Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 26. 07:32

Győzelemről persze túlzás lenne beszélni. A tárgyalás nem lesz fáklyás menet. De legalább arról szól majd, amiről szólnia kell. Adókról, támogatásokról, strukturális reformokról.

„Bár a kormány most is igyekezett a terheket szétteríteni, a második Széll Kálmán-terv belpolitikai árát minden bizonnyal meg kell fizetnie. A jegybanktörvényt kész az elvárások szerint módosítani, de a jelek szerint Simor András fizetése és a vezetők esküje ügyében nem kell meghátrálnia. A dolgok tehát visszazökkenhetnek a rendes kerékvágásukba. A politikai természetű vitákat le lehet választani a hiteltárgyalásról. Az pedig, hogy több ügy a bíróság elé kerül, a legkevésbé sem vereség: Magyarország ragaszkodott a jogorvoslat lehetőségéhez az Európai Bizottsággal szemben. Mert Brüsszel tényleg nem Moszkva.

Győzelemről persze túlzás lenne beszélni. A tárgyalás nem lesz fáklyás menet. De legalább arról szól majd, amiről szólnia kell. Adókról, támogatásokról, strukturális reformokról. Esélyt kaptunk, amivel okosan élhetünk. A megállapodás a remélt konszolidáció eszköze lehet. Persze nem mindegy, milyen feltételei lesznek. Jó tudni, hogy balliberális ellenzékünk megint tévedett: nem az önfeladás az egyetlen lehetősége Magyarországnak. A nemzeti szuverenitásnak a mai korban is van tartalma, az nem parasztvakítás. Egész jó útravaló ez a kézzelfogható közelségbe került tárgyaláshoz.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35887


Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"de a jelek szerint Simor András fizetése és a vezetők esküje ügyében nem kell meghátrálnia."

Sose értettem, hogy ehhez mi a fax köze van bárkinek a határainkon túl. Lehet arról vitatkozni, hogy ezek helyes, jó törvények-e. De ennek eldöntése szigorúan miránk magyarokra tartozik.
Szerintem egyébként helyesek ezek a szabályok. Mitől keresne egy jegybank elnök ötször annyit mint a miniszterelnök? Vagy a magyar állami és a gazdasági szabályozásért, irányításért felelős vezetők mire tennének esküt? Az IMF alapszabályára? A magyar nemzeti érdekek védelme a feladatuk, ezért kapják a fizetésüket.

Válaszok:
Felebarát | 2012. április 26. 08:18
heep | 2012. április 26. 08:38

há mer a fidesz anno úgy gondolta, hogy az jó lesz, most meg siránkozik


Csak mert nem akarok mindenkinek külön válaszolni. Az egyetlen normális választ balbakó írta nekem. A többiek vagy belekevertek ide nem passzoló dolgokat, csak, hogy rúghassanak egyet a Fideszen vagy teljesen félreértették amit írtam. Szép napot mindenkinek. Én mára feladtam.

Válaszok:
Felebarát | 2012. április 26. 08:40
Antigoné | 2012. április 26. 10:38

mivel a fidesz hozta eme elmebeteg törvényt? akkor mégis ki a rákot lehet érte baztatni?...

de mondjuk akkor talán fogalmazz pontosan, amúgy meg a mnb független a magyar államtól, csak a neve magyar

Válaszok:
heep | 2012. április 26. 12:41

ez még Járai csillagos egekbe emelt fizetése előtt vagy után történt:?


Ne adja fel, kedves heep! Vagyunk még néhányan, aki Önhöz hasonlóan gondolkodunk. Csak beindult a provokátor-kommandó, vegye észre! Üdv

Válaszok:
heep | 2012. április 26. 12:56

Lehet, hogy nem voltam elég egyértelmű. De nem ezen múlik annak ismerete, hogy az MNB nem független a magyar államtól. Annak kormányától független. Nagy különbség.

Válaszok:
Felebarát | 2012. április 26. 13:28

"Ha Simor jól eldugta a kulcsot, "

Ez aztán a bölcs döntés. Amíg az MNB harminchat milliárd eurója 1%-on dekkol az EKB-nál, amit az EKB persze jóval többért kölcsönöz tovább. Addig mi 7%-fölött veszünk fel hitelt. Nem tudom (más se), hogy mekkora az optimális tartaléka az MNB-nek az infláció, a forint elleni spekuláció elleni harcra, de abban megegyeznek a szakemberek, hogy valahol 20 milliárd alatti összeg lenne elég. Könnyen kiszámítható, hogy minimum 1 milliárd eurónkba kerül az, hogy a Simor betart a kormánynak. Másképp számolva évente minden magyar embernek (a csecsemőtől az aggastyánig) 30 ezer forintjába kerül ez a "függetlenség"


Nem adom fel. Csak sajnos olyan hülye munkahelyem van ahol a fizetésemért még azt a képtelen dolgot is elvárják tőlem, hogy időnként dolgozzak.:)

Válaszok:
Antigoné | 2012. április 26. 13:26

Igazán nem szép tőlük!:)

Válaszok:
heep | 2012. április 26. 13:53

Szerintem sem, de ilyen gyenge a szakszervezet nálunk.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó