Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 17. 20:31

A Demokratikus Koalíció frakcióalakításának megakadályozása botrány.

„A Demokratikus Koalíció frakcióalakításának megakadályozása botrány. Pontosabban óriási botránynak kéne lennie, ha demokratikus jogállamban élnénk. A súlyos demokráciadeficit azonban nemcsak a jogállamot módszeresen lebontó kormánykoalíció pártjait jellemzi – igaz, őket áthatóan és alapvetően –, hanem az ellenzéki pártok demokrácia iránti elkötelezettségét is megkérdőjelezi, hogy ezt tűrték. (...)


Az MSZP-nek nemcsak néha és két mellékmondatban kellett volna elmondania, hogy nem ért egyet a frakcióalakítás megakadályozásával; nem csak általában tiltakozva, az egyéb képtelen házszabály-változtatások egyikeként kellett volna kezelnie ezt a kérdést, hanem élből, hangosan, mert súlyos a felelőssége amiatt, hogy az önkényeskedő rezsim időt nyerhetett, és általános jogalkotási kérdéssé maszkírozhatta azt a szándékát, hogy ellehetetlenítse egy új ellenzéki párt parlamenti jogosítványainak gyakorlását. 

Úgy tűnik, nem értik, hogy az egész demokratikus ellenzéki működés cselekvési tere csökken ezzel. Az egész demokratikus ellenzék tekintélye erodálódott, ha tudatában vannak ennek, ha nem, mivel képtelenek voltak ebben a fontos ügyben egységet mutatni. Ám az igazi baj mégis az, hogy mindazok érdekérvényesítése csorbulhatott súlyosan megint, akik arra várnak, hogy a demokratikus ellenzék végre magára találjon, a lehető leghatékonyabban működjön.”
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35594


Összesen 150 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


„A Demokratikus Koalíció frakcióalakításának megakadályozása botrány." Nem botrány, inkább örömünnep! amúgy meg régen is elboldogultak valahogy az elvtársak, az illegalitásban.


De akkor ki fogja megmondani hogy ki a demokrata?


Akkor jó. Most megnyugodtam.


Á, szerintem egy új személyes névmás. Jelentése: "nem ti".


Asszonyom! Ön óriási tévedésben él, a botrány ugyanis az, ami az mszp-ben ment, élén a Gyurcsány féle cirkusszal! Miután leamortizálta az mszp-t (nem kár értük!), nagy csinnadrattával kivált. A törvény teljesen logikus. Csak olyan párt alakíthat frakciót akire szavaztak a választáson! "Demokratikusnak mondott koalíció" nem indult a választáson. Ezt még önnek is illene felfognia !

Válaszok:
bini | 2012. április 17. 21:18

Ezt próbáld megmagyarázni a csőlátásúaknak, nem hinném, hogy bármelyikünk szót értene velük! Ezek valami titkos alapanyagból készülnek! :-)


Me3llesleg reklamáljon Mesterházynál, aki sürgösséggel nevesítve sorolta a KILÉPETT tagokat és közölte, hogy egyídejüleg az mszp-ből is kiléptek.

Ne emiatt nem alakithattak frakciót, mert a túlmozgásos és csapata arra nem volt képes, hogy a házszabályt és törvényt legalább egyszer elolvasta volna.

Ha most nem változott volna a házszabály a régi szerint sem lehetett volna frakciót alakitani, amit eröltettek.


Kerecsen! Te megfejtetted a titkot! :))


Hutti, nem megy neked ez a jogászkodás. Ne vedd bántásnak...


Ez nem visszamenőleges hatály, és semmi köze a választásokra vonatkozó szabályokhoz.
És fogalmam sincs, mit kombinálsz a természetes számok halmazán, elég, ha te tudod. ;)


Mert még ezután alakítaná.
Jövőbeni esemény. A múltban a mandátumot nyerték el.


De nem ez a lényeg, hanem hogy volt-e ilyen nevű lista. Egyébként volt már több, 15 ha jól emlékszem.


Ott. Mert nem volt olyan, amin felül DK logó lett volna.


Azt csak ők tudják.


Az akartam és a megtettem nem ugyanaz.
Az akarat jelen esetben nem jogi tény.


Ha engem kérdezel, én azzal sem értettem egyet.


Nem az, mert nincs jogkövetkezménye és korábban sem volt.


Én értem a problémát, de ez a két eset ebben a tekintetben nem hasonlít.
Akkor lenne visszamenőleges hatályról szó, ha egy már megalakult frakciót szüntetne meg.
A választásokat nem érinti, mert nem érinti a mandátumokat (ki képviselő és ki nem az). Múltban történt választás, múltban elnyert mandátum nem változik. A már megalakult frakciókat sem érinti.
A jövőben bekövetkező eseményekre vonatkozik. Olyan ez, mint egy most szolgáló katona későbbi nyugdíjazása.


De nem alakult meg. Mert nem volt meg a törvényi feltétele.


Ha a katona tavalyelőtt bejelentette volna az elöljárójának, hogy most van mondjuk nyolc év szolgálati ideje, és szeretne majd, ha letelik a hátralevő idő elmennio szolgálati nyugdíjba, akkor szerinted most elmehet?
Hiszen bejelentette, és akkor még volt ilyen.


Tudom. A példa lényege nem is ez.
Te hoztad példának a szolgálati nyugdíjat, abban a témakörben akartam maradni. (Minimális szolgálati idő volt, és nem ártott, ha tudott róla az elöljáró, na...)
Azért a párhuzam remélem, megvan.


Ez nem visszamenőleges hatály, ezt próbáltam elmagyarázni. Azt hiszem, nem sikerült.


Annak volt joghatása?
Visszamenőleges hatálya akkor lenne a szabálynak, ha már megalakult frakció szűnne meg. Az nem visszamenőleges hatály, hogy nem tud megalakulni.


Most mennem kell, köszönöm a beszélgetést!


Csak nem a DK pénzeli a Galamust?


"A Demokratikus Koalíció frakcióalakításának megakadályozása botrány."

--- Tévedés. A demokratikus választások kikerülésére irányuló antidemokratikus törekvés hiúsult meg. A DK semmiféle megmérettetésben nem vett részt, mégis egyszer csak egy új parlamenti pártként akar jelen lenni a népképviseletben. Nem tudom mit szólna ez a galamuszos hölgyemény, ha 20 képviselő kiválna az egyik pártból és 6 hónap után megalakítaná a magyar náci párt parlamenti frakcióját? (Láthatóan az kevésbé zavarná, ha valahonnan balról verbuválódna egy Magyar Sztalinista Koalíciója Párt, ezért is jöttem a szélsőjobbos példával.) Lenne ám a hisztizés!


csak egy kerdes: ha most a tobb mint ketszazfos fidesz frakcio alakitana vagy husz frakciot (juttatasokkal, irodakkal stb) - az tetszene? az demokratikus es logikus lenne?

mert ha az mszp hasadhat, akkor ok is...Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó