Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 25. 17:51

Jövőre diplomázik, aztán „amilyen gyorsan csak lehet”. Ezt mondja. Innen el, amilyen gyorsan.

„Tudom amúgy, hogy mit fog mondani. Fölkészültem rá, éreztem régóta már. Azt mondja, hogy el akar menni. El akarja hagyni az országot, el akar menni örökre. Nem akar itt élni, értsem meg. Megértem, hát hogyne érteném. Csodálkozom is rajta, hogy még ennyien itt vagyunk. Kicsit kevesebben, mint New Yorkban, de azért még elég sokan. Tele van a terasz, felhőtlen arcú emberek süttetik magukat a napon. Nem is értem, hogy miért vagyunk még ilyen sokan.

Huszonegy éves. Bölcsészhallgató Pesten. Az egyetlen testvérem egyetlen gyereke. Ha patetikus akarnék lenni, azt mondanám, hogy nekem rajta kívül senkim nincs »lefelé«. Leszármazásilag senkim, rajta kívül. S most ül velem szemben, sóhajtozik, s azt kérdezi, hogy támogatom-e abban, hogy külföldre menjen. Jövőre diplomázik, aztán »amilyen gyorsan csak lehet«. Ezt mondja. Innen el, amilyen gyorsan. Kavargatja a kávéját, s megjegyzi mintegy mellékesen, hogy »vége, ez itt reménytelen«. Közben elpirul, rám néz, s bocsánatot kér a szeme. Mintha rólam mondott volna valami rosszat.

Ugyan. Én megértelek. Nem te vagy a hibás.

A bűnösök azok, akik el akarják hitetni veled, hogy a nagyvilágon e kívül nincsen. Ez az örök magyar hazugságok legsúlyosabbika. Ne érezd magad otthon a nagyvilágban, magyar! Ezt követelik tőled születésed óta. Ezt szavalják neked az állami ünnepeken, már az óvodában rákezdik, és folytatják az iskolában, szavalnak, mennydörögnek, sulykolják a fülbe, hogy e kívül nincsen számodra. Húzódj be a Kárpátok eresze alá! Zárd magadra az ajtót, fordulj a fal felé, és álmodj szépeket, magyar! Ezt akarják tőled. S ha nem vagy elég óvatos, bedőlsz nekik. S tényleg úgy mozogsz majd ezen a bolygón egész életedben, mint egy marslakó. A határokon túl mint egy idegen.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35878


140 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


De Kácsor marad! Mert ilyen képességekkel sehol a világon nem alkalmaznák még utcaseprőnek sem. Akkor ő most egy magyar ember, aki érzi, hogy a ...nagyvilágon e kívül?....Dehogy is ő csak egy ágyrajáró gyűlölködő.

Válaszok:
Mr Stokes | 2012. április 25. 22:12

És a bölcsész diplomájával mit csinál ausztráliában?
Kengurukat nevel?


"S ha nem vagy elég óvatos, bedőlsz nekik. S tényleg úgy mozogsz majd ezen a bolygón egész életedben, mint egy marslakó. A határokon túl mint egy idegen.”

Legyen erős a szerző: a határokon túl idegen lesz. Ez nem elhatározás kérdése, így fognak tekinteni rá.

A jelenséget egyébként - amit az ember ott érez nem úgy hívják hogy "jaj, bedőltem nekik", hanem úgy, hogy HONVÁGY.

Válaszok:
Laibach | 2012. április 25. 18:34

"Jövőre diplomázik, aztán »amilyen gyorsan csak lehet«. Ezt mondja. Innen el, amilyen gyorsan. Kavargatja a kávéját, s megjegyzi mintegy mellékesen, hogy »vége, ez itt reménytelen«."


Sok fiatal él körülöttem. Akinek lehet bármilyen jövője külföldön, az ki akar menni, vagy már ki is ment.
Olyan is van, aki le se diplomázik, hanem már most ahhoz módosít pályát, hogy kint megélhessen.

Legtovább egy Bécsben közgázt és politológiát hallgató srác tartott ki amellett, hogy lesz jobb.
Legutóbb ő is szó szerint azt mondta, hogy »vége, ez itt reménytelen«.
Szó volt róla, hogy a barátnője miatt hazajön az utolsó két évre, de nem, inkább az is kimegy és semmi esély, hogy valaha is...
Régi gyerekkori barátjuk meg sem állt Ausztráliáig... tudják, hogy nem valószínű, hogy még valaha is találkozzanak...
Színjelessel külföldi egyetemre felvételt nyer lány jött haza a barátja miatt, de amióta megtudták, hogy aki külföldre viszi a diplomát annak ki kell fizetnie, azt tervezik, hogy amint kézhezkapják a diplomát már viszik is ki.
Nagyon fáj, de megértem őket...

Válaszok:
esakreativ | 2012. április 25. 18:40

Nekem is kiment az egyik fiatal több diplomás rokonom Ausztráliába - jobboldali beállítottságú -.Igazad van abban, hogy kint idegenként tekintenek rá, meg volt is honvágya, de itt jön a lényeg: ezerszer nyugodtabban él - elmondása szerint - kint mint sajnos itthon. Ő szokta mondani, hogy a honvágyat legyőzte a józan ész.

Válaszok:
Muttimi | 2012. április 25. 18:38

A"legmesszebb ezektől" - kitől, kiktől. A kurzus váltás megoldja a családja zsenijének itthoni státuszát?, vagy csak hangulatkeltés volt a szándék.

Válaszok:
Stigma | 2012. április 25. 18:53

Biztos nyakon baszta a tanár, mert füvezett :D


Látod, én meg visszajöttem.
Sok mindent megtanultam másként látni. Azt is ami ott van, azt is ami itt van.
És a nyugalom is megmaradt, itthon is.

Válaszok:
Laibach | 2012. április 25. 18:48

igen, igen. ez a lényeg, az én adómból tanuljanak csak a kis gyerkőcök (az amúgy európai viszonylatokban is magas színvonalúnak számító - már amelyik egyetem - képzéseken), aztán a megszerzett tudást és szakértelmet (már amelyik egyetem...) vigyék külföldre:) kösz srácok

Válaszok:
Stigma | 2012. április 25. 18:45

Mit értesz félre már megint? Amikor megtudták, hogy ki kell fizetni a diplomát, akkor döntötték el, hogy nem várnak, hanem AZONNAL kimennek és kifizetik, LETUDJÁK a sarcot, ami az elődeiknek még nem volt, hogy mire családot alapítanak már meglegyen és ne vigye el a pénzt a család elől...

Válaszok:
Muttimi | 2012. április 25. 18:48
csenge | 2012. április 25. 18:53

Tehát már megkapták, vagy elkezdték az egyetemet?

Válaszok:
Stigma | 2012. április 25. 19:04

Ezzel ő is így van, sok mindent másként lát. Ezért nem jön haza. Sőt ahogy látom a testvérei is menni fognak, sajnos. Minket is agitál állandóan, hogy menjünk, de egyenlőre még kitartunk.

Válaszok:
Muttimi | 2012. április 25. 18:52

Ez az ő döntése. Én nem bántam meg a magamét, és mások is döntöttek így. Ők sem bánták meg.
Sok minden más külföldön, és nem feltétlenül könnyebb, csak mások a nehézségek. Bármilyen furcsán hangzik is. Csak erről ritkán esik szó.


Én az ön helyében kifizetném a világpolgár ifjoncok rövidebb külföldi kiraccanásait is.

Válaszok:
Stigma | 2012. április 25. 18:55

"A"legmesszebb ezektől" - kitől, kiktől."


Ez még nem esett le? Hát a kormánypártoktól, meg az ellenzéktől, ahogy a nekik csápolóktól is, miközben semmi remény nincs, hogy javuljon a helyzet... x(


pedig nerisztán olyan kiszámítható, stabil és becsületes közviszonyokkal marasztálná ezt a sok kételkedőt... hát a túró rudi már nem is számít?!


Mindegyik járt már többször külföldön és több még külföldön is tanult vagy tanul.

Válaszok:
Muttimi | 2012. április 25. 18:56

Nem lehetne, hogy már diploma előtt elhúzzon a vérbe? Mégsem járja, hogyennyire gyűlöli ezt a helyet, de azért az adómon élősködve szerez bölcsészdiplomát. Apropo, nem tudja valaki, hogy hogyan diplomázik 22 évesen egy bölcsész?

Válaszok:
Vén Csataló | 2012. április 25. 19:01
Stigma | 2012. április 25. 19:24

Tehát már megkezdték a tanulmányaikat?


"Majd hirtelen elkomolyodik, s azt mondja: Ausztrália. Nézek rá értetlenül, mire megmagyarázza: oda kellene menni, talán az van a legmesszebb ezektől."

A földrajzoktatás valóban az utolsókat rúgja. Új-Zéland a Magyarországtól legtávolabbi ország.

Válaszok:
Muttimi | 2012. április 25. 18:59
Stigma | 2012. április 25. 19:19

Arról nem is beszélve, milyen okosan váléaszt szempontokat a majdani élete kereteienek kiválasztásához. Szinte hihetetlen.


"londoni bizztonságiőrködéssel megkereste a lakását és visszajött."


Olyat még nem ismertem, csak diplomásokat és olyanokat, akik kint használhatatlan diploma helyett végeztek szakmai tanfolyamot a kinti munkavállaláshoz.


Na basszus, megnéztem, és van olyan, hogy alapszakos bölcsész. Ez már milyen röhej!

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2012. április 25. 19:37

Kinek mennyi éve van hátra a diplomáig, de akkor azonnal kimennek és visszafizetik, hogy mire családot alapítanak, ne legyen tartozás, csak magukra, a családra kereshessenek.

Válaszok:
Muttimi | 2012. április 25. 19:08

Akkor csak hogy tudják ők is: csak azoknak kell kifizetni, akik most kezdik állami támogatással és ilyen értelmű megállapodással.
Komolyan ezzel a tájékozottsággal akarnak nekivágni a nagyvilágnak? Igazán bátrak!

Válaszok:
Stigma | 2012. április 25. 19:15

"..el lehet menni.."

Ezt annyira unom, hogy lassan jobban, mint a tesze-tosza Gyurcsányt, aki még a saját embereivel se bírt... x(

Tényleg értelmi fogyatékos aki egyszer nem képes elolvasni, hogy mit mondott valójában:

„Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez?
Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!”


Érdekes, hogy itt politikai fórumozol és nem hallottál még orbán visszamenőleges törvénykezéséről.

Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, mert ez számomra egy elég izgalmas téma, de amikor a tandíj visszafizetése felmerült, akkor határozták el, hogy úgy terveznek, hogy ne érje őket meglepetés, hanem szükség esetén ki tudják fizetni amit kell és ne kényszerüljenek rabszolgasorba.

Válaszok:
Muttimi | 2012. április 25. 19:23

A távoli országok közül Ausztráliában hallottam megfelelő lehetőségekről és emberekről akik oda költöztek. Új-Zélandról nem.

Válaszok:
gross | 2012. április 25. 20:34

Ugye milyen más? Á,csak pontatlanság volt.:)

Akkor most jól fiyelj: pontosan tudom, miket írtok a politikai fórumokon. Olvaslak téged is.
Csakhogy tényszerűen nem úgy van, ahogyan írtad. És most ebbe beleszaladtál.
Ez van. :))

Válaszok:
Stigma | 2012. április 25. 19:29

Nem. Nem gyűlöli, csak szeretne megélni.

3 éves bolgogan vagyis a BSC= főiskolai diploma a 3+ 2 Vagyis BSC+MSC = egyetem.


"beleszaladtál"


Inkább kicsit paranoiás vagy...

Válaszok:
Muttimi | 2012. április 25. 19:33
Muttimi | 2012. április 25. 19:33

Melyik szót értetted?


Én mindent elkövettem, hogy megtudják, hogy mi volt régen, de miután leginkább úgy fogalmaztam, hogy a PÁRTÁLLAM idején és az orbán fidesz most egy újabb PÁRTÁLLAMOT csinált... képtelenség bárkinek elhitetni velük, hogy ez nem is annyira olyan...


Pntosabban: melyik szót NEM értetted?
Bocs az elírásért.

Válaszok:
Stigma | 2012. április 25. 19:39

Elmentél Ausztráliáig, csak mert ott nagyon olcsó a fű? A közeli Hollandiában drága?


Na, azok a teljesen használhatatlan egyedek.


Szerintem értettem és reagáltam is rá. Ha az ember valamit nem ért, azt többnyire észre sem veszi_________

Válaszok:
Muttimi | 2012. április 25. 19:41

Ja, mint a viccben:

- Mit mond a nemrég végzett gépészmérnök a nemrég végzett bölcsésznek?
- ???
- Egy dupla burgert és egy kólát kérek!


NYOL:Ipszilonba oltott kétágú Szabad Nyép igazság ohne Teller.


Azt látom. Nem baj, csak segíteni akartam. Azért mondd meg nekik, nyugtasd meg őket.
Viszlát! :)


"azt hiszik, hogy az ő pártjuk pártállama majd jó lesz nekik."


Én erre úgy gondolok, hogy már az előző pártállam idején is jobb volt nekik, mint például nekem és most azt hiszik, hogy ez a pártállam is oda fajul, - de nekem meggyőződésem, hogy az orbán fidesz mai pártállama csak a rosszat örökíti át, a jót nem.


Ha elolvastad volna a nolnol szövegét is, abban ausztráliát javasolták, mert a francuzi a foszernak tul közel van, akkor inglesi is közel van.
Meg angliában ha igaz nincsenek kenguruk szabadon.

Válaszok:
vomit | 2012. április 25. 21:11

"Aki akar, az boldogul itt is, még állami alkalmazottként is akár."
-ezt a boldogulást,gondolm úgy érted,hogy tudja magát reprudukálni arra,hogy a következő nap is be tudjon menni dolgozni. Mert a magyarok kb 70%-80%-a aki dolgozik az így él...nulla megtakarítással,tengődve napról-napra.

Ha ez neked a boldogulás vagy az európai életmód, akkor légyszi küldj nekem is abból,amit szedsz;)

Ez csak tengődés...


"egy csomó arc, aki itt rajong az eljövendő pártállamért, semmit nem tud az előzőről, mivel nem élt akkor, vagy kicsi gyerek volt."


Hááát... lehet, hogy semmit nem tud Kádár pártállamáról aki itt ágál ellene? úgy, hogy Orbán pártállamáért meg repes?
Ki nem veszi ezt észre??? :

A fogalmak tisztázása érdekében: pártállam az, amikor egyetlen párt befolyása alá kerül a kormány, a törvényhozás, az alkotmányozás, az alkotmánybíróság, a köztársasági elnök, a közmédia, a magánmédia, ezek felügyelete, az államigazgatás, a kultúra, a számvevőszék, az ügyészség, az igazságszolgáltatás, a nemzeti bank, de még a statisztikai hivatal, az adóhivatal és a labdarúgó szövetség is.


Csodálkozunk, rajta, hogy egyre többen menni akarnak?? Most olvastam:

"..A több tízezer forintos bírságtól való félelem, az egymásnak ellentmondó hírek miatt szerdán az autósok megrohamozták elsősegély-felszerelésért a boltokat és a gyógyszertárakat Békésben. A megyei főkapitányságon cáfolták, hogy kimondottan az eü-csomagokat ellenőriznék..."

http://www.beol.hu/bekes/kek-h..

Válaszok:
Stigma | 2012. április 25. 20:47

Unokatesóm 4 éve bölcsészdiplomával diliházban takarító. Viccen kívül. Nem akar hazajönni. Stresszmentesen és kiszámíthatóan él és akar élni még ott.

Válaszok:
Stigma | 2012. április 25. 20:36

Hát igen, ez egy ironikus megjegyzés lett volna. Sajnálom, hogy nem ment át.

Válaszok:
Stigma | 2012. április 25. 20:38

"Stresszmentesen és kiszámíthatóan él és akar élni még ott."


Ez a kulcsa annak, hogy ne akarjanak innen elmenni a diatalok, mert ezt a feltétele a gyermekvállalásnak is.


Sajnálom, nem vagyok ironikus kedvemben, ha a tömeges kivándorlásról van szó.

Válaszok:
gross | 2012. április 25. 20:45

Felüdülés olvasni ezt a sok elégedett hazaffyt.


Nem lehet megállítani, elkerülhetetlen. A mérték persze nagyon is számít: százezer vagy ötszázezer? De nem is katasztrófa feltétlenül: a kivándorlók sok üzleti lehetőséget jelentenek, illetve átutalásokat (remittances). A XIX. század végéig ezt nem nagyon fogta fel senki katasztrófának amúgy. Magyarországra is érkeztek külföldiek - akik aztán majdnem mind asszimilálódtak - és magyarok is mentek külföldre. Vagy legalábbis az országon belüli "külföldre", azaz nem magyarok lakta területekre. Pl. az én dédapám is.

Válaszok:
Stigma | 2012. április 25. 20:52

"az autósok megrohamozták elsősegély-felszerelésért a boltokat és a gyógyszertárakat Békésben. A megyei főkapitányságon cáfolták, hogy kimondottan az eü-csomagokat ellenőriznék..."


Annak kéne utána érdeklődni, hogy ki forgalmaz eü-csomagot, aki felröptette a pletykát...


"Nem lehet megállítani, elkerülhetetlen. A mérték persze nagyon is számít: százezer vagy ötszázezer?"


Ezek a gyerekek nem külföldre tervezték a jövőjüket. Voltak akik külföldi egyetemről is hazajöttek, de már látják, hogy ami itt folyik az életveszélyes.
Nem feltétlenül milliomosok akarnak lenni, de ilyen kiszámíthatatlan jövőre nem lehet családot alapozni.

Válaszok:
gross | 2012. április 25. 20:59

"elmennek majd egy időre - de nem "ezektől" vagyis a hazájuktól."


Ez "ezek", Orbán páltállama, ami nem azonos a hazával.

Válaszok:
Stigma | 2012. április 25. 20:56

Mindenki tudja, hogy a tervezés egy dolog, a valóság egy másik. Minden pillanatban van döntési lehetőségük: külföldre mehetnek vagy Magyarországon maradhatnak. Vagy éppenséggel visszamehetnek Magyarországra, ha már külföldön vannak. Senki sem kényszeríti őket: a rossz hangulat, a politika és közélet visszásságai, a jobb kereseti lehetőségek, a nagyobb megbeszültség és munakvállalói jogok mind érvek, amelyek a külföld mellett szólhatnak. Vannak ellene szóló érvek is.

Jobb kormányzás esetén is mennének, ez nem csak ettől függ.


a bolcseszpalanta ezen kezdhet bolcselkedni
http://www.youtube.com/watch?v..


Csakhogy a tanársegéd rendszerint ki tud menni legelább egy predoki ösztöndíjjal külföldre, ha akar. És annyit kap, mint egy ottani tanársegéd.
A gáz az, ha a delikvens kimegy, megfelelő tudás (akár nyelvi, akár szakmai)nélkül mosogat vagy beteget ápol, az évek múlásával pedig szembejön a valóság: a szakmájából kiesett, tapasztalatot benne nem szerzett, anyagilag ezzel sokra nem ment. Ottmaradva ebbe a státuszba ragad, visszajönni nem tud. Ez csapda.

Válaszok:
Laibach | 2012. április 25. 21:23

Sajnos az ország egy része "csapdában" van és nem itt adózik. Kíváncsi lennék egy kimutatásra, hogy mennyi magyar állampolgár dolgozik külföldön és mennyi adóbevételtől esik el így az állam. Lehet, hogy az elmúlt 2 évtizedben megvalósult az 1 milliós munkahelyteremtés csak sajnos nem itthon. Nálunk vidéken ahol élek majd 8 ezer emberrel kevesebb a város lakossága mint volt 1990-ben. Brutális szám. Nagyon sokan leléptek. A maradék lakosság kb. 45%-a nyugdíjas, halott város lettünk sajnos.

Válaszok:
Muttimi | 2012. április 25. 21:31

Ez egy másik csapda. Mindamellett a városodból sokan feltehetően Budapesten kötöttek ki.
Múltkor olvastam az egyik német lapban egy cikket arról, hogy a saját munkaerőpiacuk megnyitása óta jóval kevesebb magyar regisztrálta ott magát munkavállalóként, mint amennyire számítottak. Ebben nem tűntünk ki, a szomszédos országokból is kevesebben mentek. Pedig náluk nem rossz a helyzet, és sok pozícióban az angol nyelvtudást is szívesen veszik ha nincs német.
Az ismeretségi körömben sem jellemző. Többen vagyunk olyanok, akik néhány év kintlét után visszajöttünk, és a gyerekeinket itt akarjuk felnevelni.
A fórumokon szoktam olvasni, hogy nahátmindjártmindenkikimegy. Évek óta mindjárt.
Én is kíváncsi vagyok a valós számokra.


Ugyanezt írtam én is.
Most ebben egyetértünk.


Á, elolvastam újra. Mégsem értünk egészen egyet. (AZ első mondatoddal még igen.)
Aki külföldön "tróger" munkát végez, az ott is csak vegetál. Mivelhogy a kerítéseket nem a Würstelstandok árulják. És évek múlva még a reményt is elveszíti arra, hogy jobbá váljon a helyzete, mert kiesett a szakmájából. A külföldieket idegennek tartják, nem igaz hogy ez nem hátrány, és még szakmai tapasztalata sem lesz. Onnan nehéz lesz felállni.
Itthon pedig azért lássuk be: akinek van használható tudása, az ha lassan is, ha beosztással élve is, de előbb-utóbb kiépít magának egy egzisztenciát. És még az önbecsülése is megmarad.
Nagyon becsülöm azokat, akik itthon ha kell elköltöznek, új szakmát tanulnak, ingáznak, de nem adják fel. Nekik előbb-utóbb be szokott jönni.
Sokkal inkább az a balek (inkább naív) aki elhitte hogy minden megváltozik csak azért, mert elment külföldre, ahol nem követi figyelemmel a politikát (talán a nyelvet sem érti annyira) ezért nem is bosszankodik miatta.


Szerintem nem tudják, miről van szó.


Ez a söpredék kommunista meri mondani messze innen , akik ezért a helyzetért felelősek ?


Istenem, ez nálam egy plusz. Hatalmas nagy gondjai lehetnek ennek a gyereknek, szerintem száraztésztáért szavazhatott.

Menjetek csak, patkányok :)


Nem különösebben foglakoztat, ki ez a Kácsor. amit viszont leírt tény. Személyeskedhetünk mi akárhogy , a ma Magyarországának ifjai nem látnak perspektívát ebben a politikus szájszagtól és egymásnak símúló(érts korrupt)testszagtól bűzölgő hazában. Ez bizony tény. (-12 hónap egy kezdő diplomás állástalálásának várható időtartama, aztán máris kereshet 3-5 év után akár 150-200 e Ft-ot is bruttyó úgy,hogy abban még nincs benne,hogyha ki megy az utcára máris megbüntetik,mert :nem kötötte magára a hátizsákját,nem fizette be aznap a kötelezőt,rosszul vette a levegőt,stb,stb..megnézheti a tv műsort is:VV nyomoronc éppen értéktelen nullával vitatkozik potom fél millióért egy adott 12 év alatt elvégzett 8 kemény elemivel. Nemfolytatom,lemerültem..ezzel szemben egy volt gyarmatosító Angliába kimegy a sok lopott holmi közé és mit lát? 1400 fontért(számold ki) takaríthat egy hotelt,vagy egy bevásárló közponoto,abból marad megélhetésre neki 800font, a kutya meg nem kérdezi merre,miért és hová megy. Éli boldog hétköznapjait IDEGENKÉNT otthonosan kint külföldön...Ennyi..mint írtam, nem különösebben érdekel,ki ez a ...már a nevét is elfelejtettem a cikk írójának..,de igazat írt..tény


Sajnálom, nem tudtam, hogyha megpróbálok ironizálni egy témától idegen kilenc éves gumicsont felvetésén, akkor itt ketten is akadnak akik vérszemet kapnak akik szenvedélyesen tovább rágódnak rajta... :(


felbosszantatott ez a cikkrész, de hát mit várhatok a noltól.
ti akik hathatós segítséget nyújtottatok ahhoz, hogy ennyire szétbasszák az elvbarátaitok az országot,
ti uszítotok,
és hülye bölcsész sóhajtozásait idézitek, akit alig várnak a nagyvilágban.

szerintem segíteni kell neki. menjen!

Válaszok:
1istvan | 2012. április 25. 23:10

egyébként meg MOST menjen.
ne várja meg a jövőre diplomát, micsoda stílus ez, hogy kitaníttatták és egész idő alatt utálkozott a kis hülyéje!
az ingyen egyetem kellett?
az nem volt olyan nagyon szar és reménytelen?

ahhhh


Sok sikert az ifjú titánnak külföldi pályafutásához. Kácsor Zsolt viszont meggondolhatná, hogy az igazi támogatás az lenne, ha személyesen elkísérné őt és ott is maradna vele. Mondjuk angolul írogathatna egy ottani angol újságba......bizonyára alig várják, hogy helyretegye valamely régi klasszikusukat.....


Pokolra valo hazaarulo! Mert nem Gyurcsany elvtars van hatalmon akkor mindjart menni kell. Vegre van ertelme a mindig becsomagolt borondnek.
Te szerencsetlen, bolcseszkent mindenutt nehez! Ha a komcsi hoseid nem teszik tonkre, lopjak szet, zullesztik el az orszagot akkor is ilyen nehez lenn? Ki artott a legtobbet amig a jelenlegi helyzetbe jutottunk?
Elemenni a legtavolabbra "Ezektol"..... kik azok az "Ezek"? A szerencsetlen kormanyunk amelyik jol-rosszul de legalabb a Nemzet erdekeben kuzd?
A hazajat szereto magyar ember nem boldog idegenek kozott. Ez nem agymosas hanem a vilag legtermeszetesebb dolga. Aki nem igy erzi .....tobben vagyunk nelkuluk!

Válaszok:
Felebarát | 2012. április 26. 05:56

nem azért kell menni, hanem mert mennek, és egyre többen el...sajnos...és vissza se néznek...


Nem kell rinyálni, hogy kimennek a fiatalok! Majd hazajönnek 23-30 év múlva, nyuggernek. És kiröhögik azokat, akiknek forintban is kevesebbet hoz a postás, mint nekik fontban.
De ők legalább ki tudják fizetni a szemüvegüket, a műtétjüket, a protkót :)
És oszthatják az észt a luxus öregek otthonában, világlátott vén faszként. :(


Hát igen...valszeg van még lejjebb ennél is.:(


Együttérezve??? Arra mi szükségem lenne?
Itt valami félreértés lehet.
Fiatalok vagyunk, itthon neveljük fel a gyerekeinket, világot láttunk és sokkal többet tudunk a világról, mint a többség. Épp ezért a békénk is megvan, köszönjük.
Nem cserélnék mással.


Elvégre normális dolog nem, hogy napi szinten basztatva vagy a közeg részéről, és ha véletlenül lejárt a szav ideje az eü doboznak akkor megbüntet mondjuk 50 ezerre. Úgy, hogy csak alig keresel ennél valamivel többet.

Válaszok:
drkovax | 2012. április 26. 18:14

Tisztelt Rikki Harcos.

Félek nem velem kell vitatkoznod,illetve nem engem kell meggyőznöd. Szerintem a legfontosabb ezen változtatni..persze ,amennyiben én nem járok tévúton.
Célszerű lenne megnéznünk, hogy van,volt-e már ilyen jellegű felmérés a fiatalok körében,mik a terveik az iskola után...Talán közelebb visz bennünket az igazsághoz...


Maga speciel miert nincs meg a nyujorktajmsnal vagy a lomondnal? Na ugye..Mert nem kellene ott, mert amit tud azt maximum a nol-nal hasznosithatja, mert a fenenek nem kell a tudoamnya(??) nyugaton de ugy kb. sehol a vilagon.Pedig sokan tudja hogy orulnenek annak itt Magyarorszagon, ha a magukfajtak elhuznak a csikot? De nem kellenek, ahogy az eszement bolcsesz lefelerokonja sem, senkinek. Es ezt maga nagyon jol tudja, es van olyan szelhamos, hogy ennek a kis hulyenek a lila abrandjait meg erositi, kilokne a fenebe pusztan csak azert, hogy "el ezektol". Most, amikor valsag van, meg egyebkent is, hat egy magyar bolcsesz barhol??? Maximum egy kavezoban a hatso traktuson mosogathatna a poharakat, nem am elol kavargathatna a kavet a teraszon, es sohajtozhatna olyan semakat amikre hulye nagybatyja megertoen bologat..es kifizeti a kavejat. Dehat csak menjen..de elobb fizesse ki amibe a tanulmanyai kerulnek, utana akar vissza se jojjon.


Ekkora undorító állatot! Ennek sem csorog sok magyar vér az ereiben!

Arra meg külön kíváncsi lennék, hogy a bölcsész úr mit csinál majd nyugaton? Mosogat, miután a mi pénzünkön tanulni tetszett?


Erről jut eszembe, adalékként a bezzegnyugatonmindenmás szólamokhoz: ott is úgy van. Ausztriában és Németországban is.
Na und?


Ennyi ez. Pontosan így van.


Ebben az egész eüdoboz sztoriban az a szép, hogy valszeg senkit nem büntettek ezért 50ezerre, sőt olyan nagyon nem is nézegették, csak az index elindított és végigmenedzselt egy hoaxot ...


Kácsor, neked is fontolgatni kellene az elmenetelt, mert a nagyvilágon e kívül van még számodra hely, sőt!Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó