Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. március 19. 17:57

Elég volt abból, hogy eltűrjük: ha a nemzet ügyéről van szó, a baloldalnak valahogy mindig mentegetőznie, bizonykodnia kelljen.

Kétféleképpen is elkezdhetném ezt az írást a baloldal és a nemzeti kérdés viszonyáról. Mindegyik bevezető úgy kezdődik: »elég volt...« Lássuk az elsőt, az indulatosabbat. Elég volt abból, hogy eltűrjük: ha a nemzet ügyéről van szó, a baloldalnak valahogy mindig mentegetőznie, bizonykodnia kelljen. Elég volt abból, hogy elfogadjuk: van »nemzeti oldal« nemzeti pártokkal, és van egy másik, nyilván kevésbé vagy egyáltalán nem nemzeti, mi, baloldaliak, demokraták, köztársaság pártiak. Elég abból, hogy végül mi magunk is elhiggyük: nekünk külön szorgalmi feladatokat kell elvégeznünk, még nagyobb zászlót lobogtatnunk, még terjedelmesebb kokárdát kitűznünk ahhoz, hogy elfogadják azt, ami természetes és elvitathatatlan, magyarságunkat és nemzeti elkötelezettségünket.

Elég volt ebből, mert semmiféle okunk nincs a mentegetőzésre. Hiszen a valódi baloldal lényege éppen a közösség-elvű gondolkodás, a testvériség, az egyenlőség, a szolidaritás étosza, a nemzet pedig a család után a legközvetlenebbül átélhető élményét adja a közösségi összetartozásnak. A baloldal vádként emlegetett »internacionalizmusa« nem a nemzet elárulása, hanem a szolidaritás kiterjesztése a nemzethatárokon túlra, a hasonló helyzetben lévők, a javakban és előjogokban nem bővelkedők, az emelkedni vágyók világméretű sorsközösségének elismerése. Továbbfejlesztése annak az erkölcsiségnek, amit a nemzetet kisajátítók által szintén kisajátítani akart kereszténység, majd a humanizmus és a felvilágosodás tett normává: az ember egyetemes tiszteletét, az emberiséget összefűző felelősség és közösség tudatát. (...)

A mai kormánnyal nem az a baj, hogy »nemzeti«. Ellenkezőleg, a baj az, hogy nem az. Nem erősíti, hanem gyengíti a nemzetet összetartó szálakat, szítja a konfliktusokat, növeli a különbségeket, terjeszti a bizalmatlanságot, a nemzet egyik felében nem társat, hanem ellenséget vagy bűnbakot keres, Igazi szellemi-erkölcsi Trianont hajt végre, csak nem területeket, hanem társadalmi csoportokat, gondolkodásmódokat, történelmünk egész darabjait hasítaná le a nemzet testéről. Amikor ez ellen föllépünk, nemzeti feladatot teljesítünk, a legigazabb nemzeti ügyet szolgáljuk. 

De van ennek az írásnak egy másik, kevésbé indulatos gondolatsora is. Ez is úgy kezdődik:  »Elég volt...« De - nem csorbítva az előbb elmondottak igazát - másképp folytatódik. Elég volt abból, hogy az ország egyik fele ne értse a másik érzéseit. Elég volt abból, hogy a kormányváltásoknál az ország egyik fele mindig gyászba boruljon, és ne csak politikai érdekeiben, hanem legmélyebb és legőszintébb hitében, igazának tudatában érezze sértve magát. Elég volt abból, hogy mi sem próbáljuk érteni: miért érez így a másik. Elég volt abból, hogy ne érezzük át azoknak a sebeknek a fájdalmát, amelyeket a »másik« (adott esetben magát nemzetinek nevező) oldal tömegei kaptak, akár a nagyszüleiken, dédszüleiken keresztül, és ami miatt úgy érzik, ők a nemzeti eszme hordozói, mások pedig a megrablói. (...)

A kölcsönös megértés, a különböző történelmi élmények, családtörténetek átérzése és egységes nemzeti történelemmé oldódása nem fog menni viták, kínos szembenézések nélkül a baloldalon sem. De a magyar baloldal nem akkor tesz jót, ha kisebbrendűségi érzéstől hajtva görcsösen bizonygatja hazafiságát, és nem is akkor, ha megtagadja saját igazát. Ki kell szenvednie, meg kell beszélnie a maga történelemképét Trianonról, Horthyékról, a világháborús katasztrófáról, az ötvenes évekről és a Kádár-korszak ellentmondásairól is. Azért, hogy legyen végre közös nemzeti örökségünk. Nem külön egy a »bal-nemzetnek« és egy a »jobb-nemzetnek«.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/34420


114 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"Elég volt abból, hogy eltűrjük: ha a nemzet ügyéről van szó, a baloldalnak valahogy mindig mentegetőznie, bizonykodnia kelljen."

Nekünk is. Cáfoljátok ha tudjátok. De tettekkel, a dumátokra már nem vagyunk vevők.


"Végképp nem jelenti azt, hogy az MSZP - mint olykor a mi vitáinkban is felmerül - "bocsánatot kér" a kettős állampolgárságról felelőtlenül indított népszavazáson kialakított álláspontjáért,"

"A népszavazásnál az igazság a mi oldalunkon állt."

"A népszavazáson ma is úgy szavaznék, ahogy akkor tettem."

Ezt igy 3x. Talan ezzel kellene kezdeni LI.

Válaszok:
megyer | 2012. március 19. 18:27
Dr. Táskás Tóni | 2012. március 19. 22:51

Egy egész nemzettel nem lehet" szeretkezni "Néni.Talán 2004 .december ötödikén kellett volna egy kicsit finomabb módon viszonyulni a dolgokhoz.Ja,én ilyen múlttal az egyházakról sem nyilatkoznék,de sok minden egyébről sem.Inkább várnám(nagy tisztelettel)ezt a kőzelgő tavaszi alkonyt.Merengenék a múlton...


"A népszavazáson ma is úgy szavaznék, ahogy akkor tettem."

Emellett miről beszél ez az kivénhedt k...???

2004. december 5.: Soha nem felejtjük és soha nem bocsájtjuk meg!


Hajrá Ildikó, húzzunk bele!
Magyarnak lenni sohasem késő, rajtatok áll, hogy József Attila vagy Kertész Ákos nyomdokain haladtok.

Persze ilyen mondatokkal ("A népszavazáson ma is úgy szavaznék, ahogy akkor tettem") továbbra is csak mentegetőzhettek.


Régi hazugság az, hogy a gonosz jobboldal "kirekeszti" a ballibet a nemzetből. Ők rekesztik ki magukat! Ki kényszerítette őket, hogy nemzetellenes kozmopolita-internacionalista ideológiákat valljanak? Ki kényszerítette őket arra, hogy a destruktív társadalmi csoportokat bálványozzák a magyarság ellenében?
A magyar befogadó nemzet, de aki nem akar a nemzethez tartozni, mert inkább az ellensége akar neki lenni, akkor tudomásul veszi az ő döntését. Ennyi.

Válaszok:
koronaszep | 2012. március 19. 19:39

"egyáltalán nem nemzeti, mi, baloldaliak, demokraták, köztársaság pártiak"

Ha egyetlen mondatban van egy igaz állítás "egyáltalán nem nemzeti", van két abszolút hazugság "baloldaliak, demokraták" és egy csúsztatás "köztársaság pártiak", akkor elég nehéz neki hinni. Aztán meg "az ország egyik fele ne értse a másik érzéseit" ezzel is csak akkor törődnek amikor ők vannak ellenzékben. Ha éppen kormányon vannak akkor egyetértenek, de legalábbis nem tiltakoznak a koalíciós társ " a mocsarak lecsapolásánál sem kérdezik meg a békákat" kijelentése ellen. Szóval megint csak a duma, (egyáltalán nem) kedves Ildikó.


Ildikónéni!

" hogy legyen végre közös nemzeti örökségünk"

Nekünk az már mind megvan, tecciktudni?

Önöknek meg ha eddig nem volt, arra a másfél évecskére már nem is muszáj:)


neked még

A SEGGLUKADON IS A HAZUGSÁG HALLIK

mikor fingasz


Ez a rinya mit keres itt ?
Hiányos a siratókórus a Károlyi szobornál !!!


Az mszp és a baloldal mindig is két külön világ volt van lesz, ezek semmiből nem tanulnak , egy demokratának elsőrendű feladata,hogy a választás erdményét elfogadja ,azt magára nézve kötelezőnek ismeri el , na ez nálatok még nem fordult elő!!!!


"a valódi baloldal lényege éppen a közösség-elvű gondolkodás, a testvériség, az egyenlőség, a szolidaritás étosza"

Fantasztikus, közösség-elvűség (=kommunizmus) meg jakobinus jelszavak... no comment...


Mi lett volna ha nem rontanak rá annyiszor nemzetre , hát akkor most hitelesebb lenne a nyávogás,na de így!!!!!!!!!


Szocialista Ildikó pár év delay-jel, de "fejlődik". A könnyített állampolgárságig is eljutott a 23 millió román beözönlésétől, és Bikicsunáj is magyar zászlók előtt mondta el történelmi orbánozó beszédét 200 figurának.


Nemzetet ki szájára vevé ...


"Elég volt ebből, mert semmiféle okunk nincs a mentegetőzésre."

=

http://mno.hu/ahirtvhirei/gurm..

Ennyit ezekről...


Méghogy az MSZP nemzeti. Jah, hát nem elég annak lenni, olyannak is kell látszani. Ez úgy látszik, nem teljesül. vagy a közönség nem érzékeli.

Az egész csupán kommunikációs probléma. :D


Mit láték, véreim? Ez a dög a "szemérmes" szót vette botoxszal feszített pofájára?! Acél eftárs ekszlotyója "szerelem"-ről csahol? Hogy ebben a kivénhedt dögben se böcsület, se tisztesség, se szemérem, se gerinc, se gátlás, az mind rendben. De tényleg annyira hülyének néz mindenkit, hogy szerinte már elfelejtettük, micsinált Magyarországgal az unijós biztosuk, az eksz(?)bokrosuk, gurmaizitus meg a többi söpredék? És még a nemzet szót is beszennyezi azzal, hogy a tisztátalan pofájára veszi? Elnézést, véreim, kicsit elragadtatám magam, de ez a selejtes bolsevik nőstény annyira a szívem csücsökje, hogy a legjobbat hozza ki belőlem.


Márpedig mentegetőzni kell. Kun Béláék a Szovjetunió tagországává akarták tenni az országot. Rákosi, Kádár a SZU helytartói voltak. Kádár jelszava: "a magyar hazafiság a Szovjetunióhoz fűződő viszony kérdése."Horn pufajkás, a Nyugatinál '56-ban a fegyvertelen tüntetők közé lőtt, aktív részese a vérfürdőnek. Gyurcsány és Bajnai az EU és IMF emberei, nem mellesleg a határainkon túli magyarság ellen kampányoltak. Embereik az EU-ban: Göncz, Tabajdi, Bokros az ország ellen kampányolnak, szavaznak. Ennek töredékéért kultúrországban felakasztják az egész bandát hazaárulásért, itt viszont boldog, gazdag öregkort élhettek/élhetnek. Akkor miről beszél ez a némber?


Aki abból élt, h a vörös hadsereg tankjai biztosították a hatalmát, annak mégis milyen a viszonya a Nemzettel??


"Ki kényszerítette őket, hogy nemzetellenes kozmopolita-internacionalista ideológiákat valljanak? Ki kényszerítette őket arra, hogy a destruktív társadalmi csoportokat bálványozzák a magyarság ellenében?"

Miért, ki mondja, hogy ezt vallanák, hogy ezt tennék ?


"A mai kormánnyal nem az a baj, hogy »nemzeti«. Ellenkezőleg, a baj az, hogy nem az. Nem erősíti, hanem gyengíti a nemzetet összetartó szálakat, szítja a konfliktusokat, növeli a különbségeket, terjeszti a bizalmatlanságot, a nemzet egyik felében nem társat, hanem ellenséget vagy bűnbakot keres, Igazi szellemi-erkölcsi Trianont hajt végre, csak nem területeket, hanem társadalmi csoportokat, gondolkodásmódokat, történelmünk egész darabjait hasítaná le a nemzet testéről. Amikor ez ellen föllépünk, nemzeti feladatot teljesítünk, a legigazabb nemzeti ügyet szolgáljuk."

100 % ban pontos megfogalmazás, ül minden szava.


Kedves Lendvai Ildikó!

Ragadjon egy törikönyvet és nézze át az MSZP és jogelődjeinek ténykedését 1919-től napjainkig, ha figyelmesen olvas megtalálja a választ, hogy miért kell mentegetőzni.

Válaszok:
koronaszep | 2012. március 19. 19:46

Ó, a jobboldalról mit írnak azok a könyvek ?
Mire fel ez a nagy mellény ?


"Azért, hogy legyen végre közös nemzeti örökségünk. Nem külön egy a »bal-nemzetnek« és egy a »jobb-nemzetnek«.”

Ameddig ezt nem értitek/értjük meg, addig háborús övezet lesz hazánk, nem fogunk tudni előrelépni.
Hol az egyik, hol a másik arat győztes csatát, amin mindannyian vesztünk, nem is keveset.
Mondják, nekünk Mohács kell, lehet.
ps.
Semmi köze a témához, de jó szórakozást hozzá, én ezt hallgatom :http://www.youtube.com/watch?v..


"Ki kell szenvednie, meg kell beszélnie a maga történelemképét Trianonról, Horthyékról, a világháborús katasztrófáról, az ötvenes évekről és a Kádár-korszak ellentmondásairól is. "

Csak egyetlen kerdes. Ilyenek miert mindig csak ellenzekben jutnak eszetekbe?

Válaszok:
koronaszep | 2012. március 19. 19:57

Pont a Népszavába kellett...?


Na, kiesett a polgártárs száján a nagykapu.
Nehogy azt hidd, hogy szeretlek.
Nem szeretlek, mert nem barátkozom paraj tahókkal,DE, soha nem vitatnám, hogy ad 1. a nemzethez tartozol, ad 2.bár hülyeségeket beszélsz, de azt nem rosszindulatból, nem ártó szándékból teszed, ergo, nem vagy hazaáruló.
Csak hülye .
De hát egy nemzet nem állhat kizárólag jól felkészült, tájékozott, nyitott, intelligens, okos emberekből.


" Ilyenek miert mindig csak ellenzekben jutnak eszetekbe?"

Ilyenkor több idő van rá ! :-)


Nem kéne, de megcsináljátok, kontárok !


--Elég volt abból, hogy az ország egyik fele ne értse a másik érzéseit.--

te szerencsétlen, milyen fele ???
max 20 % vagytok, és akkor mán sokat mondtam
ferivel is, meg a feri nélkül is 20 %, nem oszt, nem szoroz


Hát erre van egy jó meg egy rossz hírem:

Az emberi gonoszságnak csak a tudatlanság szab határt.


Hát...
Azt hittem, hogy a liba értelmesebb, mint a többi szoci.
Nem értelmes.

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2012. március 19. 21:39

Ebbéli véleményedet mire alapoztad?

Válaszok:
butapesti | 2012. március 20. 11:08

Drága Ildikó,hogy hiányzott.Mindig csodáltam,hogy a hülyeséget milyen lelkesen tudta magyarázni.Mint aki el is hiszi.A Napkeltében Laci bácsival üde színfolt voltak.Sikeresen gondoskodtak arról nehogy véletlenül Önökre szavazzak.A cikke újfent csodálatos,csak mint eddig mindig is történt semmi köze a valósághoz.2004.12.05-t soha nem felejtjük el maguknak.Aztán soha nem fogjuk elfelejteni az elmúlt időszak Eu-s teljesítményét.A nyomorult Göncz Kingát és többi barmot.Ez csak két kiragadott példa amit minden normális hazafi hazaárulásnak tart.Terjedelmi okokból nem foglalkoznék többel.Ezen az oldalon mások leírták,milyen gyalázatos diktatúrához asszisztáltak Önök.Akkor tennék a legtöbbet a nemzet egysége felé,ha holnaptól visszavonulnának minden nyilvánosságtól.8 év alatt tönkre tették az országot.Akár teszik,akár nem a Gyurcsány-Bajnai páros csődbe vitte az országot.Azért kellet az IMF hitel,mert a kutya sem vette az állampapírokat.Ezt hívják technikai csődnek.Nincs több dobás,ennyi volt.Úgyhogy megismétlem akkor tennék a legnagyobb szívességet,ha végleg visszavonulnának.Nem kellene tovább feszíteni a húrt.

Válaszok:
Dr. Táskás Tóni | 2012. március 19. 22:57

Az persze természetes, hogy a fidesz a határon túli magyaroknak rögtön megadja a választójogot is. Ezzel nagyon sok fidesz szavazó sem ért egyet. Kuncsorog a fidesz a határon túliak szavazataiért és természetesen megosztja őket, ahogyan ez az orbáni természetből ,fakad.

Válaszok:
citizen queen | 2012. március 20. 13:33

Orbán Viktor vermet ásott
Az EU-támogatások elzárása nem derült égből jött: az ötletgazda Orbán Viktor.

A vonzás törvénye egy naiv ezoterikus elképzelés, nagyjából annyit jelent, hogy amit nagyon akar az ember, azt idővel el is éri, mert a gondolatai megrezegtetik a valóságot, és attól aztán úgy lesz. Elég nagy hülyeség, de mondjuk nem nagyobb, mint az imádság, és még az is lehet, hogy van benne valami. Orbán Viktornak ugyanis éppen most sikerült keresztülvinnie az akaratát: az Európai Bizottság a Magyarországnak szánt kohéziós támogatások felfüggesztését javasolja.

Igen, akármilyen meglepő, ez Orbán Viktor ötlete és terve volt, csak hát az Unió malmai lassan őrölnek, hat évbe telt, míg megfontolták a javaslatot. A miniszterelnök ugyanis még 2006-ban - ellenzékből - vetette fel az Európai Parlament néppárti frakciója előtt, hogy vonják meg a Gyurcsány-kormánytól az uniós támogatásokat. A formabontó ötletet akkor napirendre sem vette a plénum, így egészen mostanáig kellett várni arra, hogy megvalósuljon. Ekkora távolbalátó stratéga a miniszterelnökünk, bizony.

Válaszok:
őshonos | 2012. március 20. 09:58

Törzsanyag. A Hírszerzőtől.Nyüzsitől.


Majd jelöltetem magam köztársasági elnöknek, ha a kispadost elküldik végre a kurva faszba.


Talán 2004-ben nem kellett volna 23 millió románozni. Mert azzal a szocik kiírták magukat a nemzetből.


Szemérmes szerelem: a baloldal és a nemzet

A macska szereti a cinegét. Levadászni.


Kedves Baloldal! Ne tűrjétek el, akkor sincs semmi közötök a nemzethez.


Nehéz a tényekkel vitatkozni.Kis hazánk ellen 2004-től van túlzott deficit eljárás.Határidő módosítások:2006 nem történt semmi,következő:2008 ugyancsak semmi,2009,semmi2011 jön egy kormány amely helyre akarja rakni a korábbi hazudozásokat,hamisításokat,a végeredményt látjuk.Erről kitalálni,hogy ezt is Orbán intézte el,nekem nehezen megy.Sőt nem is megy.


és az öszödi hazugok csak folytatják reggel, délben, és este hazugságaikat.
Ideje lenne a gyónásnak, mert a kárhozat őket sem kerüli el!


Már most az arcára fagyott a hazugság mosolya.


Ha a nemzetről van szó akkor a baloldal fogja be a pofáját. annyiszor elárulta már a nemzetünket, hogy pusztuljon végleg a közéletből minden baloldali politikus, különösen a régi "kipróbált" elvtársak.


Mitoszok.. Pl. az is egy mitosz, hogy Ágh Attila "filozófus" és "gondolkodó".. Lendvai Ildió értelmes ember, de száraz bürokrata volt az Aczél kórusban. Aczélnak voltak saját ötletei, de másoktól nem vette jónéven, ha előállt ilyesmivel.


http://modoros.blog.hu/2012/03..

" -A csőd szélén táncol az ország, az euróárfolyam az egekben, elloptátok a magánnyugdíjamat is!

-Tetszettek volna nem elkúrni, két év múlva lehet választást nyerni megint.

-A gazdagpárti egykulcsos szarotok miatt most havi ötezer forinttal kevesebbet viszek haza, szégyelljétek magatokat!

-Én viszont hetvenezerrel többet.

-A köztársasági elnökötök egy szégyen, helyesen írni se tud, én ehhez nem adom a nevem!

-Nem is kérte senki, te rohadt MSZP-s.

-Az egész EU, de az egész világ gyűlöl már minket, azt akarjátok, hogy teljesen kiközösítsenek minket? Mindenki szembejön már az autópályán?

-Kussoljál már, te ajvékoló buzi (dirr, egy pofon - ha elég erősek vagyunk).

-Az emberi jogaink sehol, betiltották a melegházasságot, tilos az abortusz, nincs szólásszabadság, az egyházamat beszüntették.

-Na és? Én meg nem tagadhatok holokausztot.
"


A szélsőjobb mást ért "Nemzet" alatt, mint a balközép.

A közép nemzetfogalma, nyelvi, területi alapú, sorsközösség, a közös célok számítanak, a szélsőjobb "nemzetfogalma" meg faji alapú, befelé forduló, kirekesztő, egyedül vagyunkozó.

A Fidesz kisérletezik e kettőt ötvözni, de szilvalekvárból és tehénszarból trágya lesz, nem vegyes gyümölcslekvár! :-(

A múltból a lángot kell továbbvinni, nem az égésterméket, a kormot, hamut!

Válaszok:
citizen queen | 2012. március 20. 13:36

A mai kormánnyal nem az a baj, hogy »nemzeti«. Ellenkezőleg, a baj az, hogy nem az. Nem erősíti, hanem gyengíti a nemzetet összetartó szálakat, szítja a konfliktusokat, növeli a különbségeket, terjeszti a bizalmatlanságot, a nemzet egyik felében nem társat, hanem ellenséget vagy bűnbakot keres, Igazi szellemi-erkölcsi Trianont hajt végre, csak nem területeket, hanem társadalmi csoportokat, gondolkodásmódokat, történelmünk egész darabjait hasítaná le a nemzet testéről. Amikor ez ellen föllépünk, nemzeti feladatot teljesítünk, a legigazabb nemzeti ügyet szolgáljuk.


Azért van ennek a némbernek bőr a pofáján , jó vastagon!!!
Elég ha csak az MSZP 2005 december ötödikei magyar állampolgárság elleni kampányára gondolunk.
Egy a fontos! EZEKET SOHA TÖBBÉ!!!!

Válaszok:
Askeladden | 2012. március 20. 12:24

beszép volt, sokáig gondolkodtál rajta...

az iperalista globalista nacionalista pista lemaradt


Gratulálok! Sajnos sokan a nemzetiszocializmusból csak a "náci" előtagot hallják ki, pedig benne van a "szoci" is. Egyébként az NSDAP és Adolf Hitler ideológiája kőkemény baloldali, elég csak a Mein Kampfba belenézni.


Nem azt kérdeztem, hogy mit jelent, mert nekem tényleg semmit, hanem azt, hogy mi?

Bírom amikor a nagyonnemzetimagyarok nem nagyon tudnak magyarul. :-)


Érdekes ez a baloldali szolidaritás, ami minden, lehetőleg minél marginálisabb csoportocskára, "egzotikus" szubkultúrára kiterjed, csak épp a határon túli magyarokra, meg úgy en bloc a magyarságra nem. Utána meg siránkoznak teli pofával, hogy őket nem tartják nemzetinek. Tetszettek volna nemzeti módon viselkedni, és elsősorban a nemzet, az ország érdekeit szolgálni, Ildikó.


A baloldal lelkén olyan "apróságok" száradnak, mint a gulágok, és Sztálin Jóska milliós nagyságrendű áldozatai. Itthon az '56-os forradalom leverése, és az azt követő megtorlások, előtte a hortobágyi kitelepítések. Ennyit arról az ostoba hazugságról, hogy a baloldal milyen ártatlan a jobboldalhoz képest.


Te már csak tudod, mivel értenek egyet a Fidesz-szavazók, vérbalos fikanick.

LOL


a szélsőjobb "nemzetfogalma" meg faji alapú, befelé forduló, kirekesztő

Izrael állam politikája akkor ezek szerint szélsőjobbnak számít?


Kevered a nemzeti szocializmust a szélsőjobbal. Létezik izraeli szélsőjobb, de az nem hitlerista, nem nemzetiszocialista.

A koncentrációs táborokat a britek találták fel a búr háborúban, az USÁ-ban is volt faji elkülönítés, de ettől még nem voltak nemzetiszocialisták (nácik).


"Elég volt abból, hogy eltűrjük: ha a nemzet ügyéről van szó, a baloldalnak valahogy mindig mentegetőznie, bizonykodnia kelljen. Elég volt abból, hogy elfogadjuk: van »nemzeti oldal« nemzeti pártokkal, és van egy másik, nyilván kevésbé vagy egyáltalán nem nemzeti, mi, baloldaliak, demokraták, köztársaság pártiak."

Ildikó! Hogy is nézett ki 2004. december 5-én az MSZP szerint az a bizonyos "felelős" hazafiság?

Hogyan is alázta meg előzőleg Gyurcsány a televízió nyilvánossága előtt a határon túli magyarság vezetőit?Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó