Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 6. 07:58

Orbán tekintélyével akár fel is emelhetné a táborát. Nevelhetne belőlük polgárokat. Milliók maradnak sötétségben, milliók ostobasága száll a fejére, amiért nem teszi.

„Arról van szó, hogy itt lakik egy-kétmillió problémás ember, akik eddig nem értek rá, hogy a világról saját nézeteket alkossanak. Ehelyett vezért keresnek, akit követhetnek. Ez hihetetlen lehetőség a tanításukra. Orbán Viktor minden héten eléjük állhatna, és mesélhetne nekik a világról, ami odakint van. A csillagokról, exobolygókról, dinoszauruszokról, aztán Földünkről, Európa földrajzáról és történelméről, meg arról, hogy mi a helyzet most. Tátott szájjal hallgatnák, és hinnének neki. Akkor is, amikor azt mondaná: kedves barátaim, aprócska, legatyásodott ország vagyunk, óriási szerencsénk, hogy van a jó IMF, mert nélküle már most tojással fizetnénk a lópatkóért. És elmagyarázná nekik, hogy elzúgtak forradalmaink, hogy a boldog Ausztria házasodott, amíg mi hőbörögtünk. Felvilágosítaná őket, mesélne arról, hogy szuverenitásunkat régesrég feladtuk, egyik felét akkor, amikor beléptünk az EU-ba, a másikat meg amikor neki kétharmadot adtunk. Nem ennek a tudatlan, tompa nyájnak a legprimitívebb ösztöneit tapogatná ki, és nem azoknak próbálna megfelelni, hanem húzná magával őket felfelé, maga mellé venné Kudlik Julit ismét, és újraalapítaná a Művelt Nép könyvkiadót, ha már annyira hiányzik Kádár és Aczél.

Az ő tekintélyével akár fel is emelhetné a táborát. Nevelhetne belőlük polgárokat. Milliók maradnak sötétségben, milliók ostobasága száll a fejére, amiért nem teszi. És már most is ebbe az ostobaságba gabalyodva vergődik ő is. Igaz, ebből származik a hatalma, de ebből erednek a korlátai is.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35199


121 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Én már felvilágosítottam a gyerekeket.
HVG-t sem olvasni és a Tóta félékhez még bhottal sem hozzányulni

Válaszok:
Mr Stokes | 2012. április 6. 08:33

Nem mellesleg ez a tóta w. a mai magyar újságírás egyik legnagyobb szégyenfoltja.
és nem azért, mert újságíró - már egy valamit magára is adó - ilyen bunkó módon nem fogalmaz, azért sem, mert újságíró ennyire nem elkötelezett írásaiban semmilyen idaához, hanem azért mert tóta nem cikket ír, hanem folyamatosan életben tartja a gyűlöletbeszédet.
ugyanis ezek a cikkek, semmi más indittatásból nem születtek és nem is szólnak másról, mint a gyűlöletről.


Tóta Wé, neked egy bajod van. Folyton vérig sérted a hülyéket. Íme:
"Az értelmesebbje úgyis tisztában van vele, mekkora egetverő idiotizmus. Láttak már világtérképet, felfogják a kiszolgáltatottságunkat. Azt is értik, hogy ez nem a mi harcunk. Egyáltalán nem a nemzet érdeke, amit Orbán annak próbál eladni: sem a jegybank irányítása, sem a haverok kitömése nem sorskérdés, ahogy az ő minél nagyobb hatalma sem. Az okos jobbosok már azt is látják, hogy mire ment azzal a fene nagy hatalmával.

A hülyébbje? A derékhad? A Békemeneten baktató birkák? Hát azok meg tényleg akármit megesznek. Az ő kedvükért teljesen felesleges fenntartani a szabadságharcot, mivelhogy bekajálnák az ellenkezőjét is, jó étvággyal. Még repetát is kérnének."

És ezt kikérem magamnak!


árpy, nem tudom milyen cuccot nyomsz, de csak annyira világosodtál meg tőle mint a vakablak, te kis nyomi :)


:D:D Más sikálja ki a sz@r tamit odakentetek???


Orbán Viktornak tudnia kell...
Az utóbbi egy-két hétben hihetetlen gyors lett a társadalom kopása! Igaz az utóbbi bő húsz év szuvasodása, romlása kellően előkészítette ezt.
Orbán Viktornak tudnia kell az emberek előbb-utóbb megunnak minden kísérletet aminek nem célja az ember az egyén, sokat tanulhat eddigi hibáiból.
Figyelnie kell arra, hogy emberei akik a bukott "társaság" helyére ültek - mennyire ugyanazok - mint akiket leváltottak és ugyanazzal az erkölcstelen szemlélettel, módszerekkel, igazságtalansággal gyakorolják a hatalmat!
Orbán Viktornak össze kell szednie magát - mint lelkiismeretes és jellemes ember - hogy ne csak egy ötletes bűvészmutatvánnyal próbálkozzanak hívei, ami nem a valóság, hanem igyekezzenek, hogy végre megtörténjen a "nagy élmény" a magyarságban!

Válaszok:
outsider1 | 2012. április 6. 10:00

Ha valaki csak azt az álláspontot tartja elfogadhatónak amit ő képvisel, ami még nem lenne baj, de nagyobb baj az, hogy a másként vélekedőket nap mint nap a földbe döngölni igyekszik szavaival, az szerintem nagyobb sötétségben él, mint az általa bíráltak. De legalább is, oda sem süt be sok napfény. Úg, hogy kedves Tóta W - előbb otthon is nyisson ablakot!!!!


Gondolom elolvasta Orban diplomamunkajat es most kicsit meghokkent, ezert ez a cikk. Esetleg attanulmanyozta a titkositott aktakat is roluk, es tanacstalansagaban mast nem tudott kitalalni mint ezt a cikket..Es mi van Gyurcsany tekintelyevel es kiallasaval?


Drága Mandiner! Annyira nem jó tótavé, hogy ilyen sokszor belinkeljétek. Vagy százalékot kaptok tőle? Esetleg csak a kattintásokra mentek? A disszlájk is kattintás?


Sötét agyat mint Tóta, felvilágosítani lehetetlen.


--- és beszélhetne a hamis prófétákról is, akik eladták a lelküket az ördögnek. És miért csak kétmillió birka, miért nem 9 millió moslékzabáló, genetikailag szolga alattvaló? Te még gyáva Tóta W. 2 millió még mindig több, mint 600 ezer, ha érted.


ha választani kell, inkább vagyok birka mint Árpi vagy galagenyo. Árpinak vagy galagenyonak lenni tökre rossz lehet :)


Nincs 2milliós "nyáj". Ez marhaság.

Van 40ezer párttag. Az összes ilyen-olyan lekötelezett, holdudvar és egyéb uszadék max. 200ezer. Ezek ugye nem feltétlen eszik a dumát, a manna tartja őket. Ehhez jön pár százezer, akik valóban a vázolt hardcore pártdroid.
A vaskosabb rész inkább a "nincs más, ide ikszelek" mentalitású, politikával nem igazán foglalkozó.


"Arról van szó, hogy itt lakik egy-kétmillió problémás ember, akik eddig nem értek rá, hogy a világról saját nézeteket alkossanak. Ehelyett vezért keresnek, akit követhetnek."
Árpád! Te tényleg nagyon hülye vagy.


Árpád! Önnek ez a véleménye, az enyém meg hogy Ön egy ócska szar ember, mert ha Ön így minősít milliókat nekem is jogom van így minősíteni 1 azaz 1 embert? Önt.


Tóta W. írása az ócska panelprolizás megfelelője. (Csak most éppen ballib oldalról jön, igaz, ők mucsaizni szoktak, de a lényeg ugyanaz.) Amit persze dühödten elítélne.
Teljesen nyilvánvaló, hogy Tóta W. szarik a tényekre, van egy elképzelése (panel a fejében), s arra építkezik. A valóság ennél sokkal bonyolultabb. De ezt egy vitigli, fölényeskedő liberálisnak hiába is magyarázom...


A Mandineren látsz pár száz, legfeljebb pár ezer kommentelőt, akik névtelenül, pontosan ki nem mutatható motivációtól hajtva írnak kommenteket. Ebből akarsz milliókra következtetni?


Korábban még el-eltöprengtem ennek a monomániás idiótának egy-egy cikke örvén, hogy vajon ez ennyire szeret provokálni, vagy ennyire nem ért semmit?
Ma már nem rágódom ezen: ez ennyire szeret provokálni és ennyire nem ért semmit.

Válaszok:
nyoooc | 2012. április 6. 09:38
orion | 2012. április 6. 10:09

Miért van a fejeden makk?
Hát, hogy le ne csússzon a kezed róla.


A lehülyézés valóban sokkal egyszerűbb, gondolkodást, elemzést nem igénylő módja megmagyarázni, miért a neked nem tetsző politikusokat támogatja kétmillió ember. De hogy ettől okosnak érezd magad?


Nagyan találó.

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2012. április 6. 09:48

azért a Mandiner kommentelőközösségéből nem kéne levonni különösebb következtetéseket, az valahogy így néz ki:

I. Jobboldaliak
- hithű jobboldaliak, erős törzsi mentalitással (10%)
- hithű fideszesek (4%)
- ábrándos háziasszonyok, akik titkon arról ábrándoznak, hogy a férjük egy nap átváltozik Orbán Viktorrá (2%)
- ifjúkonzervatív titánok excl. a szerekesztőség (6%)
- dúlt lelkű monarchisták (3%)

II. Baloldaliak
- LMP-s hippikommuna (4%)
- Jókai utcai kommenthuszárok (5%)
- OV Anti Fan Club (13%)
- Fletó padavanjai (1%)

III. Nemzeti radikál
- akiknek a Fidesz puha (20%)
- akiknek a Jobbik is puha (5%)
- akiknek Heinrich Himmler is puha (5%)

IV. Egyéb
- paródianickek (8%)
- trollok (10%)
- marketingnickek (5%)
- ráérős szellemi maszturbátorok, akik az önértékelési zavaraikat azzal gyógyítják, hogy idejárnak megbizonyosodni arról, hogy az emberek többsége még mindig hülyébb náluk (2% - na ez vagy te:)

+ Holger, aki mindezt számontartja

Válaszok:
egysegelem | 2012. április 6. 10:00
citizen queen | 2012. április 6. 10:01
Rita Kamélia | 2012. április 6. 13:22

Tudod, meglátom azt a hülye kis stréber képét, rögtön egy buta, de igen törtető kisfiú képe jelenik meg előttem, aki módfelett vágyik a "nagyok" elismerésére és ezért nyálcsorgató igyekezettel írogatja egyszerű mániái fényében dolgozatocskáit. Aztán felcsillan szemüvege, amikor a gazda megveregeti a vállát: jól van, ügyes voltál, kicsi Árpi. Elnyered jutalmadat is, egyrészt mehetsz a kasszához, másrészt ha akarod, kicsi Árpi, mától lehetsz akár nagy Árpi is. Hogy el ne felejtsd, gyakorold, amikor hazafelé rollerezel, ismételgesd hangosan, sűrűn egymás után.


Erre nem lehet mit mondani, ez már egész egyszerűen primitív. TWÁ-t az Amerikai Népszavába!!


Ez az iras, mandis csurhe, rolatok szol, de nem nektek.

Válaszok:
citizen queen | 2012. április 6. 10:19

"ne csak egy ötletes bűvészmutatvánnyal próbálkozzanak hívei, ami nem a valóság, hanem igyekezzenek, hogy végre megtörténjen a "nagy élmény" a magyarságban!"

Volt már pár kísérlet, én a magam részéről nem kérek az újabb "nagy élményből".

http://www.zeneszoveg.hu/dalsz..


- akiknek Heinrich Himmler is puha (5%)

!!!! :))))


Mi a baj a Modern Kepmesekkel?


Zseniális ez a Mandi-kommentelőket elemző szösszenet. :D

Ez pedig telitalálat Topót illetően:

- ráérős szellemi maszturbátorok, akik az önértékelési zavaraikat azzal gyógyítják, hogy idejárnak megbizonyosodni arról, hogy az emberek többsége még mindig hülyébb náluk (2% - na ez vagy te:)


Nem, nem kell.
Valójában ezeknek az ellenszere, ha nem reagálnánk rá. Egyáltaklán és senki sem.
Örjöngenének.
Így azt hiszik bármit is számítanak.


Szerintem meg minden írása ejakulátum, amelyet önnön (írói) nagyságának orgazmus alapú tévképzete indikál.


a valóság ezzel szemben az, hogy a ballib oldalon is található pont ugyanannyi kretén tudatlan idióta rasszista állat

No itten vagyon az igazság, de persze a szellemi dackorszakban örökre megrekedt, mindenkit lefikázó arrogáns kis libsi pöcsök ezt soha nem fogják (f)elismerni. Rettentően egyszerű, kedvenc szóhasználatukkal élve egybites a világképük: vannak ők, a szellemi csúcs, és mindenki más, aki jobboldali, konzervatív, az mucsai, bőgatyás, gumicsizmás, moslékzabáló. Ők az egyéniségek, a többi birkanyáj, droidok, agymosottak. Egójuk és ordas nagy kettősmércéjük hatalmas, akárcsak a net névtelenségében a kicsi szájuk. Makacsul hajtogatják lejárt szavatosságú, életidegen ál-emberjogi mantráikat, és aki nem osztja ezt, az máris fasiszta, rasszista, náci. Szánalmas kis bohócok, akik azt hiszik, hogy ők a véleményformáló értelmiség, és egyes-egyedül az ő képviselőik hivatottak az országot vezetni. A csúnya választási zakó után meg vérig vannak sértődve, amiért a buta nép nem az ő bölcsességüket választotta, és azonnal beindítják a mószer-kommandót, diktatúrát, és egyéb marhaságokat vonyító média-kórust.

Kicsit sárga, kicsit savanyú hazai liberók.

Válaszok:
nyoooc | 2012. április 6. 11:18

Jaj, a lottón így lenne ötösöm, ahogy tudtam, hogy ezt fogod felhozni. :-)

Megsúgom: többszörösen nem talált. De valóban az első csoportban vagyok.


Ja, meg az idejáró balos bögrehuszárokról, és libsi felsőbbrendűségi komplexusban szenvedőkről, akik beokádnak valami "kedveset", és utána elégedetten veregetik hátba magukat.


Ahogy itt olvasgatom a balos meg "liberális" (ezt a fogalmat hogy lejáratták!!) hozzászólásokat, egyre inkább egyértelmű, hogy ők tényleg egy egyirányba menetelő nyáj, kitekintés nincs, akik elől kolompolnak az Tóta W meg még egy két hangadó, s Isten ments, hogy eltérüljenek a fősodortól. Náluk ez a trendi.

Azt meg magyarázza már meg valaki, hogy miért ilyen trágárak. Mint a gyenge ember, aki azt hiszi, ha túlkiabál mindenkit, elhiszik,hogy erős is. Az igazság szép szavakkal is igazság, s trágársággal sem lesz a hazugság, a sekélyesség, a butaság érték.

Válaszok:
citizen queen | 2012. április 6. 10:34

"Ez hihetetlen lehetőség a tanításukra. Orbán Viktor minden héten eléjük állhatna, és mesélhetne nekik a világról, ami odakint van. ... Európa földrajzáról és történelméről, meg arról, hogy mi a helyzet most. Tátott szájjal hallgatnák, és hinnének neki."

--- voltak ilyen állami vezetők, "nagy tanítómesterek", "nemzetek atyjai", "bölcs tanítók és vezérek", mindenhez értő Kárpát-géniuszok, generalisszimuszok. Tóta W. talán egy ilyenre vágyik?


Azért trágárak, mert szegénykék azt hiszik, hogy ezzel demonstrálják, mennyire lazák, jópofák, menők. Plusz hogy pukkasszák a rohattburzsujokat.

Válaszok:
nyoooc | 2012. április 6. 11:21

" A csillagokról, exobolygókról, dinoszauruszokról, aztán Földünkről, Európa földrajzáról és történelméről"

Szegény Tótaw, mennyit guglizhatott amíg kitalálta ezeket a szavakat? Amíg mindegyik jelentését sikerült megfejtenie.


Igen, a világképük szerint létezik egy haladó, felvilágosult, demokratikus értelmiségi elit, akik ők maguk, a többi meg mind ostoba majom. (Ha nem így gondolnák, azt ugye ki is kellene tudni mutatni, valami tiszteletféleként.)
Csak azt nem értem, miért kedvelik akkor a demokráciát, ha ennyire hisznek a saját szellemi fennsőbbrendűségükben? Vagy úgy gondolják, hogy nekik, az elitnek kell sikeresen manipulálniuk az ostoba majmokat, hogy majd ők megteremthessék az ideális társadalmat? Dejszen ez olyan marxizmus szagú...

Válaszok:
citizen queen | 2012. április 6. 12:49

A szabadság átélésének netovábbja lehet náluk trágárnak lenni, másokat, mások meggyőződését gyalázni? Nem mintha csak ők lennének mosdatlan szájúak.


Téged OV sem bírna felemelni.


Kedves babalkó! Egyszer, csak egyszer megtehetné Ön vagy bárki más a kedvemért, hogy feloldja ezt a bájos, kifejezetten magyar használatra kitalált oximoront: balliberalizmus. Persze tudom én, hogy ezt a retorikai csatát elveszteném, ha azzal érvelnék, hogy ilyen a világon sehol máshol nincs: baloldali nézeteket vallók nem liberálisok, liberálisok viszont léteznek zöldben, sőt, jobboldaliban is.
De nem ez a legnagyobb probléma, hanem az, hogy miközben egy TWÁ-cikket százszám jönnek ide gyepülni a magukat "jobboldali gondolkodónak"(?) tartók, ugyanezeknek az embereknek nulla véleménye van Matolcsy 1-2-3-4-100%-os ÁFA-politikájáról, nem is beszélve arról, amit a mandiner még csak nem is szemléz, mint például a Finantial Times cikke "Az ostobaság tankönyvi példájáról" a Liszt Ferenc repülőtér menedzselése kapcsán: http://www.napi.hu/magyar_gazd..
Pedig szerintem ezek a sorskérdések a magukat jobboldalinak valló magyarok számára is, ahogy a baloldaliak illetve liberálisok számára. Ezektől függ mindannyiunk jövője - gondolom én.


"szuverenitásunkat régesrég feladtuk, egyik felét akkor, amikor beléptünk az EU-ba, a másikat meg amikor neki kétharmadot adtunk. Nem ennek a tudatlan, tompa nyájnak a legprimitívebb ösztöneit tapogatná ki, és nem azoknak próbálna megfelelni, hanem húzná magával őket felfelé"


Én még mindig el tudom képzelni, hogy sok elképesztő után Orbán egyszer ezt is megpróbálja.
Legalább szórakozásból...


összefoglalom.
ORBÁN MÉG MINDIG NEM RENDELT TŐLEM PROPAGANDA-RAJZFILMET. TWÁ.


A Mandiner-kommentek kb. fele, persze akaratlanul, de kikezdhetetlen bizonyítékát adja Tóta tézisének.


Ez ülye. Unom már.


Végtelenül egyszerű a válasz: kedvelik ők a demokráciát, akkor, ha véletlen hatalmon vannak. Mihelyst nem, akkor máris diktatúra van, és nem demokrácia. :-)

És igen, ők, a magukat szellemi elitnek tartók szeretnék sikeresen manipulálni az általuk mélyen lenézett népet, és meg vannak sértődve, amikor az nem hagyja magát. Akkor jönnek a rákosi-rosenfeld elvtárs-pajtás féle örökbecsű, 10 millió fasisztával (mucsaival, paraszttal, stb.)


Tóta W. Árpád másfél esztendeje más sem tesz, mint tökéletesíti az általa fémjelezett, jellegzetesen magyar publicisztikai müfajt: a "pártom-hattyúdalát".
Bámulatos virtuozitással űzi, bő lére ereszti annak ellenére, hogy a hattyúnak már szaga van. E teljesítményéért beajánlom a Pulitzer-re.


vagy javasoljuk az államelnöki posztra? Plágiummal mindenesetre nem vádolható, mert teljesen eredeti és páratlan szamárságokat ír.


Ha Tótaw ennyire okos, fordítsa le ezt: "Nihil nimis" ( Cicero).
Ennyit ér a firkálmánya.


Hú, ez igen jól sikeredett.:))

De azért megnyugodtam, hogy én egyik kategóriába se tartozok.:)


A listával nincs is semmi gond, nagyon szuper.
De akkor sem tudom hová sorolni magamat.


Csak nem gondolod, hogy szeretném, ha a férjem Orbán Viktorrá változna ??


Én nem lennék a helyében.
Enyhén szólva is nyomasztana akkora felelősség, amit viselnie kell.


Az nagyon lehet.
Ugyanis kifogtam az univerzum legeslegszuperebb fickóját.:)


Mi az hogy bárkit?
Én az uracskámról beszéltem.:)


ó hogy az a... pedig annyira figyeltem!

hiába, bölcsész kutyából nem lesz matekos szalonna.


A zsidó felvilágosodás (ami a "nem zsidó" felvilágosodáshoz képest enyhe késéssel érkezik, mert a zsidó tömegek akkor épp mélyen a zsidó miszticizmusban keresték a megnyugvást - mire is vágsz te fel TótaW?) tehát a zsidó felvilágosodás idején kialakult a világi asszimilálódott zsidó értelmiség körében egyfajta , a józan ésszel nehezen érthető, kicsavarodott hozzáállás a világ dolgaihoz. Racionalizmusra törekedve, mindig valami újat keresve már nem tartották úgy a vallásukat, mint apáik. Nem voltak zsidók abban az értelemben, ahogy a vallás forraszt össze közösségeket. De zsidók voltak a világ szemében, és továbbra sem tölthettek be semmilyen címzetes vezető pozíciót pl. az oktatásban vagy a tudományos élet egyéb területein. Emiatt dühösek voltak a világra - jogosan -, és elfojtott dühük a saját zsidóságuk, a származásuk, a szüleik és a vallásuk felé IS irányult, mint a probléma eredendő okára. Ellene fordultak tekintélynek, hagyománynak, vallásnak, és mégsem volt helyük a világban. Bár a család segítette őket anyagilag, a fiú már nem tartja apja vallását, sőt írásaiban gúnyolja és támadja azt. Mivel a zsidó közösségen belül nem futhat be karriert (ott még mindig fontos hogy ki mennyire érti és mennyire tartja a törvényt) ezért a külvilágban keres magának ügyet, ami mellé állva exponálhatja magát, és lenyomhatja a világ torkán azt amit róla gondol. Az első jeles ügy, ahol ez a világi zsidóság, még a zsidó közösségek vezetőinek ellenére is ügyet kreált, a Dreyfus ügy volt franciaországban. A világi zsidó értelmiség "összezárása", petíciók írása a nyomásgyakorlás miatt, a közvélemény és a polgári szalonok kemény megdolgozása itt alakult ki mint munkamódszer.
És megoldódott a probléma:
az a zsidó, akinek nem fontos a vallása, ezért nem lesz zsidó elöljáró, nincs hatalma, hogyan lehet mégis hatalmas azzal, hogy ügyet kreál és harcot hirdet ott is, ahol a megoldás is karnyújtásnyira van. Egyszerre elindult a cionizmus és a bolsevizmus világhódító útjára, amit halál és szenvedés kísért. Az asszimilálódott nyugati zsidóság akkor relatíve jól boldogult. Az ötlet, hogy menjenek a sivatagba, nevetséges volt számukra nem csak vallási, de a valós élet és a boldogulás szempontjából is. A zsidó vezetők nem akartak a cionista eszme mellé állni, vallási okból, és azért mert nem az övék volt a mozgalomban az irányítás. A zsidó arisztokrácia mit akart volna a sivatagban? Nekik hatalmuk és gazdagságuk volt ott ahol éltek és boldogultak. A cionizmus lehetett eszme. Jogos volt az igény, hogy valahol végre nyugalmat és békét találjanak a zsidó közösségek. Azonban a mozgalom és a módszer egyedül a világi és politikai hatalomszerzésről szólt olyan emberek részéről, akik lehet magukat is becsapták azzal hogy messiások, de valójában egymással is leszámolva követeltek helyet maguknak a hatalomban.

A bolsevizmus pedig...Nos, a milliós nagyságrendű keleti Haszid zsidóságnak is kellett egy eszme...Trockij felett ahogy teltek az évek egyszer csak ott találta magát egy olyan bolsevista kongresszuson, ahol körbenézett és alig látott 10% zsidót a küldöttek között. Először ez 90% volt. Meg is jegyezte, hogy ezek úgy látszik elvették a mozgalmukat...

Még később a Sztálin által is üldözött keleti Haszid zsidók építették Izraelt, mert a nyugati asszimilálódott közösség nem akart elmenni szívni a sivatagba, de a keletieknek minden jó volt, és hajlandóak voltak a nélkülözésekre, a kemény munkára és a fegyveres harcra is.

A TótaW a fajta "független" zsidó értelmiségi felsőbbrendűségtudattól vezérelve mindenkit lekezel, felülről tekint a világra és megnyilatkozik. Észérvekre hivatkozva valójában zsigeri érzelmek alapján viszonyul, és külső szemlélő számára hihetetlenül vak a saját kettős mércéje felől. A világhoz való hozzáállása romboló. Mindent támad, kritizál, békéje nincs, építeni nem képes. És miközben a világot szaggatná darabokra, alap számára hogy a közösség - amiben él és amit támad - eltartsa ők. Ha ezt nem kapja meg, ha nincs ingyen pénz, pozíciók, lehetőségek - megint csak egy ok amiért támadni lehet.

Ez a gyűlölet belülről jön. Mindegy is, hogy a körülötte levő világ mit tesz vagy nem tesz. Kritizálni mindig van mit. Lenézni, felsőbbrendűt játszani, gőgösnek lenni azonban egy zsidó értelmiséginek sem muszáj, ez ugyanis a defektekkel küzdők számára létkérdés. Érvek léteznek személyeskedés és minősítés nélkül is. Mint ahogy hibák is vannak minden oldalon, függetlenül a bal- vagy jobb kéztől, vagy a vallási esetleg világi irányultságtól.

Egyik előző hozzászóló vetette fel, mit találna TótaW, ha belülről kifordítaná önmagát. Mivel TótaW felvilágosodott, de közben zsidó. Amiről nehéz definiálni hogy ez vallási, politikai, gazdasági, vagy csupán állampolgári összetartozást jelent, de abban megnyilvánul hogy aki nem zsidó vagy barát az akkor ellenség... Hát, lenne mit analizálni az emberen. Ennyi elfojtott indulat még akkor is taszító, ha a kritika jogos és értelmes.


Én egyetértek a szerzővel, a Viktornak az emberek elé kéne állnia és megmondani nekik az Igazságot, azt, hogy az élet értelmetlen, ez filozófiailag bizonyítható, különben is a nap majd egyszer ki fog hűlni és hiába csinálunk akárhány gyereket, a kései utódaink mind egy szálig ki fognak pusztulni, és a feltámadást is csak a pedofil papok találták ki, hogy ezzel is árthassanak nekünk. Ezen objektív tudással felvértezve majd egy magasabb szintre fogunk emelkedni, és mi is pont olyan jól fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, mint láthatóan az Árpi.


Mi bajod van? Front. Jön a hideg.


Tóta W. szerintem többek között az itt kommentelő s.ggfejek bosszantására írja dolgozatait. És ha elolvassa ezeket a hozzászólásokat, remekül szórakozik. Úgyhogy hajrá!


Nos, ha már ilyen szépen levezette azt, hogyan hozta össze a rendszerváltás úgy '45-ben mint '90-ben ezt a "ballib"-torzszülött izét, amivel sok vonatkozásban még egyet is értenék, egyúttal magyarázza meg kérem azt a képtelenséget, amit "kereszténydemokráciának" neveznek! Ráadásul éppen itt és éppen most Magyarországon, ahol a lehető legélesebben rajzolódik ki bárki számára, hogy a kereszténységnek sem mint hitrendszernek, sem mint újabban - még az Alaptörvényben is - úgyszólván törvényerőre emelt államvallásnak köze nincs semmiféle demokráciához! Már maga az is képtelenség, hogy egy olyan országban, ahol a lakosságnak mindössze 20%-a vallja magát kereszténynek, és ennek is csak 18%-a olyannak, aki nap mint nap gyakorolja a vallását, ezt egyenesen "államvallássá" teszik. Hozzáteszem, engem is római katolikusnak kereszteltek...

Azt pedig végképp nem értem, hogy amikor Matolcsi bedobja ezt a fura izét például az ötféle ÁFÁ-ról, ami sehol nincs, és nem is lehet, akkor ez pusztán arra jó, hogy legyen miről írnia az ezek szerint enélkül "eladhatatlan" lapoknak, és hogy a szörnyűlködés meglegyen? Ez ugye nem komoly?


Totánál mocskosabb defetista nincs is. Hányingert lehet tőle kapni. HVG-vel együtt menjen a francba..Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó