Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 3. 08:18

A súlytalan paprikajancsik előbb-utóbb úgy járnak, mint Schmitt. A súlyos egyéniségeket viszont a nemzeti együttműködés nem viseli el, mert ők sem viselik el a rendszert.

„Schmitt összenyálkázta, ingoványossá tette a pozíciót. Szégyene nem volna ilyen mélységes, ha egyáltalán volna elnöki teljesítménye, ha bármit magáénak mondhatna azon kívül, hogy aláírt mindent. Aki a helyére beül, és ugyanezt folytatja, az magára veszi a schmittséget, ami, lássuk be, plágiumügy nélkül is elég undorító perspektíva. Nem azért robognak tovább szótlanul a Fidesz képviselői a kamerák láttán, mert nem tudnának mondani három összefüggő mondatot, hanem mert félnek. Félnek attól, hogy előkerül a széfből a biankó lemondásuk, és aztán a megyei önkormányzatban sem lesz helyük, sőt ha visszamennek autófényezőnek, akkor is tönkreteszik őket. Akit elnökké neveznek ki, az ettől egy csapásra megszabadul. És előjöhetnek belőle az eddigi elnyomatás sérelmei, mert nem természetes állapot az a gerincroppantó alárendeltség, amiben élniük kell.

Ennek egyetlen ellenszere van: ha az elnök fogható valamivel. Ideális esetben van róla beszervezési papír, jelentések, mögötte korrupcióval pettyezett karrier, meg esetleg egy plagizált doktori. Na így már remek államfő lehet belőle, a törvényhozás motorja, nem ellensúly, hanem idomított házikedvenc.

Ezek az előre tárazott töltények viszont veszélyes áruk. Elsülhetnek más kezében is, rossz időzítéssel. Ez történt most is. Mivel a megálmodott totális médiakontroll meghiúsult, és maradt szabad sajtó, a bábnak megfelelő figurák állandó veszélyben élnek, és minél magasabb polcra emeli őket a gazdi, annál többen vadásznak rájuk.

Schmitt Pált nehéz lesz pótolni. A súlytalan paprikajancsik előbb-utóbb úgy járnak, mint ő. A súlyos egyéniségeket viszont a nemzeti együttműködés nem viseli el, mert ők sem viselik el a rendszert.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35026


88 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Na ez a súlytalan paprikajancsi már az új Köztársasági Elnököt támadja...
És neki az is mindegy ki lesz az.


te már csak tudod milyen az élete egy súlytalan paprikajancsinak.


Szerintem van olyan aki onkent es dalolva nyal segget Orbannak, semmifele kenyszer vagy fogas nelkul. Es eszebe sem jut, hogy neki onallo gondolatok is kellenenek. Ezert szerintem itt Worluk teved.


"Schmitt Pált nehéz lesz pótolni. A súlytalan paprikajancsik előbb-utóbb úgy járnak, mint ő. A súlyos egyéniségeket viszont a nemzeti együttműködés nem viseli el, mert ők sem viselik el a rendszert."

Hát, te elég súlyos egyéniség vagy, de te is úgy fogsz járni, mint néhány ellehetetlenített. Nem foglak sajnálni, amikor ott pislogsz majd valami ökrösszekéren Ukrajna felé.


Attól a Máraitól idéztél, aki a komcsik elől emigrált és még a könyveit sem engedte kiadni haláláig?
Pl. a Mennyből az angyal című versét olvastad már?

Válaszok:
Gyurcsány Viktor | 2012. április 3. 09:25

Hülyeség. Persze Tóta W. a saját prekoncepcióit bármivel igazolódni látja...
A lemondatós mátrixban is érdekes a pozíciója...


Projektálás. Pont mint Fletónál.


Szerintem Márai lenézne téged, amiért folyamatosan ezt a bejegyzést citálod. Ő nem ennyi volt, hanem sokkal komplexebb személyiség.

(Btw: írt mégilyenebbet a zsidókról is.)


Korrekt leírás, viszont kihagytad, hogy a lábunk végén paták vannak és hogy eladtuk a lelkünket az ördögnek a hatalomért és a pénzért. Ja, meg hogy reggelire élő csecsemőket eszünk és szűzlányok vérével öblítjük le.


Tótaw kimászott a földből a tavaszi napsütés hatására és tekergőzik. Cccccc....

Mássz vissza.


Ki ez a barom, aki mindig ekkora egoval osztja az észt?
Ha valaki kíváncsi rá, olvassa a HVG-ben, de itt megkímélhetnének tőle!


Üvölt szegény, tényleg, és közben téved. A súlytalan paprikajancsik ugyanis nem szoktak megbukni, kevés kivételtől (petru meghiesi) eltekintve, hanem a helyükön maradnak, mint a gyurcsány nevű cezaromániás ripacs vagy a bajnai nevű erkölcsi nyomorék. Vagy éppen "vetélkednek" az emeszpé elnöki címéért, aholis végül a legeslegsúlytalanabb nyer. Vagy éppen újságot írnak az ő színvonalukra lezüllő hávégében.


Jól sikerült önértékelés, pontosabban: balértékelés!


Legyen neked könnyű a föld, tótawé!


"Van másik?" Nektek van, valami Pityinger!


Az milyen érv, hogy Márai emigrált a komcsik elől? Attól még leírta ezt is ÉS még komcsi sem volt.
Vagy ez ilyen fideszes érvelőkártyás technika, hogyan hozzuk burkoltan az ellenfelet a kommunistákkal összefüggésbe?


szerintem te is komcsi lehettél anno, vagy tele volt vele a család, mert most ezzel kompenzálsz. gyere ki valahogy a gödörből. légy inkább te is hazafi, mint én.:)


Tóta ti vagytok a súlytalanok, a senkik, a nullák. Bajnai, Gyurcsány, Mesterházy stb. A gusztustalan módszereitek tesznek azzá. Ja és kössz, hogy leírtad, hogy szoktatok másokat megzsarolni és sakkbantartani.


"elkapott titeket a kibaszott gépszíj"

Hehehe, előbb nézd végig az elmúlt 4-5 nap ballibbant hírtermését, Toppancs.


Márai ezt a világháború előtti jobboldaliságról írta! Ma pedig 2012-őt írunk!
Ne tessék csúsztatni!


Már többedszer írom le, hogy ez a mocskolódó offenzíva már a választási hadjárat része!
Nem árt résen lenni!


Ne játszd a hülyét, Topo: hiszen ezek az idióták még most sem tudják letenni a habverőt, mikor vége a bulinak.


Senki sem foglakozik?
Tudsz olvasni?
Itt van például kedvenc Zsoltid:
http://mandiner.hu/cikk/201204..

Vagy éppen ennek a hülyének a cikke, amelynek apropóján épp írogatunk...

(Egyben igazad van: pongyolán fogalmaztam, nem a hír, hanem a sok faszkalapnak a hír körüli hisztériája verdesi az eget - itt az ideje lapozni).


Ja, és természetesen ezáltal is ékesen bizonyítják, hogy nem a Palkó elfuserlált, jelentéktelen dolgozata feletti erkölcsi felháborodás vezette a tollukat, hanem az, hogy rúgjanak egy nagyot a kormányon.
Miután ez a dolguk, nem is tudnak leállni az eszelős pörgéssel, mennek, mint a búgócsiga, keresik az újabb indokot.
Szerencsétlen hülyék, kinyalhatják.


Egy oknyomozó riporter kinéz magának egy tucatnyi prominens személyt, felkutatja és elolvassa a diplomamunkájukat, doktorijukat stb. aztán elolvas a témában sok-sok tonnányi szakirodalmat, és számolja az idézőjeleket. Eléggé életszerű...


Én azt hittem, hogy közfelhörgéssel választották a Duma jegén a tolvajok fejedelmévé.


Ez is nagyon aktuális még mindig:

"ez a láthatatlan front, az emigráns magyar zsidó újságírók és ügynökök frontja egyre tágabb hosszúsági és szélességi köröket hálóz be. Nem lehet semmit tenni ellene, tűrni kell, hogy lopjanak ötletet, kéziratot és becsületet... mert természetes, hogy hazug, rituális vérvádakkal védekeznek odakünn mindenki ellen, aki idehaza él és dolgozni akar."

Márai Sándor, Napló, 1948.


ez nem a saját véleményed. ez viktor véleménye.


Lehet ezt a helyzetet pozitív és negatív oldaláról szemlélni.

Pozitív a köztársasági elnöki státus hosszú távú megítélését illetően. Ezentúl sokkal egyértelműbb, hogy az elnök nem lehet pártkatona, mert az visszaüt. A német államelnök esetében is ugyanez vált bumeránggá, a jobboldali párt-kormány beültetett katonája itt is leszerepelt, bizonyítva, hogy politikus olyan helyre nem tehető, ahol a becsület első és legfontosabb kritérium. Miért is? Mert ha egyáltalán őt javasolják, már politikai cél sejlik mögötte.

A magyar államelnöki szerep maga most a diktatórikus, jogállamot leépítő kormányra hullott vissza, melynek tolvaj-szélhámos küldönce mint a pozíció méltatlan bitorlója bukott ki. Ez a bukás egyben hozzájárult a pozíció renomméjának tisztaságához: Nem a szék a bűnös, hanem aki beleült.

Negatív minden rövidtávú szempont szerint. Független, a nemzet egységét kifejezni képes személy nem vállalhatja a Fidesz támogatását, hiszen a centrális erőtér éppen az ország zsákmányszerző kirablásán dolgozik, s ehhez ő nem asszisztálhat.

Pont emiatt a hitelképtelen, hazugságokon rajtakapott kormányzat kénytelen ismételten pártkatonát beállítani, akinek semmiképp nem juthat eszébe a pártalkotmányt és a diktatúrát kritizálni.

Az ország szempontjából ez mindenképpen katasztrófa, bár a választók egyértelmű jeleit mutatják, hogy a jobbos agitprop sikeres volt. A legátlátszóbb és legaljasabb manipulációk is inkább támogatást, mint kritikát váltanak ki. Az utcán öntudatos polgárok helyett gerincüktől megfosztott, akaratmentesített zombik közlekednek, akik már egymáshoz is alig mernek szólni, mert az állami médiák az ötvenes évek szemináriumait újraindítva már bekapcsolták náluk a kötelező ütemes taps reflexeit.

A gerinc meglétének utolsó jeleit mutatják az olyan médiák, ahol megjelenhetnek a szélhámos miniszterelnököt és báb-államelnökét a valósággal szembesítő cikkek, interview-k, a sajtó ellenőrző funkciójának feladatát be is töltve. Ehhez mindenképpen gratuláció és további bátorítás jár.

A sajtó a választó kérdéseinek közvetítésével kontrollálja a politikát. Ha a politika olyan túlkapásokat enged meg magának, amivel a demokrácia, a jogállam leépítéséig eljut, egyben a sajtó szerepzavarának is betudható. Jellemzően Magyarország utóbbi húsz évének történetére a jobboldali politika több hullámban tömeges elbocsátásokkal félemlítette meg az állami médiákat, újra meg újra saját gátlások nélkül uszító propagandistáikkal feltöltve azokat.

És itt találkozik össze az államelnök-ügy, a politikai helyzet és a média: Az ország jövője akkor lehet demokratikus, ha a hitelképes sajtó kikényszeríti a hitelképes politikát, melyet egy hitelképes államelnök jótékony kontrollja garantál.

Az első lépés ebbe az irányba megtörtént, az államelnök ment. Most a hitelképtelen kormánynak kell mennie, de gyorsan. Ehhez a sajtó szigorú és következetes fellépésére van szükség a harmatgyenge, sokszor szintén hitelképtelen, csak nyomaiban létező ellenzék töketlenségeivel szemben.

Valakinek mégiscsak kell majd kormányoznia. Valakinek, aki képes is, meg hitelképes is.


"Ideális esetben van róla beszervezési papír"

Te ökör! Az a Medgyessynél van! Nem tudtad?


Aki fiatal korában nem (kommunista, anarchista, stb.) annak nincs szíve, de aki később is az marad, annak nincs esze, aki meg idősebb korában náci, fasiszta, nyilas, stb, az teljesen hülye!

Az ifjonti lázadás után elvárt a középrehúzás, csak a lúzerek maradnak a szélen!

Válaszok:
citizen queen | 2012. április 3. 14:32

Aha, végre megértettem az Árpi gondolatmenetét. Tehát a Viktor eleve tudott a másolt kisdoktoriról, és azért javasolta a Schmittet elnöknek, hogy ezzel majd zsarolni tudja, rá tudja kényszeríteni, hogy mindent aláírjon. Ez valóban kristálytiszta logika, én csak azt hiányolom, hogy a Vatikán szerepe mindebben nincs eléggé plasztikusan kidomborítva. Egy ilyen mocskos összeesküvésben tót(a)ziher hogy az egyház is benne van nem?


No, ez legalább egyenes beszéd. Szóval a lényeg a Fidesz támadása, bármi áron. Mégis, ilyen mentalitással miért követeltek akkor konszenzust, hm? Ilyen mentalitású ellenzéknek hülye lesz a Fidesz engedményeket tenni, békejobbot nyújtani, és nagyon jól teszi, ha nem hagyja magát.

Mellesleg elég nagy szegénységi bizonyítvány az, és sokat elárul a lelkivilágodról, hogy az jelenti számodra az élvezetet, ha belerúghatsz a kormányba. Sose legyen ennél nemesebb örömöd, meg a többi hozzád hasonló permanens hőbörgő hülyegyereknek.


Aha, akkor Orbán a fixa ideád. Hát további jó rágódást rajta, ahogy a dolgok állnak, és amilyen harmatgyenge az ellenzék, még jó sokáig meglesz neked a kérlelhetetlen ellenségkép.

Csak ezek után lécci ne gyere hangzatos, valamiféle elképzelt morális pódiumról osztogatott szólamokkal, mert innentől kezdve lényegtelen bármiféle lózung.


Nem, ez a mondás úgy szól, hogy aki fiatalkorában nem liberális, annak nincs szíve, aki viszont középkorúan nem konzervatív, annak nincs esze. :-)

Mellesleg Churchill-nek tulajdonítják.

Ja, és remekül lehet látni a mondás második felének igazságát a negyvenévesen hippi stílusban nyomuló, mindenre nemteccikező, örök szellemi dackorszakban megrekedt millás, lompos, kendermagos hülyegyerekeken.


Te meg nagyon pitiáner, aki azt hiszi magáról, hogy mekkora arc. :-)


Üdözték, de nem irtották ki. Ennek isszuk most a levét. Az úri keresztény középosztály mártírrá vált, mielőtt szembe tudott volna nézni felelősségével.

Bár 45-ös az idézet, de nagyon pontos.

"Talán megalkuszik fogvicsorgatva, s mert önző és gyáva: bizonyára hajlong majd az új rend előtt, de szíve mélyén visszasírja a “jobboldali, keresztény, nemzeti” világot". Most újra felszínre tört ez a világ. A konzi ifjakra is nagyban illik a leírás.


"kérlelhetetlen ellensége vagyok a fidesznek, személy szerint Orbán Viktornak"

Orbán nem mindennapi személyiség és inkább ő, mint a Jobbik.

A fideszesek többsége amúgy tényleg tök ciki fazon. Ezért is becsülöm Orbánt, ezekkel ellavírozgatni?

Válaszok:
outsider1 | 2012. április 3. 16:40

"Orbán nem mindennapi személyiség"

Ez a mi szerencsétlenségünk. Az érzelmi politizáláshoz ért, de kormányozni már nem képes. Találóan jellemezte Sárközy Tamás: egy balkáni lótolvaj meg egy államférfi együtt. Sajnos az előbbi a meghatározó.

"inkább ő, mint a Jobbik." Igen, ezzel zsarolja (egyelőre) sikeresen Európát.

"A fideszesek többsége amúgy tényleg tök ciki fazon"
Ez már következmény, a Fidesz mára teljesen Orbán kreatúrája.


Kedves mandisok! Nem lehetne-e heti egy szabadnapunk, amikor nem kellene ennek a macskajancsinak a fejét itt látnunk? :)Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó