Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. március 22. 19:14

Emléktáblát is avatott Schmitt Pál csütörtökön vendégével, a Lengyel Köztársaság elnökével Csepelen. Az ünnepséget a magyar elnök lemondását követelő tüntetők zavarták meg – írja a hvg.hu.

Bronislaw Komorowski, a Lengyel Köztársaság elnöke kétnapos magyarországi látogatása keretében részt vett a Külügyminisztérium és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által közösen szervezett üzleti megbeszélésen. Bronislaw Komorowski a Magyar-Lengyel Barátság Napja (március 23.) alkalmából Schmitt Pál köztársasági elnök meghívására érkezett Magyarországra. Az üzleti találkozón Dobos Erzsébet, a HITA elnöke hangsúlyozta: a gazdaság megerősítésének zálogai a sikeres kétoldalú stratégiai együttműködések, amihez Magyarország és Lengyelország esetében kiváló alapot nyújt a két ország és a két nemzet közötti tradicionálisan erős baráti viszony.

A lengyel államfő Schmitt Pál köztársasági elnökkel csütörtökön felavatta a csepeli polgármesteri hivatal épületén elhelyezett emléktáblát is. A táblával arra emlékeztek meg, amikor Magyarország 1920-ban a csepeli Weiss Manfréd Művekben gyártott, 22 millió lövedéket tartalmazó szállítmánnyal segítette a lengyeleket a bolsevik támadók elleni harcban.

A hvg.hu beszámolója szerint az avatást tüntetők zavarták meg, akik Schmitt Pál lemondását követelték. Tábláikon többek között az állt, hogy „Smitt: Távozz!”, illetve angolul az, hogy Schmitt Pál Magyarország szégyene.

Frissítés:

Magyarországon a magyar hazafiság része Lengyelország szeretete – mondta Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára a lengyel-magyar barátság napja alkalmából rendezett csütörtöki budapesti ünnepségen, amelyen részt vett Bronisław Komorowski lengyel köztársasági elnök is. Az államtitkár úgy fogalmazott: már hagyomány, hogy a magyar és a lengyel fiatalok évről-évre a Bem szobornál ünneplik a lengyel-magyar barátságot. „Idén az első szavunk nem lehet más, mint a köszönet, amiért a lengyel emberek kiálltak Magyarország és a magyar fiatalok mellett” – mondta.

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/34561


17 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintazért az meglepő lett volna, ha vörös csepelen virágfüzérrel a nyakukban fűszoknyás félmeztelen csajok fogadják a pali bát :)


göncz árpit mintha kifüttyülték volna egyszer, nem ?


Jaj de primitívek! Tüntessenek, de ne akkor, amikor vendéget kísér. Nem volt ezeknek gyerekszobája, vagy ha volt, akkor a ló nézett ki az ablakán.Szoci bunkók.

Válaszok:
micream | 2012. március 22. 21:42

 

Csák Máté vagyok, a Felvidék ura. III. András halálával kihalt az Árpád-ház, és megnyílt az út, hogy enyém legyen a Szent Korona. De ehhez előbb le kell győznöm vagy hűbéresemmé kell tennem a többi oligarchát.

 

Válassz engem a Kard és Korona társasjátékban, hogy Pozsony, Nyitra és Gömör vármegyék mellé az egész Magyar Királyságot meghódítsuk!

(X)

Aki szolgaként viselkedik,ne lepődjék meg ha annak nézik.


Vigyen el az ördög,next! Ha olvaslak, önkéntelenül megköszörülöm a torkom, Katikám meg belém diktál egy pohár ACC-t.


az nem zavar, hogy pár éve még schmitt is szoci bunkó volt?
amiért nem indították főpolgármesternek, áthúzott a vityáékhoz. nem volt olyan régen, mégis elfelejtetted?

Válaszok:
nomármost | 2012. március 23. 18:27

Te nagyon tévedsz! '94-ben a szocik keresték meg, hogy legyen főpolgármester jelöltjük, de nem vállalta el. 2002-ben pedig függetlenként, a fidesz támogatásával indult a posztért. Nézz utána!
Változatlanul fenntartom, pitiáner lelkivilágú banda.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó