Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 26. 07:32

Győzelemről persze túlzás lenne beszélni. A tárgyalás nem lesz fáklyás menet. De legalább arról szól majd, amiről szólnia kell. Adókról, támogatásokról, strukturális reformokról.

„Bár a kormány most is igyekezett a terheket szétteríteni, a második Széll Kálmán-terv belpolitikai árát minden bizonnyal meg kell fizetnie. A jegybanktörvényt kész az elvárások szerint módosítani, de a jelek szerint Simor András fizetése és a vezetők esküje ügyében nem kell meghátrálnia. A dolgok tehát visszazökkenhetnek a rendes kerékvágásukba. A politikai természetű vitákat le lehet választani a hiteltárgyalásról. Az pedig, hogy több ügy a bíróság elé kerül, a legkevésbé sem vereség: Magyarország ragaszkodott a jogorvoslat lehetőségéhez az Európai Bizottsággal szemben. Mert Brüsszel tényleg nem Moszkva.

Győzelemről persze túlzás lenne beszélni. A tárgyalás nem lesz fáklyás menet. De legalább arról szól majd, amiről szólnia kell. Adókról, támogatásokról, strukturális reformokról. Esélyt kaptunk, amivel okosan élhetünk. A megállapodás a remélt konszolidáció eszköze lehet. Persze nem mindegy, milyen feltételei lesznek. Jó tudni, hogy balliberális ellenzékünk megint tévedett: nem az önfeladás az egyetlen lehetősége Magyarországnak. A nemzeti szuverenitásnak a mai korban is van tartalma, az nem parasztvakítás. Egész jó útravaló ez a kézzelfogható közelségbe került tárgyaláshoz.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35887


39 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"de a jelek szerint Simor András fizetése és a vezetők esküje ügyében nem kell meghátrálnia."

Sose értettem, hogy ehhez mi a fax köze van bárkinek a határainkon túl. Lehet arról vitatkozni, hogy ezek helyes, jó törvények-e. De ennek eldöntése szigorúan miránk magyarokra tartozik.
Szerintem egyébként helyesek ezek a szabályok. Mitől keresne egy jegybank elnök ötször annyit mint a miniszterelnök? Vagy a magyar állami és a gazdasági szabályozásért, irányításért felelős vezetők mire tennének esküt? Az IMF alapszabályára? A magyar nemzeti érdekek védelme a feladatuk, ezért kapják a fizetésüket.

Válaszok:
Senior | 2012. április 26. 08:18
Felebarát | 2012. április 26. 08:18
heep | 2012. április 26. 08:38

"Mitől keresne egy jegybank elnök ötször annyit mint a miniszterelnök?" Oké, ez rendben.
De mitől keres hússzor annyit pl. Orbán kedvenc hülye gyereke a Peti, mint egy hasonló korú orvos? Rogán Tóni reggel ilyet szólt, hogy a tervezett adók igazságosak, mert azokat terhelik, akik gazdagabban és többet tudnak fogyasztani. Ez is oké lenne, de a fenn említett kis pöcs épp úgy 16% szja-t fizet, mint a minimálbéres! Csak a fidesz!!!!!!!!!!!!!!


há mer a fidesz anno úgy gondolta, hogy az jó lesz, most meg siránkozik


Csak mert nem akarok mindenkinek külön válaszolni. Az egyetlen normális választ balbakó írta nekem. A többiek vagy belekevertek ide nem passzoló dolgokat, csak, hogy rúghassanak egyet a Fideszen vagy teljesen félreértették amit írtam. Szép napot mindenkinek. Én mára feladtam.

Válaszok:
Felebarát | 2012. április 26. 08:40
Antigoné | 2012. április 26. 10:38

mivel a fidesz hozta eme elmebeteg törvényt? akkor mégis ki a rákot lehet érte baztatni?...

de mondjuk akkor talán fogalmazz pontosan, amúgy meg a mnb független a magyar államtól, csak a neve magyar

Válaszok:
heep | 2012. április 26. 12:41

Melyik kormány volt az, amelyik az általa meghatározott konvergencia programban - amely meghatározó az MNB elnökének és helyetteseinek a jövedelem növekedésnél - megfogalmazottakat soha nem teljesítette?

Válaszok:
Felebarát | 2012. április 26. 08:54

ez még Járai csillagos egekbe emelt fizetése előtt vagy után történt:?

Válaszok:
julianus | 2012. április 26. 09:16

Valóban "A tárgyalás nem lesz fáklyás menet.", főleg ilyen belső politikai hatalmi csatározások miatt, amely néha átnyúlik a határon is.

Máskülönben a 2008-as IMF megállapodás és abban foglaltak végrehajtása következményei napjainkban is érződnek. A 2008 IMF sajtóközleményének megfogalmazása szerint; "A növekedés várhatóan csak 2011 után éri el a becsült 3 százalékos potenciálját." Vajon miből vonta le az IMF ezt a következtetést 2008-ban, amikor semmilyen olyan intézkedést sem tartalmazott a szándéknyilatkozat és a megállapodás, amely a gazdaság növekedéséhez járult volna hozzá, sőt mindegyik intézkedés csökkentette.

Az IMF téves felfogását jól érzékelteti a http://hirszerzo.hu/profit/200..
található cikkből vett idézet: „A washingtoni székhelyű Gazdasági és Politikai Kutatások Központja (Center for Economic and Policy Research - CEPR) az említett három országról készült tanulmányában arra a következtetésre jutott, hogy az IMF a szükségesnél rosszabb helyzetet idézett elő. Ha érzékenyebben reagált volna, kevesebb munkahely szűnt volna meg és kisebb megszorításokra lett volna szükség a szociális ellátások terén.”

Tapasztalhatjuk, hogy a CEPR-nek állítása a gyakorlatban is beigazolódott.


Ennek semmi köze nincs Járaihoz, hanem a 2002 utáni kormányok "áldásos" tevékenységével van kapcsolatban. Itt kell kiemelni azt is, hogy az átalányt összevonták, s míg korábban az emelés ezt nem érintette, a béresítéssel ez is minden évben növekedett.
Az MNB honlapján az évenkénti változást megtalálod.


Pedroamigo estedben már nemcsak Justicia megerőszakolásáról van szó, hanem önmagadról is.


:))))))))
Szaki? Szerintem a szakmánk ugyancsak eltérő irányt mutat. Sebaj, gyakorold csak, talán egyszer eljutsz az értelmes, értékes vita szintjére is, miközben a stílusod is csiszolódik.


Akkor már csak egy kérdésem van. Kiket rejt a "Mi", mint többes szám?


Ne adja fel, kedves heep! Vagyunk még néhányan, aki Önhöz hasonlóan gondolkodunk. Csak beindult a provokátor-kommandó, vegye észre! Üdv

Válaszok:
heep | 2012. április 26. 12:56

Jó írás Szerető Szabolcstól. Orbánnak ki kéne állnia és magyaráznia az új adókat.

Válaszok:
FOB | 2012. április 26. 11:22

"Győzelemről persze túlzás lenne beszélni."

Hát óvatos becslések szerint is kb 1000 milliárdot buktunk eddig a Fidesz gazdasági szabadságharcával. Ezt tényleg túlzás lenne győzelemként beállítani. A gond az, hogy ezt nem csak a Fidesz-fanok fogják nyögni. Ugyan mi ehhez képest az első Orbán-kormány által megállapított MNB-elnöki fizetés? Ha Viktor így spórolna otthon is, akkor az asszony már rég leverte volna a derekát. Azért tudjuk, hogy a 3,5 milliárdosra becsült családi vagyonkáját csak sikerült összerakni 22 év kemény munkájával. Mennyi csirkefarhát és parízeres szenyó elkészítésébe kerülhetett ez Anikó asszonynak?


Ezek nem adók, hanem a jóléti intézkedés részei. Hogy kinek a jólétét fogja elősegíteni azt mindenki egyéni képzeletére bízom.


Nincs mese, a "szabadságharc" elbukott. Még lesznek némi "utóvédharcok", aztán csendes fegyverletétel. (Csak "olvasni kell tudni" a híreket...)


Lehet, hogy nem voltam elég egyértelmű. De nem ezen múlik annak ismerete, hogy az MNB nem független a magyar államtól. Annak kormányától független. Nagy különbség.

Válaszok:
FOB | 2012. április 26. 12:46
Felebarát | 2012. április 26. 13:28

Szerintem ne fáradj, fölösleges, még ha akarná se értené meg.

Válaszok:
heep | 2012. április 26. 13:55

"Ha Simor jól eldugta a kulcsot, "

Ez aztán a bölcs döntés. Amíg az MNB harminchat milliárd eurója 1%-on dekkol az EKB-nál, amit az EKB persze jóval többért kölcsönöz tovább. Addig mi 7%-fölött veszünk fel hitelt. Nem tudom (más se), hogy mekkora az optimális tartaléka az MNB-nek az infláció, a forint elleni spekuláció elleni harcra, de abban megegyeznek a szakemberek, hogy valahol 20 milliárd alatti összeg lenne elég. Könnyen kiszámítható, hogy minimum 1 milliárd eurónkba kerül az, hogy a Simor betart a kormánynak. Másképp számolva évente minden magyar embernek (a csecsemőtől az aggastyánig) 30 ezer forintjába kerül ez a "függetlenség"


Nem adom fel. Csak sajnos olyan hülye munkahelyem van ahol a fizetésemért még azt a képtelen dolgot is elvárják tőlem, hogy időnként dolgozzak.:)

Válaszok:
Antigoné | 2012. április 26. 13:26

Igazán nem szép tőlük!:)

Válaszok:
heep | 2012. április 26. 13:53

Szerintem sem, de ilyen gyenge a szakszervezet nálunk.


A jegybanktörvényt kész az elvárások szerint módosítani, de a jelek szerint Simor András fizetése és a vezetők esküje ügyében nem kell meghátrálnia.
---
Jó tudni, hogy balliberális ellenzékünk megint tévedett: nem az önfeladás az egyetlen lehetősége Magyarországnak.

Tehát akkor elértük, hogy Simor fizetése, amiről lemondott / felajánlotta / meg a vezetők esküje maradhat ?
Bravó, igaz, kicsit sokba fáj, de megmutattuk nekik .


Hát nem értek veled egyet! A kisgyerek gyarapszik ha szívatják (már ha van a csecsnek megfelelő tartalma), viszont mi nem gyarapszunk ettől a fajta szívatástól. Még csak szabadabbnak sem érzem magam. mert csökkent a financiális mozgásterem. Az emberek szabadságát az nem növeli, ha a ME és PM felett nincs pénzügyi kontroll és úgy osztja az állami pénzeket, földeket, megrendeléseket, ahogy neki és pártjának tetszik. Ez csak az ő szabadságharca, és igaza van, nekik még jó hogy megéri, hiszen szabadon garázdálkodnak mindenféle kontroll nélkül. (Ráadásul minden hatalmi ág a Fideszé, saját magukon jó hogy nem kérik számon ezt a fajta attitűdöt. Képzelem mikor fog Szájerné is egyszer is OV levesébe köpni! Ugyan már, le van minden zsírozva. Olyan világos, mint a Nap. Maguktól ezt nem fogják dobra verni (hülyék lennének, nem azért dolgoztak ezen annyit), az ellenzék, meg aki látja, mert nincs rajta narancsszínű szemüveg, hiába hívja erre fel a figyelmet, mert a túloldalon csak gúnyos és lekezelő vigyort kap, esetleg még annyit, hogy "kétharmad". Az ő szabadsága az én szabadságomat korlátozza, hiszen nekem is (sőt a kedves jobboldali, MO-n élő honfitársaim, nektek is) állni kell azt a cechet, amibe a kormánynak ez a fajta szabadsága kerül. Mitől jó ez nekem, "a zember"-nek? +1000 milliárd? Miért nem inkább kettő, vagy öt? Miért csak öt új adó lesz év közben? Miért nem tíz?
Magyarország, én NEM így szeretlek!Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó