Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 3. 08:18

A súlytalan paprikajancsik előbb-utóbb úgy járnak, mint Schmitt. A súlyos egyéniségeket viszont a nemzeti együttműködés nem viseli el, mert ők sem viselik el a rendszert.

„Schmitt összenyálkázta, ingoványossá tette a pozíciót. Szégyene nem volna ilyen mélységes, ha egyáltalán volna elnöki teljesítménye, ha bármit magáénak mondhatna azon kívül, hogy aláírt mindent. Aki a helyére beül, és ugyanezt folytatja, az magára veszi a schmittséget, ami, lássuk be, plágiumügy nélkül is elég undorító perspektíva. Nem azért robognak tovább szótlanul a Fidesz képviselői a kamerák láttán, mert nem tudnának mondani három összefüggő mondatot, hanem mert félnek. Félnek attól, hogy előkerül a széfből a biankó lemondásuk, és aztán a megyei önkormányzatban sem lesz helyük, sőt ha visszamennek autófényezőnek, akkor is tönkreteszik őket. Akit elnökké neveznek ki, az ettől egy csapásra megszabadul. És előjöhetnek belőle az eddigi elnyomatás sérelmei, mert nem természetes állapot az a gerincroppantó alárendeltség, amiben élniük kell.

Ennek egyetlen ellenszere van: ha az elnök fogható valamivel. Ideális esetben van róla beszervezési papír, jelentések, mögötte korrupcióval pettyezett karrier, meg esetleg egy plagizált doktori. Na így már remek államfő lehet belőle, a törvényhozás motorja, nem ellensúly, hanem idomított házikedvenc.

Ezek az előre tárazott töltények viszont veszélyes áruk. Elsülhetnek más kezében is, rossz időzítéssel. Ez történt most is. Mivel a megálmodott totális médiakontroll meghiúsult, és maradt szabad sajtó, a bábnak megfelelő figurák állandó veszélyben élnek, és minél magasabb polcra emeli őket a gazdi, annál többen vadásznak rájuk.

Schmitt Pált nehéz lesz pótolni. A súlytalan paprikajancsik előbb-utóbb úgy járnak, mint ő. A súlyos egyéniségeket viszont a nemzeti együttműködés nem viseli el, mert ők sem viselik el a rendszert.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35026


Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Projektálás. Pont mint Fletónál.


Szerintem Márai lenézne téged, amiért folyamatosan ezt a bejegyzést citálod. Ő nem ennyi volt, hanem sokkal komplexebb személyiség.

(Btw: írt mégilyenebbet a zsidókról is.)


Üdözték, de nem irtották ki. Ennek isszuk most a levét. Az úri keresztény középosztály mártírrá vált, mielőtt szembe tudott volna nézni felelősségével.

Bár 45-ös az idézet, de nagyon pontos.

"Talán megalkuszik fogvicsorgatva, s mert önző és gyáva: bizonyára hajlong majd az új rend előtt, de szíve mélyén visszasírja a “jobboldali, keresztény, nemzeti” világot". Most újra felszínre tört ez a világ. A konzi ifjakra is nagyban illik a leírás.


"Orbán nem mindennapi személyiség"

Ez a mi szerencsétlenségünk. Az érzelmi politizáláshoz ért, de kormányozni már nem képes. Találóan jellemezte Sárközy Tamás: egy balkáni lótolvaj meg egy államférfi együtt. Sajnos az előbbi a meghatározó.

"inkább ő, mint a Jobbik." Igen, ezzel zsarolja (egyelőre) sikeresen Európát.

"A fideszesek többsége amúgy tényleg tök ciki fazon"
Ez már következmény, a Fidesz mára teljesen Orbán kreatúrája.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó