoci disznóságokra van bizonyíték. Láthatjuk. Hát ez lehet, hogy valakinek fáj, de ahogy mondani szokták, az igazság néha fáj


Hogy-hogy ez a szemfüles Gavra Gábor, a HVG újságírója úgyis mint szakdolgozat vadász nem csapott le Gyf plágiumára? 2004-2009 -ig úgy látszik nem tört ki rajta az igazságkeresés csillapíthatatlan vágya. Kiváncsi lennék, hogy most miképp nyilatkozna? Schmitt esetén versenyt acsarkodtak Fialával, elmondta minden hazugnak, tolvajnak, csak úgy áradt belőle az " elfogulatlan " gyűlölet. Nosza, munka van megint Gavra úr, oknyomozás, velős cikk megírása a HVG-ben hajrá!


Védhetetlen
YESSS.


arra ott van a hvg,atv,168óra,stb...


Aszondja a Feri: Tesi szakos:DBejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó