Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 18. 13:51

Kontrát Károly summázatában „a jelenlegi szabályozás megfelelő”. Ebből sejthetjük, mi várható a jelenlegi kormánytól a múlt feltárásának kérdésében.

„A Kenedi-bizottságot eltiltották a nyilvántartások vizsgálatától azzal, hogy személyes adatokat tartalmazó anyagokba nem tekinthet bele. Emellett azt a korlátot is felállították, hogy a bizottság csak olyan adatokat láthatott, amelyek 1990. február 14. előtt keletkeztek, nem láthatta azonban azokat a belső utasításokat, amelyek ezen adatok kérdéses dátum utáni kezelésének módját szabályozták. Magyarán: nem vizsgálhatta azt, hogy mit csináltak a titkosszogálatok a nyilvántartásaikkal – amiből minden kiderülhetne, ha lenne rá politikai akarat.

Többen megemlítették, hogy helytelen az ügynökökkel foglalkozni, helyette a politikai megrendelők, a tartótisztek felelősségét hangsúlyozták. Wittner Mária (Fidesz) ki is emelte hogy utóbbiak ma is jó állásokban lehetnek, csak azt felejtette el, hogy ezt ma a Fidesz-kormánynak köszönhetik. Csak egy példa: a Katonai Biztonsági Hivatal főigazgató helyettesének a fülkeforradalom után nevezték ki a III/III-as csoportfőnökség egyik tartótisztjét.(...)

Természetesen igaz, hogy a felelősség a politikai megrendelők részéről a legnagyobb. Ma azonban az iratok szelektív kutathatósága miatt azt sem tudjuk, hogy az MSZMP felső vezetői pontosan miért is felelősek? Nem tudjuk, hány baráti társaságot, házasságot és közösséget bomlasztottak, járattak le. Nem tudjuk hány ember karrierjét törték derékba. Erről pontos információkkal akkor rendelkezhetnénk, ha a pártállami múlt legszennyesebb része, az ügynökügy is kendőzetlenül ki lenne borítva. Amíg ez nem történik meg, addig az MSZMP felső vezetői felelősségéről is csak elméletben lehet beszélni. (...)

Azok a magyar törvények, amelyeket Kontrát, Demeter és társai tökéletesnek tartanak, arra kényszerítik a magyar társadalmat, hogy 22 évvel a rendszerváltás után is folyamatosan hazudjon magának a múltjáról. Meddig még?”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35620


Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Posztkomcsi söpredék. Ez van.

Remélem 2014ben ez meg fog látszani. Aki továbbra is ezekre szavaz, az többet erkölcsről, nemzetről ne beszéljen!


A fenti cikkből, a felvetésre utalva:

"A parlamenti vitában Demeter Ervin kifogásolta hogy a történészek „nem törnek ki a szűk körből” pedig ilyen széles körben sehol sem kutathatóak az adatok a volt szocialista országokban. Itt kell emlékeztetnem arra, hogy (1) azokat a történészeket, köztük jómagamat, akik e szűk körből ki kívántak törni, épp a Demeter Ervin által helyeselt törvények alapján állítottak bíróság elé és ítéltek el ...."


Ha kötőjelet akarsz tenni, akkor Fidesz-MSZP. Láthatólag semmi különbség a két párt között.

Egyébként igen, a Jobbik-LMP érdekelt a megoldásban, mert így kiütné a konkurrenciát, a Fidesz-MSZP meg gyakorlatilag kivégezné magát.

Egyébként tipikus droidmentalitás a T/2 használata. Gratulálok.
Van a "mi" és a "ti", egy biten tárolható az egész világképed.


Az LMP és a Jobbik eddig nem vett részt hazaárulásban. Nekem egyik sem szimpatikus, de mint mondtad, más nincs.

(Egyébként a kereslet megteremti a kínálatot. Szóval, ha valóban van a nemzeti oldalban gerinc én emiatt nem aggódnék. Súlyosabb a helyzet, ha az a gerinc gumiból van, és továbbra is a többség simán leszavaz a Fideszre, már csak megszokásból is.

Olyankor jönnek aztán az óvodás szintű Dioclesek, akik elkezdenek az MSZPre mutogatni, és ezzel le is tudták az egész ügyet.)

Válaszok:
Teknős | 2012. április 18. 17:09

Ha meg kell élnünk, hát amiatt kell, mert a Narancs SS a végsőkig ragaszkodik a Párthoz.

Nem értékrendhez, nem a nemzethez, hanem "Csak a Fidesz!".

Jó biznisz a hatalom, és ha a hatalomhoz az kell, hogy valaki nyilvánosságra akarja hozni a múltat, akkor lesz olyan, aki ezt bevállalja.

Persze ha nem kell, csak semmitmondó szónoklatok a Fülkeforradalomról, az elmúltnyolcévről és a szabadságharcról, akkor hülye lesz a politika magából kivetni a mocskot.

Van még 2 év, addig bármi történhet! (0-zta le magát kevesebb idő alatt is a Fidesz, nem kell félni. A fiúkban megvan a tehetség.)


Nekem az lesz jobb, ha az erkölcs uralkodik, és nem a hordamentalitás.

Cezúrát kell húzni. Van amit nem lehet megengedni. Ilyen az előző rendszer szennyesének takargatása.

És még csak azt sem mondom, hogy akasszuk fel a kollaboránsokat. De legalább tudjuk meg ki voltak, és mint csináltak!


Én a jobboldali/nemzeti szavazókról beszéltem. Nem a pártokról.

Egyébként amilyen a társadalom olyan a politikai elit is.
Kizártnak tartanám, hogy a Fidesz pl bevállalnak egy 20%pontos esést az ügynökeiért... Annál azért jobban szeretnek lopni. De 2%pontot simán megér az ügy. Miért változtatnának, ha a többség úgy áll hozzá, hogy "De az MSZP/Jobbik/LMP is!"?


Fájdalom, de igazad van. Mi ezt nem tűrhetjük el csendben.

Válaszok:
TaTa86 | 2012. április 18. 20:02

Hogy egymásra találtatok Kiss elvtárssal! :)


Olvasd már el a kommenteket, nézd már meg a lájkokat te havasi troll!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó