Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 23. 19:56

A Fideszhez hasonlóan az MSZP is pár évente úgy dönt, általános amnéziát hirdet.

„Történt, hogy a szocialista párt választmánya a héten úgy döntött, nem vesz részt Áder János köztársasági elnökké választásában. Ehhez az ellenzéki pártnak természetesen minden joga megvan, az LMP is így tesz, csak éppen egy fokkal érthetőbb okból, mint az MSZP: Jávor Benedek közlése szerint »nem volt valódi választási folyamat, már a múlt héten lehetett tudni, hogy Áder lesz a köztársaságielnök-jelölt (...), a kormányzó pártok részéről semmilyen szándék sem volt, hogy érdemben egyeztessenek az ellenzékkel az államfőjelöltről.« Ez így pontos és jól is kommunikálható.

Az MSZP fő érve azonban az, hogy a Fidesz Áder személyében "»újabb pártkatonát ültet a Sándor-palotába«, ahelyett, hogy a megszilárdítaná a közbizalmat, a demokratikus intézményeket. Míg tehát az LMP a jelöltkiválasztási folyamat antidemokratikus mivoltát hangsúlyozza, addig az MSZP frontálisan szembemegy 2005-ös önmagával, amikor nem másban, mint Szili Katalinban vélte felfedezni a nem-pártkatona intézményerősítő jelleget. (Akkoriban csak az SZDSZ közölte egyértelműen, hogy nem pártembert akar államfőnek, ennek is köszönhetően lett Sólyom László az elnök.)

Ráadásul, hogy tetézze a közröhejt, az MSZP most akarja Sólyomot, és még a közvetlen elnökválasztás ötletét is felmelegítette (ezt ők a kisgazdákhoz hasonlóan 1990-ben és 1999-ben javasolták, majd levették napirendről), olyan politikai erők mellett, mint a Jobbik vagy a mostani Szili-párt. Ugye Ön sem tudja, hogy hívják? Mi sem, úgy kellett gugliznunk: »Szociális Unió«.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35797


Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Látható: az MSZP-nek a mai napig nincs koherens elképzelése a világon semmiről. Még ebben az egyszerűnek tűnő ügyben is megy a kapkodás, átgondolatlanság, hülyeség keveréke.(Röhej, hogy most éppen ők akarták Sólyom Lászlót, akiről néhány éve még a keresztvizet is leszedték.
Szánalmas társaság.


"Jávor Benedek közlése szerint »nem volt valódi választási folyamat, már a múlt héten lehetett tudni, hogy Áder lesz a köztársaságielnök-jelölt"

Miért, Benedekünk a 2010-es önkormányzati választásokon az utolsó pillanatig azt hitte hogy legyőzi Tarlóst és ő lesz Budapest főpolgármestere..?


Igen, az baromi komoly tud lenni amikor az LMP feltételeket akar szabni az elnökválasztáshoz, miközben közlik hogy nincs jelöltjük....)Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó