KDNP: Mikor tűnnek a diktatúra nyomait viselő utcanevek?

2012. április 10. 18:47

Stágel Bence, a párt képviselője parlamenti felszólalásában kifejtette: a kereszténydemokraták ifjúsági szervezete régóta szorgalmazza a kommunista diktatúra nyomait őrző utcanevek megváltoztatását.

Stágel Bence kereszténydemokrata képviselő keddi parlamenti felszólalásában elmondta: pártja ifjúsági szervezete régóta szorgalmazza, hogy az érintett önkormányzatok változtassák meg azokat az utcaneveket, amelyek a kommunista diktatúra nyomait őrzik. 

 
Elfogadhatatlan, hogy a kommunista diktatúra emlékét őrző nevekkel lehessen találkozni. Mikor tűnnek el Magyarországon a diktatúra jegyeit viselő közterületi elnevezések? Mikor születik meg a problémát orvosló kormányrendelet? - kérdezte a politikus.
 
Tállai András államtitkár kifejtette, hogy a kormány egyetért a felvetéssel, amely ma is lehetőség, az önkormányzatok megváltoztathatják a közterületi elnevezéseket. Azt kérte, dolgozzanak ki a témát illetően közös javaslatot, hozzátéve: várják a képviselő indítványát is. A képviselő a választ elfogadta.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35322