Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 28. 17:37

Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár elmondta: Németországban igen pozitívan értékeli a roma integrációval foglalkozó szakma a romák felzárkóztatását célzó magyar stratégiát.

Németországban igen pozitívan értékeli a roma integrációval foglalkozó szakma a romák felzárkóztatását célzó magyar stratégiát - összegezte szombaton egy nürnbergi konferencián szerzett tapasztalatait Balog Zoltán, a Közigazgatási Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára. Balog az MTI-nek telefonon nyilatkozva elmondta: fontos, hogy minél szélesebb körben, a politikán túl is megismerjék a magyarországi helyzetet és az annak kezelésére kidolgozott programokat, mert sok az előítélet és a tévképzet Magyarországgal szemben. Ezeket tájékoztatással, a magyar állapotok és a javításukat célzó programok bemutatásával lehet eloszlatni, ami Nürnbergben sikerült is – mondta. Balog Zoltán a Diszkrimináció és Emancipáció között – Szintik és romák történelme és kultúrája Németországban és Európában című szimpózium zárónapján tartott kerekasztal beszélgetésen vett részt, amelynek témája a kisebbségek iránti állami felelősség volt. A szombaton véget ért háromnapos tanácskozás fő szervezője a demokráciával kapcsolatos ismeretek terjesztésére létrehozott német állami intézmény, a politikai képzés szövetségi központja (DPP) és a romák és szintik országos szövetségének bajorországi tagszervezete volt.

 
Az egyik előítélet az, hogy Magyarországon „különösen kisebbségellenes kormányzás” folyik, amikor azonban megismerkednek a konkrét programokkal, elcsodálkoznak, „hogy ez mennyire nem így van” – mondta az államtitkár. Hozzátette: szakmai körökben azt is „nagyon pozitívan értékelik”, hogy Magyarország elindította az uniós roma stratégiát. Kifejtette: Németországban a szegregáció-integráció kérdését differenciáltan látják, nem gondolják azt, hogy feltétlenül jó, ha „össze vannak kényszerítve cigány és nem cigány gyerekek”, és rossz, ha külön vannak. A kérdést inkább „ideológiai vitának” tartják és úgy vélik, hogy az oktatás minősége határozza meg, hogy mi jó és mi nem jó. Hozzátette: Németországban a cigányság nem elismert etnikai kisebbség, a dánokkal, a szordokkal és a frízekkel együtt e státus elnyeréséért küzdenek.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35996


76 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Németországban még csak kisebbségi státuszuk sincs, annyira kevesen vannak gondolom. Ennélfogva biztos roppant bőséges tapasztalatokkal rendelkeznek a probléma megoldására, mai náluk nincs is. Így a Kormány cigánystratégiáját is szakavatott társaság értékelhette Nürnbergben.
Rendezzünk már Budapesten egy muszlim kisebbségekről szóló konferenciát! Oszt majd mi is osztjuk az észt Párizsnak, Londonnak, Berlinnek.DDD
Kik azok a szintik???

Válaszok:
butapesti | 2012. április 29. 01:22

A roma kérdés döntően szociális probléma. Legalább addig támogatni kell a romák életfeltételeinek javulását, hogy arra a társadalmi küszöbre elérjenek, ahol már nem követelni, hanem bizonyítani kell. És figyelni kell még arra is, hogy a roma szabadító - „hordószónok” - vezetők, indulataikat ne a roma támogatásokból finanszírozott luxusban vezessék le.

Válaszok:
bispora | 2012. április 28. 19:57

Ki nem **ja le, hogy ott miként érdekelik. Nekünk itt szar.

(azt azért remélem, hogy a tegnapi ítélet nem a roma stratégia része)


A cigány probléma döntően az etnikum alacsony átlagos mentális képességéből fakad. Minden részlet ebből vezethető le: a nagy reprodukciós erő, a börtönökben látható felülreprezentáció, a képzettség-iskolázottság hiánya, az absztrakciót igénylő felsőfokú végzettség extrém alacsony szintje, a jövedelem termelő képesség elégtelensége-segélyfüggés, a kívülállás kultúrája. Szóval a szociális probléma csak okozat - és ez a legnagyobb, feloldhatalan tragédia.


Nálunk iskolai szavalóversenyen,minden korcsoportban volt cigány az első háromban.Gondoljon mindenki,amit akar....

Válaszok:
bispora | 2012. április 28. 20:14
pimepime | 2012. április 28. 20:38

Matekversenyen mi volt?

Válaszok:
krisztoforo48 | 2012. április 28. 22:06

Respondent for president!
Tökéletes meglátás- vajon politikus, döntéshozó szinteken mikor szembesülnek ezzel az ellentmondással. Kérdezhetném úgy is: a kétgyerekes cigány családmodellt a probléma megoldására ki meri először felvetni?


Mi volt a cigány-magyar tanulók aránya?

Válaszok:
krisztoforo48 | 2012. április 28. 22:11

Hallottam valahol (vagy olvastam), hogy a tartósan dolgozó, szakmával rendelkező cigány házaspároknak átlag 1-2 gyerekük van, kb. mint a magyaroknál.


Komoly roma stratégia folyik itt évtizedek óta ... tömjük őket pénzzel, hogy kiszaporodjanak minket az országunkból.


Hát én akkor a nagyon kevesek közé tartozom, mert én úgy gondolom a cigányok együtt és fő csoportjaik külön külön is sok dologban különböznek a szláv-sváb-palócz-szerb-horvát-szlovák etnikumtól. És bizony genetikai különbségek is vannak- aki nem hiszi járjon utána... Esetünkben a mentális különbségek az igazán lényegesek. Ezt nálunk, ha létezik is ilyen felmérés, soha nem hozzák nyilvánosságra. Amerikában az afroamerikai etnikum IQ eredményei publikusak, annak ellenére, hogy jóval alatta vannak a fehér népességének(azoknál meg a keletiek jobbak ezen a téren IQ 85-100-105). Az igazi esélytelenség az, amikor a 75-80as IQ-jú cigánygyerekeket normál osztályokba integrálnak, aztán az iskoláskor végén már csak a magyar diákok integrálnak...


Itt már lassan 50-50 és az integrációnak hála,ez csak rosszabb lesz,az etnikum javára.
Ja,az eredmény.Nem is lenne semmi gond,azokkal a helyezésekkel,ha valóban volna mögötte teljesítmény,de csak azért mert cigány,nem szabadna kivételezni senkivel.Láttátok volna a gyerekek arcát,hát ez se gyütt össze-mármint az integrációs kísérlet,sőt!


Nagyon szép mondat atya,főleg az első.Kár,hogy nem igaz.Ha igaz lenne,Ők is megpróbálnának tenni valamit magukért és nem követelőznének!Az arányuk nő és igen,ma már követelőznek.Azért a gyűlöletért keményen megdolgoztak,megérdemlik.


Nem megcsinálni nehéz a gyereket, hanem felnevelni ... ha nem képesek az evolúció lerendezi a kérdéskört.


"Németországban a szegregáció-integráció kérdését differenciáltan látják, nem gondolják azt, hogy feltétlenül jó, ha „össze vannak kényszerítve cigány és nem cigány gyerekek”, és rossz, ha külön vannak."
----------------------------------------------
Végre egy normális hozzáállás!
Egyébként szerintem a magyar gyerekeknek is vannak jogaik. Pl. félelem nélkül járjanak iskolába, mert nem verik meg őket a cigánykölykök. (a törzsi szellemnek megfelelően csoportosan támadnak rájuk) és tanulhatnak is, mert az órát nem zavarják a bekiabálók és nem kell ötször venni a leckét, mindenki lépést tart.
A cigányok meg tanuljanak ott ahol az ő szintjükhöz mért tanítás folyik, ahol első helyen pl. a vécé használatot tanulják meg. Mondjuk olyasmit, hogy le kell húzni, ha elvégezték a dolgot...

Válaszok:
Ló Szerafin | 2012. április 29. 08:44

Ursula. cigányok addig vannak amíg a török hóditás ért.. A németeknél a középkorban ahol csak felbukkantak rögtön kiirtották őket.


Olaszliszka óta mindenki gyűlöli őket Magyarországon és nem nem fog változni. A mostani birósági komédia erre csak ráerősít. Amig példát nem statuálnak a ciánygyilkosokkal addig ez lesz. megöli a 80 éves öreg nénit a saját házában egy párszáz forintért és kap 7-8 évet.. Ha majd egyből életfogytot kapnak más lesz a helyzet.
A kormány és Orbán Viktor meg segget csinált a szájából amikor a három csapás törvényt megszavazták, de nem szereztek érvényt neki.
Pl. most ezt a bírát felelősségre kellene vonni, hogy a három csapást miért nem alkalmazta a veszprémi gyilkosokra kik visszaeső banda-bűnözők.


A hirtelen ötlettől vezérelve beintegrált cigánygyerek baromira nem érzi jól magát az új helyen. Érzi, hogy nem a többi közé való, az órákon fogalma sincs, hogy miről van szó, nem mozog otthonosan egy társadalmi normákat betartó csoportban, ezért az érvényesülésének egyetlen eszköze az agresszió.

A kényszer-integráció egyetlen szereplőnek se jó: nem jó a cigányoknak, nem jó a pedagógusnak, nem jó az iskolának, a többi diáknak....

Csak jól hangzik. Hát csináljuk.


Hű,hát ezért aztán nagyon megérte. Németország megdícsérte a romastratégiát,aztaaa. Hú de jó.
Balog Zoltán boldog,akik meg vele ellentétben,olyan "szerencsések",hogy nem választja el őket betonkerítés,és fegyeveres őrök tucatja a lincselő,gyilkoló rabló cigányoktól,azok meg nem számítanak.
Végül is csak 500 éve vannak itt,azóta nem sikerült integrálódniuk,tisztelet a normális módon élni tudó kivételnek.Úgyhogy megéri a rájuk költött 100 milliárdos összeg,meg a bírósági ítéletenyhítések,felmentegetések. Elképesztő a Cozma-ügyben hozott ítélet is.Ezeknek mindent lehet,ha ugyanezt magyarok követik el,és nem cigányok,akkor mindenki kapta volna az életfogytiglant alapból,nem hogy 12-évet elengednek az alap ítéletből.


"Alapól életfogytiglan nem jár ilyen cselekményért"
--------------------------
Nem is olyan régen, úhgy 25-30 éve símán felkötötték volna őket. nem egyet, hármat. És bizony ELRETTENTŐ szándékkal, nem méricskélve, hogy juj szegény, megijedt a nála nagyobb termetű sportolótól, azért szúrt. A bíró két kérdést tett volna fel: 1./ Miért ment oda ez az egész banda? (Nyilván nem szórakozni, ha rögtön mindenki menekült kifelé a láttukra.) 2./ Miért kellett belekötni egy fejjel nagyobb emberbe aki semmit sem csinált és addig sohasem látták őt?
Nos: Mi az, hogy ijedtében szúrt? Ő kötött bele már kint az utcán Cozmába és úgy hogy kiment utána, hogy leszúrja.
Komolyan mondom az volt a normális idő amikor az ilyeneket szépen fellógatták.
Vissza kell a halálbüntetést állítani. Akkor valóban lenne ELRETTENTŐ hatás és nem lenn sem több Olaszliszka, sem több Veszprém.
Ezt a hülye bírót meg szúrkálja meg valahol egy részeg cigány csak úgy szórakozásból....


Valóban. A cigányok addig vannak amig a török terjeszkedett. Tőlünk nyugatra akkoriban szépen kiirtották őket. A német parasztok ha látták, jhogy lopják a veteményt akkor vasvillával elintézték az egész hordát és a német földesurak is drabantokat küldtek a birtokaik védelmére akik kardélre hányták őket egytől egyig..


Csak, hogy szerény történelmi ismereteiden kicsit javítsak. Spanyolországba, Portugáliába, észak-Afrikába is mint ahogy hozzánk az iszlám terjeszkedése során jutottak el a cigányok. Hozzánk és a Balkánra török, a többi helyre arab közvetítéssel. Majd ezekből az országokból próbáltak tovább vándorolni. De nem fogadták őket kitörő lelkesedéssel. Mondhatnám karddal, vasvillával üdvözölték őket. Ezért van a jelenlegi létszámarányos megoszlásuk Európában. Délkelet-Európában és az Ibériai félszigeten sok, a szerencsésebb országokban jóval kevesebb.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó