Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 26. 14:22

Reméljük, az Amnesty az Európán kívüli muszlim államokban történő, keresztények elleni diszkriminációra is ilyen érzékeny.

„Hátrányos megkülönböztetés éri a muszlimokat a vallásukhoz, kultúrájukhoz vagy hagyományaikhoz kapcsolódó viselet miatt az élet számos területén, több nyugat-európai országban, többek között a foglalkoztatásban és az oktatásban – állapítja meg az Amnesty International új jelentése. A szervezet arra szólítja fel az európai kormányokat, hogy tegyenek több erőfeszítést a muszlimok elleni diszkrimináció megakadályozására és megelőzésére. Reméljük, az Európán kívüli muszlim államokban történő, keresztények elleni diszkriminációra is ilyen érzékenyek. (...)

A pápa (ahogy a francia püspökök is) már többször leszögezte, hogy nem érti, miért ne viselhetnének burkát a muszlim nők, ha szabadon teszik. A svájci püspökök a Vatikánnal együtt kiálltak a Svájci Néppárt minaretellenes népszavazása ellen, mivel azt a vallásszabadságra mért súlyos csapásként értékelték. Eközben a Közel-Keleten és egész Ázsiában a keresztények nem csupán annak vannak kitéve, hogy csúnyán néznek rájuk a helyiek, hanem kissé nagyobb tétre játszanak.

Afrikában, a Közel-Keleten és Ázsia többi részén 2003 és 2010 között 300 százalékkal megnőtt a keresztények elleni támadások aránya. 2012 húsvétja a nigériai keresztények számára véres húsvét volt. Bangladesben pedig majdnem megöltek nemrég egy katolizált imámot. Vietnamban nemrég eszméletlenre vertek egy árvaházat építő papot; Indiában a fundamentalista hindu csoportok erőszakos eszközökkel üldözik a keresztényeket, főleg Orissa államban. Megölik őket, felgyújtják templomaikat, lerombolják házaikat és arra kényszerítik őket, hogy más államokba költözzenek. Már a templomba járás is veszélyt jelent számukra.

Ha pedig Navracsics Tiborral szemben kiállnak a vörös csillag viselésének szabadsága mellett, akkor nyilván egyetértenek a Mandinerrel abban, hogy a kettős mérce elkerülésének jegyében „a vörös csillagnak se járjon másféle elbánás, mint náci logótestvérének”. Addig is várjuk az Amnesty jelentéseit az európai és Európán kívüli muszlimok tolerancia-küszöbéről mindenfajta másság iránt.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35914


Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Hát nem védi az európán kívüli keresztényeket. Nem ezt a feladatot kapták a gazditól.


Ez konkrétan nem igaz. Pont fordítva van. A mai világban pláne. De ha a keresztes hadjáratokra gondolsz, akkor is azt kell mondjam, a muzulmánok kezdték: http://mandiner.blog.hu/2011/0..


"Sose ertettem ezt a kereszteny veszvisongast, az elmult 500 evben a felsorolt teruleteket jelentos reszen, kereszteny labak tapodtak, es kereszteny kezek osztozkodtak, es kereszteny hatalmak rablogazdalkodtak"

Ja, én is sajnálom a meandervölgyieket, a cro-magnoniak csúnyán elbántak velük. De ez is a múlt mint a keresztény bűnök. Most minket, de ami fontosabb a gyerekeink jövőjét veszélyeztetik a szegény eltaposott muzulmán, zsidó, hindu stb vallásúak, már itt Európában is. És ebben tevékeny partnereik az ilyen Amnesty féle szervezetek.


Az ápolód zsebébe. Őt ezért is fizetik. Te nagyon hülye.


LOL

te akarsz itt nekem papolni a másik topikban "tájékozottságról" ?

LOL

szerinted mi az alapja az európai történelemnek és a tudományos fejlődésnek meg az elért eredményeknek?

a szegény iszlámisták mi?Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó