Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. március 22. 08:37

Pesty László műsorát nem tiltották be, azzal nem is értenénk egyet. Cenzúra nem történt, a sajtó önszabályozásáról van szó.

„Pesty László műsorát nem tiltották be, azzal nem is értenénk egyet. A tartalom korlátozásáról egyetlen hatóság sem döntött, a közmédia vezetése tett így. Cenzúra nem történt, a sajtó önszabályozásáról van szó, amit viszont a jogvédő szervezetek, mozgalmak mindig is sürgettek és szorgalmaztak.  

Erre persze mondhatják sokan, hogy Lomnici kiretusálásáról sem döntött hatóság, vagy arról, hogy a közmédia üres utcákat mutogasson és agyonhallgassa a Milla demonstrációit.

A médiatörvény következtében az egypárti ellenőrzés alá került sajtó öncenzúráját párhuzamba állítani a mostani döntéssel hibás: az MTVA nem a hatalom retorziójától fenyegetve hozta meg döntését, hanem civil tiltakozás hatására látta be, hogy a műsor tök gáz, kirekesztő tartalmaknak nincs helye az adófizetők által fenntartott közmédiában. Nincs ez másként Európa más országainak közmédiáiban sem.   

Meggyőződésünk, hogy az MTVA döntése nem sérti a sajtó szabadságát. A dokumentumfilm elleni civil akció iskolapéldája annak, hogyan kellene fellépni a kirekesztő véleményekkel szemben: nem hatósági tiltással, hanem civil ellenállással, alulról fölfelé!”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/34521


Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Az onszabalyozas azt jelenti, hogy valaki mar addig sem jut el, hogy musorra tuzzon valamit. Ha valakit vegzalnak egy peticival az nem onszabalyozas, hanem nyomasgyakorlas. Tehat ha hazudoztok, akkor gondoljatok vegig jobban, mert csak hulyebbnek fogtok kinezni mint eddig.


Ha 25 civil követelné és elérné, hogy a Millát vegyék már le a műsorról, az önszabályozásnak minősülne.


Amúgy mire jó ez a Milla és ki tolja ezeket? Milyen rendszer tetszene nekik? és akkor ezt így most hogy?

Válaszok:
lavor | 2012. március 22. 09:15
Forsz | 2012. március 22. 09:25

A Millának köszönhetően tegnap végignéztem a nagy port kavart Pesty László filmet, megérte.

Köszönöm Milla hogy a jajveszékelésetekkel felhívtátok erre a filmre a figyelmet.


Sajnos, nem láttam a filmet; a fenti hozzászólásokból kikövetkeztethető, hogy mi a mondanivalója.
Ezzel kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg, hogy még soha egyetlen problémát sem lehetett megoldani annak szépítgetésével, elferdítésével, hazug színbe állításával, netán eltagadásával.
Azon csodálkozom, hogy ezt az alapigazság miért is nem kap nagyobb jelentőséget.
Egy húsba vágó problémát csakis úgy lehet megoldani, ha azt az igazság mentén tárják fel, mert az igazság elfedése, csak a problémát tovább görgeti, következésképp folyamatosan növeli.
A cigányságnak sem az a jó, ha elhazudja a hazai liberális közeg a valóságot! Abból megoldás, előbbre jutás nem lesz!
Szégyellje magát a balliberális, ostobán szemfényvesztő álhumánus és áldemokratikus nagypofájú bagázs, mert - mint mindenben -, ez esetben is csak ártani tudnak.


Soros Gyuri által támogatott TASZ a főnök a Millában.

Válaszok:
hátakkor | 2012. március 22. 09:26

A Milla ugyanannak a bolsevik sárkánynak egy újabb kinőtt feje. Miközben sokan örülnek egy SzDSz-mentes világnak, máris itt van egy újabb aspiráns.
Épp tegnap ünnepelhették a Kun Béla féle kommün évfordulóját.


Be kell tiltatni a cigánytelepet. Vagy téged.


"Amúgy mire jó ez a Milla és ki tolja ezeket?"
----------------------------------------
Szögezzük le nyugodt szívvel, hogy a Millának nevezett fészkelődés senkinek sem jó, viszont teret enged annak a rétegnek, amely soha sehol semmi fajta pozitív tettre nem képes.
A Milla hangot ad és megszólalási lehetőséget biztosít annak az örök kötözködő emberfajtának, amely csak akkor érzi jól magát, ha sarat dobálhat és elvtelenül leszólhatja a mindenkori hatalmat.
Az életük negatívumokból áll. Ha dicsérni kellene valamit, vagy valakit, akkor abba talán bele is betegednének.
Szögezzük le nyugodtan, hogy szánalmasak és sajnálatra méltóak.
Rossz lehet úgy élni, hogy soha semmi sem tetszik.


Ennyit látok én is kb. TASZ-Soros hátteret. A Milla a Nyílt Társadalom új néven, de már (még?) nem az államnak kell hozzátenni az 50% részt.
A két szervező magánszámlájára kértek támogatást, adóbevallást évek óta nem adtak le és ha a NAV érdeklődik, az az ellenzék vegzálásának minősül. Asszem Pesty-nek a következő dokumentum filmjét az ilyen milla-féle jelenségekre kéne összpontosítania.


Azért Selmeczit nem verik a szánalmas magyarázkodásban, de nem rossz egy amatőrtől!

Ez bizony öngól, Kedves Milla, méghozzá bődületes. Igazából sikerült egy csapásra minden hitelességetektől megszabadulni. Te sem vagy más, te sem vagy más.

Ráadásul még kommentáltátok is, hogy félreérthetetlen legyen: nem akarjátok, hogy akárki is vetítse a filmet.

(Érdekes, mikor "civil önszabályozás" keretében Alföldit akarják a Nemzeti Színházból eltávolítani, az maga a tomboló nácifasizmus.)


"a sajtó önszabályozásáról van szó."

--- azaz legalább az öncenzúrát elismerik (noha nem arról van szó). A "Milla" adott magábak egy kibaszott nagy pofont, amellett, hogy lábbal taposta a vélemény- és lelkiismereti szabadságot, lábbal taposta a cigányság jobbérzésű részének a véleménykifejezéshez fűződő jogát, sőt üldözésnek, kiközösítésnek tette ki őket, a Milla felelős a problémák szőnyeg alá sepréséért, a Milla annak az szdsz-es jogvédő hagyománynak az egyenesági folytatója, amely miatt a cigányság helyzete drasztikusan "nem javult" az utóbbi 20 év liberálbolsevista propagandája, és a felzárkóztatásba beleölt 1000 milliárd ellenére sem. A Milla bekaphatja.


A milla-nak mar a neve is hazugsag. A milla ugyanis az olaszban 1000-ret jelent. Emlekszunk meg a "mille lire" 1000 lirara?


Érdekes, hogy az MTV vezetésének egyből tele lett a gatyája és a nagyhangú banda előtt azonnal meghunyászkodtak:

„Az MTV a tiltakozás hatására közölte, hogy nem fogják megismételni a dokumentumfilmet.”

"Ez valami egészen zseniális. A sajtószabadságért létrejött társaság ünnepli, hogy sikerült letiltatni egy dokumentumfilm ismétlését. „
„’ Nincs ezeknek semmi baja a cenzúrával, hacsak az nem,
hogy nem ők állíthatják össze a tiltólistát".


Köszönöm, 4ttil4, hogy benyomtad ide a film linkjét és így utólag megnézhettem.
Megdöbbentő a dokumentum filmet követő reakció.
Most döbbentem rá, hogy mennyire igaz az, amit korábban, a márc.22-én 9:15-kor beírt hozzászólásomban leírtam.
Hihetetlen, hogy ez a dokumentum film valakiben is ellenérzést, tiltakozni valót váltott ki.
A filmben Réz András is éppen erről a torz világnézetről szólt, amely egy ilyen jó szándékú, előre vivő nézőpont alapján megfogalmazott alkotás ellen képes fellépni.
Akik ezt a neoliberális maszlagot tolják, azokról az a gyanú kezd bennem megfogalmazódni, hogy számukra ez a kérdés nem emberjogi, hanem az országon belüli mesterséges viszályszítási eszközök egyike.
Sajnos, hogy a cigányság körében még sok a bizonytalanság és erős a húsz-huszonöt év alatt megkövesült életformának az elfogadására való hajlam.

A neoliberális cél, az ország megosztása, a lakosság ideológia mentén történő egymás ellen fordítása és ezáltal a társadalom kizsigerelésének, kirablásának minél könnyebbé tétele, az ez elleni ellenállásra való összefogásnak az ellehetetlenítése.
Térjünk észre, emberek!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó