Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 21. 10:49

Szegény Kövér házelnöknek nagyon rossz lehet, hogy ilyen szemét csúnya világ veszi körül.

„Kövér László a magyar Kövér László. Érdes stílusát, kemény kiszólásait mindenki ismeri, de azt még ellenfelei is elismerik róla, hogy a fárasztó félrebeszélés helyett ő ki mondja, amit gondol, még ha az olyan is, amilyen. A fenségest a nevetségestől csak egy Kövér László-i bajusszál választja el egymástól, és ez igaz az őszinte, kemény beszólogatás esetében is. (...)

Szegény Kövér házelnöknek nagyon rossz lehet, hogy ilyen szemét csúnya világ veszi körül, és úgy látszik, kétharmad ide vagy oda, egyre nehezebben bírja. De ha ilyen nehezen viseli, akkor miért nem csinál valami nyugisabb melót? Annyi szép munka van, ráadásul a házelnöki tisztséget sem rombolná ezzel a hisztis nagycsoportos viselkedéssel.’

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35732


Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"Szegény Kövér házelnöknek nagyon rossz lehet, hogy ilyen szemét csúnya világ veszi körül"

Ádámka és még Téged is olvasnia kell szegénynek. Meg nekünk is, hála a mandi mindenre kiterjedő gondoskodásának.


Ádámka! Ki kellene már cserélni a pelenkát, mert kissé szaglik! Értem én, hogy akkor fizet a Hírszerző, ha megvan a heti/napi szösszenet, de azért nem egészen mindegy, milyen színvonalon. Ez dedós lett.


Hogy fogja gyűlölni Laca a posztkommcsikat, amikor majd egyszercsak ő lesz az igazoltan egyetlen volt MSZMP-s a T. Házban!


Abban azért biztos lehetsz, hogy nálad jobban olvas és sokkal olvasottabb is.


" Az MSZP parlamenti léte is botrány, a "mitugrász agresszív, kivagyi kisebbség", az LMP mit képzel magáról, hogy bele akar szólni dolgokba, az újságírókról pedig "nyikhaj, senkiházi, utolsó, tollforgató terroristák", akik csak ártani akarnak."

Mint házelnök és most ideiglenes KE nyilván nem mondhat ilyeneket. Még ha én mint magánember egyet is értek vele. Az MSZP-DK frakció többségének nem a parlamentben hanem börtönben kellene ülnie. Az LMP valóban egy nyikhajokból álló társaság de mivel a szavazók juttatták a parlamentbe, ezért a Kövérnek ezt tiszteletben illene tartani. És kibírnia 2014-ig, amíg kiesnek a parlamentből.


Ez igen jól hangzó mondás a ballib média tollából. De valaki már igazolja ezt nekem közgazdasági érvekkel. Mire basztak el 4000 milliárdot? Mitől is ilyen magas a CDS felárunk?


A reakcióm a benyomásaimat tükrözi. Sok elgondolkodnivalót nem találtam a cikkben, ellenben süt belőle az izzadságszag, hogy írni kellene már valamit, hát jobb híján mossuk le Kövért. Megérzésekkel nehéz vitatkozni, de próbálja meg. Egyébként pedig szeretném, ha ez a jobb sorsra érdemes fiatalember (smalladam) nem aprózná el magát ilyen kis viccesnek szánt cikkecskékkel.
Kövér stílusával kapcsolatban részben egyet is érthetünk, ha megszólít, nem a stílusa miatt fogok hallgatni rá.


Kövér elmondta ugyanezt a házelnöki székéből. Majd a házbizottságban elnézést kért. A HírTV-ben aztán elmondta újra azt, amiért egyszer már meggondolatlanul elnézést kért. Egyenes ember, kicsi cikk-cakkokkal.


Hol írtam olyat, hogy kulturális példakép a Kövér? Vagy általában, hogy egy politikus példakép bármire is?


"A cikk jóval összeszedettebbnek és érvelőnek tűnik."

Csak szavak egymás mellett. Összetett? Érvelő? Naneeee!


Nem ezért, hanem mert valahol ki akarják vinni azt az extra profitot amit eddig a bankokon keresztül vittek ki, csak már nem engedik nekik a kormányban. De ez túl hosszú, hogy itt a mandin levezessem.


Mondtam, hogy túl hosszú. Nem indoklom most és itt meg. Az igaz, hogy a Fidesz töketlensége is benne van, de nem ez a fő ok.


Majd, ha Bertorelli is hivatásszerűen folytatja a tollforgatást, akkor jogosan kérheted számon rajta a frappáns, szellemes, érvelő publicisztikát. Amíg csak hozzánk hasonló amatőr kommentelő addig nem. Viszont a Kiss Ádámon számon kérhető, hogy legalább a szakmája alapjait készség szinten ismerje, ha már ebből akar megélni.


Nézd, nem értek egyet a Fidesz gazdaság politikájának egy részével, főleg nem értek egyet a kommunikációjukkal (kokik, sallerek stb), de csak az ország kirablásának mértékén szeretnének csökkenteni, ami persze nem tetszik sem az EU-nak sem a multiknak. A belpolitikai részben pedig néha a hajam hullik: munka törvénykönyve, az állam elbaszása esetén az EU által kirótt büntetés kifizetésére egyszeri rendkívüli adó kivetésének lehetősége (anélkül, hogy a felelősök tökének megszorongatásáról csak szót is ejtenének), Esztergom stb.


Még mindig nem érti. Nem az zavar,ha szóvá teszik, hanem a megszólalás minősége (ahogy Kövérnélis.)


A MANYUP-ok államosításával pont csökkentették a költségvetés kiszolgáltatottságát. Évi 360 milliárd forinttal nőtt az állam bevétele, mert ekkora nyugdíjjárulék az államhoz folyik be a MANYUP-ok helyett. Ennyivel kevesebb hitelt kell felvennünk a költségvetés finanszírozására. Ráadásul igazságtalan is volt a MANYUP-ok rendszere, mert a tagok helyett a nem tagoknak kellett fizetniük a járulékaikból a nyugdíjakat. És mert ez persze kevés lett volna ezért részben az adónkból részben hitelből kellett ezt az államnak finanszíroznia. Emellett a MANYUP-ok esetleges (és biztos lett volna ilyen) csődje esetén megint csak az államnak kellett volna fizetni a mi adónkból. Most a MANYUP-ok többi disznóságáról nem is írok. Az, hogy a Matolcsy nem alkalmas PM-bek az igaz. Hogy még nem küldte el kapálni az Orbán az meg az Orbán hibája. Könnyen az Orbán pozíciójába kerülhetne ez a töketlenkedés, ha nem lenne ennyire impotens és/vagy kompromittált az ellenzék.


Bocs, de ez nem így van. Eddig a Manyupok kaptak évi 360 milliárd forintot mint járulék. Ezt teljes egészében hitelből (deviza és forint kötvényekből) pótolta az állam, hogy legyen miből nyugdíjat fizetni. Ennek a 360 milliárdnak csak a 75%-ért vásároltak állampapírt a MANYUP-ok, a többiért részvényt meg egyéb befektetési papírokat vásároltak és plusz ebből fedezték (4,5%) a saját költségüket. Ehhez képest most legalább a 25%-al (90 milliárd) kevesebb kötvényt kell kibocsájtania az államnak. Ennek csak a fokozatosan beinduló magán nyugdíj kifizetések jelentettek volna valami könnyebbséget úgy 10-15 év múlva. De addig újabb és nagyon drága hiteleket kellett volna felvennünk a nyugdíjfizetések fedezetére. Ezeket a hiteleket még akkor is törlesztettük volna ha már elkezdődnek a nagy tömegű MANYUP nyugdíjak kifizetése. Feltéve (de ez indokolatlan optimizmus), hogy nem csődöltetik be a MANYUP-okat.


Még mindig nem érted. Amit a MANYUP-ok vettek az a 75%-a volt annak amit kaptak. Vagyis az állam odaadott 270 milliárdot (a 360 75%-a) a MANYUP-nak. Ezért a MANYUP vett 270 milliárdnyi állampapírt. Most az hagyjuk is, hogy ezért még 10%-nyi kamatot is kapott volna lejáratkor. Viszont az államnak fel kellett még vennie 360 milliárdnyi hitelt, hogy fizetni tuja a nyugdíjat. Most nem kell odaadni a MANYUP-nak 360 milliárdot, viszont nem vesz tőle a MANYUP 270 milliárdnyi kötvényt. Így elméletileg még 90 milliárddal beljebb is lenne az állam. Persze ezt a 360 milliárdot most a nyugdíjak fizetésére költi. Tehát a MANYUP-ok megszűnése miatt nem, hogy nem kell kötvényt kibocsájtania, hanem még 90 milliárddal kevesebbet kell a piacon eladnia a kötvényeiből mint a MANYUP-ok idejében.


Ugyan miert lenne frusztralt Kover Laszlo? Tisztaban van egyaltalan a szo jelentesevel? Kover fidesz alapito es azota a karrierje csak felfele halad, jelenleg hazelnok es csak azert nem o a koztarsasagi elnok mert visszautasitotta a jelolest. Mindig kimondta (ki merte mondani) amit gondolt es tobbnyire igaza vi s volt. Tudja a rendszervaltasnal a szocialista vagy szocialdemokrata gondolkodas kifejezetten szimpatikus es nagyon naiv elgondolas volt, hiszen nyilvan ugy kepzeltek, hogy vegre alakulhat egy igazi ilyen part Magyarorszagon. Ha valamiert barki frusztraltnak erezheti magat az csak azert van, mert ebben aztan nagyon sokunknak csalodnia kellett.


Tetszik mikor ezek a nyikhaj kis senkik - az lmp vagy eppen Adam - kijelentik, hogy ez vagy az "nem alkalmas" erre vagy arra a poziciora. Meg nagyon sokat kell(ene) tapasztalniuk ahhoz, hogy barmit is hozzavetoleges biztonsaggal kimondhassanak.Es azt is meg kellene tanulniuk, hogy nem annak van mindig igaza, aki a penzt adja nekik egzisztencialis celokra. Jelenleg Magyarorszagon elnek ami a tonk szelen all, hàla azoknak akiket jelenleg szolgalnak es akik a multban is mindent megtettek azert, hogy Magyarorszag soha ne lehessen onallo orszag. Attol tartok tevednek, mikor azt hiszik, hogy ok europai, kozmopolita polgarok. Ahhoz meg nagyon sokat kell tanulniuk es tul kellene latniuk azon a par forinton es azon a hatalmon ami egyaltalan nem az o kezukben van, csak rajtuk keresztul gyakoroljak. Schmitt Pal jobban teljesitette a feladatat es jobban szolglta az orszagot mint ok, a plagium ellenere is sokkal kevesbe hibaztak mint holmi hirszerzosok..ahogy azt a hirszerzo multja es jelene is ekesen bizonyitja.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó