Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 6. 07:58

Orbán tekintélyével akár fel is emelhetné a táborát. Nevelhetne belőlük polgárokat. Milliók maradnak sötétségben, milliók ostobasága száll a fejére, amiért nem teszi.

„Arról van szó, hogy itt lakik egy-kétmillió problémás ember, akik eddig nem értek rá, hogy a világról saját nézeteket alkossanak. Ehelyett vezért keresnek, akit követhetnek. Ez hihetetlen lehetőség a tanításukra. Orbán Viktor minden héten eléjük állhatna, és mesélhetne nekik a világról, ami odakint van. A csillagokról, exobolygókról, dinoszauruszokról, aztán Földünkről, Európa földrajzáról és történelméről, meg arról, hogy mi a helyzet most. Tátott szájjal hallgatnák, és hinnének neki. Akkor is, amikor azt mondaná: kedves barátaim, aprócska, legatyásodott ország vagyunk, óriási szerencsénk, hogy van a jó IMF, mert nélküle már most tojással fizetnénk a lópatkóért. És elmagyarázná nekik, hogy elzúgtak forradalmaink, hogy a boldog Ausztria házasodott, amíg mi hőbörögtünk. Felvilágosítaná őket, mesélne arról, hogy szuverenitásunkat régesrég feladtuk, egyik felét akkor, amikor beléptünk az EU-ba, a másikat meg amikor neki kétharmadot adtunk. Nem ennek a tudatlan, tompa nyájnak a legprimitívebb ösztöneit tapogatná ki, és nem azoknak próbálna megfelelni, hanem húzná magával őket felfelé, maga mellé venné Kudlik Julit ismét, és újraalapítaná a Művelt Nép könyvkiadót, ha már annyira hiányzik Kádár és Aczél.

Az ő tekintélyével akár fel is emelhetné a táborát. Nevelhetne belőlük polgárokat. Milliók maradnak sötétségben, milliók ostobasága száll a fejére, amiért nem teszi. És már most is ebbe az ostobaságba gabalyodva vergődik ő is. Igaz, ebből származik a hatalma, de ebből erednek a korlátai is.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35199


Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


--- és beszélhetne a hamis prófétákról is, akik eladták a lelküket az ördögnek. És miért csak kétmillió birka, miért nem 9 millió moslékzabáló, genetikailag szolga alattvaló? Te még gyáva Tóta W. 2 millió még mindig több, mint 600 ezer, ha érted.


"ne csak egy ötletes bűvészmutatvánnyal próbálkozzanak hívei, ami nem a valóság, hanem igyekezzenek, hogy végre megtörténjen a "nagy élmény" a magyarságban!"

Volt már pár kísérlet, én a magam részéről nem kérek az újabb "nagy élményből".

http://www.zeneszoveg.hu/dalsz..


"Ez hihetetlen lehetőség a tanításukra. Orbán Viktor minden héten eléjük állhatna, és mesélhetne nekik a világról, ami odakint van. ... Európa földrajzáról és történelméről, meg arról, hogy mi a helyzet most. Tátott szájjal hallgatnák, és hinnének neki."

--- voltak ilyen állami vezetők, "nagy tanítómesterek", "nemzetek atyjai", "bölcs tanítók és vezérek", mindenhez értő Kárpát-géniuszok, generalisszimuszok. Tóta W. talán egy ilyenre vágyik?


Tóta W. Árpád másfél esztendeje más sem tesz, mint tökéletesíti az általa fémjelezett, jellegzetesen magyar publicisztikai müfajt: a "pártom-hattyúdalát".
Bámulatos virtuozitással űzi, bő lére ereszti annak ellenére, hogy a hattyúnak már szaga van. E teljesítményéért beajánlom a Pulitzer-re.


vagy javasoljuk az államelnöki posztra? Plágiummal mindenesetre nem vádolható, mert teljesen eredeti és páratlan szamárságokat ír.


Mi bajod van? Front. Jön a hideg.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó