Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. március 22. 19:14

Emléktáblát is avatott Schmitt Pál csütörtökön vendégével, a Lengyel Köztársaság elnökével Csepelen. Az ünnepséget a magyar elnök lemondását követelő tüntetők zavarták meg – írja a hvg.hu.

Bronislaw Komorowski, a Lengyel Köztársaság elnöke kétnapos magyarországi látogatása keretében részt vett a Külügyminisztérium és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által közösen szervezett üzleti megbeszélésen. Bronislaw Komorowski a Magyar-Lengyel Barátság Napja (március 23.) alkalmából Schmitt Pál köztársasági elnök meghívására érkezett Magyarországra. Az üzleti találkozón Dobos Erzsébet, a HITA elnöke hangsúlyozta: a gazdaság megerősítésének zálogai a sikeres kétoldalú stratégiai együttműködések, amihez Magyarország és Lengyelország esetében kiváló alapot nyújt a két ország és a két nemzet közötti tradicionálisan erős baráti viszony.

A lengyel államfő Schmitt Pál köztársasági elnökkel csütörtökön felavatta a csepeli polgármesteri hivatal épületén elhelyezett emléktáblát is. A táblával arra emlékeztek meg, amikor Magyarország 1920-ban a csepeli Weiss Manfréd Művekben gyártott, 22 millió lövedéket tartalmazó szállítmánnyal segítette a lengyeleket a bolsevik támadók elleni harcban.

A hvg.hu beszámolója szerint az avatást tüntetők zavarták meg, akik Schmitt Pál lemondását követelték. Tábláikon többek között az állt, hogy „Smitt: Távozz!”, illetve angolul az, hogy Schmitt Pál Magyarország szégyene.

Frissítés:

Magyarországon a magyar hazafiság része Lengyelország szeretete – mondta Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára a lengyel-magyar barátság napja alkalmából rendezett csütörtöki budapesti ünnepségen, amelyen részt vett Bronisław Komorowski lengyel köztársasági elnök is. Az államtitkár úgy fogalmazott: már hagyomány, hogy a magyar és a lengyel fiatalok évről-évre a Bem szobornál ünneplik a lengyel-magyar barátságot. „Idén az első szavunk nem lehet más, mint a köszönet, amiért a lengyel emberek kiálltak Magyarország és a magyar fiatalok mellett” – mondta.

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/34561


17 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


azért az meglepő lett volna, ha vörös csepelen virágfüzérrel a nyakukban fűszoknyás félmeztelen csajok fogadják a pali bát :)


göncz árpit mintha kifüttyülték volna egyszer, nem ?


Jaj de primitívek! Tüntessenek, de ne akkor, amikor vendéget kísér. Nem volt ezeknek gyerekszobája, vagy ha volt, akkor a ló nézett ki az ablakán.Szoci bunkók.

Válaszok:
micream | 2012. március 22. 21:42

Aki szolgaként viselkedik,ne lepődjék meg ha annak nézik.


Vigyen el az ördög,next! Ha olvaslak, önkéntelenül megköszörülöm a torkom, Katikám meg belém diktál egy pohár ACC-t.


az nem zavar, hogy pár éve még schmitt is szoci bunkó volt?
amiért nem indították főpolgármesternek, áthúzott a vityáékhoz. nem volt olyan régen, mégis elfelejtetted?

Válaszok:
nomármost | 2012. március 23. 18:27

Te nagyon tévedsz! '94-ben a szocik keresték meg, hogy legyen főpolgármester jelöltjük, de nem vállalta el. 2002-ben pedig függetlenként, a fidesz támogatásával indult a posztért. Nézz utána!
Változatlanul fenntartom, pitiáner lelkivilágú banda.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó