Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 23. 19:56

A Fideszhez hasonlóan az MSZP is pár évente úgy dönt, általános amnéziát hirdet.

„Történt, hogy a szocialista párt választmánya a héten úgy döntött, nem vesz részt Áder János köztársasági elnökké választásában. Ehhez az ellenzéki pártnak természetesen minden joga megvan, az LMP is így tesz, csak éppen egy fokkal érthetőbb okból, mint az MSZP: Jávor Benedek közlése szerint »nem volt valódi választási folyamat, már a múlt héten lehetett tudni, hogy Áder lesz a köztársaságielnök-jelölt (...), a kormányzó pártok részéről semmilyen szándék sem volt, hogy érdemben egyeztessenek az ellenzékkel az államfőjelöltről.« Ez így pontos és jól is kommunikálható.

Az MSZP fő érve azonban az, hogy a Fidesz Áder személyében "»újabb pártkatonát ültet a Sándor-palotába«, ahelyett, hogy a megszilárdítaná a közbizalmat, a demokratikus intézményeket. Míg tehát az LMP a jelöltkiválasztási folyamat antidemokratikus mivoltát hangsúlyozza, addig az MSZP frontálisan szembemegy 2005-ös önmagával, amikor nem másban, mint Szili Katalinban vélte felfedezni a nem-pártkatona intézményerősítő jelleget. (Akkoriban csak az SZDSZ közölte egyértelműen, hogy nem pártembert akar államfőnek, ennek is köszönhetően lett Sólyom László az elnök.)

Ráadásul, hogy tetézze a közröhejt, az MSZP most akarja Sólyomot, és még a közvetlen elnökválasztás ötletét is felmelegítette (ezt ők a kisgazdákhoz hasonlóan 1990-ben és 1999-ben javasolták, majd levették napirendről), olyan politikai erők mellett, mint a Jobbik vagy a mostani Szili-párt. Ugye Ön sem tudja, hogy hívják? Mi sem, úgy kellett gugliznunk: »Szociális Unió«.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35797


27 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


A kettős mérce változatlanul a rákfenéje a dolognak.


Erre már szinte kár is karaktert pocsékolni: Evidencia, hogy a politikusok és rajongóik teljes mellszélességgel képesek néhány hónapon (a jobbak néhány napon) belül két teljesen ellentétes dolog mellett kiállni.


Tisztelem a Hírszerzőt/HVG-t azért, mert nem hajlandóak csak azért jópofizni a Maszoppal meg Gyurcsányékkal, mert az Orbánozásra most nagyobb a kereslet. Remélem folytatják ezt a vonalat!


Jájj, more még Apró Piroska máme macesz gyerekének sem csúszik el a libsi agit prop, hát mosmán télleg csomagolnia és haza vándorolnia kell!:D)


Látható: az MSZP-nek a mai napig nincs koherens elképzelése a világon semmiről. Még ebben az egyszerűnek tűnő ügyben is megy a kapkodás, átgondolatlanság, hülyeség keveréke.(Röhej, hogy most éppen ők akarták Sólyom Lászlót, akiről néhány éve még a keresztvizet is leszedték.
Szánalmas társaság.


A szuper demokratikus LMP, hasonló érveket fogalmaz meg mint anno az SZDSZ micsoda véletlen?? Egyébként ha már így alakult, hogy a fityesz 2/3-ot szerzett az LMP nem gondolhatja komolyan. hogy tízegynéhány képviselőjükkel befolyásolni tudják a folyamatokat, még úgysem, hogy óriási média támogatásuk van. De miért is??


mucika, a 1 zsidó származásu vagyok, 2 (veled ellentétben) fizetek adót. Egyik hibámról se tehetek!:D

Válaszok:
vahur | 2012. április 23. 22:40

Ettől még Apróné, meg a bandája marad az aki volt...


"Jávor Benedek közlése szerint »nem volt valódi választási folyamat, már a múlt héten lehetett tudni, hogy Áder lesz a köztársaságielnök-jelölt"

Miért, Benedekünk a 2010-es önkormányzati választásokon az utolsó pillanatig azt hitte hogy legyőzi Tarlóst és ő lesz Budapest főpolgármestere..?

Válaszok:
lastres | 2012. április 24. 01:00

lassan a hírszerzőnél is kezdik felfogni, hogy merre kell nyalintani, és merre taposni.
az mszp lassan a múlté, itt az ideje elkezdeni kilőni a torpedókat.
jön mán, jön, nemsoká itt van országmentő bajnai, a reformer gyurcsány, és az ő koalíciójuk. az a demokratikus, az.

(egy lmp nevű löttyedt izével oldalt, vállra csapva.)


A fidesz egyeztetést ígért, aztán ezt nem tartotta be. Megszegte a szavát. Aki így segget csinál a szájából, az ne csodálkozzon, hogy mások nem akarnak asszisztálni ennek.

Nem beszélve arról, hogy nemrég szűkítették az ellenzék jogait, például a jelöltállításban, teljesen tudatosan elvéve annak lehetőségét, hogy maguk jelölni tudjanak. Ezek után végtelenül cinikus azt mondani, hogy mit ugrálnak. 77 nem jobbikos ellenzéki képviselő van - a jelölési határt pedig "véletlenül" 78 főben határozták meg.

Válaszok:
cutcopy | 2012. április 24. 01:38
drkovax | 2012. április 24. 14:38
drkovax | 2012. április 24. 14:42

Igen, az baromi komoly tud lenni amikor az LMP feltételeket akar szabni az elnökválasztáshoz, miközben közlik hogy nincs jelöltjük....)


Az egyeztetés nem az, hogy az történik, amit az LMP akar. Meghallgatnak, aztán vagy elfogadják a véleményedet vagy nem.


Az ugye nem zavar, hogy 20%-ban szabták meg nem pedig 77+1 főben ... Az jól hangzik, hogy direkt azért ennyi, mert ki akartak veletek szúrni, de a 20% túl kerek ehhez. 21%-nál vagy 19%-nál lehetne gyanakodni (egyébként is, ti meg az mszp szoktatok a 4/5-öddel jönni: ez épp annak felel meg).


"ezt ők a kisgazdákhoz hasonlóan 1990-ben és 1999-ben javasolták, majd levették napirendről),"

Nem utolsósorban 1994-ben ez volt a "szakértői kormányt" mellett a választási kampányuk fő eleme!

Nyertek is, de nem csináltak semmit az ügyben.

Az a gond, hogy csak ellenzékben érdekük a pártoknak a közvetlen választás. Hatalmon meg az a jó, ha ők delegálják az elnököt valódi választás nélkül.
Ezért nincsen változás.


Az mitől demokratikus eljárás amikor gyakorlatilag a miniszterelnök nevezi ki az államfőt, aztán megszavaztatja a frakciójával?

Ami Franciaországban van az a demokratikus elnökválasztás!

Magyarországon választás sincsen, nem hogy demokratikus!


Azért nem demokratikus, mert már eleve el volt döntve, ki lesz az államfő, a többi párttal egyeztetés csak színjáték volt. Még csak gondolat szintjén se vetődött fel a Fideszben, hogy ne egy pártkatonát, aláírógépet tegyenek meg elnöknek. A jog formális követése még nem jelent demokráciát.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó